Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Svaki je dobar osim dwarfpool-a,dwarfpool voli da nestane na par dana...

Dignes memoriju dokle moze i core clock i naravno podignes power limit da bi kartica imala dovoljno struje...Ne postoje podesavanja za sve karte svaka karta je prica za sebe.

ja sam moje 1080ti stavio na pl 100, core +90, memory +200, fan 95%.. temp 70c, a vuce 725 sola avg

edit, nemoj da mislis da je ovo dobro, mozda je i lose, nisam nigde procitao kako sta, samo probao over pa ostavio.. posto se ne razumem u over..

Poslednja izmena:
ja sam moje 1080ti stavio na pl 100, core +90, memory +200, fan 95%.. temp 70c, a vuce 725 sola avg

edit, nemoj da mislis da je ovo dobro, mozda je i lose, nisam nigde procitao kako sta, samo probao over pa ostavio.. posto se ne razumem u over..
Zakucao si fan na 95%? To ti nikako nije dobro.mucis dzabe vent

Lopatam.rs-Kako ti toliko velika temperatura na ovoj hladnoci?I kao sto rece solomonbg brzo ce da ti stradaju ventovi pri tolikim obrtajima samo mucis ventove za dzabe.

Koje su to gtx 1080ti sto imas?

Sa kojim minerom se jos moze majnovati zec sa Nivida kartama osim EWBF u uvodnoj temi na bitcointalk vidim da oni imaju nekakav fee 2%

Svaki miner ima fee tako da kopaj i uzivaj nece oni besplatno da ti daju miner a da ne uzmu nista to nema nigde.

na koliko da stavim ventove? kada stavim na auto nabije temperaturu dok trepnem..
velike su temp jer mi je rig u prostoriji gde ne cirkulise vazduh, ne mogu promaju da napravim.. pride, nemam sredstava da ubacim klimu ili neki drugi rashladni uredjaj

geforce zotac amp edition

Poslednja izmena:
ne znam za ventove, ali treba da smanjih i pl sa 100...ono morao bi malo to sad da testiras kad vec imas veliku temp zbog nedostatka kretanja vazduha...bez vredjanja ali morao bi malo da pogledas sta i kako - sam mozes sigurno naci optimalnu granicu uz testiranje...da vidis koliko mozes da pl smanjis, sta sa ventovima(kad ti je tako lose ventilacija)...ja kopam sa drugarom koji je zaduzen za ove "tehnicke" mining stvari, ali sam se ipak donekle upoznao sa ovim...a ti ako radis morao bi to malo da pogledas sta i kako malo vise..

van teme ne znam koliko vas jos radi sa nekim od poverenja - verujte da je sjajna stvar kad vas je dvojica kad se dopunjujete i radite zajedno kad je problem neki i sl....naravno ovo moze samo sa nekim sa kim imate apsolutno poverenja.

Stavi ventove u rasponu od 55 do 65 posto,pa ubaci jedan obican ventilator od 1000 din makar....

Spusti malo power limit recimo na 85 do 90 i overklokuj onda memory i core maksimalno koliko moze....Pa javi koliko ti onda baca sol-a....I koje su temperature.

Poslednja izmena:
Gledaj da ti temperature ne idu preko 60Ci PL spusti na 85% i rokaj kolko moze core+mem,ventove ces unistiti brzo ako ih sibas preko 60%
Sada su vrucine i mora PL dole,bas me zanima na 85% PL koliko ce taj AMP da izvuce,meni SEA ide na 730/740 sola

Imam asus strix 1080ti
Ima li neke razlike u kopanju ove obicne asus 1080Ti i modela 1080Ti koji ima oznaku OC

Gledaj da ti temperature ne idu preko 60Ci PL spusti na 85% i rokaj kolko moze core+mem,ventove ces unistiti brzo ako ih sibas preko 60%
Sada su vrucine i mora PL dole,bas me zanima na 85% PL koliko ce taj AMP da izvuce,meni SEA ide na 730/740 sola

zabode mi rig kada pokrenem majner na 85pl u kombinaciji oc i sa stockom.. prosto zabode, vratio na 100, sada radi..

Pa treba mu napona da bi nahranio core i mem clock logicno da nemere, dobro si narvirao vec, jedino su temp visoke

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

na koliko da stavim ventove? kada stavim na auto nabije temperaturu dok trepnem..
velike su temp jer mi je rig u prostoriji gde ne cirkulise vazduh, ne mogu promaju da napravim.. pride, nemam sredstava da ubacim klimu ili neki drugi rashladni uredjaj

Jeftinije ti je da stavis neku ventilaciju nego da cekas da ti pocrkaju ventovi na tolikim obrtajima, pa saljes na garanciju, pa cekas da oni vrate a tebi rig stoji, ne kopa nista...pa sve to izadje skuplje na kraju nego jedna mala ventilacija ili promena prostorije gde ipak imas bolji protok vazduha.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Kupi par ventilatora koji se kace na molex i postavi ih iza grafika...to ti je najjeftinije, a dobices par stepeni nizu temperaturu

Sent from my iPhone using Tapatalk

sto se tice venta, ja sam patio sa tim dok nisam napravio svoj fan speed curve... probaj to mnogo znaci

edit: kupi i obivan onaj buvljacki ventilator i ukljuci ga da duva u rig, samo da cirkulise vazduh, mnogo znaci.

Poslednja izmena:
@master.yoda sve ja to razumem, ali nisam u mogucnosti da primenim te solucije
@kexi imam dva venta buvljacka, spustili su za 4-5 stepeni od kad sam ih stavio, koliko toliko da teraju topao vazduh napolje
okaci sliku da vidim sta si uradio, mozda mi das neku ideju koju mogu da priustim

@master.yoda sve ja to razumem, ali nisam u mogucnosti da primenim te solucije
@kexi imam dva venta buvljacka, spustili su za 4-5 stepeni od kad sam ih stavio, koliko toliko da teraju topao vazduh napolje
okaci sliku da vidim sta si uradio, mozda mi das neku ideju koju mogu da priustim

samo sam malo digao i malo mi jace duvaju ventovi, ali nikad u sustini ne preko 75-78% jer mi je 71C max temp

Prilozi

• bench.jpg
    bench.jpg
    156.3 KB · Pregleda: 178
Kupis tih uredjaja koliko imas uticnica u kuci, ukopcas ih sve, onda vise nemozes nista ukopcati, jer su sve uticnice zauzete, samim tim stedis struju.
1. Kaze da podrzava 30-200kw, a napojni kabel je 2 x 0.25mm, i to bez uzemljenja, znaci glupost...
2. Kaze da ispravlja amplitudu, koja je inace neophodna za funkciju asinhronih motora(Teslin patent obrtnog polja), znaci motori bi postali neupotrebljivi, ni komsija ne bi mogao kruparu da upali zbog tvog uredjaja...
3. Nama je potrebna jednosmerna struja, koju nam obezbedjuju napajanja koja vec imaju u sebi kondezatore, koji su jaci i kvalitetniji od ovih bezimenih, znaci bespotrebno...

Za rigove nema nikakve svrhe jer koriste DC. Jedino gde donekle pomaze je ako imas mnogo AC motora, ventilatora i neonki npr, odnosno potrosaca kojima treba i reaktivna snaga.

Sva nasa napajanja imaju active PFC, tako da sto kazes nema kod nas nikakve ustede.

Glasao. I meni bi ovo jako odgovaralo, drzimo palceve.

Nazad
Vrh Dno