Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
И мени је то звучало жешће *****но, с обзиром да могу да се нормално улогујем на мојсбб.

Da li je i dalje besplatno koriscenje za postpaid pretplatnike unifi internet od 5GB mesecno?
Pitam iz razloga jer je bilo aktivno kod mene, kad sam otisao na site sbb i ulogovao se,opcija unifi mi je bila deaktivirana!

Da li deo sajta za prijavu, odnosno proveru tehničkih mogućnosti, fukncioniše ispravno? Sada sam ukucao svoju adresu i piše da postoje tehničke mogućnosti, a skoro sam siguran da nisu razvlačili kablove.

Tako je bilo prosle godine za moj kraj i ne budem lenj i prijavim se, da bi me pozvali odmah sutradan i rekli da nema tehnickih mogucnosti i da mogu ocekivati tek ove godine. Tako i bi. Probaj nista ne gubis.

Kako sbb računa prvi mesec ako bi uzeo onu akciju gde je 6 meseci po 1din? Tj da li je najbolje na kraju meseca potpisati ugovor pa da oni dođu posle prvog da me priključe?

Svejedno je kad potpises, za prvi mesec ce ti obracunati razliku do pune cene, pa onda idu tih 6 meseci po 1 dinar.

Ja sam uzeo kada je bilo 4 meseca po dinar i mislim da se računa 120 dana. Dakle plaćaš od 121.dana, ako je to npr 14.avgust, 14 dana avgusta plaćaš po ceni od 1/30*14 , a ostale dane po ceni paketa/30*15 verovatno je tako i sada kada je 6m po 1000 din ali nisam siguran.

Dođe septembar, još nema vesti o eventualnom ubrzanju neta?

Mada, očekujem tek krajem meseca...

Које убрзање?

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Иста фирма преко Дрине скоро дуплирала брзине пре пар месеци али овде нису.

Иста фирма преко Дрине скоро дуплирала брзине пре пар месеци али овде нису.
Preko Drine je gorivo npr jeftinije 40 dinara po litru...
Kad moze vlast da nas razbija po usima zasto ne bi jedna privatna firma.

Licno mislim da brzine nisu presudne u ovom momentu i licno bih vise voleo da se obogate paketi sa vise HD kanala. Brzine interneta su dovoljne, ali kvalitet usluge je manje kvalitetan, pa cesto dolazi do seckanja, prekida. Doduse znam da je ovo od grada do grada, ali i to govori o necemu. Za cenu koju placamo, a narocito to vazi za one ljude koji su godinama na sbb-u, trebali bi da dobijamo neke pogodnosti za vernost, a u oraksi je obratno i to je po meni najveca mana SBB-a a ne brzine interneta, nepostovanje korisnika.

Stvarno preterujete sa tim ubrzanjem, kud ćete brže od ovoga. Mislim nije na odmet da bude brže ali po meni je trenutno puno važnije da poboljšaju kvalitet interneta i da recimo ubace više HD kanala

Zašto preterujemo?
Ako su drugi delovi United grupe dobili ubrzanje, logično je da će i SBB dobiti.

Što se tiče poboljšanja kvaliteta, SBB na tome aktivno radi, što je dosta ljudi u ovoj temi i potvrdilo (vuku optiku do zgrada, sređuju čvorišta). Moj utisak je da je danas internet daleko stabilniji nego pre godinu-dve.

Nema potrbe za vecom brzinom, samo vise hd kanala. Isto tako treba pogledati brzine neta u CG.

Upload bi mogao i trebao biti veći...

Upload je smesan

Sent from ass

Jedno pitanje, ima bas dosta strana i nisam uspeo da izlistam sve, drug ima Sbb kablovsu, do juce je imao neki stari prastari Tv, i juce uzeo GRUNDIG 43" 43 VLE 6621 BP, sad kada pretrazi kanale nadje mu brdo digitalnih kanala, ali moze da pusti da gleda nekih petnestak Digitalnih, za sve ostale mu pise da ubaci neki "IC modul". koja je fora tu da li bi neko mogao da mi obijasni?
Unapred Hvala.

Zato što je sbb jedini kablovski provajder u Srbiji kod koga se ostali digitalni kanali placaju. Pustili su samo tih 15 kanala digitalnih free, i analognu tv.

Poslednja izmena:
Pa nema besplatno, već u osnovnoj pretplati za analognu kablovsku nude bez dodatne naplate i tih 15 digitalnih kanala u DVB-C . Inace za neke je i besplatno ko moze da se snadje. Pustili su u DVB-C i cinestar premiere 1 i 2 u FULL HD rezoluciji do kraja septembra :D Dok jedan kablovski provajder nudi 177 digitalnih kanala u DVB-C mrezi po ceni osnovne pretplate za analognu. Do duse pokrivaju samo uzi centar BG-a, Pancevo i Obrenovac.

Da li još neko sa NBg-a, tačnije Bežanija, Bežanijska kosa, ima probleme sa netom? Od nevremena sinoć imam učestale prekide. Stranice se vuku, skajp redovno pokušava da konektuje... Preko dana sve radi normalno, ali uveče, juče i evo sada, puca net malo pomalo.

U kom su paketu Cinestarovi Premier 1 i 2 HD kanali nakon septembra?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Da li još neko sa NBg-a, tačnije Bežanija, Bežanijska kosa, ima probleme sa netom? Od nevremena sinoć imam učestale prekide. Stranice se vuku, skajp redovno pokušava da konektuje... Preko dana sve radi normalno, ali uveče, juče i evo sada, puca net malo pomalo.
Nevreme je zeznulo nesto u tvojoj ulici/bližoj okolini...dok traje problem, zovi call centar i prijavi.

I meni na kosi svako toliko net krene da se vuce ko prebijena macka...a na fiberu sam

SBB treba da poveća upload, da uvede 72h uslugu za HD kanale, poveća broj HD kanala, ubrza DL (ali ovo nije toliko bitno kao one prve tri stavke). Bilo bi dobro kad bi omogućili multimedia player na set top boxu (ali mislim da na tome ni ne rade jer imaju sad ovde servise pickbox i VOD).
Što se tiče kvaliteta usluge, gde nema problema, radi odlično. Meni se nije desilo da se receiver zaglupi ne znam od kad. Do pre godinu - dve to je bila pojava na nedeljnom nivou.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno