Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jel ima za 5$ da se naruci na Aliju?

Ne znam stvarno, ali ukazujem na cinjenicu. Brend kao Midea bi trebao da ima jeftinije te dodatke a ne da deru ko Apple skoro.

Pa to ti kazem, ako nema na Aliju, ako Kinez ne proizvodi masovno onda nema sanse ni da kosta toliko. Sve je to zakon ponude i potraznje. Da to kosta 20e verovatno bi bar 50% ljudi kupovalo direktno uz klimu. Realno, mogu i ugradjivati fabricki ali zabole ih, ovako svi deru kao blesavi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Porucio sam u win winu...deru majku im njihovu 6400din

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Pa nije 6400 vec 5890 din , ako placas u gotovom ili karticom ..

da podelim informaciju sto se tice VOX klima. Ne mora ovlascen serviser sa liste bitno je da je registrovan za tu delatnost i garancija vazi 5 godina. Takodje jako bitna stavka 5 godina garancije daje uvoznik bez ikakvih dodatnih uslova, sto znaci da ne mora godisnje odrzavanje mozete sami da ocistite ili sta vec. Nekom ce da koristi provereno kod uvoznika direktno

Eto , extra informacija , kome treba obicna klima za hladjnje i dogrevanje , ispada da je VOX preporuka , pa makar za tih 5g .. Licno ja prefeririam druge marke ali ko nema para , a i ovih 5g bezuslovnih lepo zvuci , eto resenja .. Doduse velika je razlika izmedju grejanja i hladjenja , pa tako klimi koju biste korsitili za hladjenje treba minimum 3g rada da bi radila isti broj casova kao i ona na grejanju . Ovo sam napomenuo iz razloga sto onaj ko se greje na klimu on bi trebao da radi servis jednom godisnje , tacnije posle grejne sezone , a onaj ko se samo hladi taj to i ne mora , doduse zavisi gde je montirana i pusi li se ... cisto inf

Kakve su pokretne klime?
Edit: Ne valja, koristio sam pretragu :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa nije 6400 vec 5890 din , ako placas u gotovom ili karticom ..
Kad sam porucivao prodavac mi tako rekao,pomislih da to nije ta cena al posto sam resio da kupim nisam ulazio dalje u raspravu...videcu kad stigne koliko ce mi naplatiti

Ja kad kupujem preko njih uvek trazim da mi naplate po toj Web ceni , i oni zapisu da su mi naplatili toliko na moj zahtev i nikad nije bilo problema ..

Eto , extra informacija , kome treba obicna klima za hladjnje i dogrevanje , ispada da je VOX preporuka , pa makar za tih 5g .. Licno ja prefeririam druge marke ali ko nema para , a i ovih 5g bezuslovnih lepo zvuci , eto resenja .. Doduse velika je razlika izmedju grejanja i hladjenja , pa tako klimi koju biste korsitili za hladjenje treba minimum 3g rada da bi radila isti broj casova kao i ona na grejanju . Ovo sam napomenuo iz razloga sto onaj ko se greje na klimu on bi trebao da radi servis jednom godisnje , tacnije posle grejne sezone , a onaj ko se samo hladi taj to i ne mora , doduse zavisi gde je montirana i pusi li se ... cisto inf
Kakav godišnji servis bi ja trebao da uradim na svojoj Mitsubishi klimi ako sam je koristio preko zime za grejanje.
Leti ću je koristiti otprilike kao i ti tvoju (samo kad su temperature više dana preko 30c)

Servis znaci da , kompletno rasture unutrasnju jedinicu , operu sve delove , izvade i turbinu i operu , podmazu lezaj , sastave , eventualno naspricaju nekom specijom radi dezinfekcije , mada za to nema potrebe jer je sve oprano . Spoljna jedinica se obicno ne dira , sem ako se ne zaprlja od dima , ili tako neceg , te je tako prljava da je defrost nije lepo ocistio . Provera freona se ne radi kod invertera , a provera se ne moze izvrsiti manometrima kao obicne klime , znaci provera se radi samo ako sumnjate da vam fali freona .. Vecina servisera rade servis tako sto operu filtere , naprskaju nekim dezinfekcionim sredstvom i ollaaa , laka lova :)

Ali maloprodajna je ona veca a ja kupujem na moloprodaju

Alo bre , ***e ne mogu da verujem da ljudi ne znaju da se mogu pozvati na cenu sa Web-a .. Ja ono sto zelim da kupim kod njih , nazovem i vidim jel imaju u radnji , obicno moraju naruciti , ja ih lepo pitam da li je cena ta niza ako placam odmah , i naravno da jeste , i kad stigne roba i pozovem se opet na tu nizu cenu i bez ikakvih problema je za te pare i dobijem . Jedina razlika je ta sto umesto da kupim preko Web-a , trazim da to pokupim kod njih u radnji i da platim nizu cenu , finito :)

I ne samo to , svojevremno su imali opciju da ako nesto nadjes jeftinije na drugom mestu , ali da to nije neka velika robna kuca vec prodavnica slicna njima , napises zahtev da ti se roba proda za tu nizu cenu , das link , oni provere , i ako je sve tako odobre ti . Ja sam kod njih tad kupio usisivac za 9600 din a tad je kod njih kostao mislim 12.000 din , tako nesto .. Nazalost toga vise nema :(

Poslednja izmena:
next eto ja nisam znao da mogu da se pozovem na cenu sa neta...ubi me :)
nego,posto je u planu jos jedna klima sve vise se vodim mislju da to bude fujitsu...(ubedili ste me),ali postoji mali problem,naime treba mi nesto jacine 12-ice a da nije preko 65-70 hiljada,a drugi problem je sto bih trecinu mogao dati u kesu a ostalo bi moralo ici na rate...koji model i gde ima da se uzme na rate? grejala bi oko 35 m2

Kod nas u Zrenjaninu ne prave problem i pitanje kad se pozoves na Web cenu .. Sto se tice klime , uzmi Fujitsu ASYG 12LM .. Kad to planiras da uzmes ?

Alo bre , ***e ne mogu da verujem da ljudi ne znaju da se mogu pozvati na cenu sa Web-a .. Ja ono sto zelim da kupim kod njih , nazovem i vidim jel imaju u radnji , obicno moraju naruciti , ja ih lepo pitam da li je cena ta niza ako placam odmah , i naravno da jeste , i kad stigne roba i pozovem se opet na tu nizu cenu i bez ikakvih problema je za te pare i dobijem . Jedina razlika je ta sto umesto da kupim preko Web-a , trazim da to pokupim kod njih u radnji i da platim nizu cenu , finito :)

I ne samo to , svojevremno su imali opciju da ako nesto nadjes jeftinije na drugom mestu , ali da to nije neka velika robna kuca vec prodavnica slicna njima , napises zahtev da ti se roba proda za tu nizu cenu , das link , oni provere , i ako je sve tako odobre ti . Ja sam kod njih tad kupio usisivac za 9600 din a tad je kod njih kostao mislim 12.000 din , tako nesto .. Nazalost toga vise nema :(
Zapravo je Web cena cena koja je za keš plaćanje a viša, maloprodajna je za rate.

uzeo bih je cim pre,u narednih mesec dana...mada nije greda ni do septembra da ceka,gledam niko od ovih win-win,tehnomanija itd....nenudi japance sem po neki micubisi,a oni daju na rate

havijer

Web cena je niza a ne visa od maloprodajne , a ako je platis karticom , bez obzira da li je ona Visa ili neka kreditna , ono se racuna kao da si dao kes i platis je po nizoj ceni , a ti posle tvojoj banci otplacuj na rate .

Pa to sam i napisao Web cena je za plaćanje odmah bilo karticom ili gotovinom a viša cena ili maloprodajna je za plaćanje preko kredita.

Pozdrav svima. Novi sam ovde, pa se izvinjavam ako pitam nesto sto je vec receno.
Imam sledecu dilemu. Zivim na drugom spratu, odmah ispod krova. Sa severne i istocne strane sobe koja mi je sad relevantna nema drugig prostorija. Juzno i zapadno su wc, predsoblje i druga soba. Inace imam etzano grejanje, strujni kotao plus radijatori u svakoj prostoriji. Grejanje je dobro, ali kad je napolju ispod nule mora da radi po ceo dan pa mi struja sa letnjih 2k skoci na 10-12k. E sad, posto u decembru stize beba pa bi trebalo da bude konstantna prijatna temperatura, mislio sam da u opisanu sobu ugradim klimu. To mi treba i zbog hladjenja i zbog grejanja pa sam mislio da uzmem inverter. Soba je inace mala, 7-8 kvm, tako da mi je od velicine klime vazno da je stedljivija od kotla (koji ima 6kw grejac), tiha i pouzdana. Da li se u sve sto sam opisao uklapa Fujitsu-General inverter ASHGG09LLCA? Hvala unapred!

Uzmi neku 7.Devetka na 8m2 je mnogo.

Sent from my m2 using Tapatalk

Uzmi neku 7.Devetka na 8m2 je mnogo.

Sent from my m2 using Tapatalk

Bih, ali problem je sto nema inverter 7ica. U krajnjoj liniji mozda mogu i da drzim otvorena vrata, pe nek greje i okolne prostorije? U svakom slucaju, da li je navedena klima dobar izbor?

Za tu prostoriju jeste,ja grejem 16 kvadrata sa tom fujitsu.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

handys

Imas li skicu stana , m2 prostorija , opisi malo stan , izolacija , stolarija .. Mozda ti raspored prostorija daje mogucnost da sa dobrom pozicijom jedne klime pokrijes dobar deo stana a da taj kotao sluzi samo kao nadopuna gde ona ne moze da ugreje , znaci klima kao primarno grejanje , koliko god moze da pokrije .. Ta 09LLCA moze da ima problem sa elektronikom , popravka je lako izvoldljiva ukoliko je i bude , priznaje je i uvoznik tj proizvodjac , stavi se od LLCC modela i pici miki , ali da sam na tvom mestu , i ako nemam para za jacu i vecu klimu , razmislio i o Midea Mission 12 modelu koji kosta 51k .. Jeste da je Fujitsu kvalitetniji , bar bi trebao biti , ali mozda bi mogao pokriti nesto vise m2 sa tom 12-kom .. No daj ti podatke pa da vidimo na cemu si ..

gde ima da se kupi Fujitsu ASYG 12LM na rate??

Probaj u COOL shop (nadam se da nije reklama), znam da daju na čekove, mada možeš i da pozoveš redom telefonom da se raspitaš, ima puno radnji koje prodaju klime. I ako kupuješ Fujitsu, ganjaj GENERAL, ista stvar, par hiljada jeftinija. Oznaka je ASHG

handys

Imas li skicu stana , m2 prostorija , opisi malo stan , izolacija , stolarija .. Mozda ti raspored prostorija daje mogucnost da sa dobrom pozicijom jedne klime pokrijes dobar deo stana a da taj kotao sluzi samo kao nadopuna gde ona ne moze da ugreje , znaci klima kao primarno grejanje , koliko god moze da pokrije .. Ta 09LLCA moze da ima problem sa elektronikom , popravka je lako izvoldljiva ukoliko je i bude , priznaje je i uvoznik tj proizvodjac , stavi se od LLCC modela i pici miki , ali da sam na tvom mestu , i ako nemam para za jacu i vecu klimu , razmislio i o Midea Mission 12 modelu koji kosta 51k .. Jeste da je Fujitsu kvalitetniji , bar bi trebao biti , ali mozda bi mogao pokriti nesto vise m2 sa tom 12-kom .. No daj ti podatke pa da vidimo na cemu si ..

Evo, dodao sam skicu. U tri prostorije se ulazi iz hodnika, a to su dnevna s kuhinjom, radna i spavaca. U dnevnoj vec ima neka klima koja hladi (nije losa ni za grejanje, ali onako,nije ni mnogo efikasna). Medjutim u toj spavacoj mi treba i hladjenje sad za leto i grejanje, kao sto sam gore opisao. Ova prostorijica skroz desno je kupatilo, a ona skroz gore je terasa. Stolarija je pvc, izolacija je dobra, cini mi se (zgrada je iz 2009. godine).
Inace, sta bi rekao za ovaj Gree? http://www.klime.rs/gree-inverter-k...l/gree-inverter-klima-uredjaj-gwh12ma-k3dne2l

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno