Šta je novo?

Google Chrome

To sam prvo primetio na Vivaldiju (chromium based) samo sto je tamo jos gore u smislu da je osim weba i sam UI tekst zamucen.

Ostajem na Firefoxu, a hrom "samo" za dev.

Google Chrome Browser
U adresno polje upisati chrome://flags/, stisnuti enter. Pronaci sa alatom za pretragu (CTRL+F) opciju LCD text antialiasing i promeniti na Enabled. Restartovati Chrome.

Opera Browser
U adresno polje upisati opera://flags, stisnuti enter. Pronaci sa alatom za pretragu (CTRL+F) opciju LCD text anti-aliasing i promeniti na Enabled. Restartovati Operu.

Vivaldi Browser ne koristim jer je GUI ocajan, ali verovatno radi slicna metoda.

YT mi koči u 1080p 60 fps. U 1080p 30 fps radi normalno. U čemu može biti problem? Nije internet konekcija (50/3), PC je dovoljno jak da gura Remux BluRay od 30GB:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    92.4 KB · Pregleda: 83
50/3 piše na ugovoru ili je ta brzina kad testiraš? :)
Jel imaš više uređaja nakačenih na internet?

Desni klik na video pa "Stats for nerds", vidi koja je brzina i jel pun bafer.

Piše na ugovoru i uvek je ta brzina, nikad nema opadanja (sbb radio instalacije u zgradi).

Kad završim skidanje klinuću na Stats for nerds i kopiram ovde (ako se tu može videti problem).

ps. evo i Stats for nerds:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    53.5 KB · Pregleda: 69
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    156.9 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Instalirao sam. Popalio sam sve što mi je palo na pamet. Sada je dosta bolje, ali i dalje secka malo. Jedino nisam provalio kako da promenim Native GpuMemoryBuffers.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    67.7 KB · Pregleda: 60
  • 2.JPG
    2.JPG
    13.4 KB · Pregleda: 50
  • 3.JPG
    3.JPG
    45.3 KB · Pregleda: 52
  • 4.JPG
    4.JPG
    12.2 KB · Pregleda: 48
  • 5.JPG
    5.JPG
    83.8 KB · Pregleda: 54
Да ли на chromu могу да се искључе они прозорчићи где он показује на којим страницама сте били?

Sent from mTalk

У опцијама под on startup чекираш open a specific page or set of pages и ту наместиш коју ће страницу отворити, да ли www.googl.com или шта год ти одговара.

Edit:
Извини, ово не решава све, имаш New Tab Redirect екстензију, која ваљда омогућава то што ти треба, мада искрено, мени баш значе ти "прозорчићи"...

Poslednja izmena:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    146.7 KB · Pregleda: 64
Sa ekstenzijom za Pot mislim da otvara video 1080p 60fps? Ali video uvek otvara u 720HD, moram da tražim 1080p, to malo smara.

Kada jednom izaberes format i rezoluciju mislim da uvek ide na tu ako je dostupna.

Pot pamti poslednji izbor, kao sto kaze Vuk. Ako si izabrao 1080p/60 u klipu koji to podrzava u sledecem ce probati da aktivira isto podesavanje ako je dostupno. Ukoliko nije default je obicno 720 stream za klipove koji nisu uploadovani u HD i visoj rezoluciji, analogno za SD klipove 480p i nize.p

Nesto mi Chrome u zadnje vreme bas koci, pogotovo kad odem na fejs, kad skrolujem stranicu dosta trza ili kad odem na neki sportski sajt, pa otvorim zaredom vise tabova.
Mozda ga i flash iz nekog razloga zeza, jel jos nekom Chrome radi tako?
Mislim da nije do interneta, jer kad god skidam nesto, uvek ide maximalnom brzinom, bez prekida.

Baš gledam kod sebe za 4 taba imam 900MB kada saberem u task manageru sve instance Chrome koliko memorije uzimaju. Kod tebe 4.5GB za 20 tabova. Interesantno da se potrefilo da je 225MB u proseku i kod mene i kod tebe. Mada ja kada imam da čitam tako puno, bookmark i zatvorim.

Pa da, ali oni rekose da ce ovom verzijom da smanje potrosnju, ali izgleda od toga nema nista.

Jel ima jos neko problem da mu FIND ne radi kako treba? Veoma,veoma cesto mi ne nalazi zadatu rec, a ja je vidim da postoji... To se desava kada uradim copy/paste, ako je obrisem i ukucam rucno, onda je nadje. Pazio sam da ne kopiram jos nesto uz rec, znaci nije do toga, samo rec kopiram, bez znakova pre i posle.
Mnogo me nervira, samo zbog toga moram da drzim i jos jedan browser otvoren, jer trenutno mnogo koristim find opciju.

Kako blokirati chrome update popup prozorčić obzirom da koristim stariju chrome verziju ?

Zašto koristiš stariju verziju?

GDI. Ne mogu da se naviknem na blurry DirectWrite. Inace, ovo je poruka koju stalno izbacuje:

e876ca1d95496e31a7cf185b549396f5.jpg

Ne znam da li to može da se ugasi. Ali svakako ne treba koristiti stari browser, ako ti je DW blurry probaj drugi GPU drajver, i mislio sam da je to uglavnom popravljeno u zanje vreme.
Kod sebe nisam primetio.

Nije do drajvera. Koristim chrome na vise racunara i na nekim je up to date a na nekim je portable. To je prisutno na svim browserima baziranim na chromium engineu (chrome, canary, chromium, vivaldi, opera itd itd..) ciji su developeri izbacili podrsku za GDI i sada forsira directwrite. Prije je bio "flag" da se ugasi direct write, od prosle godine ta opcija nije vise prisutna. Veliki je broj korisnika reagovalo ali bezuspješno:

https://groups.google.com/a/chromium.org/forum/#!topic/chromium-dev/WzivQg8_drw
https://www.google.ba/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=chrome+directwrite+flag

Znam da nije preporucljivo ali jedina alternativa ovome ostaje firefox. Koristima ga ponekad ali je nesto tromiji u odnosu na chrome, na zalost.

Mozda nisi primjetio jer koristis dugo directwrite obzrom da je on po defaultu upaljen bio na starijim verzijama chrome-a kada je bila opcija da se ugasi.

4686b049df5b425d15a67cd8b5624c58.jpg

Nazad
Vrh Dno