Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zašto su Mikrotik ruteri kod naš praktično duplo skuplji nego bilo gde? :D

Ubee EVW327N je Home Gateway uredjaj a ne ruter.

Pozdrav!

Jedno pitanje. Ujak je pre pola godine potpisao ugovor na dve godine sa Telekomom, za ADSL. Potpisao je paket od 50/2, a isporucuju mu ~30/2. Ovih dana u zfradu mu uvode SBB mrezu, na koju je on hteo i ranije da ide, a li nije mogao jer mreza nije postojala u njeovoj zgradi. Sad ne zna kako da predje kod SBB-a, a da izbegne placanje penala za raskid ugovora? Postoji li neki trik ili neki nacin da preje bez nekog velikog placanja za raskid ugovora? Moze li nesto da uradi sa tim sto mu daju 30, a paket je 50? Da se zali pa da na osnovu toga trazi raskid ili tako nesto?

Jedno pitanje. Ujak je pre pola godine potpisao ugovor na dve godine sa Telekomom, za ADSL. Potpisao je paket od 50/2, a isporucuju mu ~30/2. Ovih dana u zfradu mu uvode SBB mrezu, na koju je on hteo i ranije da ide, a li nije mogao jer mreza nije postojala u njeovoj zgradi. Sad ne zna kako da predje kod SBB-a, a da izbegne placanje penala za raskid ugovora? Postoji li neki trik ili neki nacin da preje bez nekog velikog placanja za raskid ugovora? Moze li nesto da uradi sa tim sto mu daju 30, a paket je 50? Da se zali pa da na osnovu toga trazi raskid ili tako nesto?

Ja sam svojevremeno tako presao sa MTS-a na SBB. Zalio sam se na to da ne mogu da ispostuju dogovorenu brzinu i raskinuo sam ugovor bez ikakvih penala sa moje strane.

A kome si se, kako zalio? Gledao sam ugovor i tamo stoji da je brzina DO 50 mbps, tako da kapiram da ce za to da se uhvate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je ugovor potpisan pre oko 6 meseci. Sta to sada znaci? Jel moze preko te brzine da trazi raskid i kome da se obrati?

A kome si se, kako zalio? Gledao sam ugovor i tamo stoji da je brzina DO 50 mbps, tako da kapiram da ce za to da se uhvate.

Uhhh, ne mogu da se setim....to je bilo jos 2011 godine...Mislim da sam zahtev za raslid ugovora podneo u njihovoj poslovnici i znam da su mi vrlo brzo odobrili raskid. E sad, sta je pisalo u ugovoru ( DO neke brzine ili kako vec ) zaista ne znam..

Dobro vece svima,
Juce sam uveo sbb, trio gold extra paket. 70/4 treba da bude download/upload, meni je download 50, upload jedva 2. Plus sam povezao sa telenorom tako da za 10mb treba biti veci paket. Da li se nekome nesto slicno desavalo ? Da li je do podesavanja ili da ih zovem?

A koji je to (objektivan) razlog? Pošto nam porez sigurno nije 50% i više nego bilo gde. Ne živimo u Brazilu :p

Kako koji? Pa ako ne mogu da se ugradim barem 300% koji ću da radim uopšte... Ne postoji objektivan razlog osim bahatosti i monopola, što je samo po sebi dovoljan razlog...
Primera radi, čovek mi je iz Amerike doneo Sennheiser HD598 za nekih 145 dolara. Pa ti izguglaj koliko ovde koštaju kod zvaničnog nam uvoznika...

Poslednja izmena:

To DO 50 znaci da moraju ispostovati naznacenu brzinu,ali da najmanja moguca brzina mora biti max 20% od te propisane,cini mi se da tako bese. Znaci ako brzina u ovom slucaju ne pada ispod 40,oni imaju pravo da ne intervenisu za tvoju reklamaciju jer se time ogradjuju,posto je kod njega 30,to ispada da oni isporucu oko 60% od deklarisane brzine i to znaci da moraju krenuti u resavanje reklamacije ili cak i raskida ugovora osim ako taj problem ne rese.
Vidi samo po netu jel bese 20% se ogradjuju,nisam bas siguran,ali svakako sa tom brzinom sigurno ima razlog za raskid ugovora ili da se pozabave resavanjem njegovog problema.

Poslednja izmena:
Ako je samo uzeo 50/2, a nije cimao, 99.9% moze da izvucce 50/2, nego vrsi merenje na wirelessu, a ne na LANu. Merenja na wirelessu nemaju tezinu.
Jos ako je uzeo kroz onih 5 meseci za dinar, pitam se zasto bas sada zeli raskid ;)

Dobro vece svima,
Juce sam uveo sbb, trio gold extra paket. 70/4 treba da bude download/upload, meni je download 50, upload jedva 2. Plus sam povezao sa telenorom tako da za 10mb treba biti veci paket. Da li se nekome nesto slicno desavalo ? Da li je do podesavanja ili da ih zovem?
Meris li preko wifi ili utp? Meni je rekla sinoc radnica koja je dosla u zgradu da mi mora biti 65 minimum, ali na kablu.

Ово је послао 6п!

Pre dve nedelje uzeo flat fiksni, da bi mi osnovnih 200 minuta ostalo da keva moze da prica sa prijateljicom u Svajcarskoj i sada mi stize ovo obavestenje. Ovo sa SBB-om je stvarno postala avantura i lutrija. Svaki dan uvode neke "novosti" kojima "obraduju" korisnike.

tel-pismo.jpg

Sad gledam na Telekomu, 15 dinara je minut ka svajc. mobilnoj mrezi u okviru InoCall vaucera. Odjavi ovu gospodu odmah.

Koliko sam video, usluga postoji i sa fiksnog i sa mobilnog.

5ghz ima jako slab signal,zato ga nemas u blizini.Zato sam ja kupio ovde gde imam sbb jos tri rutera koji rade na 2.4 i 5ghz neki tp-link,i spojio ih sve na sbb-ov ube ruter,tako da imam 5ghz signala po celoj kuci.

Poslednja izmena:
Kako ti radi 5ghz. Ja nemam nijedan 5ghz u blizini, ali milion od 2.4, pa mi je to nada da ce bolje raditi.

Ово је послао 6п!
Pa ubee ruter su mi dali, salje i 2.4 i 5ghz. Inace 5 daje vece brzine ali radi na dosta manjim udaljenostima. Zato i hvatas 2.4, sporiji ali baca vise.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Au sad me je to malo zacudilo. Nego moze li da radi ruter i u 5ghz modu i u 2.4 ghz istovremeno? Imam nekoliko 2,4 ghz rutera, ali nemam od 5.

Ово је послао 6п!

To sam i mislio,ali ja sam na ubee iskljucio 2.4,ali bolje je promeniti ime mreze na 5ghz ,ako vec hoces da imas na ubee 2.4 i 5ghz,udji u ubee i promeni ime mreze za 5ghz,i znaces kad si na 5ghz.Jer moze da se nakaci na 2.4 i imas manji protok.

Evo ti moja brzina sa rutera tp-link koji radi na 5ghz.

Ova prva slika je brzina preko lan kabla direktno na mac preko tp-linka,a taj tp link je lan kablom zakacen na ubee

druga slika je wifi brzina 5gzh preko tp linka koji je zicno spojen na ubee

Poslednja izmena:
Au sad me je to malo zacudilo. Nego moze li da radi ruter i u 5ghz modu i u 2.4 ghz istovremeno? Imam nekoliko 2,4 ghz rutera, ali nemam od 5.

Ово је послао 6п!
Naravno da radi, kod mene je recimo lap nakacen na 2.4, dok mi je telefon na 5. Promenis samo ime mreze.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno