Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Naruci full body foliju pa ga izlepi

Ali ona ne stiti od padova vec samo od ogrebotina pa je samo polovico resenje

B.L je napisao da mu nikada ne ispadaju tel. pa mu ne treba neka ozbiljnija zastita nego ocigledno samo hoce da spreci grebanje tog dela oko kamere.

Sent from my D6503

Pa, ispadnu mozda dva tri puta za 2 god.. I ove metalne ivice ne deluju da bi bez oziljaka izdrzale neki pad.

Btw, jel ovo do Huawei-a ili do Androida generalno, neke aplikacije ne probude telefon/ne izbace popup vec samo zvucno se oglase i ostanu u notifikacijama, recimo Inbox aplikacija, Youtube kad obavesti da je izasao neki klip, Facebook.. mozda jos neka nisam siguran.
Takodje me poprilicno iritira sto multitasking dugme ne izbaci u prvi plan aplikaciju na kojoj sam trenutno, vec random nesto :)

Edit: za ovo prvo moja greska, nisam upalio "notifications turn on screen"

Poslednja izmena:
Huawei ima potpuno promenjen multitasking meni. Prvo nije vertikalan i pregledan kao Google-ov, nego horizontalan i spor za navigaciju.

To mi je najveća mana svih ne-nexus telefona.

Uvek ima nešto tako, neka kompanija koja nema nikakve veze sa razvojem softvera ili bilo kakvo znanje o tome šta je dobar UI krene da nešto radi na svoju ruku. Promene bilo šta reda radi.

Uvek naprave gomilu gluposti koje su očigledno loša rešenja.

Ako ti te stvari budu smetale, neki rom koji izgleda kao pure Android bi ti bio otkrovenje.

Android je mnogo napredovao od tvog odlaska, bilo koja čista varijanta bi te oduševila danas.

Nije to cimanje koliko misliš da je, mada znam da nisi u tom fazonu.

Poslednja izmena:
Promenili su izgled mt karata na android 7. Sada je identičan kao na stock google pixel androidu
[youtube]skGLAC-75cs[/youtube]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Boris i custom ne ide u istu rečenicu [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eto, dobra vest. Ali važi ovo što sam rekao.

Mnogo toga "sitnog" je i dalje drugačije na svakom koraku u njihovom androidu.

Od lockscreen-a, boje menija, ružnijeg dizajna svega u sistemu, pa nadalje.

Mnogo toga.

Ovaj telefon i stock Android daju potpuno drugi utisak, prosto mi je žao što se Boris vratio baš na ovu verziju :).

Poslednja izmena:
:) Kak'i romovi. Debelo nisam u tom fazonu.

Sto se tice UI-a, uopste ne hejtujem osim ove nelogicnosti sto nije trenutna aplikacija odma tu u multitaskingu vec negde skrivena.

Inace mi je notification centar 5 puta lepsi na Emui-u nego stock android, kao i sto bi sa custom romom onda ostao bez ove cool fore sa smanjivanjem velicine ekrana.. Skroz fin UI. (naravno ikonice ne racunam).

Morace uskoro svi da smanje te nebulozne modifikacije androida i bloat, nece to biti drasticno unapredjenje ali svaki korak ka vanilla 'droidu treba podrzati.

A do tada Lozac ce da se upoznaje sa carima kineskog 'droid skina :)

***a, nije hteo 5X, valjda zbog supljeg osecaja, plastike i dizajna.

P9l je odlican izbor ali realno mogao je za 40-50€ vise da dobije i dizajn/kuciste kakvo je hteo a i bolji hardver a posebno stock-like softver, nije hteo da pazari Z3+ koji uskoro dobija Nugat :)

Na kraju P9l i sa Huawei android skinom je daleko bolja masina od Lumia tako da nije pogresio, kapiram da ce N apdejt za P9l biti dobro odradjen jer Huawei ima ozbiljne planove, ne verujem da ce namerno osakatiti fon koji im je doneo popularnost.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Huaway najavljuje za modele od 2015 vec od kraja godine N.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Skroz fin UI. (naravno ikonice ne racunam).

Pa ikonice mogu da budu malo drugačije, ne sve ali većina da [emoji3]
47dbe40691230c99790bf3e2451fc7c1.jpg

5fda1494b70957c96ccc2ca43fc16535.jpg

8e5502f794df0f7d6504c41b5ac43b2f.jpg

P9 Lite

^ Sta je bre to? :d Pa promeni ih sve, kakav je to horor :)

Promenje su ikonice nije to problem, da to ne moze pa lagano nikad ne bi uzeo Android :)

Poslednja izmena:
Ma ne treba ti Nova, imaš na netu brdo tema, samo iskombinujes sa ikonicama. Instaliraš theme editor I bukvalno sve izmenis.

Izmenjas navbar, status bar, izgled meni-a . Možda se nekom emui ne sviđa na prvi pogled ali može se odlično prilagoditi.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam samo zamenio swype keyboard sa google-ovim i promenio boju, uokvirio slova, i stavio Asus ZenUi jer me nerviralo sto su sve app na home screenu.
Sve ostalo mi je bas lepo i lako za koriscenje.
Tastatura izgled:

b75ada28c260031f7c0a757f4ee8a047.jpg

Home screen:

4116cd49a2fa157eae306f0326f299bf.jpg

Edit: Deluje mi na screen shotovima kao da su negde slova zamucena, nisu, ne znam zasto je tako ispao ss.

Poslednja izmena:
@ B.Lozac, koju tastaturu koristis? :)

Sent from my D6503

SwiftKey offcourse :)

Sent from P9L

SwiftKey offcourse :)

Sent from P9L

Jel ima neku prednost u odnosu na google-ovu?
Na tabletu starom sam stavio tu swiftkey jer je defaultna lose radila, ovde mi googlova lepo radi.

Google tastatura nema našu latinicu ( emui problem) po meni više grešim na google tastaturi, swiftkey takođe može bolje da se prilagodi, njena veličina a i predikacija je odlična.

Nisam Boris ali ovo su neka moja zapažanja, inače koristim ovu temu

c3c9d892bcd08a13632af7206ca26909.jpg

Jasno odvojena slova, veličina ok. Takođe može se staviti gore red sa brojevima.

Poslednja izmena:
Nije lose, mada na ovu google sam se navikao retko masim slova. Hvala na screenshotu :)

Nisam jos probao google-ovu, ali sam ranije koristio Swiftkey i ne znam moze li bolje od toga. Najkorisnije mi je sto pamti cele unete recenice.

Inace ovu temu koristim.

Prilozi

• Screenshot_2016-11-28-19-20-24.png
    Screenshot_2016-11-28-19-20-24.png
    155.6 KB · Pregleda: 152
Posle ozbiljnog apdejtovanja Gugl tastature, a bilo ih je nekoliko ove godine, jednostavno sam na duzi period obrisao Swift.
Jeste Swift odlicna ali mi nekako vise odgovara guglova a ima i sjajan dark skin, podrsku za pisma koja 'ocu.

I nije u vlasnistvu M$-a :d koji je ubrzo po preuzimanju morao da napravi propust http://www.androidauthority.com/swiftkey-suspends-service-data-leak-706680/

Kao phonepad opciju koristim i Xperia tastaturu koje je solidna ali losija od G/Swft.

Sent from my D6503

Google tastatura ima custom rasporede za jezike. Ja preferiram QWERTY za sve, a da su naša slova na long press daleko.
SwiftKey .. ima glupe probleme koje nikada neće rešiti, a kao šlag na tortu je Microsoft.

404fc3b0efc74f75f1f6eaf15ff4f782.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam zadovoljan sa google tastaturom, SwiftKey sam onemogućio. Ranije sam na Sony telefonima koristio Xperia tastaturu i bio sam takođe zadovoljan, pogotovo što je imala i klasičnu tastaturu kao kod telefona sa tipkama.
6b9b2210afdbc3f3cfac6909707b568d.jpg

P9 Lite

Ok sad je bas testiram i taman da je pohvalim, kad ono ima neke random jace vibracije u toku kucanja, od desetak reci, jedno slovo 5 puta jace zavibrira nego sto je namesteno..

Sent from P9L

Ko? GK ili SK?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Google

Sent from P9L

Google tastatura nema opciju za dva jezika u isto vreme bez menjanja, ja bez toga ne mogu.

Takođe nema predikcije dok se kuca u Chrome address bar-u npr.

SwiftKey mi je ipak najbolja, mnogo mi je dobro što su sad dozvolili da se isključi popup slova kod kucanja.

Jedina mana ostaje automatski space posle interpunkcije, ne želim da se odviknem od pritiskanja space-a posle toga, jer bi uticalo na moje kucanje na svim uređajima.

Swift predikcija je agresivna, ali zato radi jako dobro za mene.

Mana su i uglavnom amaterski odrađene teme, ali to je manji problem.

Google tastatura izgleda idealno po meni.

Poslednja izmena:
Kada smo kod google taste kako se pravilno radi sinhronizacija na njoj. Više puta sam je instalirao od 0 i nikada mi nije vratila ono što je pre tog instala "zapamtila" .

Da li je dovoljno da je samo povezem sa mojim akauntom ili moram da stisnem sync now pre nego što pređem na drugi mob npr ? I posle kada povlačimo datu na sveže inst apk da li ubacujem samo akaunt ili ubacujem i stiskam sync now.
Mislim da sam probao obe kombinacije i nikada mi nije vratila "naučeno "

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hm, pa trebalo bi da je automatski. Ne vidim šta možeš da uradiš osim manuelnog sync-a...

Nazad
Vrh Dno