Odlicno,skratim vreme testiranja jer znam odakle da pocnem sa naponom,takodje cu staviti 1206 Mhz (AMD default) tj sweet spot za rx 470 kartice,
overklokovati polaris i dobiti 5-10% perf za 60-80W vecu potrosnju nepada mi napamet.
Samo mi nije jasno kako razni korisnici Asus Strix RX470 kartica dizu powerlimit i overklokuju karticu a ona ionako trosi skoro 150W,
samo sa povecanim PL i 1250 MHz ista vec trosi oko 170W,mislim da to dugorocno nece ostati bez posledica...
Ti koji OC-uju Strix 470 - naravno da nije preporučljivo zato što PCI-E i 6-pinski daju 2x 75 W. Jasno ko dan.
Al' OC i ovako neće raditi stabilno pošto ne može povući dovoljno struje.
Strix 470 je za razliku od 480-ke napravljen da bude tiha i hladna kartica. Moja se ne čuje ni pod najjačim opterećem.
Jedini uređaj koji mi pravi buku je Seagate hard disk kad krene da "ore".
1.206 MHz za GPU i 1.750 MHz za memoriju (osim u Nitro+ slučaju). To je to. Onda tražiti što niži napon,
a to je dokle god drajver ne pukne ili se dogodi plavi ekran ako se pretera.
Ljudi ne znaju da je potrošnja eksponencijalna, a ne linearna.
Zato rudari obaraju frekvenciju do određene granice zato što potrošnja drastično opada.
Na drugoj temi sam stavio kako
Fury "prodiše" posle obaranja napona.
Radeon kartice su izuzetno efikasne, ali je stvar/problem u tome kako AMD kupuje vafere (drugačije od zelenih).
Svakoj Radeon kartici sa iole boljim ASIC-om se može solidno oboriti napon.
Moja ima 80,3% što je 68,1% više od ostalih sličnih modela.
@Roberto_Baggio
Afterburner može da ima potencijalan konflikt sa Wattmanom (prijavljeno) plus u Wattmanu je moguće kontrolisati napon GPU-u u koracima.
TriXX sam naveo zato što je on generalno ok, a Sapphire je najbliži AMD-ov partner.
Sa novijim Catalystima više nema ni jedan razlog da se ne koristi Wattman jer čitajući po r/AMD
ni meni ni drugima više ne puca kao letošnje verzije drajvera.