Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Valjda su za to krive inertne banke ,mada ja imam aplikaciju za Raiffeisen banku koja radi odlicno,konacno su se smilovali pre par meseci da je urade.Trebalo bi ljudi da im pisu mailove i zahtevaju aplikaciju,ja sam proletos slao banci mail sa pitanjem kada ce da naprave aplikaciju za win10 telefon.
Da, bas je cudno sto banke nisu raspolozene za placanje razvoja aplikacija za OS ciji je udeo 0.X % a od toga 95% cine low end/sub 200€ Lumie :)

Mada je i pored toga sramota sto ti "modern zelenasi" nece da izdvoje, za njih mizerno mali iznos, za razvoj app a i uopste ponuda domacih aplikacija bi morala da bude bolja jer su na ovim prostorima Lumie i dalje relativno popularne, bez obzira sto se pretezno radi o telefonima low/mid klase.

Mada ocekujem vise domacih app u narednom periodu, morace da ih prave.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Gari banovan ? Kome smeta jak Gari ?

Nadam se da će to "trajno" trajati nekih par dana i da će se moderatori urazumiti, čovek je pričao o platformi i "branio je" dok su ga svi drugi napadali.

Meni je najviše žao što je jednog dana zamalo dobio odličan telefon za male pare, a već drugog dana je banovan: šta ti je igra sudbine. ;)

:D :D :D :D :D
-----
Braćo, u nedostatku Garija, moramo svi da postujemo četiri puta više, inače će W10M teme umreti dok se on ne vrati. ;)
Vi sste svi kao gari, ocu reci svi kao jedan [emoji56]
Nadam se da ce gari da se vrati u long horn fazonu jaci kao nikada do sada.

Nema Gariju povratka dok ne revidira svoj stav i odrekne se Staljina. Hajde da skupimo pare i da mu pošaljemo boks cigara, kad mu je već izmakla 950XL.
Elem, koristim i ja Raiffeisen aplikaciju, jedino me nerviralo što prilikom aktivacije nema šanse preko Edge-a, sa telefona, da doda Token, prosto nisam video zadnje četiri kartice, tj menija.

Ima li neko problem sa viberom danas? Propusten poziv dobijem naknadno iako sam na wifi-u

Sent from mTalk

Ako ne uklone ban Gariju i ne vrati se nazad, ukoliko želite možete ga pronaći na nekom drugom forumu, ako ste zainteresovani da saznate gde se krije Gari pošaljite mi PP jer nisam siguran da je ovde dozvoljeno reklamirati drugi forum ... živ je Gari umro nije ;)

Poslednja izmena:
Ako ne uklone ban Gariju i ne vrati se nazad, ukoliko želite možete ga pronaći na nekom drugom forumu, ako ste zainteresovani da saznate gde se krije Gari pošaljite mi PP jer nisam siguran da je ovde dozvoljeno reklamirati drugi forum ... živ je Gari umro nije ;)

Znam i ja na kom je :d Ali nema reklamiranja:)

Jel mu isti nick ?

Sent from ass

Ma, prepoznaćeš ga po avataru i komentarima, ne brini. ;)
Inače, tamo je гари (ćirilicom).

Viber poruke kasne, uopste ne zvoni mi telefon vec naknadno dobijem poruku kao da sam ima propusten poziv...je li ima neko jos takav problem ili je i ovo jedan od njihovih random problema? inace win 10 393.189 lumia 640 ds

da li je moguće ikako snimiti flipovan video prednjom kamerom, tj. onako kako sebe vidim dok snimam? i da li je išta bolja proshot aplikacija od lumia camera app? da bacam 400 dingi ili ne. hvala

da li je moguće ikako snimiti flipovan video prednjom kamerom, tj. onako kako sebe vidim dok snimam? i da li je išta bolja proshot aplikacija od lumia camera app? da bacam 400 dingi ili ne. hvala

Ja sam uzeo ProShot 399 + 99 za HDR na Lumiji 640 Dual Sim pravi duplo kvalitetnije fotografije i video zapise.Dobro ne bas duplo preterao sam,ali se itekako vidi razlika u korist ProSho-ta. Subjektivno misljenje,mada sam pokaziovao jos par prijatelja porednjenja i svi kazu da je mnogo bolje sa ProShot-om.Ali uzmi i HDR obavezno vredi,bas pravi razliku.Jos ako imas 950 ili neki jaci od ovog mog,tu ces tek videti razliku.Plus da ne spominjem mogucnost da stelujes apsolutno sve zive parametre u aplikaciji koja defualt kamera name.:)

Poslednja izmena:
Daj neke primere fotografija

Sent from ass

defualt kamera 2016-09-22 15.46.10.jpg

ProShot ProShot 2016-09-22 15.44.56.jpg

Sinoc slikano,ProShot sve na auto sa upaljenim HDR-om.Ne kompresovane obe.:)

Imam kupljen stari i novi ProShot. Mnogo bolje pogodi temperaturu svetla od default kamere (Lumia 735). Naravno, sve može i ručno da se namešta što API i hardver podržavaju (nema samo otvora blende jer je fiksan). Nema panorama mod. Mogu se menjati parametri tokom samog snimanja videa (fokus, osvetljaj, zoom...). Nešto se sporije startuje (4-5s u odnosu na 2s default Camera), ali znatno brže od stare verzije. Fali mi što je stara verzija imala fokus i slikanje na jedan dodir, ovde nema. Post-processing slika ne koristim, to na PCu. Ponekad iskoči iz aplikacije, ali retko. Troši dosta bateriju i greje kada je aktivan sa svim opcijama (histogram, libela, merenja, ovo-ono...).

Skroz je dobar app,mogu samo da mislim kako radi na na ozbiljnijim Lumijama od ove moje.Mogu samo da zamislim sta izbacuje sa 950XL. A najvise mi se svidja u aplikaciji sto mozes apsolutno sve da podesavas.I kao sto covek iznad mene rece,vuce bateriju i zna ponekad da zabaguje,malo je sporija od defualt kamere.Ali za tu lovu meni se isplati,nije neka para a dobijes vrhunsku aplikaciju.

kupio sam je, ekstra je. macro focus izvanredan. samo, izbacuje neki sdk error kada je uključen noise reduction. skinulo mi 600 dinara za proshot+hdr umesto 500, ne znam kako al ***. prva kupljena aplikacija sa storea :) inače, ja sam na 640 xl lumii

kupio sam je, ekstra je. macro focus izvanredan. samo, izbacuje neki sdk error kada je uključen noise reduction. skinulo mi 600 dinara za proshot+hdr umesto 500, ne znam kako al ***. prva kupljena aplikacija sa storea :) inače, ja sam na 640 xl lumii

Ona bese ima 13MP Carl Zeiss ,e to je kamera,Aj ako te ne mrzi postavi ko ja poredjenje.Sa tom kamerom app tek pokazuje moc,ovih mojih 8MP su smesni za XL model.Plus potpis Carl Zeiss koji puno znaci.:)

Braćo, na koji Pro Shot mislite, Klasik ili bez klasike? :)
Kad je toliko hvalite, i ja bih da je probam. :)

defualt kamera Pogledajte prilog 210494

ProShot Pogledajte prilog 210495

Sinoc slikano,ProShot sve na auto sa upaljenim HDR-om.Ne kompresovane obe.:)

Jel može meni neko da objasni u čemu je razlika kod ove 2 fotke, a da ne bude odgovor "meni izgleda bolje, majke mi".

Meni obe izgledaju isto, isti nivo šuma, isti detalji, jedino je def. camera malo svetlija u senkama.

Verujem da proshot ima vise opcija, ali ako daje iste fotke, onda ne vidim poentu.

Update za Skype Preview na Release Preview donosi mogućnost da se aplikacija koristi i za SMS kao i da sinhronizuje SMS sa računarom. Ja probao na telefonu ali mi ne odgovara. Prvo, moj telefon je dual-SIM a Skype mi nudi da šalje SMS samo sa jednog broja. Konverzacije ne mogu da se brišu. A i sam Skype nije preterano intuitivan i funkcionalan. Ako ga ne poprave ostaje da čekamo Messaging Everyware koji su obećali da će vratiti sa RS2.

Vrh Dno