Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8

Mi Mix nije bio prvi telefon tog tipa!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sigurno da nije , ali je prvi od globalno poznatih proizvodjaca pametnih telefona koji je to uradio , znaci prvi je na veliku scenu izbacio tako nesto , koliko god bio kinez i slicno....

Nego? Sharp Aquos koji je imao mesa u rangu LG-a G2 valjda.

Onaj klip gde je S8 vs N8 je bolesno da drzi 29 aplikacija u pozadini , a S8 samo 7 , ali opet tu je i odnos sistema pa koliko ostane free ram u S8 i koliko ostane free u N8 , nije samo do samog menadzmenta aplikacija vec i samog slobodnog prostora....

Nije to prvi put da radi, svaki put kad neko kaze nesto sto je suprotno njegovom misljenju on krene da vredja, da "ceni"koliko su ostali kompetentni u diskusiji i ostalo. Misli da zato sto je admin da je bogom dan...

Elem, sta daju nasi ovi od opreme uz note?
I @Conquer jesi li malo testirao kameru, odnosno ovu drugu. Vidim da dosta njih ukazuje na to da je osetno nizeg kvaliteta druga u odnosu na prvu i da osim live fokusa nema neke velike koristi od nje...

To nije bilo vredjanje vec klasicno svodjenje diskusije na normalni nivo, posto smo polako poceli da zalazimo u religiju ("ja verujem") i teorije zaverije ("oni mogu, ali nece"). Ako vec neko veruje i zna, onda valjda ima i neko realno pokrice za to, zar ne? Znas ono - u znanju, iskustvu stecenom radom u toj oblasti, a ne samo rekla-kazala znanju nastalom iz gledanja YT video zapisa i citanja kojekakvih ******stina koje pisu jednako nekompetentni likovi. Ili znanje i cinjenice nisu bitne vise za normalnu diskusiju na forumu?

Mozda treba da promenimo ime u Benchformer kako bi svima kojima se ne dopada poziv za iskazivanjem kredencijala bilo lakse.

Neverovatno šta se piše ovde ...
Valjalo bi da se Peca vrati na sopstveni forum.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bi on, ali nema vremena za likove ciji je jedini doprinos u diskusiji copy/paste linkova drugih sajtova i nabijanje broja postova.

Moje zanimanje nema toliko veze za IT (posebno ne sa ''projektovanjem smartfona :d), sve ovo (IT) mi je trenutno samo ''hobi'' :) Sto ne znaci da ne mogu da izvedem jednostavan zakljucak na osnovu trendova u smartfon svetu u poslednjih nekoliko godina, ne treba biti ''strucnjak'' za tako jednostavnu umnu operaciju.

Zatim, ne vidim razlog da se obracas u takvom ''tonu'', niti trolujem, niti flejmujem, niti sam nekakav no-lifer povratnik na bench sa ko zna kojim nalogom, samo iznosim moje misljenje zasto svi poznati proizvodjaci nece da ugrade vece baterije u najnovije flagship uredjaje (zar to nije ocigledno?) a prilicno sam ubedjen da se i ti slazes sa tom ''teorijom'' samo sto si iz nekog razloga resio da ovaj moj off-topic preokrenes u nekakvu prozivku pa i vredjanje a pritom si i admin. Ali dobro :)

Postoji velika razlika izmedju mišljenja (ja mislim da su mogli da stave veću bateriju), špekulacije (jasno da namerno nece da ugrade vecu bateriju) zasnovanu na nepostojanju činjenica, lažnom verovanju u nešto nedefinisano i ličnom osećaju (poznato kao religija) i na činjenicama pokrivenoj tvrdnji (Note 7 je goreo jer su preterali sa dizajnom baterije u negativnom smislu što je pokazala i interna Samsungova studija celog slučaja).

Moj ton možda ne odgovara većini ovde, jer je vrlo direktan i ja ne uvijam svoje reči u lepi šareni papir, ali kao i svaki učesnik diskusije imam puno pravo da te pitam za legitimaciju (u ovom slučaju tvoju ekspertizu po pitanju razvoja mobilnih uređaja), kada već tako decidno tvdiš neke stvari. Dodatni problem koji se stgvara u klasičnom širenju dezinformacija je - širenje dezinformacija dovodi u zabludu druge ljude koji će to prihvatiti zdravo za gotovo bez trunka razmišljanja i onda će to da se širi dalje.

Stoga - da vidimo ekspertizu i dokaze zašto su mogli, ali nisu hteli sa sve realnim činjenicama, ili prosto prestanite da zalazite u ŠBBKBB.

Ne treba biti nikakav ''ekspert'' da bi sabrao ''2+2'' i skapirao sta se desava u smartfon svetu. Ne treba citati kojekakve wikipedije, gledati YT i upijati sadrzaj ''sa neta'' da bi imao pravo na misljenje i skapirao ocigledne stvari.
Nikome sa foruma zanimanje nije ''razvoj smartfona'' i niko ne moze detaljno, tehnicki da obrazlozi sve te slozene procese (sa takvim kriterijumima forum ne bi ni postojao) pa preostaje samo ono srBsko - ''tvoja rec protiv moje'' :) Onda mozemo samo da nagadjamo sta je istina.

Naveo sam vec primere gde sony, LG takodje smanjuju baterije u svojim uredjajima koji su zadrzali prakticno iste dimenzije (ovo posebno vazi za sony) a nisu imali nikakve probleme sa hardverom i masovnim kvarovima.
Sta to govori? Pa upravo ono o cemu pisem - trend je da svi nude baterija ciji je kapacitet dovoljan da uz ''krsten'' soc obezvedi sasvim solidnu autonomiju a tu je i mogucnost brzog punjenja, dakle sve to je mnogo bolje od onoga sto se nudilo u toku 2015. godine.

Ja svakako nisam dosao u ovu temu i napisao ''Note 8 djubre, kad $99 kinez za alija ima 5000 mAh, mog'o je i samsung da strpa i vise, samo da je hteo, laminati nas pljackaju i truju'' i slicne gluposti.

I meni je jasno da su bili veoma oprezni i da je ceo tim strucnjaka radio na jednom takvom uredjaju, nisu hteli da se ''kockaju'' posle problema sa Note 7 i to je logicno. Autonomija ce svakako biti sasvim solidna uz stedljiv hardver.
Ali isto tako mislim da su mogli da naprave za nijansu drugaciji N8 sa malo vecom baterijom ali da im jednostavno nije u interesu.

Ako takvo misljenje razlog da se clanovi svrstavaju u nekakve ITformer no-lajfere koji ''teraju'' vlasnike sajta/foruma onda *** :)

Poslednja izmena:
Imam ja duos,trenutno koristim jednu karticu, ali cu proveriti sa dve, pa javljam.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Odličan tel, odma ja rekao. Doduše i ip novi su extra, pa sad ko šta voli ;)

Pa za mene je ovo telefon godine, kada sve uzmes obzir, dizajn,displej, kameru... A s pen je prica za sebe. I nemam problem to da kazem kao dugogodisnji korisnik i fan ajfona.

Aha! Priznao si da si Apple fan! Priznanje. Ali nije iznuđeno. [emoji3] Sad ozbiljno: Mali tip za Spen : Ako odradis smart select na nekoj web stranici, tu fotku ce Samsung note snimiti zajedno sa linkom odakle je fotka. Link ce biti ispod fotke. Ako si u nekom drugom browsveru, onda nece biti linka, vec samo fotka. U ovoj temi sam objasnio kako da dodas Action memo, koje ima nenormalno korisnu opciju unutar te aplikacije, pod nazivom link to action....

Sent from SM-T825 Tab S3

^
Ti testovi mi nisu jasni, gotovo sam siguran da će se pojaviti gomila n8 vs ip8 testova od 50 otvorenih aplikacija, koje se otvaraju u krug iznova i iznova i onda će n8 da zaostane već u prvom krugu, neko će u apple sobi naravno šerovati taj video a ne ovaj, te mi ti testovi brzine više deluju kao neka alhemija nego zaista merljiva varijanta, pogotovo ti testovi sa 50 aplikacija u krug, i naravno dosta zavise dal je osoba koja testira više naklonjena androidu ili apple-u.

Al pucaju ta stakla:

Jel ima neki dobar flip cover za note al da ima onaj prorez iznutra da mogu ubaciti ličnu kartu itd?

Note primetno bolji u dosta situacija

Poslednja izmena:
Ima li neko daje prešao sa n5ice na 8icu? Kakvi su utisci? :)

:wave:

Aman villi prelazi, nema da omane ;)

O drugom krugu mislim da i ne treba vise da pricamo sa 6gb rama

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Jel neko od vlasnika s8+ isprobao N8, kakva je razlika u velicini?

O drugom krugu mislim da i ne treba vise da pricamo sa 6gb rama

Desi se opet da ponovo ucita neku igru,ali pricamo o slucaju kada vise od dvadesetak aplikacija drzi u memoriji. Inace,stvarno je izuzetno brz, sve ide glatko.

Jel neko od vlasnika s8+ isprobao N8, kakva je razlika u velicini?

Poredio sam ih ja u Telenoru - Note je prilično veći.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Jeste Note 8 veci od S8+ ali nije mi nista dramaticno, cak mi nekako lepse legne u ruku jer nema zaobljene ivice.

S8+ TT

Note 8 je drugačiji u ruci, nije širi nego viši, debljina je tu najznačajnija razlika, a dobra stvar je što Note ima "zub" po celoj dužini pa je i osećaj u ruci drugačiji... Imao sam i s8+ I sada Note, samo da napomenem

U dilemi sam da stavim s8+ na oglase kao zamenu za N8, ali nisam stigao da ga probam ovako uzivo kako lezi..

Vrh Dno