Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Gola naponska, nije preporucljivo.

Klokovanje na ploci sa golom naponskom moze za dual core-ove i tu sva prica staje :)
To je plojka za 1700 i stock clock.

Ima hladnjake, ali kvalitet VRM sekcije mi je nepoznat.

Ja nudio na drugom forumu i ovde da donesem za 390e 1700x sa box kulerom od 1700ice, rekoše mi ovde da će madjari biti "tu negde" i da "smaram sa arapskim cenama bez poreza".

Eve vam sad :d

https://tinyurl.com/hxqwqaw

EDIT:

Norveški Nešo :d Molim te obajsni što wraith od 1700ice ne može da se stavi na istu tu AM4 ploču na 1700x? Ja donosim ljudima 4 cpua sa tim box kulerima od 1700, pa me zanima. Hvala.

Da sam pri parama, sigurno bi ti uzeo jedan ali bi pre obicnu verziju 1700. Al *** nisam a i imam na stanju X99 Deuluxe 2 koja ceka samo cpu... Da mogu da je prodam i onda uzmem cpu, posle maticnu pa i da pravimo nesto, nego mi je i AMD zabagovao sad mozak sa ovim problemima oko RAM memorije, jer onda bi morao i tu da se isprsim...

Part 2
Capture1.PNG

Sad sam detaljnije čitao ovo oko Naples procesora. Ne mogu da verujem koliko je genijalno osmišljen. Prosto neverovatno šta sve ima ugrađeno u sebi.

Verujem da će mu i cena biti adekvatna, tj veća od Intela podosta.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Da sam pri parama, sigurno bi ti uzeo jedan ali bi pre obicnu verziju 1700. Al *** nisam a i imam na stanju X99 Deuluxe 2 koja ceka samo cpu... Da mogu da je prodam i onda uzmem cpu, posle maticnu pa i da pravimo nesto, nego mi je i AMD zabagovao sad mozak sa ovim problemima oko RAM memorije, jer onda bi morao i tu da se isprsim...

Bilo pa prošlo, cena za 10 komada. Nisam preprodavac, hteo sam da učinim (kao za onu 980Ti novu za 300e). Sad i 5.000e da mi daš nema. To je nabavna cena sa box kulerom bila. Svakako sad više nemam mogućnosti. Prošo brzi (hype) voz :D

P.S. Za ostatak ekipe..Nemojte mi slati poruke u inbox sa pitanjima "koliko možeš da nabaviš". Nisam "madjar", imate KP.

Poz

Poslednja izmena:
Debeljko lepo srocio,nekako nalazim i nas tu:

https://youtu.be/Li00SePkRp8?t=467

Kasnis! Mada i to njegovo pravdanje mi je smesno. Te nemaju isti bios, istu maticnu, razlicit ram i sta je sve tamo napricao vec.

Onda kuka kako ga onaj nije pozvao da uporede rezultate nego je izneo svoj video bez da se cuo sa njime.

Smesni su mi obojica ali sve je to jedna dobro osmisljena strategija.

Nije ni prvi ni poslednji koji je spaljen na digitalnoj lomači youtube drame. Idemo dalje, čekamo Nešu norvežanina da vidimo kako mu radi nova Ryzen sprava.

Kasnis! Mada i to njegovo pravdanje mi je smesno. Te nemaju isti bios, istu maticnu, razlicit ram i sta je sve tamo napricao vec.

Onda kuka kako ga onaj nije pozvao da uporede rezultate nego je izneo svoj video bez da se cuo sa njime.

Smesni su mi obojica ali sve je to jedna dobro osmisljena strategija.

Ne kasnim nigde,Starac je okacio klip i kopirao od njega.Uopste nisu testovi bitni vec sta je rekao u tom trenutku povodom Ryzen lansiranja... ako nisi primetio,video ne krece od pocetka...

Ne kasnim nigde,Starac je okacio klip i kopirao od njega.Uopste nisu testovi bitni vec sta je rekao u tom trenutku povodom Ryzen lansiranja... ako nisi primetio,video ne krece od pocetka...

Video sam da ne krece od pocetka i pazljivo sam ga saslusao sta je reko ali jednostavo meni je cela ta prica smesna.

Oni mesto da saradjuju oni jedni drugima podmecu nogu, izgleda da to nije samo problem kod nas nego svuda u svetu da jedni drugima podmecemo nogu da se sapletu.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem UOPŠTE ljude koji pričaju gluposti i pokušavaju da upropaste prodaju AMD Ryzen-a...

Šta mislite, zašto Vam je Peca ponudio da testirate sami Ryzen i uverite se koliko je to moćna platforma u pitanju?

Ostavite se, molim vas, polu-istina i laži nekih testera. Svi vi vrlo dobro znate da je AMD najzad napravio nešto ODLIČNO!

Ja svakako kad-tad nameravam da se vratim na AMD platformu, Intel sam pre 2.5 godine kupio iz moranja zato što nisam vise mogao da čekam AMD da izbaci nešto normalno.

Intel je s.ranje živo i prestanite da ga hvalite!!!

Intel je zaista GLUP ako misli da će neko, ko se razume u kompjutere, kupiti PRESKUPI 7700K umesto Ryzen 1700 ili 1700x...

Neko sigurno hoće ali iz NEZNANJA!

Intel je zaista GLUP ako misli da će neko, ko se razume u kompjutere, kupiti PRESKUPI 7700K umesto Ryzen 1700 ili 1700x...

Pa etiketiranje nije baš dobra osobina. Svaki od gore navedenih procesora ima svoju prednost tako da zavisi šta kome treba...

Da! Ali 7700k uopšte ne vredi svojih 360 evra, koliko otprilike košta... U tome je ogroman problem

Ti naravno znas da je navedeni intel jeftiniji od adekvatne AMD ponude, a ako hoces jeftiniju plocu mozes i 7700 non k. Umesto da bude obrnuto.
Pa etiketiranje nije baš dobra osobina. Svaki od gore navedenih procesora ima svoju prednost tako da zavisi šta kome treba...

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Očigledno da vredi, pošto ga ljudi kupuju. Evo, AMD će ponuditi 4c/8t za pola od te cene, pa ćemo videti da li će i dalje biti ljudi koji će ga kupovati jer im treba 5 GHz, umesto 4 GHz

Glupost je juriti feekfencije... Pogotovo što je AMD dosta bolji po arhitekturi.

Vremenom će i AMD biti moguće klokovati mnogo bolje. Polako, novo je sve

Kosta care :D

Glupost je juriti feekfencije... Pogotovo što je AMD dosta bolji po arhitekturi.

Vremenom će i AMD biti moguće klokovati mnogo bolje. Polako, novo je sve

Koje su to bitne prednosti AMD u arhitekturi u odnosu na Intel?

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Da! Ali 7700k uopšte ne vredi svojih 360 evra, koliko otprilike košta... U tome je ogroman problem

Problem i celoj prici je taj sto intel i nvidija su nam jako dugo diktirali cene i nisu imale konkurenciju. Ali niko ne osporava da je intel dobar procesor i svako ce uzimati prema svojim potrebama.

Ono sto je dobro da se amd polako vraca u igru ali ce trebati jos malo vremena da cela prica poprimi konacni oblik. Treba da prvo preleze decije bolesti a kada to prodje dobijamo dobar procesor i konkurentan ako nista drugo onda po ceni.

A na stranu to što su AMD i Intel 99% članovi oligopola tako da....nema tu ni k od konurencije. Više je varijanta malo ja malo ti više ja nego ti :)....

Pa bas suprotno, intel je i dalje dve generacije ispred AMD sto se vidi po boljem IPC-u i dosta vecem kloku, e sad to sto se meni ne svidja cena i sto mi intel ne da 8 + core za tepsiju riba to je vec drugi problem....... AMD je bar uspeo da sa 6-7 generacija zaostataka dodje na te dve i ponudi 8 core za "NIZE" pare, to je sve
Takodje ni AMD nije lud da za tepsiju bureka da 16-32 jezgra vec ce i tu kao intel gulit kozu sa ledja.... itd

Nazad
Vrh Dno