Šta je novo?

Telekom Srbija - Thepiratebay.org je dobio country level zabranu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma te priče daj mi evropsku platu prodajte nekom drugom, ne mislim da uvredim tebe, ali kod nas se masovno uzimaju i krekovane aplikacije za Android koje koštaju 0,99 USD... Samo nemojte da zovemo ovo cenzurom, mislim u pitanju je zabrana sajtovima koji dele nelegalne sadržaje, nije blokiran p2p saobraćaj...

^Trpimo mi mnogo stosta u ovoj nasoj zemlji.

Sent from my Redmi Note 4X Black

Poslednja izmena:
Radi preko vpn-a posets sajtu, skins torent fajl ili magnet link, pokrenes, ugasis vpn, profit :D

Ma te priče daj mi evropsku platu prodajte nekom drugom, ne mislim da uvredim tebe, ali kod nas se masovno uzimaju i krekovane aplikacije za Android koje koštaju 0,99 USD... Samo nemojte da zovemo ovo cenzurom, mislim u pitanju je zabrana sajtovima koji dele nelegalne sadržaje, nije blokiran p2p saobraćaj...
1. Sto se tice Android appova koji kosta 0.99$, to cu pre piratovati (mada ne moram, sve ima besplatnu alternativu na Androidu) nego nesto skuplje, jer ovo skuplje stvarno vredi, a ovo na telefonu je podhebavanje :( Na iOSu bi tek popzd, kada ni za osnovne stvari nemam besplatan app.
2. Ne smeju oni da blokiraju neki sajt samovoljno, mora da postoji neka sudska presuda. Sve preko toga je samovolja operatera ili neke grupe.

Naravno blokiraj torente a što većina nema gde da pogleda film u bioskopu nema veze. Hteo sam da pogledam Star Wars onaj leteći bioskop 3d cinema ga nije emitovao u mom gradu. Hteo sam Logana da pogledam u bioskopu,nema,hteo sam Alien novi, nema ni to. Stvarno je čudno što skinem ponekada film sa torent sajta:) Mada kakvi su krš filmovi retko ih i skidam.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Torrent sajtovi ne hostuju fajlove, oni samo indeksiraju torrent fajlove..šta ćemo sa "legalnim" torrentima na TPB?

Daj mi evropsku platu i necu nikad vise uci na torrent. A ne daju nam banane umesto pare ovde.
Uz svo poštovanje, plata se ne daje već zaradjuje.

Inače se slažem sa većinom stvari osim da je plata u vezi sa korišćenjem nelegalnog sadržaja na taj način.

Više sam mišljenja da je niska plata tj stanje takvo kakvo je kod nas iz razloga što pogrešne odluke donosimo na mnogo polja i niske zarade su posledica svih nas kao naroda, i naših kolektivnih odluka i načina razmišljanja.

Sharing is caring i nema veze sa niskom platom.

Ne može odluka telekoma ili njihovih nalogodavaca da oteža pristup TPB-u biti nelegitimna kada je samo korišćenje sajta isto takvo.

Nije to cenzura već je samo prepreka za široke narodne mase. Nedopustivo je da takav sajt bude u vrhu posete u jednoj zemlji. Nešto debelo nije u redu sa takvom zemljom, i ostavljanje situacije istom bez delovanja može samo da dovede do dalje propasti, totalitarizma i vece bede.

Ovako, zabraniš za široke narodne mase nešto a u stvarnosti se ništa ne promeni (ako već ne umemo bolje).

Poslednja izmena:
Ilion, opravdavas zabranu necim sto nije opravdanje.

Zabranu ne sme da cini operater bez naloga suda, jer je inace cista samovolja i cenzura.

Zabranu ne sme da cini operater bez naloga suda, jer je inace cista samovolja i cenzura.

Podržavam je zato što online filmovi sa prevodom, i TPB u listi Top 10 ne treba nigde da postoje. Ne želim da živim u takvom društvu, pa zato i podržavam/opravdavam.

Možda tako mislim jer dok sam bio u ratu, televizije su puštale najnovije holivudske hitove, i to cam.

Da li želiš da živiš takav život? Ja ne želim taj film ponovo da gledam.

Danas, izmedju cam snimka holivudskog hita na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i online filmova sa prevodom i TPB u top 10 po mom mišljenju nema razlike i samo je korak do Srbija = Sirija.

Ne verujem da je potrebna odluka suda za tako nešto, dovoljni su njihovi opšti uslovi poslovanja.

Veći je problem što je takva odluka donešena verovatno po direktivi, a to nije dobro.

Iz tog razloga, ako postoji neka grupa u čijim "opštim uslovima poslovanja" postoji ddos smetnja u takvim slučaju, i to je ok.

Ipak, najveći je problem što je sve to po direktivi, i što je verovatno samo korak do blokade p2p ali ne verujem da će do toga doći jer onda ce mnogi otkazati pretplatu ili značajno smanjiti pakete a to nikome ne odgovara.

Ovako, sa samo ovakvim zabranama, Vuci siti a ovce na broju.

Poslednja izmena:
Podržavam je zato što online filmovi sa prevodom, i TPB u listi Top 10 ne treba nigde da postoje. Ne želim da živim u takvom društvu, pa zato i podržavam/opravdavam.

Možda tako mislim jer dok sam bio u ratu, televizije su puštale najnovije holivudske hitove, i to cam.

Da li želiš da živiš takav život? Ja ne želim taj film ponovo da gledam.

Danas, izmedju cam snimka holivudskog hita na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i online filmova sa prevodom i TPB u top 10 po mom mišljenju nema razlike i samo je korak do Srbija = Sirija.

Ne verujem da je potrebna odluka suda za tako nešto, dovoljni su njihovi opšti uslovi poslovanja.

Veći je problem što je takva odluka donešena verovatno po direktivi, a to nije dobro.

Iz tog razloga, ako postoji neka grupa u čijim "opštim uslovima poslovanja" postoji ddos smetnja u takvim slučaju, i to je ok.

Ipak, najveći je problem što je sve to po direktivi, i što je verovatno samo korak do blokade p2p ali ne verujem da će do toga doći jer onda ce mnogi otkazati pretplatu ili značajno smanjiti pakete a to nikome ne odgovara.

Ovako, sa samo ovakvim zabranama, Vuci siti a ovce na broju.

Blokada p2p protokola? :D Pa gomila programa radi na tom principu..kako misliš da neko osakati pola sistema zato što bittorrent koristi isto p2p :D

Who cares za TPB onda?

To je poenta. [emoji1] ako nema blokade p2p i slično, sve je ok.

Briga me što neko nepismen i lenj ne zna da gleda film i namesti sam titl. Neka ide u bioskop.

Ladno ima ljudi koji ovo podržavaju [emoji19]
Opera browser ima u sebi vpn opciju tako da je ovo bzvz

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne postoji p2p protokol, mogu samo da zagorčaju život sa cgnat i tako spreče da otvaraš portove, ali to ne utiče na javne trekere poput TPB.
U svakom slučaju to su ******štine, mogu samo da spreče da "average Joe" pristupi tako lako nekim sajtovima, kao što su uradili sa TPB recimo, to je sve.

Prigodan naziv.

Može i da se primeni na w10 temu.

Očigledno ne čitate cele / sve postove.

A zelis da zivis u drustvu gde firma moze da odluci da ti cenzurise nesto, sama od sebe?
To je mnogo gore. Idi u Ameriku onda, molim te :)

Sada treba neko da blokira tvoj link na Ali-u, jer ne zelimo mi da zivimo u drustvu gde se porucuje sve iz Kine, umesto da se kupuje u prodavnici! To nije civilizovano, ozbiljno.

Odmah na ličnu osnovu. Nisam to očekivao od tebe.

Imao bih dosta argumenata ali je besmisleno.

Nevermind, over and out. [emoji1]

Ljudi,jel mi neko moze napisati kako da ubacim magnet link kao url preko hide me fore ?

Koliko znam trenutno je svuda na snazi akt o neutralnosti interneta. Prema tome nemaju pravo da ukidaju tek tako bez najave pristup bilo kom sajtu (ili smanjuju protok za odredjene sajtove). Kad bude ukinuta neutralnost, onda ce biti veselo.

Ljudi,jel mi neko moze napisati kako da ubacim magnet link kao url preko hide me fore ?

Use “Add URL” in your torrent client and add url
magnet:?xt=urn:btih:INFOHASH
(replace INFOHASH with your info hash)

Pa na šta to liči da drugi operateri dopuštaju posetu ovog sajta a samo se Telekom napravio pametan pa udario zabranu,znači ovo pravilo za SBB,Kopernikus itd ne važi? Oni će i dalje bez problema posećivati ove sajtove?

I SBB je stavio ovu zabranu provereno

Ма све ће да нам процвета ако мтс врати дозволу да се иде на угашен пиратски сајт. ;) Искрено, видео сам како изгледа, није немогуће да сам једном, двапут скинуо нешто одатле али да се узима као референца за бољи живот ... да ми вратимо уличне продавце пиратских дискова и ето нама демокрације и слободе.

Odmah na ličnu osnovu. Nisam to očekivao od tebe.

Imao bih dosta argumenata ali je besmisleno.

Nevermind, over and out. [emoji1]

Pa na foru 'kad dodju po tebe', a ne nesto sto te ne dotice ili ti smeta pa prihvatas uklanjanje.
U cemu je razlika?

Занимљива ова ситуација у вези ТБП, само се поставља питање "На основу чега и чије одлуке је уследила блокада сајта ТБП", јер ко прати ТФ зна да судови прво донесу одлуку, а онда проследе провајдерима да се поменути сајт блокира, е сада има ту неколико правних зачкољица где провајдер може да блокира али и не мора (подзаконски акти), у овом случају провајдери су дужни да проследе обавештење или обавесте корисника (самоиницијативна блокада или по судској одлуци). Мислим мало је парадоксална ситуација да имамо државну и приватну фирму, е сад код државне мора постојати нека одлука јер логика "држава је власник", а код СББ је приватник који успутно речено може да ради шта год пожели али паралелно да блокирају приступ то је онда "судска одлука", самоиницијативно и превентивно тешко.

Иначе није блокирана размена између корисника П2П (сваки корисник и учесник у мрежи је делилац видео/аудио материјала), тако да је Телеком/СББ само блокирао хттп/хттпс и убацио на "црну листу" поменути сајт.

На основу овога поставља се једно објективно питање "Ако провајдер самоиницијативно блокира сајтове на основу "ваздуха" како ће други сајтови пролазити у Србији?" можда се неће некоме свидети критички став, нечије писање, блог, слика, аудио и само одједном има да буде "бум, а зашто је блокиран", данас је то пиратерија, сутра потпуна контрола интернета.

ПС. Иначе покретачу теме свака част када је звао Телеком, још каже да је верификовани уплоадер на ТБП, надам се да је свестан шта је признао на форуму, а плус звао Телеком да пита зашто је блокиран приступ :D :) јер неће више моћи да уплодује "неки тамо" материјал... :)

Од блокаде се креће, па после да дочекамо и она писма са 500 еура казне за сваки скинути филм као у Немачкој... И главно пиатње "Ко дели пиратски садржај" 1000 корисника или сајт ТБП? Терен око "делио линк ка пиратском материјалу преко неког сајта" и "директно вршио дистрибуцију пиратског материјала" су све одвојене материје, чак у ЕУ регулативама, јер и до данас се то води као "клизав терен" и недоречен.

SBB BLOKADA.png

У свему овоме можда је и Cogent блокирао приступ (они бар могу њима није први пут), па зато провајдери који користе њихов линк могу имати проблем са приступом ка ТБП....

Poslednja izmena:

Da, i da bi kupio to treba ti kreditna kartica, tj. racun u banci. Ko to u rasponu od 13-18 godina ima racun u banci? A nije ni 18 vec 21-22..

Zanimljiva stvar https://zeronet.io/ .... Vidim da će stvari da se razvijaju u novom pravcu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno