Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Au Rašo, al ga ti prosipaš sa informacijama... Ajd sad lepo, od kada radiš u Kopernikusu? Ovo ozbiljno pitam.

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

Mislim da ipak @miki92 radi u Kopernikusu zato sto je uvek imao ekskluzivne informacije pre svih, pa me zanima da l' zna koji ce to HD kanali ostati u standardnom paketu posto dosta kanala hvali u onom spisku?! :)

Poslednja izmena:
Mislim da ipak @miki92 radi u Kopernikusu zato sto je uvek imao ekskluzivne informacije pre svih, pa me zanima da l' zna koji ce to HD kanali ostati u standardnom paketu posto dosta kanala hvali u onom spisku?! :)

Znaci Miki voli da "hvali" kanale sa Kopernikusovog spiska! :D :wave:

Imas spisak kanala na sajtu tu sve piše.
Dakle, nijedan HD kanal za sada nije predviđen za Standardni paket.

Kako nijedan? U standardnom paketu su Al Jazeera Balkans HD i TV Partizan HD. Sa info kanalom, to su ukupno 3 HD kanala. :D

A kad će MTV kanali? Ja pre neki dan potpisao standardni kućni paket, a kad ubace MTV, VH1, VH1 Classic, MTV Hits, Dance, Rock..., momentalno uzimam veliki kućni paket.

Oni kažu da imamo VH1 Classic, doduše, tvrde da je to filmski kanal.

Bez naslova.jpg

Verovatno su greškom stavili logo VH1 Classic kanala umesto Klasik TV-a.

Muzički kanali su im ne daj ti Bože :/

Heh... Muzika bez granica... Počev od Bore Drljače, pa sve do Ere Ojdanića...

A koji su ovo kanali Reality 1 i 2 ubačeni u dokumentarne? Nisu valjda ovi Happyjevi kupleraji?

kcn.jpg

Nadao sam se ubacivanju vise kanala iz bivse Juge.
Iz Hrvatske : Hrt 1, Hrt 2, Hrt 3,
Rtl 2 Hr , Rtl living ,Rtl kockica ,
Rtl pasion ,Rtl crime , Rtl world....
Iz Bosne : Atv , Ftv , Obn ,Bn music ,
Face tv , Tv 1 Sa , Bht.....
Iz Srbije : Dm sat , Rt Vojvodina 1 , Rt Vojvodina 2....
Od stranih kanala : Travel , Vh 1 , Mtv ....

Da li se STB uređaji povezuju na stare kablove, koje imam od ranije sprovedene po sobama sa tavana ili?

Da li se STB uređaji povezuju na stare kablove, koje imam od ranije sprovedene po sobama sa tavana ili?

Da, povezuju se na već postojeću instalaciju u kući, samo će ti skinuti džek koji je sa kabla išao u TV i staviti "šraf" kojim će da se kabal ušrafi u STB i to je to.

Nadao sam se ubacivanju vise kanala iz bivse Juge.
Iz Hrvatske : Hrt 1, Hrt 2, Hrt 3,
Rtl 2 Hr , Rtl living ,Rtl kockica ,
Rtl pasion ,Rtl crime , Rtl world....
Iz Bosne : Atv , Ftv , Obn ,Bn music ,
Face tv , Tv 1 Sa , Bht.....
Iz Srbije : Dm sat , Rt Vojvodina 1 , Rt Vojvodina 2....
Od stranih kanala : Travel , Vh 1 , Mtv ....

svi ovi kanali postoje u usluzi Kopernikus OTT i Daljinac, a da li ce je implementirati i u KDS sistem to neznam...mozda od Septembra...

Samo kad bi ubacili DM Sat koja je nekada bila, nego sad je konkurencija K::CN Music 2 koja nije ni do kolena DM Sat-u, to je jedina TV koja neguje dobru staru narodnu muziku braneci nas od ovih noviteta koji prolaze za mesec dana kao da nisu ni simljeni... VRATITE DM Sat!!!

Jel se neko bavio otvaranjem portova?
uTorrent mi s vremena na vreme pređe iz zelene ikonice (štiklirane) u žuti trougao, a SoulSeek na svakom testu za otvorene portove fejluje, iako sve radi normalno.

Moguće da si CG-NATovan. Uđi u podešavanja rutera/modema i vidi koju ti IP dodeljuje njihov server. Ako je nešto tipa 10.xx.xx.xx - NATovan si.

Takođe, po iskustvima ljudi iz ove teme, neće da skidaju sa NAT-ovanja, već nude statičku IP za 400 dinara mesečno.

Nevezano za tebe... i posle mene u onoj drugoj Kopernikus temi čovek ubeđuje da je Kopernikus odličan provajder.

Poslednja izmena:
Jel se neko bavio otvaranjem portova?
uTorrent mi s vremena na vreme pređe iz zelene ikonice (štiklirane) u žuti trougao, a SoulSeek na svakom testu za otvorene portove fejluje, iako sve radi normalno.

Bila je priča o tome od 445. stranice nadalje. Očigledno zavisi da li si NAT-ovan, da li imaš modem/ruter ili modem+ruter itd. Vidi da li tebi nešto pomaže pa probaj. Meni testovi pokazuju da su svi portovi zatvoreni, ali sve radi kako treba.

Moguće da si CG-NATovan. Uđi u podešavanja rutera/modema i vidi koju ti IP dodeljuje njihov server. Ako je nešto tipa 10.xx.xx.xx - NATovan si.

Takođe, po iskustvima ljudi iz ove teme, neće da skidaju sa NAT-ovanja, već nude statičku IP za 400 dinara mesečno.

Nevezano za tebe... i posle mene u onoj drugoj Kopernikus temi čovek ubeđuje da je Kopernikus odličan provajder.
Izgleda da jesam, počinje mi tako adresa. Može neki wiki članak ili nešto drugo za čitanje da vidim šta je to, pa kada ih budem zvao da ih psujem da budem makar malo informisan?

https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

Mada, slaba vajda od psovanja. Jedino što možeš jeste da raskineš ugovor bez plaćanja penala (ako si pod ugovorom). Oni ti neće dati sporazumni raskid ugovora (jer su takvi), ali imaš sve osnove za raskid istog. Sastaviš tekst, pošalješ njima, pa ako ignorišu ideš na RATEL (čak i da oni ne pomognu, značiće ti njihov dopis).

Generalno, sa CG-NATom krše više ugovornih stavki ali najvažnija je član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen.

Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana (ako nisi primio nikakav dopis da si stavljen na CG-NAT listu, još bolje po tebe), raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Agencija može propisati sadržaj obaveštenja iz ovog člana.
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_elektronskim_komunikacijama.html

Od 8-9 ne mogu da pristupim nekim sajtovima. Sajtovima sto imaju bilo kakve veze sa kriptovalutama ne mogu nijednom da pristupim. Ima li ko jos problema? Restartovo sam ruter nekoliko puta i nista. Malo pre sam ga i resetovo i opet nista.

Čekaj bre, sada ispada Kopernikus jedini i najgori zbog nat-a? Pa šta onda radi sbb, vektor, ikom... Daj malo realnosti unesite. Svi su uveli nat. Nije Kopernikus jedini, a mislim da je ovo sa tužbom malo žešća glupost.

Upravo.

Budimo realni, nije ni njima lako u ovim teškim trenucima, te se i korisnici moraju malo prilagođavati novonastaloj situaciji, pa makar to išlo na njihovu štetu.
Ne bi bilo loše da i cena pretplate ide makar 10% gore jer opet ima nekih izgleda da će i cena nafte da skače, pa da spremni dočekamo moguće probleme i da kasnije prosperiramo znajući da smo našim odvajanjem od usta uspeli za kratko vreme da budemo svedoci stvaranja nekih novih granica u ovom novom dobu digitalnog sveta.

Sta je bre ovo? Ne mogu da otvorim mnogo sajtova ( uglavnom stranih )
Skk rade ovi iz kopernikusa??? :smash:
Da li neko ima iskustva sa jotelom, da li su bolji od kopernikusa?

Upravo.

Budimo realni, nije ni njima lako u ovim teškim trenucima, te se i korisnici moraju malo prilagođavati novonastaloj situaciji, pa makar to išlo na njihovu štetu.
Ne bi bilo loše da i cena pretplate ide makar 10% gore jer opet ima nekih izgleda da će i cena nafte da skače, pa da spremni dočekamo moguće probleme i da kasnije prosperiramo znajući da smo našim odvajanjem od usta uspeli za kratko vreme da budemo svedoci stvaranja nekih novih granica u ovom novom dobu digitalnog sveta.
Studiraš filozofiju? Vidim, ide to tebi od ruke.

Vrh Dno