Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne treba neki specijalan prostor za usisavanje vazduha, nekoliko cm je dovoljno, prostor treba ostaviti zbog pristupa i čišćenja.

To su bruto mase. Unutrašnja je 9.5 kg a spoljašnja 33 kg (LM je 8.5 i 26).
Kod mene je bilo pitanje da li će poklopac udariti u ivicu spuštenog plafona, nisam hteo da rizikujem i merim sve u mm.

Poslednja izmena:
Ja se secam i da za Vivax trazi 10cm, za ovu trazi 12.

E sada, gledam uputstvo i secam se da svi napominju posebnu izolaciju cevi, ali da li ovde pise da treba zajedno da se izoluju i montiraju ili sam nesto pogresno protumacio?

14d4c07d8b2a63baeafb73654afc30d2.jpg

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

tek ja neznam sta da radim...generalno,18-ka pored ovakvog rada pitanje koliko uopste moze da ustedi struje....dal da pozovem servis koji je ugradio pa da se posavetujem...

Ne štedi ni struju koliko bi trebalo, a ni kompresor. Svakako ušteda postoji, ali ne onoliko koliko je reklamirano, jer ako stalno kreće i staje tu se gubi dosta energije, pa i nema neke razlike od fix-speed uređaja.

Poslednja izmena:
Da li si realan sa pitanjem, obična 15 godina stara klima ima COP oko 3 pri grejanju, i štedi struju, a ti se sekiraš oko potrošnje ove nove. Činjenica da sa ovakvim radom, i neravnomernom temperaturom smanjuje komfor, ali ja i dalje nisam siguran da li je dovoljno za reklamaciju. Proces rada sigurno nije javno dokumentovan, to što može da radi sa većim opsegom snaga nego što radi uobičajeno ne mora da bude dovoljan razlog za reklamaciju. Za preciznost održavanja temperature je takođe pitanje, ja ne znam da postoji neko dozvoljeno odstupanje. Da bi merenja bila relevantna mora da ih izvrši 'stručno' lice sa baždarenim instrumentima.
Drvac koga pominjete je zadovoljan sa ovim klimama u datacentru, i holu fakulteta. Jedno je specifičan prostor gde oprema ima ogromnu disipaciju i treba da ima radnu temperaturu u opsegu većem od komfora koji vi očekujete u dnevnoj sobi. Drugo prostor koji je 5 ili 10 puta veći od soba koje vi grejete, sa opet daleko nižim neophodnim komforom.

Postoji nešto što se zove "saobraznost robe ugovoru":

U skladu sa odredbama čl. 51. do 54. Zakona o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 73/2010) trgovac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Prema Zakonu isporučena roba je saobrazna ugovoru:

-ako odgovora opisu koji je dao trgovac i ako ima svojstva robe koju je trgovac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
-ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata trgovcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
-ako ima potrebna svojstva za redovnu upotrebu robe iste vrste;
-ako po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe datim od strane trgovca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe.

Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača u skladu sa odredbama člana 55. Zakona. U ovom slučaju trgovac odgovara potrošaču po sili zakona i odgovara za robu u celini.

Dakle, realno je da Midea leti iz moje kuće. Ako treba, ugraviraću "Fujitsu" na onu stvar, pa kad mi neko spomene Mideu, samo ću da svučem pantalone. Nema druge...
PS: Ona matora Vox fix-speed klima iz 2004 (made by Samsung), iako joj je maska požutela, i dalje radi i pokazuje veću kulturu u radu od ove Midea mrcine.

Poslednja izmena:
Ja prosle u junu 85k direktno kod uvoznika i ako je na sajtu stojala cena kao i sada, 89k.

Ja ih zvao, 89k je u Viacomu.

Mene su zvali iz Viacoma kad se LM tek pojavio jer su morali da provere da li ih imaju, njihovi majstori doneli i ugradili.

U aprilu Dule isporučio General LM i ugradio.

Nijednu klimu nisam kupio u radnji (još dve Midea pre 10-ak godina i LG inverter kad i prvi LM).

@jozza
Ja sam i dalje skeptičan da imaš pravo na reklamaciju, tačnije da imaš osnovanu reklamaciju. Ono što imaš su prava prilikom kupovine na daljinu i izvan poslovnih prostora (član 27 Zakona o zaštiti potrošača). Ti si klime naručio telefonom (valjda) i nisi imao prilike ni da vidiš ni da isprobaš proizvod. Tako da bi trebalo da imaš pravo da vratiš robu bez posebnog obrazloženja u roku od 14 dana. Podrazumeva se da si u tom slučaju dobio račun i obrazac za povrat robe u skladu sa zakonom. U Norveškoj u ovom slučaju plaćaš uslugu montaže, demontaže i transporta, uređaj imaš pravo da vratiš bez nekih problema, ako su klime ugrađene, naravno.

ZNaci luca, nema potrebe ići na skuplji model?

cenu sam ja napisao, imam 10% popusta kod viacoma i besplatnu ugradnju:)

@jozza
Ja sam i dalje skeptičan da imaš pravo na reklamaciju, tačnije da imaš osnovanu reklamaciju. Ono što imaš su prava prilikom kupovine na daljinu i izvan poslovnih prostora (član 27 Zakona o zaštiti potrošača). Ti si klime naručio telefonom (valjda) i nisi imao prilike ni da vidiš ni da isprobaš proizvod. Tako da bi trebalo da imaš pravo da vratiš robu bez posebnog obrazloženja u roku od 14 dana. Podrazumeva se da si u tom slučaju dobio račun i obrazac za povrat robe u skladu sa zakonom. U Norveškoj u ovom slučaju plaćaš uslugu montaže, demontaže i transporta, uređaj imaš pravo da vratiš bez nekih problema, ako su klime ugrađene, naravno.
Prošlo 14 dana odavno. ***, nije bilo vreme za grejanje. Mada, realno ne ispunjava specifikacije. Zamisli kupiš novi auto, i neće u prvu? Ovo sa snagom dođe na isto. Pa drugom kreni-stani. Ili da ti digitalna klima u kolima pali gasi hladan vazduh, umesto da imaš konstantnih 24C koliko si podesio. Taj auto bi odma završio u servisu, bez ikakvog natezanja.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Planiram kupovinu inverter klime za dupleks stan od oko 60+ km, bacio sam oko na Teslu 18, naravno zbog cene koja je 40k jeftinija od Fujicu i Micubishi.
Specifikacije su dobre, kompresor je Hitaci, izlaz vazduha solidan i potrosnja je po specifikacijama jako slicna i najacim brendovima, jedini minus koji se vidi je nesto veca buka unutrasnje jedinice i nesto losija izrada, pa reko necu je nositi sa sobom pa da sj...m da prostite plastiku.Garancija 3god i ima i wifi koji mi je bitan da zagrejem stan pre nego sto dodjem kuci.
Interesuje me vase misljenje pre nego sto se odlucim ali budzet ipak daje veliki sud.

http://tesla.info/wp-content/uploads/2016/08/Tesla-klima-TC51H3-18410IA-spec.pdf

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Planiram kupovinu inverter klime za dupleks stan od oko 60+ km, bacio sam oko na Teslu 18, naravno zbog cene koja je 40k jeftinija od Fujicu i Micubishi.
Specifikacije su dobre, kompresor je Hitaci, izlaz vazduha solidan i potrosnja je po specifikacijama jako slicna i najacim brendovima

Ako ti nije ovo o cemu se pise proteklih dana dovoljan razlog da bezis od kineza onda napred :)

@Duk
Kakva je izolacija ako je ima? Sto se tice grejanja na klime, ne znam ko razmatra Teslu uopste. Da li mislis da je razlika u ceni od 40k samo zbog kvaliteta plastike? Procitaj par zadnjih strana i videces kakav rizik to moze biti. Midea Mission ima odlicnu plastiku kako kazu ali ta klima ne radi kako treba po specifikaciji.

1. Ti nemas 3 blage kako ta tesla radi na minusima. Zasto bi uzeo takvu klimu?
Nemas nigde da nadjes nijedan koristan podatak. I to nesto nebitno sto pise pitanje je koliko je istina.
Gledaj samo kakav je problem ispao sa Mideom koja je brend i po za tu teslu. Klimu neces kupiti za jedno leto nego treba da ti radi 10 godina, ne bacaj pare na gluposti. Wifi ti ne treba, treba ti pouzdana klima. Mani se Tesle, Beka i slicnih brendova. Ako ne znas za bolje mozda ces i biti zadovoljan ali to je sve daleko od dobrog.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

1. Ti nemas 3 blage kako ta tesla radi na minusima. Zasto bi uzeo takvu klimu?
Nemas nigde da nadjes nijedan koristan podatak. I to nesto nebitno sto pise pitanje je koliko je istina.
Gledaj samo kakav je problem ispao sa Mideom koja je brend i po za tu teslu. Klimu neces kupiti za jedno leto nego treba da ti radi 10 godina, ne bacaj pare na gluposti. Wifi ti ne treba, treba ti pouzdana klima. Mani se Tesle, Beka i slicnih brendova. Ako ne znas za bolje mozda ces i biti zadovoljan ali to je sve daleko od dobrog.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Možda čovek nema da iskešira 70k+ za klimu?????? Šta se brecate kao da je pljunuo na sve vas...pomozite mu da dobije informacije još malo neka prelista temu pa neka sam odluči.A generalno ovde se vrti nekoliko modela klime i to je to...trista strana oko par modela...do duše dosta podataka ali opet,sve u krug :)

Koliko vidim ,ta midea pati od toga sto je zastareo sistem regulacije temperature u prostoriji i sto gasi kompresor mesto da odrzava broj obrtaja.
Stan je dobro izolovan i suncana je strana ceo dan u stanu, samo je problem sto je u krovu na spratu samo 10cm kamene vune jer bi veci volumen daleko smanjio koristan prostor i tu su tri krovna prozora.
Moj cilj je da uklucim klimu na najace grejanje zimi nebi li dovoljno zagrejala brzo prostor i vazduh da bi brzo poceo cirkulaciju na sprat i time bi mozda, mozda uspeo sa jednom klimom od 2kw uspeo da zagrejem taj komplikovani prostor koji je bez kosina oko 90km.Ako ne ,na sprat bi stavio recimo 1500w norveski radijator ili mozda ta pec.Tako da ako ta klima daje zaista tih 5kw izlazne snage na -10 bez pauza za resetovanje, bio bih zadovoljan.
Klima bi bila na donjem delu naravno, u celom stanu ima samo 3 prostorije.
Slicna cena je polovne artcool klime 18 :p.

Poslednja izmena:
Koliko vidim ,ta midea pati od toga sto je zastareo sistem regulacije temperature u prostoriji i sto gasi kompresor mesto da odrzava broj obrtaja.
Stan je dobro izolovan i suncana je strana ceo dan u stanu, samo je problem sto je u krovu na spratu samo 10cm kamene vune jer bi veci volumen daleko smanjio koristan prostor i tu su tri krovna prozora.
Moj cilj je da uklucim klimu na najace grejanje zimi nebi li dovoljno zagrejala brzo prostor i vazduh da bi brzo poceo cirkulaciju na sprat i time bi mozda, mozda uspeo sa jednom klimom od 2kw uspeo da zagrejem taj komplikovani prostor koji je bez kosina oko 90km.Ako ne ,na sprat bi stavio recimo 1500w norveski radijator ili mozda ta pec.Tako da ako ta klima daje zaista tih 5kw izlazne snage na -10 bez pauza za resetovanje, bio bih zadovoljan.
Klima bi bila na donjem delu naravno, u celom stanu ima samo 3 prostorije

Iskreno ne znam koliko bi dobio samo sa jednom klimom na tolikom prostoru to je ogromno za jednu klimu i pri tom imaš dodatnu etažu...tu ti ide i ta priča sa norveškim radijatorom.Realno više se isplati polovan inverter za cenu novog radijatora...

Taj predlog mi se svidja.
Recimo dole imam Galanc klimu 12 obicnu koja 7 godina radi kao sat i hladi perfektno uz to da sam je servisirao jednom, ako je slican slucaj sa inverterima kao i sa obicnim klimama sto se tice Imena, necu se razmislati i uzecu noname. Uz to, video sam komentar, hladi i greje za 10 (tesla)XD, a i sucker sam za nase proizvode, podrzavam to, iako je sve China.
Jedino sto me plasi je da mi na -10 pocne hladne restarte i da kao ova moja Galanc pocne da podriguje cim padne u minus

Poslednja izmena:
To da se klima uključi na grejanje pre dolaska s posla ne računaj u grejanje. Samo ako radi 24h dnevno.

Hvala svima, pao je izbor na LMCA ili LMCE. Koliko sam skontao za 70 000din bolje od toga ne moze.
Posto koliko sam gledao na netu ne drzi puno prodavnica Fujitsu klime, ili mi ne izlazi. Ako neko zna gde su najpovoljnije i gde je ok ponuda, nek mi prosledi u inbox.
Ja sam video samo u 3-4 prodavnice da ima.

Hvala

Razlika je samo u dizajnu, ne vredi 10k više.

da li postoji mogucnost da jozza i ja nismo ostavili dovoljno dugo nase 18-ce u neprekidnom radu pa da nisu modulirale kako valja?mislim,nisam je jos ostavio neprekidno da radi dva-tri dana pa reko mozda je tu problem...
gledam ovaj Pedjin video kako se njegova 12-ca lepo ponasa a tako i moja radi u spavacoj sobi,pa prosto ne mogu da verujem da 18-ca zaebava,sta su oni mogli da izostave od senzora i elektronike sto ima 12-ca,nekako smatram da su komponente sigurno iste...kod mene ona treba da greje hodnik sa kupatilom i dnevni boravak

da li postoji mogucnost da jozza i ja nismo ostavili dovoljno dugo nase 18-ce u neprekidnom radu pa da nisu modulirale kako valja?mislim,nisam je jos ostavio neprekidno da radi dva-tri dana pa reko mozda je tu problem...
gledam ovaj Pedjin video kako se njegova 12-ca lepo ponasa a tako i moja radi u spavacoj sobi,pa prosto ne mogu da verujem da 18-ca zaebava,sta su oni mogli da izostave od senzora i elektronike sto ima 12-ca,nekako smatram da su komponente sigurno iste...kod mene ona treba da greje hodnik sa kupatilom i dnevni boravak

Ja sam moje sve tri jutros ostavio na 20C i rekao mojima da se ne šale da diraju. Nadam se da me ćale neće roknuti sutra, jer ako mu pregreje spavaću sobu iščupaće je uz zida i sa njom mi olupati glavu. Ali bukvalno.

ja radim nocnu,rekao sam supruzi da ostavi klimu celu noc da radi....videcemo ujutru kada se vrnem kuci sta ce merac da pokaze

Hvala svima, pao je izbor na LMCA ili LMCE. Koliko sam skontao za 70 000din bolje od toga ne moze.
Posto koliko sam gledao na netu ne drzi puno prodavnica Fujitsu klime, ili mi ne izlazi. Ako neko zna gde su najpovoljnije i gde je ok ponuda, nek mi prosledi u inbox.
Ja sam video samo u 3-4 prodavnice da ima.

Hvala
Ja sam danas uzeo u Samsara prodavnici, ali me je covek.poslao u ACS shop sa preuzmem klimu, Krnjaca, na samom penjanju na pancevacki most.
Odusevio sam se kada sam video sve najjace modele Panasonica, Greea, Daikina, Fujitsu, Lg, Mitsubishija...bukvalno sve marke imaju i ocigledno solidan lager.

Poslednja izmena:
Pozoves uvoznika Viacom za Fujitsu, oni donesu i ugrade.

Prvo sam njih zvao, oni su trazili da dodjem po fakturu, pa da je uplatim i opet dodjem po racun i onda do magacina po klimu, jer su veleprodaja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno