Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Dobro, moguće da je malo i subjektivno, ali poredio sam Beats koje lik kaže da je platio 190€ u Mađarskoj sa Behringer od 50€... Ono je totalno izobličen zvuk ***! Forsira bass koji pojede sve ostalo. Ne znam zaista kako to možete da koristite za slušanje muzike. No dobro, ukusi se razlikuju. Neko voli flat zvuk, a neko izobličen i uništen raznoraznim ekvilajzerima. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Kod mojih je jasno definisan bas od visokih. Licno preferiram kako se.cuje JBL ali ih trenutno nemam.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

E pa sad... Ja bih dupe prodao za dobar JBL. :D Samo što nikad nisam imao keša za kvalitetniju opremu... XD
Zato mi je u mašini još uvek Audigy 2 ZS. Za industrial i ne treba bolje. :d

Nista ja vas ne razumem:)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

A da se nadje povoljno Jbl 40bt slusalice I definitivno je za p9l to ok.

Otvoricemo temu slusalice za p9 lite

Nah, ništa bez kabla. [emoji14]
Ja bih one njihove bubice sa drvenim kućištem da probam. :D

Kao da pricaju tajvanski :)

Da zakljucim JBL imam u kuci. Ne bi ih menjao nikako. To na radi meni kako treba sve preko maudio 1010

Ma idi bre. Ja gledam da skrpim za Scarlett Solo tokom sledeće godine, a ovaj ni manje ni više nego m-audio 1010. :d

A da, tema je P9 lite. :d

Ma idi bre. Ja gledam da skrpim za Scarlett Solo tokom sledeće godine, a ovaj ni manje ni više nego m-audio 1010. :d

A da, tema je P9 lite. :d

Kud pomenuh:)

To ****spalo nesto povoljno bas. Nije tema za ovde. Imao sam i Asus Xonar D2 nije losa

Nije ovde problem kvalitet P9L izlaza (koji je po merenjima odlican za tu klasu) vec jacina, kao kod LG, Sony i vecine ostalih telefona jacina izlaza je prilagodjena in ear i manje zahtevnim on/over ear slusalicama.

Po jacini stock izlaza se izdvajaju samo htc, iphone modeli, mozda jos LG V serija (mada se neki zale na slab amp) kao i neki kineski koji cesto uz to imaju i ''premium'' DAC.

Zato lepo za P9L kupite sto kvalitetnije a sto efikasnije (niska impedansa/visoka osetljivost) in ear sluske i nece biti problema :) I nemojte ocenjivati dinamiku uz beats :d

A postoji mogucnost da P9L ipak ima kakav-takav amp mogucnost ''otkljucavanja'' istog kroz neku od xda operacija mada mislim da su male sanse.
Na kraju tu su i jeftina, minijaturna-dzepna prenosiva pojacala koja se lako povezuju sa smartfonima, to je trosak od 30-50$ a resava pitanje jacine izlaza za duzi niz godina i to na svim uredjajima.

Poslednja izmena:
Uz V4A možete sve te probleme da sredite, jačina zvuka i kvalitet, kroz sve izlaze, bilo zvučnik ili slušalice, ili blutut slušalice kao što ja koristim. Nema potrebe da bacate pare na sluške, uzmete neke od 1500, 2 max, čisto da budu udobne i da malo duže traju i nema zime. Ja sam sa Alija uzeo neke blutut, oko 6 evra i rade kako treba. Samo mi sada fali V4A, ali ću izdržati neko vreme. A kod nas bežične nećete naći ispod 2000.

Ma da, ljudi bespotrebno bacaju pare na kvalitetne slusalice, DAC/AMP, plejere i ostalu opremu :)

Ajde V4A moze da ''pomogne'' ali reci da je u kombinaciji sa nekim losim telefonom i najjeftinijim slusalicama zamena za kvalitetan dac i dobre sluske je prosto smesno.

Slažem se da je nemoguće da reši ako je loš telefon, odnosno da "popravi" zvučnik, ali može da reši problem što su ovde pisali, a to je slab zvuk. Uostalom, nešto preterano dobar kvalitet je potpuno nebitan za zvučnike.
A sasvim odlično može da poboljša jeftine slušalice, u šta sam se uverio milion puta. Jeste da najverovatnije neće biti nivo nekih ekstra skupih i kvalitetnih slušalica, ali sasvim odlično poboljšava kvalitet. Ogromnu razliku pravi izmedju fabričkog EQ i modifikovanog sa V4A. Ne pričam ja napamet i izmišljam stvari, koristio sam više slušalica u zadnje sve godine i slobodno mogu da kažem da jeftine (u to ne ulaze neke "socijalne" od par stotina dinara ili kupljene kod kineza uz mp3 plejer) mogu daleko da se poboljšaju sa v4a, u toj meri da ne postoji potreba za skupljim modelima od nekoliko hiljada.

Nismo se razumeli, ja pricam o slusalicama a ti o zvucnicima :)

Mada ne znam koliko je pametno pojacavati zvucnike, mozda umereno.

Znam da ima dosta dobrih kineskih sluski do 30$ ali bez obzira, kombinacija prosecan fon+V4A nema sanse da zvuci bolje od telefona/plejera sa dobrim dac-om uz provereno kvalitetne slusalice.

Malo me zbunjuje nesto u vezi baterije telefona. Nikako da prokljuvim kad ovaj telefon vuce a kad ne vuce bateriju. Npr nekad za 2 sata standby-a potrosi 3% baterije, a nekad za 7-8 sati ne ode ni jedan. Sta sve treba da se podesi za sto duze trajanje baterije? Da dodam da koristim 2 sim kartice.

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli, ja pricam o slusalicama a ti o zvucnicima :)

Mada ne znam koliko je pametno pojacavati zvucnike, mozda umereno.

Znam da ima dosta dobrih kineskih sluski do 30$ ali bez obzira, kombinacija prosecan fon+V4A nema sanse da zvuci bolje od telefona/plejera sa dobrim dac-om uz provereno kvalitetne slusalice.

Znam da pricas o slusalicama, ali sam se nadovezao na zvucnike zbog toga sto ispada da si rekao da viper ne moze da pomogne prosecnom telefonu. Naravno da nece zvucati bolje od skupe opreme, ali prosecnom korisniku kao sto smo mi ovde, ili 95% nas, je i vise nego dovoljno i odlicno poboljsava kvalitet zvuka. Sta ce nam skupa oprema ako muziku slusamo "rekreativno" i iz zadovoljstva, a ne kao entuzijaste i teski zaljubljenici u muziku.

Jel ima neka opcija da smanji performanse kad padne baterija?

Prvi put mi je pala ispod 20% i osetno sporije je poceo da radi, kad sam ga bocnuo na punjac sve normalno leti kao i uvek.

U opcijama za bateriju prebacis na power saver

Ma meni treba da mi ne obara performanse, ne da mi obara xD
On po defaultu obara izgleda.

Vratis na smart isto tu

Ja sam to prvi dan na Performance stavio. 'beš bateriju, mora da leti sve! :d

I ja ga držim na Performance. Neko je merio razliku u nekom testu i razlika u trajanju baterije je zanemar5iva. Ali, dok je bio na Smart nisam primećivao da obara performanse kad se otprazni baterija...

Nazad
Vrh Dno