Iz istog razloga što je bilo koja tehnička oprema drastično skuplja nego bilo gde...A zašto su Mikrotik ruteri kod naš praktično duplo skuplji nego bilo gde?![]()
Ubee EVW327N je Home Gateway uredjaj a ne ruter.
Pozdrav!
Jedno pitanje. Ujak je pre pola godine potpisao ugovor na dve godine sa Telekomom, za ADSL. Potpisao je paket od 50/2, a isporucuju mu ~30/2. Ovih dana u zfradu mu uvode SBB mrezu, na koju je on hteo i ranije da ide, a li nije mogao jer mreza nije postojala u njeovoj zgradi. Sad ne zna kako da predje kod SBB-a, a da izbegne placanje penala za raskid ugovora? Postoji li neki trik ili neki nacin da preje bez nekog velikog placanja za raskid ugovora? Moze li nesto da uradi sa tim sto mu daju 30, a paket je 50? Da se zali pa da na osnovu toga trazi raskid ili tako nesto?
Iz istog razloga što je bilo koja tehnička oprema drastično skuplja nego bilo gde...![]()
A kome si se, kako zalio? Gledao sam ugovor i tamo stoji da je brzina DO 50 mbps, tako da kapiram da ce za to da se uhvate.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A koji je to (objektivan) razlog? Pošto nam porez sigurno nije 50% i više nego bilo gde. Ne živimo u Brazilu![]()
Jedno pitanje. Ujak je pre pola godine potpisao ugovor na dve godine sa Telekomom, za ADSL. Potpisao je paket od 50/2, a isporucuju mu ~30/2. Ovih dana u zfradu mu uvode SBB mrezu, na koju je on hteo i ranije da ide, a li nije mogao jer mreza nije postojala u njeovoj zgradi. Sad ne zna kako da predje kod SBB-a, a da izbegne placanje penala za raskid ugovora? Postoji li neki trik ili neki nacin da preje bez nekog velikog placanja za raskid ugovora? Moze li nesto da uradi sa tim sto mu daju 30, a paket je 50? Da se zali pa da na osnovu toga trazi raskid ili tako nesto?
To je od skora tako, do pre neki mesec nije stajalo to "do".
Meris li preko wifi ili utp? Meni je rekla sinoc radnica koja je dosla u zgradu da mi mora biti 65 minimum, ali na kablu.Dobro vece svima,
Juce sam uveo sbb, trio gold extra paket. 70/4 treba da bude download/upload, meni je download 50, upload jedva 2. Plus sam povezao sa telenorom tako da za 10mb treba biti veci paket. Da li se nekome nesto slicno desavalo ? Da li je do podesavanja ili da ih zovem?
Merio sam preko utp kabla. Danas sve ok, evo rezultata, mobilni, 5ghz. http://www.speedtest.net/my-result/a/2383099531Meris li preko wifi ili utp? Meni je rekla sinoc radnica koja je dosla u zgradu da mi mora biti 65 minimum, ali na kablu.
Ово је послао 6п!
Kako ti radi 5ghz. Ja nemam nijedan 5ghz u blizini, ali milion od 2.4, pa mi je to nada da ce bolje raditi.Merio sam preko utp kabla. Danas sve ok, evo rezultata, mobilni, 5ghz. http://www.speedtest.net/my-result/a/2383099531
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Pa ubee ruter su mi dali, salje i 2.4 i 5ghz. Inace 5 daje vece brzine ali radi na dosta manjim udaljenostima. Zato i hvatas 2.4, sporiji ali baca vise.Kako ti radi 5ghz. Ja nemam nijedan 5ghz u blizini, ali milion od 2.4, pa mi je to nada da ce bolje raditi.
Ово је послао 6п!
Naravno da radi, kod mene je recimo lap nakacen na 2.4, dok mi je telefon na 5. Promenis samo ime mreze.Au sad me je to malo zacudilo. Nego moze li da radi ruter i u 5ghz modu i u 2.4 ghz istovremeno? Imam nekoliko 2,4 ghz rutera, ali nemam od 5.
Ово је послао 6п!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari