Šta je novo?

LG Nexus 5X

Telefon za normalno koriscenje odradi po skoro 5 sati sot kako kada, i to mahom 8 sati na 4g ovo ostalo wifi. Vidim dosta njih razocaranih u bateriju, realno ako ces vise od 5 sati buljiti u fon sto je i previse, onda ne znam sta moze zadovoljiti vase potrebe osim mozda nekog ludog kineza.. Za 240 mnogo traze ljudi od ovog telefona, al dobro mahom je tu kriva i prepiska vlasnika na ovoj temi pa ljudi misle da dobijaju ko zna sta za 240e. Za normalan rad best buy za ove druge sto su ekstremniji, neka vade pare pa neka kupuju bolje.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Baterija je mnogo bolja kad se telefon ne koristi, zbog posla... Evo drugi dan i još traje, na 6.1 nije mogao ovoliko čini mi se.
9e3618b7b1af7f2072bb494b2273be4e.jpg
5efd13213f4676387747615a66712f74.jpg

A tek koliko traje kad se uopste ne koristi danimaa :D

Kakva konstatacija, traje baterija duže kad se ne koristi telefon. Captain obvious.

Cudi me da nisi uz'o 6P? :)

Sent from my D6503

Razmišljao sam, ali prodao note 4 za 250 (otišao za 3 sata) dodao još 20 € i uzeo nov 5X 32GB carbon...
6P je 400€ sa obućarskom garancijom, a i idu novi neksusi...
Po meni se sada ne isplati :)

Ma odustao sam posle dužeg razmišljanja. :)

Uvek kupujem stare mobove dok su novi iza ugla i čim izađe novi osećam se preje&ano.. kupim novi 5x a naslednik izlazi za 20dana ,ili novi Nexus ili s7 ili ništa :)
Naravno možda mi opet pukne nešto u mozgu pa poludim za 5x.. teska priča:)

Do tada ću dušu izvaditi kinezu.

Jeste sve to tačno, ali dok padnu cene novim neksusima biće april/maj 2017-e, do tada 5X i to je to :)

Sad kad izađe novi Nexus i bude imao 4gb za 300-350 evra biće tranzicija :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

+1
Biće, ali posle pola godine, kao i sa 5X :)

Poslednja izmena:
Kakva konstatacija, traje baterija duže kad se ne koristi telefon. Captain obvious.
Ima smisla to što je rekao, kada se telefon koristi u više kratkih navrata baterija će duže trajati nego kada se ubije po 15 20 30 min u komadu, verovatno jer se u ovom drugom slučaju telefon više ugreje pa ta toplota dodatno cedi bateriju. To sam primetio na svim telefonima koje sam imao.

Pa to je potpuna logična stvar i tako je oduvek bilo, ne vidim kako to nije očigledno.

Pa i nije baš, očigledno je za nekog ko zna kako temperatura utiče na bateriju, ko to ne zna bude baš suprotno, jer se pitaš kako to da si imao više standby koji je potrošio koliko toliko baterije sam za sebe a opet na kraju ispadne više SOT :)

Ja mislim da trenutno realno nema potrebe uopšte za telefonima od 4/6GB rama. Aj 4 i da razumem, to je dovoljno i za narednih 4-5 god definitvno, ali više od toga ne mogu da razumem stvarno.

Meni 5X super radi, drži u ramu sve što mi treba, a i ako nešto ispadne otvori ga veoma brzo.
Realno, za šta će čoveku 6GB rama na telefonu? Da vrti 28 aplikacija po ceo dan?
Jer meni eto treba da drži max 5 aplikacija u ramu, više mi ne treba..

Pa bre, na kompu imam 4GB rama, i to već 5 godina.

Poslednja izmena:
Suluda prica sa ramom na mobovima def,ako lock screen wall ne moze da se menja kako se promenio i to sam od sebe,jedna slika na desktopu druga na lock-u ajd sad

Možeš li to oko wall lock screen-a malko bolje da pojasniš, nisam siguran da sam te baš najbolje razumeo?

Ja koliko vidim lockscreen wallpaper ne moze da se menja ili sam corav

^ko zna koji si ti mob uzeo, odmah taj na doboš reši sebe muka...

Nova launcher 100mb
Tesla unread 150mb
SwiftKey 100mb
Dropbox 20mb
messenger 150mb
WhatsApp 50mb
Viber 60mb
Internet speed meter 50mb
Gsam battery 90mb
Google servisi 100mb
Rotate aplikacija 100mb

Ovo je ono što ja instaliram na stock Android.
Google Chrome može da povuče i 2gb sa par tabova. Youtube 400 mb. Tapatalk 350 mb.
Apsolutno je potrebno 4gb za zahtevne korisnike.

I ja mislim. 4gb bez upaljenog zram je optimalno. Npr google keybord može da naraste na 300mb što je suludo.. o chromu da ne pričamo

Jednostavno kad se čovek navikne da mu sve učitano WhatsApp, viber, messenger, Tapatalk, mejl, Chrome i onda hoće da pogleda nešto na youtube i to bude jedina aplikacija kod koje se vrti onaj krug i učitava bude ti bezveze. Mislim kad je one plus 3 sa 6gb rama ispod 400 evra mogu i ostali da ponude 4gb za 350 npr...

Takođe glupo je kod Androida ovo, ne znam da li ću uspeti da objasnim ali da pokušam.
Obrišem sve aplikacije iz recent apps i pokrenem njih na primer 10 i svih deset su u ramu, odmah se pokreću. Pokrenem neku igru, i dok je igram u ramu su npr 7 aplikacija a ove tri nisu. E sad ja sam završio sa igranjem i obrisao sam igricu iz recent apps i bilo bi logično da sad mogu da pokrenem svih deset aplikacija početnih međutim prc. On je samostalno ubacio u ram Google keep i Google plus i tako neke bezveze aplikacije koje i ne koristim. Uopšte ne pokušava da vrati ove aplikacije u ram dok ih ja opet ne pokrenem što je skroz bezveze.

Poslednja izmena:
Ma odustao sam posle dužeg razmišljanja. :)

Uvek kupujem stare mobove dok su novi iza ugla i čim izađe novi osećam se preje&ano.. kupim novi 5x a naslednik izlazi za 20dana ,ili novi Nexus ili s7 ili ništa :)
Naravno možda mi opet pukne nešto u mozgu pa poludim za 5x.. teska priča:)

Do tada ću dušu izvaditi kinezu.
Nema to veze sa tim vec da li si spreman da daš 4-5 glava za aktuelan telefon :)

Sve je to tačno, ali jednostavno više rama može da bude samo prednost. Naravno, mislim da prvo proizvođači treba da optimizuju uređaje da mogu da koriste sav ram koji ubace

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

^^
Ima i toga , nadam se da ću biti spreman ,odavno nisam bacio veći keš za mob ,vreme je :)

Poslednja izmena:
Hah kako ti pametni menjas lockscreen wall ajde
Na google now launceru menja se kao i sam wallpaper, ponudi ti opciju. A na Novi nemam pojma, desava mi se isto sto i tebi, sam postavi lock screen wallpaper i ne znam da ga promenim.

U system ui tuner

Послато са Nexus 5X

Mnogo bolji 4G signal nego na note 4 ...
Tu je pre išlo preko 105-110 dBm...

Screenshot_20160830-203811.png

Super je to sve za ram što filozofirate, može li neko da odgovori na konkretno pitanje?
1. Procenat baterije se nalazi u sistem ui tuneru. Da dodjes do tog skrivenog menija drzis ikonicu setings par sekundi da se zavrti (u status baru).
2. Trajanje poziva, istorija poziva pa kliknes na kontakt i detalji poziva.

Послато са Nexus 5X

Np

Послато са Nexus 5X

Na call details imaš trajanje poziva, a % kad skroz spustiš navbar na 7.0

Mnogo sitno pišu procenti, bolje default rešenje...

Screenshot_20160830-210825.png

2x klik na kvadratić - mnogo korisna opcija :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno