Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Вип има 4г у Ваљеву где мтс нема.. Данас провалио код друга на фону има 4г вип а ја на мтс немам.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Pa da, mts samo jedna bs, VIP ih ima više.

Nego, kako stoje stvari sa novim korisnicima, da li automatski dobijaju 4G ili moraju posebno da traže karticu i aktivaciju?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Вип је такође покрио и Нову Варош, Апатин и Нови Бечеј (што не видех при првом прегледу нове мапе); тако да су сада сигурно на првом месту по покривености Србије...
27.08 sam isao od Backe Topole do Zrenjanina (preko Beceja).
Izmedju ta dva mesta vip nigde nije imao 4G.
Jedino ako su od ponedeljka pustili... :)

Zbog aktuelnih desavanja mozda je u pitanju bila samo mobilna BTS.
Za Velikogospojinske Dane se skupi dosta ljudi u Novom Beceju
Isto je bilo i u Zrenjaninu za dane piva, tamo sam video da su podigli mobilnu BTS u centru, od kog je provajdera bila nisam gledao imao sam drugu zanimaciju... :)

Poslednja izmena:
27.08 sam isao od Backe Topole do Zrenjanina (preko Beceja).
Izmedju ta dva mesta vip nigde nije imao 4G.
Jedino ako su od ponedeljka pustili... :)
Zbog aktuelnih desavanja mozda je u pitanju bila samo mobilna BTS.
И остала је само та мобилна БС, тако да је покривеност мала, што се види на мапи (и иста локација поред Тисе као и Теленорове мобилне БС по Рател мапи)
Магистрала поред је покривена по целих 100 метара индор/аутдор, а то је у пракси можда нула или можда налази сваки трећи пут теорерски сигнал кад претражујеш, а телефон сам неће пребацити... Вероватно ће је уклонити кад поставе праву или раније или већ како, у сваком случају биће сигнала за Новобечејце у догледно време ;)

Poslednja izmena:
Telenor je pustio 4G na baznoj stanici kod groblja u Zarkovu. Ratel naravno ne azurira dozvole.

Јуче су и Лазаревцу и Обреновцу, провреднили се на крају радне недеље ;)
Доста је важна БС и ту, али је много важнија на Петловом које још нема.

Poslednja izmena:
Potvrđujem da je u Lazarevcu Telenor pustio 4G,hvatam signal u mom mestu(doduše slab) vazdušne linije 10-ak kilomrtara udaljeno tako da je reč najverovatnije o 800MHz.

Послато са ZP952

Poslednja izmena:
Potvrdjujem, ni na Petlovom ni na Labudovom brdu Telenor nije pustio nijednu bs. Na Labudovom brdu hvata 4G sa Vidikovca.

Evo i mene konacno sa resenjem moje tourist 4G sim kartice.Vecina vas je upoznata sa problemom,a mozete naci i moje ranije postove u temi. Screenshots_2016-01-21-21-44-11.png Screenshot_2016-02-15-00-06-08(2).jpg20160904_123356.jpg20160904_123406.jpg20160904_123412.jpg Da napomenem ovih 53.38/33.28 Mbps je sa mojom POSTPAID karticom MIX XL PLUS :) Posto imam dual sim telefon,samo sam hteo da im dokazem da ta tourist sim kartica ipak ima ogranicenje na 10/5 Mbps.

Poslednja izmena:
20160904_122528.jpg Pa sada vi zakljucite ko je ovde u pravu :D

Poslednja izmena:
Do sada mi je ovo peta zamena kartice, ali ova poslednja nece da radi u 4G mifi-ju vec 4G hvata samo u telefonu :D Tako da cu je opet zameniti, i kupiсu jos jednu 4G turist sim karticu :D Pa ako ni ta ne valja, tu je RATEL opet :D lspadne povoljno za 600 dinara dobije se 3x 24h flat 4G. Ali sto je najgore od svega, njihov radnik u poslovnici delta city, tj sef poslovnice je testirao karticu u svоm iphone 6s plus telefonu i izvukao isto 9.86/5 Mbps, dok sa njegovom sluzbenom karticom nakon minut izvuce oko 70 Mbps. Covek je maksimalno kогektan,5x im je pisao zahtev i zvao tamo neke Ijude da im kaze da sa karticom stvarno nesto nije ok, a oni su mu uvek govorili zameni mu karticu :D Onda čekam 2 dana da mi puste 4G na toj kartici itd, a sve to po mojim usima jer svaki put za tu"probu" JA moram da uplatim tih 250 dinara za promociju...Kupili su neki crnci skoro kad sam bio u dc-u da mi zamene karticu :D Realno njima je ok, koriste net par dana i super im je flat 10/5:)

Poslednja izmena:
Pa njima je to bolje nego u 99% sveta, gde uopste nema 4G na prepaidu, pogotovu ne za turiste na kiosku :)

Da imam vremena, ja bi ovo isterao dalje :) Neka ti daju postpaid net flat za 250*30 mesecno :D

Famagusta, kartice su samo prefarbane Exit kartice, koje su isto nudile godinu ranije (sem 4G valjda tada). A te Exit kartice su u stvari prefarbane Prva kartice (ili tako nekako se zvase prepaid tarifa..) ako se ne varam (ne secam se koji saobracaj su one nudile).
Dobro je sto su USIM uopste :)
(p.s. ovo je nagadjanje da su iste prefarbane kartice, naravno, samo po tome sto isto nude i isto su upakovane, samo druga sara :))

Poslednja izmena:
@NecaBG
A ta kartica kad ne hvata 4G signal,jel radi 3g onda?I koliko joj je rok vazenja?
Radi na 3G super tj tada je brzina oko 12 Mbps download,a radi i na 2G :D Znaci klasicna kartica. Rok vazenja joj je godinu dana,isto kao i obicna prepaid kartica,a kredit joj vazi 3 meseca. Kada se dopuni na kiosku opet se produzava validnost kartice za godinu dana.

Pa njima je to bolje nego u 99% sveta, gde uopste nema 4G na prepaidu, pogotovu ne za turiste na kiosku :)

Da imam vremena, ja bi ovo isterao dalje :) Neka ti daju postpaid net flat za 250*30 mesecno :D

Famagusta, kartice su samo prefarbane Exit kartice, koje su isto nudile godinu ranije (sem 4G valjda tada). A te Exit kartice su u stvari prefarbane Prva kartice (ili tako nekako se zvase prepaid tarifa..) ako se ne varam (ne secam se koji saobracaj su one nudile).
Dobro je sto su USIM uopste :)
(p.s. ovo je nagadjanje da su iste prefarbane kartice, naravno, samo po tome sto isto nude i isto su upakovane, samo druga sara :))

To uopste nije losa ideja za postpaid flat net za 250*30 mesecno :D Evo ja cu dalje to da isterujem,uopste nije problem. Samo mi treba savet sta dalje ciniti i gde otici?Ovi iz RATELA mi predlazu tuzbu,a ja iskreno nemam para za bacanje a i mislim da bi to bilo uzaludno, borba sa vetrenjacama :D Mislim uz nekog dobrog advokata, IT vestaka itd mozda bi ih i dobio.Ali opet su se ogradili sa onim DO 105/35 Mbps...Mada mene nervira sto je bas ograniceno na 10/5 i to je i vise nego ocigledno. Hajde da razumem da ima manji prioritet itd,ali sam je testirao 12h na 10 razlicitih lokacija u gradu i brzina je uvek bila ista...Mene samo kopka kada bi mogla da prodje sistemski ona bela postpaid USIM kartica da li bi to radilo kako treba. Probao je on na moj zahtev da provuce onu belu postpaid kroz kompjuter,medjutim sistem mu nije dozvolio. Ove kartice kao da imaju neko ogranicenje u cipu.Mada bi onda 3G radio brze,hm...Ipak je to negde sistemski limitirano i to je to.

Poslednja izmena:
Pa prvo probaj da trazis od MTSa postpaid takav :D To je najlaksi nacin, koji mozda i daju :)

A ovo ima gde dalje preko RATELa, jer ocigledno je da su izbegli cinjenice i samo drndali nesto levo...

Zasto davati 30x250=7500 mesecno? Lepo kupis 10 karticax600=6000 i imas ceo mesec,Jos ako daju popust na kupovinu 10 kartica extra. :D

I onda se žaliti RATEL-u za svih 10 kartica :D Tada možda i shvate da nešto stvarno tu nije ok :D Eto nove ideje za mene :D

Pa prvo probaj da trazis od MTSa postpaid takav :D To je najlaksi nacin, koji mozda i daju :)

A ovo ima gde dalje preko RATELa, jer ocigledno je da su izbegli cinjenice i samo drndali nesto levo...

Da, i meni se cini da je RATEL to odradio površinski...Piše samo OPERATOR navodi, operator dalje navodi, operator ističe...Pustite operatora, gledajte činjenično stanje i moje screen shotove. Meni bi najviše odgovaralo da karticu odnesem lično u RATEL, i moju postpaid pa neka oni utvrde činjenično stanje...Opet ću im se obratiti kad kupim drugu turist sim karticu, jer su naveli da ukoliko nailazim da navodi operatora ne odgovaraju činjeničnom stanju mogu ponovo da im se obratim, što ću i učiniti.A siguran sam da će i ta druga imati istih problema jer su očigledno sve takve, tj nisam jedini sa tim problemom.

Poslednja izmena:
Daj jednu ovde kod mene, ako ne radi da uzmem na svoje ime da isprobam :) (ne daje mi se 600din za probu nikako, to je vise nego sto placam za moja 2 broja mesecno :D)

Da, RATEL i radi povrsno, ali sam video da MTS stavi non-bota kada je prigovor preko RATELa, barem je do sada bilo tako iz mog iskustva (dakle, nema lupanja ili navodjenja ociglednih stvari, uz ignorisanje bitnih), pa me cudi kako su kod tebe postupili.

Mozes da se tuzis sa njima ali nista ne dobijas osim racuna za sud. Operater lepo stavi to DO 105 mbps i to ti je to.

Mozes da se tuzis sa njima ali nista ne dobijas osim racuna za sud. Operater lepo stavi to DO 105 mbps i to ti je to.
Ako druge MTS kartice rade na 70, a ova na 10 na istoj lokaciji, istim telefonima, isto vreme, onda ocigledno da je nesto drugo.

proradio telenor 4g u rumi. mts jos uvek na 3g

Poslato sa Note 3

Како за Мтс, кад су они у свим већим и средњим градовима још пре пола године/годину, поставили по 1-2-3 БС, зар су Руму прескочили...

nisam video nigde 4g na mts u rumi, nema ga sigurno jos uvek

Poslato sa Note 3

Nazad
Vrh Dno