Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Cpu je bitna razlika

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Imam oba telefona, P9 Lite radi brze i fluidnije, primeti se razlika. Ekran je mnogo bolji, baterija drzi duze, kamera je bolja. Uglavnom, vredi te razlike u ceni.

Danas sam se malo igrao, fin telefončić sve u svemu. Sviđa mi se generalno, ali brate, meni bode oči onaj njihov ajfonoliki emui, ili kako se već zove.
Baš su se potrudili da iskopiraju iOS.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

5e je razlika u ceni. Ja licno bih uzeo 2gb posto za tih 5e mogu da uklopim silikonsku futrolu. Osim ako je 3gb pametnija kupovina za Nougat i generalno bolji rad u toku narednih 2 god koliko bi bio kod mene?
Nadam se da se salis kad kazes da za 5e neces uzeti fon sa 50% vise ram memorije pa makar stajalo u prazno :D

Jel uzeo neko u Vipu?Vredi li nesto onaj powerbank sto se dobija,jel kapacitet stvarno 5000 mAh?

Danas sam se malo igrao, fin telefončić sve u svemu. Sviđa mi se generalno, ali brate, meni bode oči onaj njihov ajfonoliki emui, ili kako se već zove.
Baš su se potrudili da iskopiraju iOS.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja koliko sam se naslušao za zaj EMUI mislio sam da se nikada neću navići na njega ali evo posle nedelju dana korišćenja već sam se navikao i nemam nikave zamerke....

Jel uzeo neko u Vipu?Vredi li nesto onaj powerbank sto se dobija,jel kapacitet stvarno 5000 mAh?

Naravno da nije 5000mAh, to ni Xiaomi nije :) Ali OK izgleda, meni je 80% od S5 baterije napunio (19-100% konkretno), i dve lampice od 4 su upaljene i dalje. Ne verujem da ima jos pola, ali definitivno moze ceo S5 da napuni i da mu ostane jos komotno preko toga. Sto ce reci, skroz je korektan PBank! A ne da je elegantan i zgodan za nosenje, svaka cast. Videcu danas jos 80% da napunim S5 da li ce ostati ista ;)
Svi oglasi koje vidis za P9 Lite, a da nisu dual SIM ili 3GB su iz VIPa (svih 300+ koliko ih ima trenutno na KPu, od cega preko pola nije vise stvarno aktivno :)), jer je VIP stvarno ubio sa cenom za ovaj telefoncic.

Nadam se da se salis kad kazes da za 5e neces uzeti fon sa 50% vise ram memorije pa makar stajalo u prazno :D

Sent from my HUAWEI VNS
Pa eto u takvoj sam finansijskoj situaciji da svaki euric znaci, npr da odem u radnju po P9lite i prodavac mi kaze "Iphone 7 na novogodisnjoj akciji za samo 280e, zadnji komad ostao (zamislimo da nije prevara iako zvuci kao prevara) morao bih da ostanem pri P9 lite. Da se vratim na ram, ako ce npr obe varijante da rade potpuno isto u toku naredne 2-3 god uzeo bih 2gb posto mi nije bitno jel ce da pise preostala memorija 700mb ili 2gb. Ako ce 3gb znaciti nesto u toku tih 2-3 god onda cu uzeti njega, ali razumem da se to ne zna unapred.

I ja bih pre išao na 2GB jer 3GB nemaš kod nas zvanično, što znači da nemaš garanciju. Lepo 2GB iz Vipa, imaš 2 god. garancije i ne misliš.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Prodji jednom pored meka i nemoj da odolis mirisu bigmeka i pomfrita i eto ti tel sa giga rama vise :)

Prodji jednom pored meka i nemoj da odolis mirisu bigmeka i pomfrita i eto ti tel sa giga rama vise :)

Nikad nisam bio u mekdonaldsu, moracu bas nekad da svratim. Vidim da ima single i dual sim varijante, jel moze dual sim da odmah prima 2 kartice bez modifikacija telefona?

Razumem ja stednju i sve ali stedeti 5e na telefonu od preko 200 mi je malo nelogicno, ali naravno ako ti je vazno uzmi slobodno 2gb verziju, lepo i fluidno radi.

Ja samo pravim paralelu o stednji od 5e. Ako si ozbiljno to shvatio sa odlaskom u mek onda imamo problem. Toliko od mene :)

Trebao sam da napisem na koga se odnosi, odnosi se na onog ko je pitao da li da uzme 3gb, ne na tebe [emoji14]

I ja sam mislio na istog al ne udarih quote :D Sorry :)

Kakav dupli nesporazum hahahahahaah :D

"what we have here is a failure to communicate" :) Now say hello to my little friend ;)

Posto je ovo relativno nov telefon, imace on jos update-a, i bice mu 3G nekada mozda i neophodno. Ja vec 2-3 godine vidim da je 2GB malo za mene. Note 3 moze da mi vrti nekoliko aplikacija i bas mi je produktivan, dok S5 se vidi da mu fali RAMa. Moze biti EMUI optimizovaniji od TouchWiza, ali ne toliko da se ne vidi razlika kada se ozbiljno koristi telefon.

Manite se radnji, idite kod Madjara.. vise ce vam znaciti garancija kod proverenih.
Jedino sto razlika nece biti 5e sigurno. Ovih iz VIPa ima BAS mnogo u oglasima, i moze se cenkati prilicno (mada je i potraznja prevelika, mene su smorili pozivi :)). Dok ovih od 3GB nema puno, a jos manje dual SIM 3G, pa se ne moze toliko cenkati.

Dobro, neka doda tih 5€ više, ali rizikuje da ga taj košta mnogo više ako npr. crkne matična ili nešto slično, a on garancije bez.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Stigao moj white edition :) na prvi ustisak sam se odusevio dizajnom,prelep.Izrada je takodje ok.
Koja je zadnja verzija softvera,treba li da radim update,ponudio mi je nesto.Jel se dobija neka znacajnija promena?

Nexus 5X blue

Koja je zadnja verzija softvera,treba li da radim update,ponudio mi je nesto.Jel se dobija neka znacajnija promena?
Za VNS-L21 zadnja je B161. Ne znam koji ti imaš. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Svi cekamo 7.0

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Sad mi se puni ugasen pa ne mogu da vidim ,ali valjda je ta VNS-L21 za single sim,moj je single sim iz Vipa.

Nexus 5X blue

Ako je iz Vipa, onda je VNS-L21, 2GB single SIM. VNS-L31 je 3GB verzija. E sad, od cifara posle VNS-L21/31 zavisi koja je zadnja verzija firmvera. Nisu sve varijante iste...

Ma bitno da se ne pogreši model, a ostalo koji god da pukneš nemož zeznuti osim što ćeš završiti na C900. :d

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Kao mi:)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Ja sam na g3 imao 2gb 2 godine i sada na p9l isto 2gb...ne vidim da mi nesto treba ta 3gb mnogo.
Mozda treba nekome ko igra igre i sl ali meni je i g3 lepo radio sa 2gb a sada mi i p9l lepo radi

The dead have highways

Evo malo screenshotova sedmice koga zanima, da vam pravim malo zazubice:p

fffb27f8c0629aad0b50182a8b256b3f.jpg

bffa2c1eda5b9ea1524fe9392dcebac8.jpg

67cf00b56d637fb667f236cda400f45f.jpg

f0aac27adb7a3eb6cd4520ca7437d899.jpg

9e6f26efe4796a1764e85ead3ac89db2.jpg

a5ede1fee01ae795a437a144c95234df.jpg

12050b8728e19bab28d663b5e14825b2.jpg

I na 6.0 mi se ne svidja sto u settings nema sekcija tipa Network,Personalization i sl. nego je sve odvojeno praznim linijama. Na 6.0 su barem povece te linije, ovde se jedva vide, bas je antipaticno kao da je sve natrpano.
I ovaj action/shortcuts center mi je dosta ruzniji nego ovaj na 6.0

Meh

Vrh Dno