Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni slicni nisu; LTC, NMC, PPC i FTC ovim novim coinima. Imaju ovi sve sto starim nedostaje. Ne kažem da nisu bas ti "stari" zaslužni pa su ovi novi napredniji mnogo. Natezanje oko djeljena, prepunih blokova, anonimnosti, i drugih nedostataka... vreme gazi...tako je tu u životu. "Ne čeka vojska da se kobila popiša"
:D

Sve to sto pominjes obrisi macku o rep...Dakle "inovacije" su apsolutno nebitne veruj mi. Mora da se nesto "napravi" da bi se prodala prica i napravila razlika. Videcemo za par godina gde ce biti svi ti "inovativni" Zapamti, svi oni postoje samo da bi se oteo BTC jer se drugacije ne moze nabaviti za male pare...Kopanje BTC-a danas je veoma skupo i malo isplativo, manipulacija cenom takodje daje sve manje efekta, ali nastanak "inovativnih" coina i mudro planiranje je nacin da se otimanje zamota u oblandu i odradi mnogo jeftinije.

Student, cenim tvoje komentare, ali mislim da nisi u pravu. Kriptovalute su prestale da budu samo jedinice za trgovinu, postoje ozbiljni poslovni sistemi koji razmatraju uvođenje kriptovaluta u svoj poslovni tok, a tu je krucijelno koliko je neka kriptovaluta brza, sigurna i jednostavna u upotrebi za krajnjeg korisnika. Tu je tehnologija coin-a itekako bitna.
Takođe, dugoročna stabilnost neke kriptovalute je izuzetno relevantna za bilo koje ulagače. Zato su se svi unervozili oko mogućeg hard fork-a BTC-a, jer niko ne može sa sigurnošću da kaže šta će se događati nadalje u tom slučaju.

Poslednja izmena:
Apsolutno Dandy, upravo sam hteo studentu nežto slično da kažem. Pogledaj samo kakvi giganti stoje iza projekta ETH-a. https://cointelegraph.com/news/ethe...t-intel-ubs-secures-support-of-eth-foundation.
Ako ovako nastavi BTC, mogli bi se "sresti" na ceni, negde oko 350-450$ sa nekom od ove nove četvorke. Eth po najprije, bez obzira sto je cena i Zcash i Dash bliža.
student, ovo je kontra na tvoje predviđanje, ma da ni ti u to ne vjeruješ baš, kao ni ja u ovo. He he :)

p/s: Moram ovo da dodam, nisam dobro video ovo oko "otimanja" BTC sto si rekao. Nema otimanja, ni potrebe za tim. Negde sam procitao da ukupan transakcioni novac na planeti iznosi 200.000 milijardi dolara. Od toga pripada kripto valutama 0,01%... Ima li mesta za sve? Ima itekako.

Poslednja izmena:
Apsolutno Dandy, upravo sam hteo studentu nežto slično da kažem. Pogledaj samo kakvi giganti stoje iza projekta ETH-a. https://cointelegraph.com/news/ethe...t-intel-ubs-secures-support-of-eth-foundation.
Ako ovako nastavi BTC, mogli bi se "sresti" na ceni, negde oko 350-450$ sa nekom od ove nove četvorke. Eth po najprije, bez obzira sto je cena i Zcash i Dash bliža.
student, ovo je kontra na tvoje predviđanje, ma da ni ti u to ne vjeruješ baš, kao ni ja u ovo. He he :)

p/s: Moram ovo da dodam, nisam dobro video ovo oko "otimanja" BTC sto si rekao. Nema otimanja, ni potrebe za tim. Negde sam procitao da ukupan transakcioni novac na planeti iznosi 200.000 milijardi dolara. Od toga pripada kripto valutama 0,01%... Ima li mesta za sve? Ima itekako.

Kriptovalutama pripada mnogo manje nego sto je njihova kapitalizacija. Ako ukupno "vrede" 20+ milijardi, verujem da pokrice ne postoji ni za 10%...To je NAROCITO izrazeno kod Etha i zato je cinjenica da Vitalik&co poseduju ogromnu vecinu faktor stabilnosti, odnosno nemogucnost jakog pada cene, veceg nego sto to oni hoce. Zato i jeste njihova taktika dobra, a ona se ogleda u tome da ubede nekog od giganata da kupe "udeo" u ETH projektu direktnom pogodbom a ne trgovinom na berzi. A giganti ne bi bili giganti da i sami nisu sposobni da stvore nesto slicno, a za sada bacaju samo mrvice i pustaju druge da inoviraju i kodiraju, a oni samo mudro stoje po strani i prate razvoj situacija. Trenutno je bitka izmedju centralizovanih i decentralizovanih sistema. Kod centralizovanih je prednost to sto se zna ko, koliko i sta, dok se kod decentralizovanih sve prepusta na volju i nevolju nepoznatim licima koji imaju dovoljno novca da uticu na cenu. Ako je buducnost centralizovana kriptovaluta, zar ne mislite da bi Apple, IBM, Microsoft, Google itd. mogil razviti sopstvenu valutu uz mnogo veci kredibilitet nego sto tamo neki Vitalik ima...Razmislite zasto je tako mala ponuda konkretno ETH-a na tanjiru...

Pa to sto sy kripto u manjini ne znaci da su zanemarljive, svetski burzuji ne kupuju bilo sta kad je u piku nego mu obore cenu pa nakupuju jer u suprotnom ne bi bili burzuji, upotrebna vrednost pih ko jos pada na to, ta prica se gura da bi imali u sta da verujemo mi koji kupimo mrvice, brzina transakcije to je imao UTC dok su se ove nove valute muckale u tvorcevim jajima jos, FTC si mogao da prodas kupis na bankomatu, nisam ispratio da eth ima bankomat, i jos druge inovacije,,,, jedina razlika u njima je sto iza ovih novih stoji ekipa koja ima 80-90% istog i mnogo im je lakse da nagruvaju cenu, ali imaju problem ako dumpuju na berzi srokace cenu, e tu onda rade da novcic bude opste prihvacen i da mogu da ga trose van berze ili prodaju da ne bi srokali cenu, ko to ne vidi neka nastavi da zivi u zabludi zvanoj upotrebna vrednost i ostale inovacije....

Mene licno zabole za inovacije vazno mi je da budem tezi po finansijskom pitanju, sutra da eth padne i izadje nesto drugo zaboravice se eth za mesec dana i onda ce to drugo nesto da bude, bum, inovacije, ful extrq, bla bla bla

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

To se prica dok je cena visoka, kada padne eth na dno nece se pricati o tome vise i cao. FTC je skako tri godine po 10-20 puta sa cenom...ima super brze transkacije, ima super community i investitore sa velikim farmama, tako da se ja tu ne brinem za cenu. ETH mi je tanji led jer se jos uvek probija na velike brojeve a kako znamo sto si vislje to je teren klizaviji. Lepse mi je ovo kod FTC npr. idemo dole, odbijemo se i idemo gore, poznata formula :)

Ftc je pump i dump novcic, bez ikakvih inovacija. Eth i ima neku ozbiljniju pricu ali ne pratim ga ozbiljno. Dash je s druge strane daleko najbolji novcic godinama i to pojedini zanemaruju. Btc jeste prvi i jeste najveci ali je sada vec zastareo u svakom pogledu i dalji razvoj je uzasno spor. Za razliku od njih dash gazi. U skladu s tim docekao je i pristojnu cenu.
Naravno da inovacije ne moraju biti nagradjene i da to nije jedini razlog za uspeh. Mora tu mnogo kockica da se slozi i krvavo da se radi godinama da bi se napravila ozbiljna prica. Neko uspe, neko ne.
LTC je klasican primer novcica koji prezivljava na staroj slavi, gde se nista novo ne radi... S druge strane Dash je primer novcica na kome se radi. Cena sada govori sve.

sent from P9 lite

Ftc je pump i dump novcic, bez ikakvih inovacija. Eth i ima neku ozbiljniju pricu ali ne pratim ga ozbiljno. Dash je s druge strane daleko najbolji novcic godinama i to pojedini zanemaruju. Btc jeste prvi i jeste najveci ali je sada vec zastareo u svakom pogledu i dalji razvoj je uzasno spor. Za razliku od njih dash gazi. U skladu s tim docekao je i pristojnu cenu.
Naravno da inovacije ne moraju biti nagradjene i da to nije jedini razlog za uspeh. Mora tu mnogo kockica da se slozi i krvavo da se radi godinama da bi se napravila ozbiljna prica. Neko uspe, neko ne.
LTC je klasican primer novcica koji prezivljava na staroj slavi, gde se nista novo ne radi... S druge strane Dash je primer novcica na kome se radi. Cena sada govori sve.

sent from P9 lite
Pasce i dash pa ces videti da je i to p&d ali zar nije sve tako i zlato i nafta i dolar. Poenta je da ta unapredjenja nemaju svrhu sama po sebi osim ako se ne uvedu u neku konkretnu firmu i da ja to koristim kao krajnji korisnik. Ovako je sve teorija prikazana u praski bez realne upotrebe. Napravimo auto koji je napredniji od svega ali ga niko ne vozi, to je dash. btc je daleko ispred svega jer imamo citavu industriju koja stoji iza njega i tu je stvoren prvi iskorak u koriscenju za mene kao krajnjeg korisnika.

novcic je inovativan onoliko koliko je teska grupa koja stoji iza njega

Pasce i dash pa ces videti da je i to p&d ali zar nije sve tako i zlato i nafta i dolar. Poenta je da ta unapredjenja nemaju svrhu sama po sebi osim ako se ne uvedu u neku konkretnu firmu i da ja to koristim kao krajnji korisnik. Ovako je sve teorija prikazana u praski bez realne upotrebe. Napravimo auto koji je napredniji od svega ali ga niko ne vozi, to je dash. btc je daleko ispred svega jer imamo citavu industriju koja stoji iza njega i tu je stvoren prvi iskorak u koriscenju za mene kao krajnjeg korisnika.

E upravo zbog ovoga sto si napisao, ja mislim da ce lbry napraviti bum, jer rade na unikatnom proizvodu, koji verujem da ce imati itekako isplativu trzisnu vrednost, jer prave proizvod, koji ce biti lako dostupan svima, odnosno stvaraju novu vrednost, to mu moze biti ogromna konkurentna prednost u bliskoj buducnosti. Samo nazalost sve se moze zloupotrebiti, pa i lbry platforma, ali i nozem mozemo da secemo hleb, a mozemo nekoga i da ubijemo, sve moze da sluzi za dobro, zavisi u cije ruke dospe.

Poslednja izmena:
Jaooo kako svako na svoju stranu vuce... vecini MERILO pohlepa!!!!!! HAHAHAHAHAH

@student je jedino hladne glave analizairao situaciju a ti Tref sedi dole jedinica!

Sto se tice inovacija, sta je to inovacij!?
Ubacis neko djubre u code koje neko isprogramira za 3 dana? da li iko od tih SHIT coina pita trziste, ekonomiju da li je njima "takva" inavacija potreba?

ETo LTC ima problem oko koncenzusa oko segwit-a jer neki pre svega mineri misle da im to nije potrebno jer su njihovi interesi skup FEE

DAsh je na primer najveci SCAM premine/instamine djubre koje drzi trenutno grupa od par ljudi kad se istovare to ce biti EPIC! tako da se zamislite malo pre nego sto udjete u neki od istih!

LBRY je neki sasvim drugi koncept i rano je govorit da li ce taj koncept uopste uspeti, zato i napomninjem ne ulazite u PUMPU ali milance ne slusa!!!!!!!! pa sam izgubio dosta sad sam se opametio ulazim tek posle dumpa!

Poslednja izmena:
Inace da se vratimo malo na temu analize desavanja oko BTC-a

rat BU (classic) i BCC (core) se nastavlja, BU je zestoko izgubio na kredibilitetu nakon bug i pucanja nodova, ali pare buse iako im je podrska <10% medju korisnicima BTC-a!
Bitfinex je otvorio berzu istih za sad je BCC 700+$ a BU ~200$ (da bi iste pribavio moras konvertovat BTC ali detalje nisam citao ne interesuje me)

Sta se desava u kini:
1. kineske vlasti traze od berzi da AML/KYC ide iskljucivo uzivo tako sto ce svaki korisnik berze doci licno i predat papire!
2. traze nku nebulozu da su berze ne zovu berze...
3. bla bla
4. kineski local trade je skocio promet za 10 000%

Toliko o tome i ursusavanju cene od kineza!

Ma ideja oko BU i nije losa, ali su ljudi dno dna, roger ver i onaj oliver jenssen lopov.. a ostali smehoteka nazalost

Jaooo kako svako na svoju stranu vuce... vecini MERILO pohlepa!!!!!! HAHAHAHAHAH

@student je jedino hladne glave analizairao situaciju a ti Tref sedi dole jedinica!

Sto se tice inovacija, sta je to inovacij!?
Ubacis neko djubre u code koje neko isprogramira za 3 dana? da li iko od tih SHIT coina pita trziste, ekonomiju da li je njima "takva" inavacija potreba?

ETo LTC ima problem oko koncenzusa oko segwit-a jer neki pre svega mineri misle da im to nije potrebno jer su njihovi interesi skup FEE

DAsh je na primer najveci SCAM premine/instamine djubre koje drzi trenutno grupa od par ljudi kad se istovare to ce biti EPIC! tako da se zamislite malo pre nego sto udjete u neki od istih!

LBRY je neki sasvim drugi koncept i rano je govorit da li ce taj koncept uopste uspeti, zato i napomninjem ne ulazite u PUMPU ali milance ne slusa!!!!!!!! pa sam izgubio dosta sad sam se opametio ulazim tek posle dumpa!

Slusam ja tebe Zeljko, ne brini, pratim igru fabule, nego iznosim samo svoje, a uvazavam svacije misljenje. :);)
Pa sta ce biti sad sa btc, zasto sad hoce da ga forkuju, kakve gluposti su sad osmislili, opet da kitovi postanu divovi, a mi obicni smrtnici, planktoni. Sta sad cuvati, tj. koji fork btc-a, BU ili BCC, kad je fork, zna li se?

Ma princip salate sto je nedosledno i bojim se da ce napraviti zbrku sto im je i cilj ocigledno...

Pa nikome to nije u cilju da napravi zbrku, ali i dalje guraju po svome, nadam se samo da ce odustati i ponuditi neki kompromis kad svate da glavom kroz zid nejde

pogotovo sto BU ima tonu BTC-a

Pozdrav svima,da li je neko menjao skoro BTC u dinare koliko se ceka da transakcija prodje?

Gledao sam nesto na netu neki su cekali i po 12 sati da prodje btc kakvo je sada stanje?

Na nasoj domacoj menjacnici ecd.....

Mislim ne mora u dinare nego koliko se ceka da transakcija prodje kad ja nekome posaljem btc?

5 posto....Ne znam sto si iznenadjen dosta ljudi koristi tu menjacnicu....

Niko da mi odgovori na pitanje :(

Poslednja izmena:
Koji donji kurs o cemu pricas?Lepo prodas bitcoin i stigne ti tacno sve u dinar...

Ljudi imaju isti kurs kao i na menjacnici Poloniex...

Ako misli na njihovom sajtu sto stoji cena bitcoin-a to je cisto informativne prirode ne vladaju se oni prema tome evo sada stoji 1054 dolara a na Poloniex-u stoji 1050 dolara,ali to ne znaci da ce oni da ti plate 1054 dolara za bitkoin jedan nego 1050 kao sto je na Coindesk-u i Poloniex-u.

Poslednja izmena:
BTC / LTC [cena, menjacnice, kupovina i prodaja]

Koji donji kurs o cemu pricas?Lepo prodas bitcoin i stigne ti tacno sve u dinar...

Ljudi imaju isti kurs kao i na menjacnici Poloniex...

Ako misli na njihovom sajtu sto stoji cena bitcoin-a to je cisto informativne prirode ne vladaju se oni prema tome...

Aha onda moja greska. Ako rade isplatu na tekuci racun, kako mislis da ti legnu pare ako je vikend ?

A ako si mislio na bitcoin transakciju, uzmi txid sa menjacnice sa koje saljes i proveri na block chainu da li je proslo, npr poloniex sam ispise kada je prosla transakcija.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da rade isplatu na tekuci racun dinarski naravno....
Nisam siguran da rade nedeljom radnim danima rade sigurno....Nigde na sajtu ne pise radno vreme....Ali radnim danima sa isplatom nikad nisam imao problema....

Znam ja to sve nego evo o cemu pricam....

Premotaj klip na 6:46

[YOUTUBE]rCrRvFAg7d4[/YOUTUBE]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno