Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Prati temu, svašta ima novo, za 9 meseci se dete rodi, a šta sve može u kripto svetu za 2 godine da se izdešava možeš da zamisliš....

Evo da javim ishode brljavljena gpu kloka grafe.
Sve je isto kao i do sada ali mi sada rigovi rade ko Doxa (i ako jedna u pomenutom slotu skalira). *bm li ga. U utorak mi stiže nova matična ploča pa ćemo videti (ova na kojoj brljavi slot ide deci u komp :d)
Imao sam mnogo veći problem u zadnjih nedelju dana a da toga nisam ni bio svestan!
Naime, primetio sam da mi se rigovi stalno restartuju i izbacuju majneri ili traže novi pool za konektovanje i tako u krug...
Juče, slučajno. primetim da mi je nestao wifi kod rigova (bio sam tamo) i pogledam rigove a oni traže rekonekciju u nedogled i rebootovaše se na kraju. Odmah sam pozvao Telekom i, verovali ili ne, došli su za pola sata u kontrolu. Proverili stanje i došli do zaključka da mi se internet srozao sa 50Mb/s i da jedva radi. Uzrok svega je bilo brljavljenje starog fiksnog telefona (oni praistorijski čije drrrriiiing zvono budi iz mrtvih) koji je s*ebao spliter itd, itd.
U glavnom sada je sve sređeno i nema više random reboot-a rigova :)
Eto šta može net, odnosno stari telefon, da napravi...
Dal je realno povezati dva pojma.. poput wifi i mining :D

Ne mere to bez kabela ;) barem se ja tu ne bih igrao bez utp kabela :D

To sto te zeza lelekomova oprema je nista novo ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Prati temu, svašta ima novo, za 9 meseci se dete rodi, a šta sve može u kripto svetu za 2 godine da se izdešava možeš da zamisliš....

naravno da pratim samo prvo hocu da vidim koji su sve novi momenti pa da istrazim svaki ponaosob

Imam 6x kartica Sapphire rx480 8gb nitro+, sku 11260-01-20g, samsung memorije na svim. Kada uradim oc memorije na 2050, miner poslije nekog vremena zabode, nakacim se preko teamviewere, pritisnem s da vidim sta se desava on izbaci gresku Miner thread hangs need to restart miner i sam se restartuje miner i nastavi normalno raditi. Pomislio sam lose karte ne moze oc nikako, hajde nema veze da ustimam kako god moze. Stavim undervolt -36, 1250 / 2000, pici sve 24h bez ikakvih gresaka, nista. Sinoc stavim undervolt na -78 da vidim da li ce raditi, miner radio 10 sati i zabode opet isto. Zna li neko do cega je ovo? Nije valjda da su me zapale neke lose kartice koje ne mogu ni udervolt kako treba :/

Pa kad testiras moras poci od pocetka ako testiras gpu clock testiras njega ako memoriju onda memoriju da bi znao sta te zeza.
Nisi napisao najbitnije sta kopas. Ako je eth potpuno pogresni taktovi 1250/2000 nema potrebe plus nisi napisao da li si modovao biose ili ne tesko da iko ima carobni stapic pa da zna sta te zeza, moras biti konkretniji.

Pa kad testiras moras poci od pocetka ako testiras gpu clock testiras njega ako memoriju onda memoriju da bi znao sta te zeza.
Nisi napisao najbitnije sta kopas. Ako je eth potpuno pogresni taktovi 1250/2000 nema potrebe plus nisi napisao da li si modovao biose ili ne tesko da iko ima carobni stapic pa da zna sta te zeza, moras biti konkretniji.

Eth kopam, modovao sam bios, samo kopirao strap 1750 na 2000, znaci tako sam modovao bios, bios switch sam okrenuo odma prema video izlazima, i modovao bios tako. Znaci jedino sam uspio sa ovim 1250/2000 da mi miner pici 24h, sad sam stavio 1250/2080 da vidim kako ce ici.

Pa rekao ti goldi lepo da nema potrebe da gpu clock bude na 1250. Smanji to.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zavisi od strapa koji koristis, ok napisao si da si prebacio iz 1750, e sad ja ne znam napamet do koliko moze mem da se rastegne ali probaj 1140/2050

Poslednja izmena:
Cudo bi bilo da samsung nece preko 2050, ja bi probao 1140/2100 -0.88v ako pukne spustat memoriju dok ne nadje stabilnost.

Haha moze i tako, ja obicno krenem od dole pa idem na gore, tj. podizem mem, ali moze i ovako , da krenes od gore pa spustas :D

Pa -0.88V ili ti -880mV :D sam si pitao i dao odgovor

Kad porastem zeleo bih da znam da undervoltujem karte kao goldi. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ako kopate dual, je li to dcr i koji pool koristite?

Evo proverenog poola (SuprNOVA) ali ne znam kakav je sa DCR LINK

Poslednja izmena:
Tako ja jos uvek nisam uspeo da sredim istu kartu samo je sku 07, znaci Nitro+ 8gb. Gpu mi je 1125 na svim kartama a memorija na ovoj nece preko 1950, dignem na 1980 pukne posle 12 sati svaki put, koji god strap stavio. A to je karta sa najvecim asicom koju imam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nece na onim Powercolor 480 sa 6pinom iako je Samsung, i memorija ide negde izmedju 2050 i 2100. Puca na 2100 pa drzim na 2050.

On ima Nitro+ tako je napisao, pa se na te karte odnosio moj post ;)

Sto se tice drugi kartica taj 8GB samsung ne ide bas dobro na ostalim karticama ima ogroman broj razocarani ljudi u ASUS 480 8GB strix samsung memorija, bas bas puno problema (neke nece da maknu od 2000mh tj defaulta)

Sto se tice drugi kartica taj 8GB samsung ne ide bas dobro na ostalim karticama ima ogroman broj razocarani ljudi u ASUS 480 8GB strix samsung memorija, bas bas puno problema (neke nece da maknu od 2000mh tj defaulta)

Stavio sam postavke 1140/2100 -84, ide vec tako sat vremena, pa cemo vidjeti do kada. Vjerovatno je bio problem sa clockom gpu, tj stavio sam ga bio na 1250 a nema potreba kao sto si rekao da ide taj klok, tj undervolt na tim klokovima ne radi kako treba. Sta cu kad mi je prvi rig, i nikad nisam stelovao karte :)

Polako sve se to brzo nauci, a ima uvijek neko da priskoci da pomogne ;)

Aha, ja sam ukapirao da se prica o Samsungu generalno.

Inaca na Asus Strixu mi memorija ide na 2200 bez problema, moze i 2225 ali nista mi ne znaci. 1140-2200 baca 30.2, 0.89mV, jedino su fanovi oko 2000rpm, i toplija je kartica oko 6C u odnosu na 480 nitro+ gde se ventovi vrte oko 1300-1400 (isti klokovi, ali 0.9-0.93v).

Poslednja izmena:
Ako je neko pronašao neke normalne safirke, 470-480 u domaćim radnjama neka mi pošalje na pm ili neka okači ovde. Ubih se tražeći, niko nema na stanju...

Tako ja jos uvek nisam uspeo da sredim istu kartu samo je sku 07, znaci Nitro+ 8gb. Gpu mi je 1125 na svim kartama a memorija na ovoj nece preko 1950, dignem na 1980 pukne posle 12 sati svaki put, koji god strap stavio. A to je karta sa najvecim asicom koju imam.

Mislim da asic nema veze sa memorijom nego sa core klokom, a jesi li probavao malo vise vent da odvrnes i jos smanjish core na njoj, probaj 1080mhz

Mislim da asic nema veze sa memorijom nego sa core klokom, a jesi li probavao malo vise vent da odvrnes i jos smanjish core na njoj, probaj 1080mhz

Karta nije prešla 60 stepeni tako da sigurno nije vruca ako si na to mislio. Nisam spomenuo asic samo zbog oc-a, vec zato sto su sve karte na -96 a ta koja ima najveci asic najvise trosi, najvise se greje, sve kontra... kao da ima najniži

Poslednja izmena:
Ne znam sta pokazuju kalkulatori ali ja DCR kopam odavno samo na suprnovu. Verujem da vlasnik nije prevarant, posto ga znam sa drugog foruma :)

Nazad
Vrh Dno