Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Који теленор пакети подржавају superset?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

znas li posto si u 29.om bloku da li se SBB moze koristiti u zgradi koja je tacno preko puta vrtica u 29. om prema auto putu ? hvala

Ne znam za tu zgradu, znam da su oni imali Targo, ali u zgradi pored (srednja od 3 uz auto put) uvode upravo.

U 29-tom radi odlicno. Ja za 12 godina nisam imao nekih znacajnih problema.
Pozdrav

Jel me zezas da si u istom bloku i vec 12 god imas SBB, a ja ovde godinama cupam, placem i molim za nesto bolje od KDS otpada...
Hvala za info!

Ovde poredim trenutno stanje koliko me košta sbb+mts fiksni 4458 rsd.
Prelaskom na box3 odmah dva meseca gratis. Ušteda u startu 8916 rsd.
Posle toga umesto 4458, plaćam box3 pretplatu 2899 rsd.
Jeste malo sam se zaračunao gore ;)
Mesečno manje 4458-2899=1559.

E, sada ako sbb ponudi neki popust za stare korisnike, ja tu ništa ne bih menjao. Ali ovako baš hoću. Šteta što imam izbor samo sbb ili mts, nema neke treće varijante u opticaju.

Što se tiče tv sadržaja osnovni paket mi je sasvim ok. Za ostalo tu je android box.
Fiksni u sbb ne bih prebacivao.

A ponuda BEOTEL-a,EUNET-a,POSTA-net,ORION-a,ASTRANET-a ?? Ti si sam sebi smanjio izbor.

POSTANET ponuda BOX 3 2.650 dinara mesecno + 3 meseca po 1 dinar+nema provizije poste kada placas racun od 35 dinara mesecno,a da ti ne pricam za dalje ponude.To sto si ti izabrao ponudu od 2899 dinara + 2 meseca gratis znaci da nisi prostudirao sve ponude.

Poslednja izmena:
Cudi me da i dalje SBB ima toliko brzu minimalnu brzinu interneta od Mts-a za gotovo iste pare ... ovi drugi jos furaju 10 Mb/s i nimalo jeftino ga ne daju. I nista izmedju 20 i 50. Onda bolje uzeti ovaj od 50 za onog ko ima uslove jer nije velika razlika u ceni. Dok ovaj 'BB ima minimum 30 i ravnomernije povecanje. A od ovih paketa ne moze da se zivi ... ni kod jednih, ni kod drugih.

Kakva vam je stabilnost SBB-ovog neta, koliki realan protok ostvarujete za 30 i 50 Mb/s?

Poslednja izmena:
Preko kabla zagarantovana.
Meni je stabilno.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ovo i mene zanima i jos nesto u vezi Cam modula, sta sa njim dobijam na drugom TVu? Koliko bi me to zadovoljstvo kostalo ako koristim paket Duo Gold?

Hvala

Na drugom tv-u nista, ide valjda umesto primarnog risivera ili ako zelis pored risivera onda isto placas... Ja sam zamenio onaj raspali risiver za cam modul, nema kablova, bagova, resetovanja besomucnih, slika je malo bolja na najboljim HD kanalima, ako ti je dobar tv sa dobrim HW-om onda radi i drasticno brze, nema upotrebe dva dlajinska odnosno mozes koristiti samo daljinski tv-a kao covek a od mana izostanak nekih servisa kao 72h unazad i slicne baljezgarije koje opet mozes koristiti na d3go... 2k dinara je cam modul.

Supertesta sto se tice imate sve navedeno, bar je pre bilo, ja se prijavih, prva dva puta nista, treci put se prijavih, nista nisu aktivirali ali vise nemam mogucnost da se prijavim nekako... Sta je u pitanju ne znam ali sigurno radi kako treba, bez sumnje... :) Mada se sbb ne vodi na mene ali rekose da nije problem posto je adresa identicna i vodi se na clana porodice...

Ne znam za tu zgradu, znam da su oni imali Targo, ali u zgradi pored (srednja od 3 uz auto put) uvode upravo.

Jel me zezas da si u istom bloku i vec 12 god imas SBB, a ja ovde godinama cupam, placem i molim za nesto bolje od KDS otpada...
Hvala za info!

Da, u 29-om sam na SBB-u od 2004-te.

Pozdrav

Sto se tice CG NAT-a, mislim da su samo pored javnih adresa ubacili i CG NAT adrese, pa kome zapadne-zapadne. Dakle, mislim da nisu prodali opsege javnih IP adresa vec su samo pustili i CG NAT adrese zbog nedostatka javnih IP adresa. IP adresa se jedino moze promeniti menjanjem MAC adrese mrezne kartice.

Мало је чудно што оволико убрзано деле натоване адресе, могли су и да их дају новим корисницима (под другим условима) или да понуде неки попуст онима који то прихвате или да на захтев врате јер јавна адреса значи нешто за мање од 1% корисника. Можда је негде и писано о томе, али ми личи да имају све мање јавних адреса а знајући СББ, они их мењају за паре.

Промена MAC адресе мрежне помаже само онима који имају модем дорект везан на комп, ако имају модем и свој рутер онда морају да мењају адресу рутера а ако користе HG, онда чекају. Мислим да је мени последњих месеци док сам користио СББ релативно често мењана адреса. Нови провајдер ми такође повремено промени адресу.

Tacno tako, ako imaju svoj ruter, onda moraju da menjaju MAC adresu rutera. Neka proba ovo neko kome je zapao CG NAT a ima kombinaciju modem + ruter.

Идеја је добра али не верујем да су баш толико широко подесили да може да се добије и једна и друга. Само некоме подесе један опсег и то му је што му је. А ако је идеја стварно добра, ни то не ваља јер ће да се прочује па ће да "оправе" пропуст.

ja i dalje ne verujem da im 7 dana treba da mi provere da li moja zgrada moze da se prikopca na SBB uslugu, strasnoooo...

Tacno tako, ako imaju svoj ruter, onda moraju da menjaju MAC adresu rutera. Neka proba ovo neko kome je zapao CG NAT a ima kombinaciju modem + ruter.
Ja sam to probao odmah čim sam primetio kod mojih pre par nedelja.

Oni imaju još uvek onaj stari Scientific Atlanta modem i TP-LINK ruter.
Naravno da se uvek dobije privatna adresa.

Ja sam, tj. moji, njihov korisnik više od deset godina i sećam se tamo sredinom, krajem dvehiljaditih kad smo svi imali NAT.
Zato mi je sve ovo vraćanje u prošlost i neprijatno iznenađenje, jer znam kako to sve izgleda.

kolko se secam, tad si mogao da im trazis vise tih jadnih adresa, pa je bio dovoljan switch umesto rutera.

Fiksna (statička) IP adresa je 610 RSD mesečno i tako najbolje možete da rešite problem NAT-a.
Da odete u bioskop ili da kupite jedan originalni DVD potrošili bi mnogo više od tih 610 RSD mesečno.
Igrice i programi koje takođe skidate sa interneta koštaju od 50, 100 pa i do nekoliko stotina EUR.
Tako da mi nije jasno čemu tolika kuknjava kada postoji odlično rešenje za problem sa NAT-om.

Cudi me da i dalje SBB ima toliko brzu minimalnu brzinu interneta od Mts-a za gotovo iste pare ... ovi drugi jos furaju 10 Mb/s i nimalo jeftino ga ne daju. I nista izmedju 20 i 50. Onda bolje uzeti ovaj od 50 za onog ko ima uslove jer nije velika razlika u ceni. Dok ovaj 'BB ima minimum 30 i ravnomernije povecanje. A od ovih paketa ne moze da se zivi ... ni kod jednih, ni kod drugih.

Kakva vam je stabilnost SBB-ovog neta, koliki realan protok ostvarujete za 30 i 50 Mb/s?
Стабилна веза и скидам преко торента или било где на нету где може толико да извуче око 5.4 до 5.7 mb по секунди... Кад дођем кући могу сликати ако хоћеш доказ.. Трио gold пакет (50mbps).

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Fiksna (statička) IP adresa je 610 RSD mesečno i tako najbolje možete da rešite problem NAT-a.
Da odete u bioskop ili da kupite jedan originalni DVD potrošili bi mnogo više od tih 610 RSD mesečno.
Igrice i programi koje takođe skidate sa interneta koštaju od 50, 100 pa i do nekoliko stotina EUR.
Tako da mi nije jasno čemu tolika kuknjava kada postoji odlično rešenje za problem sa NAT-om.

najviše volim ovakve što se na osnovu par pročitanih postova sa anonimnog foruma, savršeno razumeju u naše živote, znaju za šta koristimo internet i šta treba da uradimo.
verovatno imaju rešenje i za globalnu svetsku krizu.

hvala ti mnogo na savetu koji ti niko nije tražio.
potpuno si promašio poentu.

Niti si profesor, niti si u školi, tako da ocene zadrži za sebe ili ih deli nekome drugome, ako se ne slažeš sa mnom onda lepo napiši argumentovano zašto se ne slažeš ili ne komentariši.

najviše volim ovakve što se na osnovu par pročitanih postova sa anonimnog foruma, savršeno razumeju u naše živote, znaju za šta koristimo internet i šta treba da uradimo.
verovatno imaju rešenje i za globalnu svetsku krizu.

hvala ti mnogo na savetu koji ti niko nije tražio.
potpuno si promašio poentu.

Ako koristiš internet za YouTube, Facebook i Gmail, tebi je onda svejedno da li imaš NAT ili ne.
Ako skidaš muziku i filmove sa interneta i želiš da podeliš sa drugima ono što si skinuo onda ti tih 610 RSD nebi trebalo biti nešto strašno.
Lepo naš narod kaže, ko ne plati na mostu, plati će na ćupriji.

Poslednja izmena:
kolko se secam, tad si mogao da im trazis vise tih jadnih adresa, pa je bio dovoljan switch umesto rutera.
Могао си и без тражења да упишеш неку од сличних адреса (ако не погодиш заузету) али то не мења много ако су све оне иза једне јавне, а уз њих и ко зна колико таквих. Онда су пре десетак година на сва звона објавили да иду у напредак и свако ће да има своју јавну адресу.

И даље ми није јасно циганчење, могу да врате јавну онима којима нешто значи и да не буде преко 1% корисника али им изгледа 610 кинте значи много више него добар глас на форумима. Можда су и у праву.

Jes' bra'o. Plaćati dodatno za nešto što si imao besplatno juče. Divna analogija.
Jedino glupa ili neupućena osoba može dati +610din dodatnih na fiksnu ip kod SBB-a. Raspitaj se malo o cenama fiksne javne IP i generalno koliko košta jedna IPv4 adresa, pa se onda opet javi ovde.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

Није овде проблем са плаћањем фиксне, то је из приче када имаш фрај динамичку јавну па хоћеш да имаш фиксну па наплате. Видим да мтс а и мој провајдер наплаћују 590 што је ту негде. Проблем је што се фиксна и динамичка прилично разликују а то ће да види онај коме је потребна повремена промена адресе из било ког разлога. Некад је боље да имаш динамичку приватну јер ће и да се промени него да имаш фиксну ако негде забрљаш. ;)

Mala i brza analiza ponude internet usluga i cena statičke IP adrese.

Telemach Slovenija, osnovni paket interneta 8/1 Mbps, cena 20,50 EUR, statička IP 1 EUR mesečno
Telemach BiH, osnovni paket interneta 10/1,5 Mbps, cena, 22 KM (10,50 EUR), statička IP 10 KM mesečno (5 EUR)
Telekom Slovenije, osnovni paket interneta 10/2 Mbps, cena, 29,95 EUR, statička IP adresa besplatna na zahtev korisnika
B.net Hrvatska, osnovni paket interneta 20/5 Mbps, cena, 139 KN (19 EUR), statička IP 160 KN mesečno (22 EUR)
Telekom Srbija (MTS), osnovni paket interneta 10/1 Mbps, cena, 1549 RSD (12,50 EUR), statička IP 590 RSD mesečno (4,80 EUR)
SBB, osnovni paket interneta 30/2 Mbps, cena, 1590 RSD (13 EUR), statička IP 610 RSD mesečno (5 EUR)

Sve poskupljuje tako, to što je do juče bilo džaba, danas se plaća, zaboravite socijalizam, Srbija je u kapitalizmu već više od 20 godina.
Mislim da je poštenije da je cena osnovnog paketa interneta što niža, to je najvažnije za 90% korisnika.
A oni koji su napredniji korisnici, koji su u manjini će da plaćaju malo više da mogu nesmetano da koriste neke dodatne naprednije usluge.

Није овде проблем са плаћањем фиксне, то је из приче када имаш фрај динамичку јавну па хоћеш да имаш фиксну па наплате. Видим да мтс а и мој провајдер наплаћују 590 што је ту негде. Проблем је што се фиксна и динамичка прилично разликују а то ће да види онај коме је потребна повремена промена адресе из било ког разлога. Некад је боље да имаш динамичку приватну јер ће и да се промени него да имаш фиксну ако негде забрљаш. ;)

Cene fiksnih IP adresa su u Srbiji kod svih provajdera približno iste.
To što ti kažeš da nekima odgovara da im se povremeno promeni IP adresa kada nešto zabrljaju je totalno pogrešno razmišljanje jer tu 'zabrljanu' (banovanu) IP adresu dobije neki drugi korisnik koji onda ima problem zbog nekoga.

Poslednja izmena:
U EU je generalno <1eur za static ip, ali je obicno vezano za biznis korisnike.

Ok i šta si zaključio osim što je SBB najskuplji u Srbiji?
Evo da nastavim orion 500din, postanet 120din po ip adresi, itd.
Isti taj Telemach pripada united grupi kao i SBB, pa vidi samo 1eur statička javna ip u Sloveniji.

Ja bih recimo prvi plaćao fiksnu IP koja košta u granicama zdravog razuma ali jel shvatas da ovde resenje CGN nije kupovina statičke IP adrese za običnog korisnika? S druge strane, koliko vidim po iskustvima korisnika, Telekom po zahtevu daje odnosno vraća javnu dinamičku IP. Zašto da SBB bude pohlepniji?
Da su izdali obaveštenje i rekli u narednih 6 meseci korisnici će imati natovane adrese dok ne završimo translaciju na IPv6, ja bih se strpeo ali ovo je za SBB trajno rešenje (čitaj najmanje 5 godina).

Eh što volim kada neko napiše nešto pa onda izmenja čitav post.

Evo neka SBB smanji cenu paketa gde će da budu natovane adrese. Pa kome ne treba neka ide na jeftinije.
Samo je problem što do toga neće doći, jer je SBB alav na pare.

To da li je Srbija u kapitalizmu ili nije, ne bih komentarisao niti pripada diskusiji ove teme ili tematici foruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno