Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Samo moje Hynix uboge. Ima da ih zapalim. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Pa i ovde su bile "uboge" dog Gigabyte nije intervenisao izbacio novu verziju BIOSa gde navodi da time "gađa" baš memorije!

Izvini, a kako si to sastavio rig od 10 kartica? Možda 2 riga od po 5?

Sent from my iPhone using Tapatalk
A *** lapsus u kucanju... 2 riga sa po 5 kartica.

da, to i mene interesuje :D
:smackbum:

Ljudi salim se ko nije shvatio zezanje. :)
:smackbum:

Poslao sam ti pm..
Poslao i ja tebi :)

Jel se secate kako sam rekao da cu da zapalim one xfx 470 sa hynixom? E pa promenio sam misljenje, kartice rade DOBRO, tako da nece biti paljenja :D

Koji model to beše (tačno sa oznakom) da ne jurim po postovima sada?

tnx

P.S. Na kojoj frekv ti radi gpu/mem i sa kojim strapovima mem?

Poslednja izmena:
Evo da javim ishode brljavljena gpu kloka grafe.
Sve je isto kao i do sada ali mi sada rigovi rade ko Doxa (i ako jedna u pomenutom slotu skalira). *bm li ga. U utorak mi stiže nova matična ploča pa ćemo videti (ova na kojoj brljavi slot ide deci u komp :d)
Imao sam mnogo veći problem u zadnjih nedelju dana a da toga nisam ni bio svestan!
Naime, primetio sam da mi se rigovi stalno restartuju i izbacuju majneri ili traže novi pool za konektovanje i tako u krug...
Juče, slučajno. primetim da mi je nestao wifi kod rigova (bio sam tamo) i pogledam rigove a oni traže rekonekciju u nedogled i rebootovaše se na kraju. Odmah sam pozvao Telekom i, verovali ili ne, došli su za pola sata u kontrolu. Proverili stanje i došli do zaključka da mi se internet srozao sa 50Mb/s i da jedva radi. Uzrok svega je bilo brljavljenje starog fiksnog telefona (oni praistorijski čije drrrriiiing zvono budi iz mrtvih) koji je s*ebao spliter itd, itd.
U glavnom sada je sve sređeno i nema više random reboot-a rigova :)
Eto šta može net, odnosno stari telefon, da napravi...

Ekstra ti je to za 1870 mem clock.
Da te dobro služe!

Imas li info koliko ti trosi za tih 30mhs? cisto da uporedim sa 470

sve zavisi koliko je skinuo napon. Moze 30mhs da se gura i na 0.87v stabilno, zavisi od primerka kartice.

Imam Rx 470 8gb (samsung) nitro + fabricki clock 1260/2000. Modovao sam BIOS strap 1500, sa clockom 1206/2000, dajе 28,2 eth + 420 DCR. Interesuje me da li mogu da povecam clock preko AB na 2050 ili slicno bez dodatnog modovanja. PS Hocu i ja da imam 30+ :)

Dosad su svi hvalili Samsung memoriju kao najpogodniju za OC na RX seriji dok ovi kazu drugacije LINK, ispada kao da je micron najlosiji pa samsung za njim, a Hynix i Elpida najbolji...

Hynix najbolji? Ne znam bas.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Meni danas stiglo 6 komada Sapphire 4GB sa Elpidom. Kada bios skinut sa GPU-z 1.18.0 ubacim u Polaris Bios Editor 1.4 ne dobijam standardne opcije za tajminge. Vidim da se pisalo ovde o tome, ali su izgleda jureni biosi sa Interneta (sto ja ne volim da radim). Ima li neko ideju o cemu se radi?

Poslednja izmena:
Mislim da treba da skines drugu verziju polarisa.. Nego ja imam xfx ko darkove elpide i sa strapom 1500 cepam 1119/2005mhz 0.88v evo vec par dana ferca lepo 28.6 solo a dual nisam probao, necu da ih przim i napolju su vec skocile temp, al kontam da bi isle u dualu preko 29 :)

Meni danas stiglo 6 komada Sapphire 4GB sa Elpidom. Kada bios skinut sa GPU-z 1.18.0 ubacim u Polaris Bios Editor 1.4 ne dobijam standardne opcije za tajminge. Vidim da se pisalo ovde o tome, ali su izgleda jureni biosi sa Interneta (sto ja ne volim da radim). Ima li neko ideju o cemu se radi?

Sa polaris karti bios se ne skida sa GPU-Z nego sa atiwinflash-om...mislim, može i sa GPU-Z ali ga editori neće pravilno očitavati....

Mislim da treba da skines drugu verziju polarisa.. Nego ja imam xfx ko darkove elpide i sa strapom 1500 cepam 1119/2005mhz 0.88v evo vec par dana ferca lepo 28.6 solo a dual nisam probao, necu da ih przim i napolju su vec skocile temp, al kontam da bi isle u dualu preko 29 :)

Cepas na 2005mhz , uuuuu koji si ti divljak :D
Salim se naravno, to je ekstra.

Neprospavana noc :)
Dobio bios od BelogMedveda. Snasao se za ispravnu verziju editora i video da je kopiran 1500 strap. Od 2 jutros do sada kopa 29,5Mh/s sa 1260/2050. Elpida ubija :) Sa memorijom na 2100 30,2Mh/s. Za sada ne znam koliko trosi - nisam stigao da to izmerim...

Mnogo troši ~160w, spusti gpu na 1150 i stavi ~0.93V pa probaj bar 20-30w treba da padne potrošnja, još bolje 1060/2000/0.88v ~27.5msh al troši ~100-110w

Treba da stavis 1140/2050 0.88v trosi 120w imas isti hash. Imam iste karte sa elpidom extra da mogu birat samo bi njih uzimo.

jel me *****avate ili kartice sad kopaju po 2 algoritma odjednom? Sta se sve izmednja ocas posla.. I ovi strapovi na memotiji isto nisu bili u moje doba. Ima li jos sta novo sto je nastupilo u medjuvremenu? (od pocetka 2015)?

Vrh Dno