Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti baš ništa ne razumeš?
Pa svaka "pijavica" valjda ima makar jednog komšiju, prijatelja, rođaka, drugara ... koji će od SBB-a besplatno da mu uzme jedan CAM modul?
I znači "pijavica" se besplatno digitalizovala, dobila kvalitetniju sliku, a plus i dodatne kanale (ako u osnovnom digitalnom paketu ima više kanala nego u osnovnom analognom? - ne znam, ne gledam TV uopšte) ... a plus možda i još više kanala, ako komšija/prijatelj/rođak plaća neki skuplji paket (jel' tako?).

Zaključak:
"Pijavice" su dosta pametne.
Zapravo su one najveći dobitnici u ovoj digitalizaciji?

Jeste tako lako se moze dobiti d3mini ili cam modul. Oni te nazovu, pitaju kad mogu da dodju u toku dana i ugrade. Jedino da trcis kod komsija i da ugradjujes TV u kupatilu i kuhinji samo da bi pokupio d3mini ili cam modul, a onda ces kasnije da razdelis.

Komšija donator je zadužen za donošenje Tv-a kod Camodavca.
Komšija Camoprimalac u daljem tekstu(pijavica,švorc,stipsa)dužan je da se na valjan način odnosi ka imovini Camodavca i treba da spremi određenu apanažu za usluge Camodavca[emoji2]

Poslednja izmena:
O SBB-u generalno imam samo reči hvale, ali nervira me što jajare na nekim sitnim stvarima. Konkretno, HD kanali se ne mogu gledati 72h unazad, a oni su manje-više jedini kanali koji nešto vrede. Kao da bi za toliku kompaniju bio problem da dokupe još HDD-ova i omoguće da se svi kanali mogu gledati unazad.

A da li ce CAM modul koji se ubaci u tv koji nije iz iste zgrade da radi u drugoj zgradi?

Nije to baš skroz tačno, određeni HD kanali se mogu vraćati, ali više ne može nego što može.

Jedno laicko pitanje, sta se dobija gasenjem analognog signala? Opsirnije...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Umesto jednog analognog kanala mogu da puste 4 HD ili 8 do 10 SD. Kad ih pogase ostaje prostora i internet da se pojača.
Kad dođe trenutak da puste UHD kanal to ti je taman jedan analogni za jedan UHD :d

O SBB-u generalno imam samo reči hvale, ali nervira me što jajare na nekim sitnim stvarima. Konkretno, HD kanali se ne mogu gledati 72h unazad, a oni su manje-više jedini kanali koji nešto vrede. Kao da bi za toliku kompaniju bio problem da dokupe još HDD-ova i omoguće da se svi kanali mogu gledati unazad.

nije problem u HDD-ovima vec u bandwidth-u. jer je koaksijalni kabl 'deljeni medijum'.

Uskoro se selim u svoj stan, gde cu verovatno imati samo SBB.
Interesuje me da li ja mogu da potpisem ugovor sa njima, n.pr duo gold, gde cu imati dva TV-a, prvi Tv ta gold ponuda, drugi Tv - osnovna ponuda, tj. da li ce mi oni dostaviti svu potrebnu opermu i pored cinjenice da oba Tv-a tek trebam da kupim (mozda mesec dana nakon useljenja)?

Jel su mozda rekli da li ce kada zavrse sa digitalizacijom biti moguce da se uzme samo net bez TV-a? Jer po zakonu ce morati to da omoguce, jer vise ne mogu da se brane time sto ne mogu da odvoje TV signal od interneta.

Možeš ali ćeš plaćati "održavanje" net-a...

Tako je bilo do sada, jer po njima nisu mogli da odvoje signal i ne mogu da kontrolisu ko koristi analogni signal. Ja sam pitao sta ce biti sada kad razdvoje.

Pa odgovorio ti je orange

Tako je bilo do sada, jer po njima nisu mogli da odvoje signal i ne mogu da kontrolisu ko koristi analogni signal. Ja sam pitao sta ce biti sada kad razdvoje.
Je l' ti mislis da ce jajare i secikese iz SBB da pucaju sebi u noge? Ostace sve isto kao i ranije. Uostalom oni su tako udesili da se ni sada ne placa analogna televizija nego "mesecno odrzavanje". Tako da ces nastaviti da placas onih 1295 dinara. U krajnjem slucaju ako drzava pokusa da im stane na rep nekim zakonom (u sta sumnjam) onda ce solo internet kostati vise nego u duo i trio paketima. Ziv bio pa video.

Mene zaista fascinira kad naletim na nekog ko se nada pojeftinjenju bilo cega u Srbiji.

Evo da vam javim da smo na SBB-u desetak dana. Televizija radi bez problema, net isto stabilan za sada. Sto se interneta tice - preporod. Na privatnim trackerima, download se uglavnom krece oko 6.7-6.8MB, povremeno se popne do 7. Stvarno je kao sto bi trebalo :wave:

Jel su to sada ukinuli rentu za dodatni d3? Pretpostavljam da se o tome radi, jer sam se danas iznenadio kada sam placao racun, a platio sam oko 200 din manje.

D3 kuca 1. UN 175,00
D3 KUCA 2 UN 241,67
Kod mene ovako stoji na zadnjem računu. To je cena bez pdv-a. @ zeroberto, kako je kod tebe u specifikaciji?

Ovako je sada
sbb.png
To je duo gold, uz popust na odrzavanje od 10% jer se vodi na majku koja je penzioner.

I ja sam primetio da na poslednjem racunu nemam rentu za dodatni d3 od 290din, NS je u pitanju.

Pa ovo je bruka, od kompanije, i države u kojoj se ovako nešto dešava!!!

Ovo, naravno nema nikakve veze sa vama ljudi!

Ili je neka greška, ili će svima da ukinu rentu, nema treće.

Ja sam dobio ponudu da ukoliko obnovim ugovor, dobijam dodatni D3 risiver bez jednokratne uplate uvođenja i mesečne rente. Mislim da će se uvesti ukidanje rente do kraja godine, jer se ionako potpuno gasi analogni signal, pa tako moraju korisnicima dati uređaje.

Ja sam dobio ponudu da ukoliko obnovim ugovor, dobijam dodatni D3 risiver bez jednokratne uplate uvođenja i mesečne rente. Mislim da će se uvesti ukidanje rente do kraja godine, jer se ionako potpuno gasi analogni signal, pa tako moraju korisnicima dati uređaje.

U mom slucaju to nije moglo da prodje.Bio sam na trio gold extra paketu.Posto je bio istekao ugovor trazio sam da mi daju gold premium paket po ceni trio gold extra.Kazu ne moze.Nemamo takvu akciju,ali moze trio gold extra po ceni trio golda sa popustom na 24 meseca.Tacnije ceo ugovor.I ja potpisao.Sad umesto 4300 placam oko 3500 dinara.Opet ,neki su se javljali da su uspeli da dobiju gold premium paket a da placaju trio gold extra.Tako da sve zavisi od poslovnice do poslovnice.Inace ja sam ovo dobio u glavnoj poslovnici u kralja petra,jer u zemunu na muharu radi neka prepametna sluzbenica koja kaze pa vi ste vec na trio gold extra paketu i ne mozete nista dobiti,a oni koji su na trio gold paketu oni mogu dobiti trio gold extra po ceni trio golda.Da ne poverujes svojim usima.Zato sam sutradan zapucao u kralja petra i tamo zavrsio za minut.
Nikako nisam mogao objasniti onoj gospodji u zemunu da je meni istekao ugovor i da mogu preci na bilo koji paket.Tako da nema pravila.A jednostavno nisam hteo da doplacujem za drugi risiver jednokratnu rentu od 3 soma i oko 300 dinara mesecno pa sam hteo da za obnovu ugovora dobijem gold premium paket po ceni trio gold exstra paketa.Ali nije moglo tada.
Mada vidis da sve zavisi od poslovnice do poslovnice i od ljudi koji tamo rade.
To me kod njih strasno nervira.Znaci moras da kukas da bi dobio neki popust.Ako ne trazis neces nista dobiti.Tako da neko ko nije snalazljiv nece dobiti nista za obnovu ugovora nego ce ga preveslati.
A ako trazis i kazes da je neko jos dobio onda ces dobiti bez problema.Ovo pricam za stare korisnike jer do sada su samo novi korisnici imali neke benefite kad potpisuju ugovornu obavezu.

Ja ih pitao na t i evo odgovora:
Digitalizacija je započeta u Novom Sadu i korisnici dobijaju u okviru akcije D3cam ili D3mini uređaj bez dodatnih troškova za sve dodatne tv aparate koje imaju priključene na kablovski sistem. Naravno, maksimalni broj tv aparata je 3 po jednom korisničkom ugovoru.

nazalost, taj D3cam ili D3mini iz Novog Sada verovatno ne bi radio u Beogradu, npr.

Pa i u beogradu je naselje galenika komplet digitalizovano i ugasen je analogni signal pa su podelili d3 mini uradjaje ili d3cam.Naravno do tri uredjaja po stanu.
To da li bi radili uredjaji iz novog sada u beogradu ne znam,treba probati.Koliko sam cuo od drugara koji ne placa osnovnu pretplatu dosta ima penzionera koji imaju samo po jedan tv pa on od njih pozajmi d3mini i kod njega u stanu sljaka bez problema.Jedino sto njega ne duze za taj uredjaj nego coveka koji mu je i dao d3 mini.On je tako nabavio 3 komada i provereno sve sljaka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno