Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne. Koristim onaj što dolazi uz ROM, sve stock, ne menjam ništa (jedino flešujem onaj moj audio fix, Magisk root i pixel launcher)

Postavio sam, možda nekog interesuje :)

Dobar je, ima podešavanja za zvuk, scheduler i CPU/GPU.

Poslednja izmena:
Da li se pojavila neka dobra zaštita za ekran za koju vredi dati novca?

Ne. Koristim onaj što dolazi uz ROM, sve stock, ne menjam ništa (jedino flešujem onaj moj audio fix, Magisk root i pixel launcher)

I ja sam na MIUI, vidim sada da je ovaj kernel za klotaru.
Tvoj audio fix? Gde si postavio?

Ima li nacina da Magisk prezivi LOS nightly ili se mora stalno flesovati.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

@Running posle flešovanja novog LOS nightly-a (osim ako nisi obrisao data particiju), flešovaće se automatski i Magisk.

@Running posle flešovanja novog LOS nightly-a (osim ako nisi obrisao data particiju), flešovaće se automatski i Magisk.
Na koju foru radi to, da se automatski flesuje.

Posto modifikuje boot.img

Mada, vidim sada u Magisk temi da ima addon.d survival skriptu za patchovanje boot.imga.

Radi znaci sve OK, posle novom nightly LOSa, ne mora se stalno flesovari magisk?

Addon.d je u ssytem particiji, u /data je Manager.

Da to je to idemo, odlicna stvar. :)

#!/sbin/sh
#
# /system/addon.d/99-flashafterupdate.sh
# For ROMs that don't have "Flash After Update" support built-in.
#
# During an upgrade, this script will flash zips in /data/flash-after-update
# after all other addon.d backup/restore actions have completed
#
# osm0sis @ xda-developers

. /tmp/backuptool.functions

# define working paths
sdzipdir=/data/flash-after-update;
tmpzipdir=/tmp/flashafterupd;

case "$1" in
backup)
# Stub
;;
restore)
# Stub
;;
pre-backup)
# Stub
;;
post-backup)
# Stub
;;
pre-restore)
# Stub
;;
post-restore)
# wait out any post-addon.d zip actions (flashing boot.img, etc.)
while sleep 5; do
# read zips from sdcard directory and unpack then run update-binary/script
test ! -d "$sdzipdir" && mkdir "$sdzipdir";
metadir=META-INF/com/google/android;
for i in "$sdzipdir"/*; do
mkdir -p "$tmpzipdir";
unzip "$i" -d "$tmpzipdir" "$metadir/*";
chmod 755 "$tmpzipdir/$metadir/update-binary";
"$tmpzipdir/$metadir/update-binary" "$tmpzipdir/$metadir/updater-script" 1 "$i";
rm -rf "$tmpzipdir";
done;
exit;
done&
;;
esac;

Poslednja izmena:
Ne, ne... Moja greška, pomešao sam sa drugim ROM-om.

U pravu si. LOS nema addon.d, dok AOSPExtended ima i na njemu je uspešno vratio magisk.

Ovi iz LOS-a kažu da ne podržavaju Magisk, tako da nije čudno što nemaju survival skriptu.

Ubacit' cemo skriptu, bitno je da magisk podrzava njih.

Ma da, LOS ima samo za hosts file i userinit.sh koji svakako ne radi, pa se moraju skripte kopirati u init.d i napraviti novi addon.d koji ce da je backupuje posto je u /systemu. Tako sam uradio jer imam neka podesavanja za kernel a i restoreujem backupovan thermal file.

Volim sve bez dodatnih aplikacija ili intervencija (da ne razmisljam) i da samo tapnem da flesuje i odradi sve sam.

Koji Mokee? Ima 3 teme. Može link?
Ima jedan jedini sajt za download, a to je:
https://download.mokeedev.com/?device=mido Samo upozoravam da ne mozes da koristis adblock na tom sajtu i download brzina je veoma ogranicena tj. mala, ali budi strpljiv... Na xda cu ti takodje ostaviti temu... Evo je: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3615631

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Skinuo, za sada mi se svidja. Jedino mi je neverovatno da u status bar settings, nema precica za isljucivanje zvona

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ubacit' cemo skriptu, bitno je da magisk podrzava njih.

Ma da, LOS ima samo za hosts file i userinit.sh koji svakako ne radi, pa se moraju skripte kopirati u init.d i napraviti novi addon.d koji ce da je backupuje posto je u /systemu. Tako sam uradio jer imam neka podesavanja za kernel a i restoreujem backupovan thermal file.

Volim sve bez dodatnih aplikacija ili intervencija (da ne razmisljam) i da samo tapnem da flesuje i odradi sve sam.

Tako je najbolje. Nije mi palo na pamet da ubacim skriptu za backup fajlova koje najčešće menjam nekim flashable zip-ovima.

Tako je najbolje. Nije mi palo na pamet da ubacim skriptu za backup fajlova koje najčešće menjam nekim flashable zip-ovima.
Moze biti nezgodno ako se mijenjaju fajlovi posle novog updatea a ti vratis stare. Mada ja znam da se moji ne mijenjaju pa sam zato tako. Postoje skripte koje mijenjaju odredjene dijelove unutar fajla (textualnog formata). Tako je radila ona skripta koja je mijenjala DPI u build.prop (jednu liniju), jer kada bi vracala stari build.prop bio bi bootloop.

Los ima integrisan svoj toybox, tako da ne treba dirati to u Magisku i bive sve OK. Bolji je Magisk meni, ima i Hide root a i podrzava neke opcije u pokedinim appovima koje superuser losov ne, kao npr LeanDroid i sl. a i prolazi SafetyNet.

Menjaju se zato što nisu integrisani u official build-ove. Zato bi bilo korisno dodati u flashable zip neku survival skriptu :)

Ma naravno, sve je ok sa Magiskom. Nema šanse da pređem na nešto drugo, još je ovaj i open source, a developer je dobar i brzo dobija update.

Skinuo, za sada mi se svidja. Jedino mi je neverovatno da u status bar settings, nema precica za isljucivanje zvona

Vidi stvarno nema za zvono da se podesava tj. da bude sa vibracijom, bez nje ili da stavis na mute. Ja to inace ne koristim jer ukljucujem Do not disturbe, pa nisam ni primetio. Sto li su to sklonili iz Quick Settings da mi je znati? Mislim da moze sa Gravitybox-om to da se sredi (treca slika), kao ja npr. sam stavio 4 tiles per row...Screenshot_20171020-222411.pngScreenshot_20171020-222453.pngScreenshot_20171020-222512.png

Da li ste sigurni da stock AOSP ima tu opciju? Mislim da nema. LOS nema, kao ni Mokee, logično.

AEX i RR imaju.

Ovaj Dolby radi ako imate Magisk
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=74068539
0ac23b671cd235479c9004f7cda4dc8b.jpg

Poslednja izmena:
Vidi stvarno nema za zvono da se podesava tj. da bude sa vibracijom, bez nje ili da stavis na mute. Ja to inace ne koristim jer ukljucujem Do not disturbe, pa nisam ni primetio. Sto li su to sklonili iz Quick Settings da mi je znati? Mislim da moze sa Gravitybox-om to da se sredi (treca slika), kao ja npr. sam stavio 4 tiles per row...Pogledajte prilog 238792Pogledajte prilog 238793Pogledajte prilog 238794

Odakle da skinem gravity?

Baš gotiviš te stare kitkat status bar ikonice :D

Spax, koliko cesto flesujes nightly mokee i je l' udaris samo dirty flash?

Baš gotiviš te stare kitkat status bar ikonice :D
Bas se dobro uklapaju, moram pohvaliti spaxov ukus, ima smisla za lijepo i glomazno. [emoji16]

Magisk na LOSu ce poremetiti busybox. Medjutim ima module od osmosisa Busybox NDK koji systemlessly rjesava stvar i pravi symlinks u /system/xbin.

Meni je bitan busybox.

Za provjeru da li su aktivne komande u terminalu kucati busybox pa enter. Ako izbaci not found nije, ako izbaci instalirane komande jeste...

Dosta ljudi mislim da nije svjesno toga...

I da, ima magisk survive skriptu, ne treba nista dirati. I to jos bolju.

Poslednja izmena:
Krajem meseca i prve nedelje novembra krece miui 9 stable. Citao negde objavu.

Pa u xposed pa na download...Pogledajte prilog 238796Pogledajte prilog 238797Pogledajte prilog 238798

Hvala ti, vidim da piše da ne treba da se stavlja na romove kao sto du AOL, RR, verovatno i Mokee tu spada? Prvobitni xposer mi je crashovao. Izbrisao sam ga sa root cleaner. Instalirao neki sa neta za Nougat. Nije hteo da se butuje tel, pa sam flashovao dirty opet. Sad ga imam, i ne znam da li da brišem. Ne zelim opet jedan boot loo0 :)

Dosta bolji prijem signala sa zadnjim firmware-om [emoji106].

Aaa, nisam tako probao, odmah si me pročitao :smash:
Hvala Žile.

Spax, koliko cesto flesujes nightly mokee i je l' udaris samo dirty flash?

Flesujem otprilike na 10-15 dana ceo rom. Naravno, dirty flash (wipe cache i dalvik cache), pa onda posle toga magisk 14.0, zatim xposed najnoviju official verziju i to je to.
Hvala ti, vidim da piše da ne treba da se stavlja na romove kao sto du AOL, RR, verovatno i Mokee tu spada? Prvobitni xposer mi je crashovao. Izbrisao sam ga sa root cleaner. Instalirao neki sa neta za Nougat. Nije hteo da se butuje tel, pa sam flashovao dirty opet. Sad ga imam, i ne znam da li da brišem. Ne zelim opet jedan boot loo0 :)

Ne znam sta koristis za root? Ja koristim magisk 14.0 u attachu (Magisk-v14.0.zip) https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445
i official xposed.
http://dl-xda.xposed.info/framework/sdk25/arm64/ (xposed-v88.1-sdk25-arm64.zip). A evo i apk u attachu: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811

Dakle prvo ako zelis sve sveze, full wipe, pa fles mokee rom, open gapps, magisk, xposed. Mada u mokee romu vec ima xposed, samo treba uci u xposed aplikaciju i onu kvacicu za enable uraditi na on...

Poslednja izmena:
Koristim SuperSu za root

Nazad
Vrh Dno