Šta je novo?

Xiaomi vs Samsung

NeO_o

Poštovan
Učlanjen(a)
21.07.2016
Poena
54
Koji mi model do 200€ preporucujete od Xiaomi ili Samsung-a? Gledao sam J5 2016 za 175€. Do 200€ sta ko ima da mi preporuci? ☺

Послато са K012 уз помоћ Тапатока

@fkloznica

Ako se uzima Xiaomi da se ne ide preko 200e, a ovamo zeljno iscekujes mi6.
K o n t r a d i k c i j a :D

Ja cu po svoj prilici zameniti P9l uz doplatu za Mi Max u nekom trenutku, drug uzeo Mi Max, odusevio sam se :D

Kad preporučujem mob onda gledam da ne zeznem nekoga sa svojom preporukom a kada kupujem za sebe uglavnom ne gledam stvari racionalno :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Uzmi j5 2016 ili j7 2016,odlicni su telefoni.Pa realno kad pogledas levo desno svi furaju te samsunge.
Iako su huawei,xiaomi micu picu kinezi povoljniji,ja bih ti preporucio samsungove telefone jer su mnogo kvalitetniji i svi ih hvale.
Ja licno imam j5 2016,prezadovoljan sam,a najvise kamerom.

Nije mi jasno sta rade ovi ljudi na forumu (joca,ivan...),lik je pitao xiaomi ili samsung za to mu i odgovorite.
Bleje ovde na forumu samo se isera*vaju za p9 lite i postavljaju iste teme...
U kom vi svetu zivite...

Tako je, J5 sa 720p ekranom i SD 410 je najbolja kupovina za taj novac :D

Njegova superiorna izrada i lepo fizicko home dugme donose jos vecu prednost :D

A mozda i bas suprotno od toga [emoji20]

Sta ce ti jak chipset, fluidniji telefon, led notifikacije, skener za otisak prsta, FullHD ekran, kad mozes imati telefon na kome pise Samsung :D

Poslednja izmena:
Ne smaraj Mixa. Vredi čoveku predočiti i druge telefone u tom cenovnom rangu. Lepo sam napisao rn4x ili p9l. Samsung nikako jer ima dosta nedostataka...

Nisam lojal brend neki, nisam neko da kupujem nesto zbog drustveno-socijalnog efekta da se pohvalim da je to samsung, da bude nesto "wooow" u drustvu, nego neki pouzdan telefon, Xiaomi, Meizu, Samsung ili bilo koji drugi nije bitno, samo mi je bitno da ne prelazi u ovom slucaju 200e i da bar neko ima dobra iskustva sa tim, da ne dodjem u situaciju da crkne ili sta znam. Ne koristim ja puno mobilni, visim na kompu ceo dan, samo za net, Instagram, Fb slabo, Whatsap i kamera i Youtube. Igrice na telefonu ne igram. Znam da ce posao da zavrsi za to J5, ali imam vece sake, 5,5 incha neki telefon. Da skratim, Ima li neko iskustva sa Xiaomi telefonom, da li imaju neke hardverske propuste, tipa nesto kao na g3 ili g4 da crkava maticna ploca, ili kao neki drugi telefoni da imaju problem sa Wi-Fi ili tako nesto slicno

Ako ti je baterija bitna i možeš da pređeš preko malo lošije kamere u low light idi na Xiaomi redmi note 4x. Dosta dobar soc, odličan ekran, brz u radu, dobija nougat...

Гледао сам, није толико лоша, неприметно, није ми то проблем, само ми је битно да телефон не изда, да је поуздан, хардверске спецификације су ми битне, и ако нећу да га користим за нешто ме знам ни ја. И да ли неко можда зна, у којим радњама има да се купи у крушевцу?

Vecina ce ti predlagati telefone citajuci komentare ili specifikacije na internetu. Najbolje ti je da sam isprobas telefone pa vidis koji ti odgovara ako imas gde

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

J5 jedino ako bas mora da bude Samsung, mnogo je losiji telefon od svih ovde koje smo naveli u temi.

Rekao sam, nisam lojalan ni jednom brendu, tako da ne mora Samsung, Xiaomi Redmi Note 4x mi je u planu, ali ne znam od koga kupiti na KP, nema niko da mi je pouzdan

Smiljana sa kp. Meni je zamenila telefon koji je bio felerican od nekih 300 e za nov bez problema. Ja u te garancije na rec ne verujem... Ali eto tako je ispalo. i sada kada bih kupovao isao bih logikom da od te garancije nista nema. Cak stavise mozda nebih ni slao tel tako nekome bez ikakvog papira na lepe oci

Ja sam dobio j5 2016 duos kao sluzbeni.
Zadovoljan sam telefonom,ekran mu je dobar,nisam očekivao da ce Samsung napraviti ovako solidan telefon u tom cenovnom rangu.Za taj cenovni rang je kamera odlicna.
Baterija je najveci adut,guram opusteno po 6-7 sati SoT.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja sam ga uzeo kada mi istekao ugovor j5 2016. Nisam koristio uzeo sam da ga prodam i prodao se istog dana ☺ . Ono sto mogu reci je da je mnogo bolje odradjen od j5 15 ili kako vec koji je plastican

Ј5 2016 јесте телефон одличних перформанси, јесте да је по спецификацијама слабији, али Самсунг то бескпрекорно одради, тако да ради савршено добро посао мултимедије и по неке игрице. Али ја једноставно захтевнији корисник, Шаоми редми ноте 4х ми баш одговара због ФХД екрана и 3гб рама. Само да нађем сигурне продавце за то, и да проверим ако се ме дај Боже поквари да ли има неки сервос што га поправља, ја сам поправљам Самсунг и Ајфон, али у ово не желим да мешам прсте. :)

Nema u radnjama Xiaomi, Kina ili Kp... Ako ti je dvogodišnja garancija bitna idi na Samsung ili p9l...

Ne širi dezinformacije Joco :p
Ima u radnjama Xiaomi, konkrento nov 4x je 185e, 4x crna/crna (ceo crn, taj mi izgleda najbolje) je 190e sa 12 meseci garancije! Zašto bi kupovao na KP bez ikakave garancije?! Da su na KP 160-170e pa ajde, ali iste pare ili skuplji na KP bez garancije ili 3 meseca!

@Neo_O, za te pare oko 200e možeš ići na J7 2016, veći displej i baterija od J5 2016, možeš naći na oglasima sa garancijom i fisklanim za 200e J7 2016. Odličan je to displej, uživo se vidi i ne bi rekao da nije full hd. Kamera je sigurno bolja od Kineza, zvuk i kvalitet u toku razgovora po mojoj predpostavci je bolji, koristio sam kratko taj model i zaista se odlično čuje, kad sam ja zadovoljan... Jedina mana po meni je nedostatak skenera za otisk prsta, kome je bitna ta stavka.

Do 200e sem J7 2016 mi je jedino lepši Redmi Note 4X ali crna/crna boja, koji ima ima jaču bateriju i senzor otiska prsta, ali slabija kamera, za zvuk u toku razgovora ne znam, to neka napiše neko ko ke koristio oba. Ja sam jako nezadovoljan po tom pitanju bio sa Xiaomi Mi Max, nadam se da je 4x bolji po tom pitanju, na Xiaomi Mi Max se čuje kao iz bušnog zvučnika, okolina čuje razgovor a ja slabo. 4x nema sa garancijom uvoznika i fisklanim, velika mana, još pročitah da se prodaju po 130e u Kini.
U tu cenu do 200e ulazi i Havajc P9 Lite, koji se vrti opet na oglasima sa garancijom i fiskalnim, skoro dobio android v7 što je prednost na sve pomenute, ima senzor otiska prsta... ne znam kakav je kvalitet zvuka. Možda je on neka sredina od svih.

J7 2016, P9 lite, Redmi Note 4x. Pa biraj. Imam sličnu diplemu, razočaran sam sa Xiaomi modelom Mi Max dosta sa kvalitetom zvuka u toku razgovora, tako da sam automatski skeptičan prema Xiaomi kada su u pitanju jeftiniji modeli, sa njima ne dobijam garanciju uvoznika i fiskalni, sa kojima opet mogu naći J7 2016 i P9 lite. Opet J7 2016 nema senzor otiska prsta. P9L manji displej, ali sve ostalo plus i nov android v7.

Još neki predlog, za i protiv?

Poslednja izmena:
Nema J7 ni led notifikacije, ni auto brightness, ni otisak prsta,720p ekran, a skuplji je od P9l.

Auto osvetljenje može da se namest koliko znam, zato nisam naveo kao manu? Što se tiče 720p displeja na J7 2016, nemoj sada da ispadne da P9L ima bolji displej od iPhone 6s. Kažem, uživo ekran J7 2016 izgleda odlično, ne primećuje se da nije full hd.

Zasto bi naveo kao manu?

Zato sto svaki put kad se promeni osvetljenje oko tebe moras sam da menjas brightness? To je minimum 10-15 puta dnevno, verovatno i vise.

U sredu je kolega uzeo J7 2016,ja sam tada jos imao RN3 Pro.
Itekako se videla razlika izmedju Full hd i HD ekrana.
Samsung ima Amoled koji daje vise svetla i jace nijanse boja od IPS.

Poslednja izmena:
Ma bre ljudi napucali ste te kineze do besvesti. Kutros sam testirao i uverio se da p9 ne moze vodu da donese lg g4 sto se kamere tice.. Toliko o kineskim rekalamama i specifikacijama na papiru
Mani se toga kupi Samsung ako nista drugo imaces stabilan telefon i moci ces da ga prodas kad ti padne napamet

Poslednja izmena:
Pa dobro ,g4 ima bolju kameru i od s7 maltene (za slikanje). Ali pored toga je težak lg krš i po meni jedan od njihovih najruznijih mobova

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nzm po cemu mislis da je krs u odnosu na kineske modele...meni je bas ok model obzirom da je velicine p9 a ima 5.5 inca.. Na nekim testovima mozes videti da je crvrsci telefon od vecine metalnih kineza... Sad dizajn telefona moze da se nekom svidja a nekome ne. Meni se licno svidja sto je zaobljen malo i za5,5 inca mozda najkompaktniji tel i na kraju nije pun sitnih bagova kao p9

Nazad
Vrh Dno