Šta je novo?

Kazne za skidanje sa torrenta?

mixa19111

Poštovan
Učlanjen(a)
18.07.2015
Poena
54
Pozdrav.
Skidam duzi niz godina sa torenta igre,filmove...
To nije legalno ali u Srbiji svi koristimo piratske programe i skidamo sa torenta.
Na zapadu se svaki program mora kupiti,tipa od windowsa pa do mx playera,worda...
Cuo sam da na zapadu kaznjavaju skidanje sa torenta navodno ,,ako te uhvate".

Trenutno sam u Nemackoj,bicu par meseci pa me zanima posto hocu par filmova da skinem.
Pozdrav.

Uzdrži se tih par meseci ako koristiš javne trekere.
Daleko od toga da na zapadu svi plaćaju sav softver i ostalo, stopa piraterije u USA je ~35% ako se ne varam, po nekom nedavnom istraživanju ... Piraterija nije nastala samo zbog istoka.

Nzm sta je javni traker,ali wifi nije u mojoj kuci nego u zgradi kojoj radim,klasican wifi ruter nista specijalno.
Skidao bih na telefon,preko torent aplikacije koju sam skinuo sa google stora.
A i zasto postoji torent na google play storu ako nije legalno skidanje??

Legalno je korišćene torenta, nije legalno skidanje piratskog sadržaja.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ok.
Da li neko ima iskustva sa ovim ili zna nesto o tim kaznama da li uopste stizu,ili se ne pokrece proces tj. Upozorete samo.
Da li je istina da je kazna oko 1000e?

Čim ne znaš šta su javni trekeri znači da dotične i koristiš. Nemoj da skidaš to što si mislio dok si tamo da te letovanje ne iskošta za nijansu više nego što si planirao.:)
Ne može niko da ti garantuje da li će tebi stići samo upozorenje ili će nekome ipak pasti na pamet da te juri. Kazne mogu ići i znatno preko 1000e ako se neko namerači. A opet, može i da ne bude ništa od toga.

Šta misliš, šta će biti ako stigne upozorenje/opomena/šta god na adresu firme, misliš da se neće sprovesti interna istraga?

Poslednja izmena:
@mixa19111: Nemoj da se zezaš sa tim. Ako misliš da torrentuješ tamo moraćeš prvo da platiš neki VPN (koji dozvoljava torrentovanje!!) i da podesiš da kroz njega ti ide sav saobraćaj.

Nabavi neki stari android telefon,ne stavis karticu u njega,samo upalis wi-fi i cepaj!

Kakve veze ima da li je stari ili novi android telefon?

Nebitno.Mislio sam neki telefon koji se ne moze dovesti u vezu sa njim.

Sent from my Acer Liquid Jade Z

Sta mislis da ne mogu da nadju MAC adresu?

Sent from my NX505J using Tapatalk
Malo je suviše to cimanja. To bi trebala da bude istraga na nivou istrage za ubistvo da bi ga napecali sa nepovezanim wifi telefonom. [emoji1]

Doduše, ne bi bilo zgoreg da se telefon nikako ne može povezati sa Srbijom ako je jedini Srbin u firmi.

Dakle, sveže resetovan telefon koji je kupljen ili od švercera ili iz Kine sa svežim email-pm prvi put registrovanim na istom wifi. [emoji1]

A rekoh "stari" telefon,zato sto ako bi ga na kraju i pronasli i oduzeli,da ne bude velika steta sto ga je izgubio.

Ok,necu nista od pirata.
Skinuo sam neke klipove preko downloader aplikacije,sa nekih sajtova jedno 5-6 pretpostavljam da nije piratski sadrzaj na to ne moze kazna?
Filmove cu sa youtuba da skidam.

Možda je jedno od rešenja da ti neko odavde skida taj sadržaj i da ti ga kači na dropbox, onedrive ili sličan cloud storage pa ti samo pošalje link, a ti skidaj.

Pozdrav.
Skidam duzi niz godina sa torenta igre,filmove...
To nije legalno ali u Srbiji svi koristimo piratske programe i skidamo sa torenta.
Na zapadu se svaki program mora kupiti,tipa od windowsa pa do mx playera,worda...
Cuo sam da na zapadu kaznjavaju skidanje sa torenta navodno ,,ako te uhvate".

Trenutno sam u Nemackoj,bicu par meseci pa me zanima posto hocu par filmova da skinem.
Pozdrav.

Uplati news ili premium hostere i cepaj dok si tu, ako ti se svidi kad se vratiš nastavi u Srbiji.

Možda je jedno od rešenja da ti neko odavde skida taj sadržaj i da ti ga kači na dropbox, onedrive ili sličan cloud storage pa ti samo pošalje link, a ti skidaj.

To ja radim kad sam u unostranstvu. Skinem sa mog kompa u Srbiji, rarujem sa enkripcijom i pošaljem na cloud ili preko file transfera u Team viewer-u.

Sad mi je jasno.
Nema skidanja sa torenta u Nemackoj.
Hvala.

Ali ako nije preko torenta?
Skinuo sam 5-6 klipova sa nekog sajta,da li je to kaznjivo?

Tebra je l citas ti sta pise?

Nije problem u torrentovanju problem je u skidanju ILEGALNOG SADRZAJA.

Meni deluje da je tebi ovaj koncept totalno stran i da nisi siguran sta radis a ne bi da napravis problem. Ako si vec preko odvoji 10-15e mesecno za Netlifx ili sta vec i gledaj tamo sta stignes. Manje ce te boleti glava a i dzep potencijalno...

Poslednja izmena:
Možda ti i ovaj link bude od pomoći.

Zanimljivo, ja sam na tom sajtu dobio odgovor da oni ne razlikuju legalan od nelegalnog sadržaja.

11.png

Poslednja izmena:
Koleginica odnela laptop sa sobom kod drugarice u nemacku. Ostao joj utorrent upaljen. Seedovala da nije ni znala. Samo je stigla cestitka drugarici. Nesto tipa 700, 800e.

Druze,

Da ti prekratim muke. Posto citam da je sav torrent saobracaj ilegalan (tj ne prave razliku izmedju legalnog i nelegalnog sadrzaja), postoji zaobilazna metoda.
Unajmis seedbox, preko seedboxa skidas torente, sa seedboxa na tvoj komp sadrzaj prenosis ftp-om, ili regularnim http downloadom.
Evo linka da razmotris koji ti je najbolji seedbox:
https://cheapseedboxes.com/top-10-seedbox-best-providers-cheap/

Kada u Srbiji krenu da se bore sa skidanjem ilegalnog sw i ostalog sadrzaja bice placa, pogotovo sto nasi obozavaju da naplacuju kazne gde stignu. A kakva je globalna tendencija ima jos i vpn, i tor da zabrane, kao i bilo koji pokusaj anonimnosti u internetu. Zivi bili pa videli. Trenutno kod nas je jos uvek raj za pirateriju, ali kako trcimo ka EU, zna se sta nas ceka (ali i u Kini tesko doci do anonimnosti, i u Rusiji proces je vec uveliko u toku). Uzivamo poslednje godine "slobode".

Vrh Dno