Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Probao sam već prvo veći iz recoverya ali nije htio, partition error ili tako nešto je bilo...
Pošto je sada taj veći već unutra nadam se da će manji proći kroz recovery...

Telefon činjenično radi ok na Nougatu ali su zeznuli push notifikacije koje se gube u trenutku kada se ekran probudi ili ko nema to podešavanje, lampica daje znak obaveštenja, a ne znaš šta obaveštava. Drugo, Android OS i Android System servisi otkidaju u stand by (telefon ne ulazi iz nekog razloga u deep sleep), potrošnja je veća u mirovanju nego u realnom korišćenju. To sam od skoro primetio, ovo se mora rešiti, jako ozbiljan problem. I nije samo kod mene, već kod pola zajednice. A rešenje nije factory reset svaki treći dan!

Upoređivao sam moj na Nougat i od kolege koji je još na MM, za sat vremena Android OS meni je skinuo oko 55 mAh, a kolegi oko 5mAh deset puta manje kod njega. Telefon u tih sat vremena tek čačnem po neki put, ništa preterano korišćenje. Već sam rekao kada sam prešao na Nougat da mnogo više troši u stanju mirovanja nego na MM, sve isto instalirano, sve potpuno isto koristim kao na MM što sam koristio, ali činjenica je da Nougat više guta bateriju. Za osam sati koliko provedem na poslu i kad se vratim kući baterija mi bude na nekih 65%, ranije 78-80%

P9 Lite

Jel izlaze nekom notifikacije u kojima pise "It's 23C in Nis"(trenutna temperatura i grad u kojem se nalazite) od "Google App"?

Meni su izlazile s vremena na vreme, i svaki put je palio lokaciju. U podesavanjima za lokaciju onaj prvi slajder je bio iskljucen, koji dozvoljava pristup lokaciji.

Kad sam manualno iskljucio pristup lokaciji "Google App" nije se vise lokacija ukljucivala sama od sebe.

Ima li nekih naznaka kada ce aparati iz Vipa dobiti nadogradnju na Nougat ?

Jel izlaze nekom notifikacije u kojima pise "It's 23C in Nis"(trenutna temperatura i grad u kojem se nalazite) od "Google App"?

Meni su izlazile s vremena na vreme, i svaki put je palio lokaciju. U podesavanjima za lokaciju onaj prvi slajder je bio iskljucen, koji dozvoljava pristup lokaciji.

Kad sam manualno iskljucio pristup lokaciji "Google App" nije se vise lokacija ukljucivala sama od sebe.
Meni izlaze i dan danas, da vidis dobro si me potsetio da sredim to. Svaki put se pitam kako mi lokacija upaljena a nisam je ja ukljucio. Inace kad se pojavio taj info po automatizmu samo svajpujem i sklonim.
Sad cu da obratim paznju kad disejblujem lokaciju dal ce da se ponavlja.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Uđeš u Google app pa u njegovom widgetu za v. prognozu u meniju (tri tačkice) možeš isključiti.
Screenshot_20170515-112009.pngScreenshot_20170515-112029.png

Evo jedne korisne aplikacije da bez root-a podesite ili izmenite temu ili napravite svoju u Huawei launcer-u , smanjite ikone ..promenite ikone baterije , signala , wifi I navigacione ikone poput google pixela I jos mnogo toga.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mixapplications.themeeditor
02f1cd273af7015ec17a245faf994937.jpg

Stigo OTA update za moj L31.. mami me da ga instaliram, da nije ovih problema sa baterijom..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Ota za C555 stigao. Ko voli neka proba, ja cekam da se sve ispegla. :)
4ef57682c7cabf8a93ebb5669d152313.jpg

A i ne vidim kako mogu da oslobodim vise od 2.5gb prostora, to verovatno nije dovoljno..

Ma ukupno slobodno treba da bude minimum 4,5 Gb ;)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B370 uz pomoć Tapatoka
Ma hiljadu.. ne vidim kako, da ostavim samo sms i dialer jedino..

Haha, pa tako pise u Changelogu ;) Pravi backup pa onda kasnije vracaj...
Ih, fale nam tih dodatnih 16Gb.....ma promenicu ja sekciju uskoro, nista bez 3Gb/32Gb ;)

Poslednja izmena:
Ma bice update jos jedna ispravka do Juna, jer isti problem ima i P10 to sam negde procitao, i cekajte do kraja juna i bice Updatea sigurno tj patch za nougat, izgleda da B381 Je bio.planirana ispravka pa su je povukli tj onemogucili, ja sam na B371 i meni radi sasvim ok, navikao sam ga i uz malo caka i baterija drzi dobro,tako sa cekam Jun pa da vidimo sta ce biti

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ono sto ce jos samo dodati u narednoj reviziji bice
-App twins
-Private space
-Night mode za cam
-Safety patch april ili maj....to bi bilo to. Nista bez cega se ne moze.

Još lad bi ubacili da 2gb bude 4 :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel još nekom stigla OTA L21C432B381,neznam dal da instaliram.:trust:
Screenshot_20170516-122257.pngScreenshot_20170516-122244.png

Stigao i meni taj update. Videću da instaliram, pošto me par stvari baš nervira na nugatu, pa se nadam da su ispravili.

U opcijama sam izabrao da skine FULL ROM 1.95GB pa šta bog da,ono preko FF, nadogradnj sa B371 na B381 sa 310MB nije mi se baš pokazala.
EDIT
Uspešno nadograđeno FULL ROM 1.95GB iz tri zip-a,a i pratio 3x otvarao update package i 3x pravio verifikaciju.Ostalo će da vidimo.;)

@Crow011
Jedino nisu ubacili da 2gb bude 4 :D

Poslednja izmena:
Ја већ дуже време имам b381 и ради супер могу признати. Јесте да после пар дана нестане рам али један рестарт све решава

Jel taj b381 dobio neke app nove?

Kolko vidim nema.

Ја већ дуже време имам b381 и ради супер могу признати. Јесте да после пар дана нестане рам али један рестарт све решава
Kod b381 skinut ranije sa FF kod mene je imao bug sa backup I Hisuite, nije hteo da formira I sacuva na racunaru, kao I bug sa Usb debugging I sl.

Poslednja izmena:
Kod zene na telefonu iz Vipa jos uvek nista... telefon izvadjen iz kutije pre 2 meseca, ni jedan jedini update do sad nije dobio..

Gde je,stigao b380 dual sim?

Nazad
Vrh Dno