tek ja neznam sta da radim...generalno,18-ka pored ovakvog rada pitanje koliko uopste moze da ustedi struje....dal da pozovem servis koji je ugradio pa da se posavetujem...
Da li si realan sa pitanjem, obična 15 godina stara klima ima COP oko 3 pri grejanju, i štedi struju, a ti se sekiraš oko potrošnje ove nove. Činjenica da sa ovakvim radom, i neravnomernom temperaturom smanjuje komfor, ali ja i dalje nisam siguran da li je dovoljno za reklamaciju. Proces rada sigurno nije javno dokumentovan, to što može da radi sa većim opsegom snaga nego što radi uobičajeno ne mora da bude dovoljan razlog za reklamaciju. Za preciznost održavanja temperature je takođe pitanje, ja ne znam da postoji neko dozvoljeno odstupanje. Da bi merenja bila relevantna mora da ih izvrši 'stručno' lice sa baždarenim instrumentima.
Drvac koga pominjete je zadovoljan sa ovim klimama u datacentru, i holu fakulteta. Jedno je specifičan prostor gde oprema ima ogromnu disipaciju i treba da ima radnu temperaturu u opsegu većem od komfora koji vi očekujete u dnevnoj sobi. Drugo prostor koji je 5 ili 10 puta veći od soba koje vi grejete, sa opet daleko nižim neophodnim komforom.
Prošlo 14 dana odavno. ***, nije bilo vreme za grejanje. Mada, realno ne ispunjava specifikacije. Zamisli kupiš novi auto, i neće u prvu? Ovo sa snagom dođe na isto. Pa drugom kreni-stani. Ili da ti digitalna klima u kolima pali gasi hladan vazduh, umesto da imaš konstantnih 24C koliko si podesio. Taj auto bi odma završio u servisu, bez ikakvog natezanja.@jozza
Ja sam i dalje skeptičan da imaš pravo na reklamaciju, tačnije da imaš osnovanu reklamaciju. Ono što imaš su prava prilikom kupovine na daljinu i izvan poslovnih prostora (član 27 Zakona o zaštiti potrošača). Ti si klime naručio telefonom (valjda) i nisi imao prilike ni da vidiš ni da isprobaš proizvod. Tako da bi trebalo da imaš pravo da vratiš robu bez posebnog obrazloženja u roku od 14 dana. Podrazumeva se da si u tom slučaju dobio račun i obrazac za povrat robe u skladu sa zakonom. U Norveškoj u ovom slučaju plaćaš uslugu montaže, demontaže i transporta, uređaj imaš pravo da vratiš bez nekih problema, ako su klime ugrađene, naravno.
Pozdrav,
Planiram kupovinu inverter klime za dupleks stan od oko 60+ km, bacio sam oko na Teslu 18, naravno zbog cene koja je 40k jeftinija od Fujicu i Micubishi.
Specifikacije su dobre, kompresor je Hitaci, izlaz vazduha solidan i potrosnja je po specifikacijama jako slicna i najacim brendovima
1. Ti nemas 3 blage kako ta tesla radi na minusima. Zasto bi uzeo takvu klimu?
Nemas nigde da nadjes nijedan koristan podatak. I to nesto nebitno sto pise pitanje je koliko je istina.
Gledaj samo kakav je problem ispao sa Mideom koja je brend i po za tu teslu. Klimu neces kupiti za jedno leto nego treba da ti radi 10 godina, ne bacaj pare na gluposti. Wifi ti ne treba, treba ti pouzdana klima. Mani se Tesle, Beka i slicnih brendova. Ako ne znas za bolje mozda ces i biti zadovoljan ali to je sve daleko od dobrog.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Koliko vidim ,ta midea pati od toga sto je zastareo sistem regulacije temperature u prostoriji i sto gasi kompresor mesto da odrzava broj obrtaja.
Stan je dobro izolovan i suncana je strana ceo dan u stanu, samo je problem sto je u krovu na spratu samo 10cm kamene vune jer bi veci volumen daleko smanjio koristan prostor i tu su tri krovna prozora.
Moj cilj je da uklucim klimu na najace grejanje zimi nebi li dovoljno zagrejala brzo prostor i vazduh da bi brzo poceo cirkulaciju na sprat i time bi mozda, mozda uspeo sa jednom klimom od 2kw uspeo da zagrejem taj komplikovani prostor koji je bez kosina oko 90km.Ako ne ,na sprat bi stavio recimo 1500w norveski radijator ili mozda ta pec.Tako da ako ta klima daje zaista tih 5kw izlazne snage na -10 bez pauza za resetovanje, bio bih zadovoljan.
Klima bi bila na donjem delu naravno, u celom stanu ima samo 3 prostorije
da li postoji mogucnost da jozza i ja nismo ostavili dovoljno dugo nase 18-ce u neprekidnom radu pa da nisu modulirale kako valja?mislim,nisam je jos ostavio neprekidno da radi dva-tri dana pa reko mozda je tu problem...
gledam ovaj Pedjin video kako se njegova 12-ca lepo ponasa a tako i moja radi u spavacoj sobi,pa prosto ne mogu da verujem da 18-ca zaebava,sta su oni mogli da izostave od senzora i elektronike sto ima 12-ca,nekako smatram da su komponente sigurno iste...kod mene ona treba da greje hodnik sa kupatilom i dnevni boravak
Ja sam danas uzeo u Samsara prodavnici, ali me je covek.poslao u ACS shop sa preuzmem klimu, Krnjaca, na samom penjanju na pancevacki most.Hvala svima, pao je izbor na LMCA ili LMCE. Koliko sam skontao za 70 000din bolje od toga ne moze.
Posto koliko sam gledao na netu ne drzi puno prodavnica Fujitsu klime, ili mi ne izlazi. Ako neko zna gde su najpovoljnije i gde je ok ponuda, nek mi prosledi u inbox.
Ja sam video samo u 3-4 prodavnice da ima.
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari