Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Stvarno ste preterali vas nekoliko.
Svaki minut se pise po post kao da je chat room a ne forum.
Hiljadu istih pitanja jedno za drugim.
Ja razumem da je izasao apdejt i da je telefon popularan ali imajte malo obzira i prema clanovima koji bi dosli da se informisu o telefonu i procitaju nesto korisno a ne 150 postova koji su vecinom spam.
Ako hocete da pomognete napisite tutorijal i ubacicemo ga u prvi post da bude svima lako da se snadju.

Poslednja izmena:
Ja bas zato i pratim forum i dosta mi pomogli ljudi odavde jer nigde drugde nebih nasao odgovore. Tema je huawei p9 lite o njemu smo i pisali ne razumem sto obrisaste poruke

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Spem? Pitanje kako da se nešto uradi, kačenje informacija i potvrda ko je uspeo da odradi apdejt. Pa lepo. Onog ko je postavio pitanje za nešto što je odgovoreno sam lično upozorio da ima već postavljen tutorial koji si obrisao i sada čovek ni ne može da se informiše kako to da uradi. I? Šta sad? Kome si sad pomoga? Kao što rekoh, svaka čast.

Obrisano je a usput stradase i korisni postovi zahvaljujuci gomili spama tipa "kad ce fw za balkan" ili "skinuo sam al ne smem da probam" i sl gluposti,postovi koji stvarno nemaju smisla...

Od sada korisni postovi,linkovi i sl ostaju,svaki spam se brise i strogo kaznjava... i to vazi za svaku temu na forumu...

Kao sto je receno,otvarajte soc. medija grupe pa chatujte do mile volje... ovako je zanimljivo samo nekolicini...

To bi vam trebalo biti jasno i bez crtanja...

Huawei P9 Lite

@pshnd

Ono je realno bio kupus. Jel stigao, jel nije, koja verzija iznova i iznova. Ako već imate linkove dajte da se sredi i u prvi post. Post za postom idem jedno te isto. Niko search ne koristi. Svaki drugi post hvala a kako ovo.

Većina je od "juče" na forumu ali ti bar pshnd bar znaš kako edit da koristiš i sve, ostali ne, niti ih zanima. Ti kao napredniji korisnik možeš da sastavis tutorial, dobiješ zasluge i rešeno sve, nego iznova da se piše jedno te isto.

Da dodje neko kao što dolazi sa strane i da hoće da nadje pogubio bi se. Prvi post tutorial uvek bio najbolje rešenje za sve.

Pogledaj koliko tema ima strana. Ako ima 150 korisnih postova to je to, a sve ostalo je spam.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Koga ne mrzi i ima vremena neka napise za stiki rollback proceduru ,proceduru flesovanja firmvera i koriscenje FF i to je to sto se tice smaranja. Firmware stize kad stize ko ga ceka legalno ,ko ne ima tuorijale i XDA.
P.S
I postoje P.P pa da ne spamujete forum opalis poruku i eto resenja :d

Za one koji su na MM VNS-L21C432B1xx i hoće da podignu na N VNS-L21C432B371 / B370 mogu do postići preko Firmware Finder Proxy-ja.

Tutorijal kako se koristi Proxy i kako se podiže firmware je na ovom linku - https://www.youtube.com/watch?v=rpeZOK7ATB8

BITNO!
Pazite pri skidanju firmwera da izaberete pravi jer ako nabacite OTA koji je manji ostaćete bez većine sistemskih app!

Do FULL verzije dolazite u Firmware Finderu tako što otvorite settings i uključite Use New Firmware Base.
Pojaviće vam se FULL firmver težine 1.94 GB i njega propustite kroz updater.

Hvala svima koji su mene uputili kako se ovo radi. :)
Rollback nisam radio tako da oko toga neka piše neko ko zna. :)

Rollback sa N
https://forum.xda-developers.com/hu...torial-rollback-n-to-mm-c432-devices-t3563955
ako nesto niej jasno evo na PP pa da objasnimo ili objasnim. Nije tesko.

pshns & Crow011

Poslednja izmena od urednika:
koja je razlika između B370 i B371
posto kad sam kupija mob bija mi je b160 i dosa update za b161

Za one koji su na MM VNS-L21C432B1xx i hoće da podignu na N VNS-L21C432B371 / B370 mogu do postići preko Firmware Finder Proxy-ja.

Tutorijal kako se koristi Proxy i kako se podiže firmware je na ovom linku - https://www.youtube.com/watch?v=rpeZOK7ATB8

BITNO!
Pazite pri skidanju firmwera da izaberete pravi jer ako nabacite OTA koji je manji ostaćete bez većine sistemskih app!

Do FULL verzije dolazite u Firmware Finderu tako što otvorite settings i uključite Use New Firmware Base.
Pojaviće vam se FULL firmver težine 1.94 GB i njega propustite kroz updater.

Hvala svima koji su mene uputili kako se ovo radi. :)
Rollback nisam radio tako da oko toga neka piše neko ko zna. :)

Rollback sa N
https://forum.xda-developers.com/hu...torial-rollback-n-to-mm-c432-devices-t3563955
ako nesto niej jasno evo na PP pa da objasnimo ili objasnim. Nije tesko.

pshns & Crow011
E, bas ti hvala druze.

Samo mi reci, kako Firmware Finder pronalazi update kad jos uvek OTA nije dostupna za L21? Ili to znaci da je negde i oficijalno pustena regularna OTA za L21.

Za one koji su na....

pshns & Crow011

Kopirano u prvi post teme...

Vi mnogo bolje znate od nas sta je bitno,napisite,javite preko PP i ubacicemo/menjacemo po potrebi,nije nam tesko... samo nemojte spamovati...

Evo sa b160 na b371, preko ff finder proxy... konacno..
64206b8fe38f072e417bc69e31dc8cb6.jpg

Da li jos nekom updater (sa ff proxyjem) nudi fajl od 1.24gb umesto 1.9?

Kada se jednom prebaci sa ff findera na nugat,da li ce dobijati kasnije nadogradnje preko sistem update automatski,ili ce morati rucno stalno?

@dekiman..ima system updater sto bi trebalo da znači da hoce..ukoliko sve pravilno instaliras..

Da li jos nekom updater (sa ff proxyjem) nudi fajl od 1.24gb umesto 1.9?
Napisano je i prilepljeno u prvi post šta da uradiš da dobiješ fajl od 1.94 GB. :)

Evo ja sam sve najzad podesio i baš lepo radi Nougat. Čini mi se i da je multitasking bolji nego na MM. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

@pshnd

Cini ti se ili jeste? Lako se proverava. Otvori nekoliko aplikacija, koristi od prve do poslednje svaku po malo, pa onda u recent apps gledaj od prve da li su dobile sut kartu :D

P9 Lite TT

Napisano je i prilepljeno u prvi post šta da uradiš da dobiješ fajl od 1.94 GB. :)

Evo ja sam sve najzad podesio i baš lepo radi Nougat. Čini mi se i da je multitasking bolji nego na MM. :)

Odradim ja sve to, al dzaba. Flashovacu ona 2 zipa kroz TWRP.

@ivanbass1, evo probavam baš. :D Tapatalk, Firefox, 9Gag, Mixcloud i Gmail su mi ostali uključeni i bez problema ih je izvrteo sve sa manjim zastojem kod Firefoxa. Na MM bi već pogasio bar dve. :)

To je odlicno ako samo browser sutne iz memorije, on ionako dosta trosi, a po meni je najmanji problem kad browser refreshuje stranicu. Bolje to nego da TT ili mail/FB, gde se dosta skrola, ucitava iznova.

Mada, FB mi je poslednja rupa na svirali.
Sacekacu par dana, ako ne izbaci u HiCare na early adopters update, radicu ovo iz prvog post-a.

P9 Lite TT

Updatovao sam i ja, na B370. Za sad sam primetio dve stvari: Ima dosta vise slobodnog rama, sada mi je slobodno i po 1.1gb od 2gb rama, prosecno oko 900 - 950mb, na MM mi je bilo slobodno oko 650mb rama, max 800. Multitasking nisam jos lepo isprobao ali za razliku od MM, WhatsApp na primer mi instant otvara evo vec 2 sata, na MM je obicno kad zakljucas fon nekoliko puta i prodje neko vreme, kad ga otkljucas i tapnes na WA da otvoris, refreshuje.

Uz pomoć ff proxy uspešno sam prešao na Nougat. Hvala dobrim ljudima na tutorijalu.
Prvi utisci su da je sve fluidnije.
Jedino mi se čini da je potrošio više baterije preko noći. Ali videćemo za koji dan kako se baterija drži.

Odradim ja sve to, al dzaba. Flashovacu ona 2 zipa kroz TWRP.

Isto i kod mene, radio rollback, pa opet ispočetka sa FF, ali ne vredi, samo izbacuje preko system update fw od 1.24GB, preko FF lepo piše 1.94GB...

Isto i kod mene, radio rollback, pa opet ispočetka sa FF, ali ne vredi, samo izbacuje preko system update fw od 1.24GB, preko FF lepo piše 1.94GB...
I meni je isto tako ubacivao taj od 1.24 kad sam hteo 371,a 370 ubaci ceo pa sam njega...sve radi super

Ovako na prvu razlika izmedju b335 veta I b371 u bezini bar 30%'tad sa memorijom bolji dosta,zvuk u slusalici bolji,cujnost mene (rad mikrofona) bolji. Za sada barerija bolje drzi

Meni treba 371 zbog dual sima..

Parni bi trebalo da su dual sim, ne neparni.

Mada uzmi i to da dozom rezerve. Ja sam na B160, pa je opet single sim.

Ok,super je ovo sve,ali da li imate neki savet za nas sa L21C66 koji necemo da prckamo sa TWRP,kako mi da izvrsimo nadogradnju,na FF konkretno meni ne izbacuje update,trenutno sam na beti B335,da li to znaci da moramo cekati zvanican update,?
Hvala unapred na odgovoru.

Poslednja izmena:
Drugar ima problem sa wifom. Da li jos neko ima isti problem? Telefon uzet u mts-u.

Nazad
Vrh Dno