Šta je novo?

LBRY Credits [LBC]

• Začetnik teme Začetnik teme zeljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
oni sa 380 serijama su odavno presli na etc/eth dual mining, cist eth trosi daleko manje struje od lbcy-a, cak sta vise na NV lbc trosi vise struje od dual mininga eth/sia-a komba

a oni sto su stavljali 4-6 grafike na 800w njima su svima napajanja trenutno sprzena sa lbcy, a mozda i instalacije samo ih je sramota da se ovde pohvale (znaju oni koji su) :-devil-:

Poslednja izmena:
380.png
Dakle 4x380 Nitro na def taktovima moze komotno na 850w i to na LBC-u koji bas przi karte.

Ko fura 4x380 karte napajanje od 850w je sasvim dovoljno

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    200.4 KB · Pregleda: 65
Ma jok moze to da tera, sto da se bacaju pare na skuplja napajanja, ccccc

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Dakle, koje su cifre za ETC, i dual ETC+SC u odnosu na LBC kod drugih, naravno ukljucujuci i potrosnju struje?
Hvala 🙂

Slična snaga, tj. 12 kom R9 380, oko 1,3GHs:
-sada verovatno oko 90 LBC novčića, puta 0,00032 oko 0,029btc dnevno sa tendencijom pada.
-oko 10ETC dnevno, cena oko 0,003 ukupno oko 0,03btc dnevno, bilo je do juče i 0,035.
Što znači da generalno u oba slučaja zavisi koju krivinu uhvatiš a tu su negde i dalje.

2050W vs 1570W na etc.

Dual mining nemam pojma, posle DCR nisam ni probavao SIA, samo pročitao iskustva drugih i zaključio da mi se ne isplati.

Ontopic: kada i ako Claymore bude omogućio LBC u dual modu biće isto kao i sa DCR/SIA:jaka eth/etc mreža će krenuti da kopucka i ode isplativost dođavola. Cena verovatno neće ići gore.

cist eth trosi daleko manje struje od lbcy-a, cak sta vise na NV lbc trosi vise struje od dual mininga eth/sia-a komba
To je sto ja kazem leti se kopa ETH, da se covek rashladi, a LBC zimi da se zgreje 😀
Danas sam merio 4x390x Sapphire, za LBC trose malo manje (100w) nego dual mining ETC-SC, doduse i nizi su klokovi.
LBC: -100mV 1050/1125 (neki otprilike sweet spot)
ETC-SC: -100mV 1080/1500 (default klokovi), ethi 30, dcri 20, da bi davale isto ETC kao solo mine

a oni sto su stavljali 4-6 grafike na 800w njima su svima napajanja trenutno sprzena sa lbcy, a mozda i instalacije samo ih je sramota da se ovde pohvale (znaju oni koji su) :-devil-:
Licno mislim da ako se na necemu ne stedi, to su napajanja. Evo kao sto kolega goldi ispod rece, kapiram da 4x480 idu glat na 800-850w, ali sam ja jos uvek u 3xx vodama. Meni su po rigovima Leadex Gold 1600W, i tu mi se javlja problem... Hteo bih petu 390x da izvadim iz desktopa i stavim u rig, ali moram da ostavim napajanju malo lufta... Samo LBC ili samo ETH/ETC mozda ok, ali to malo vise struje sto dual povuce, brine me da li napajanje moze da izdrzi, jer bi po nekoj racunici, preslo 92% opterecenja. Samo LBC bi vukao 89-90%... Dokupiti jednu EVGA G2 850 ili da probam da pecem ovako? Trenutna potrosnja na LBC za 4x390x + sistem je ~1145W max. Ako probam pre nego mi neko odgovori, javljamo rezultate ili ja ili Tanjug 😀

Ko fura 4x380 karte napajanje od 850w je sasvim dovoljno
Meni je 6x380 na 1600W. Bolje za broj vece nego da se prave zuljevi. 😉 😀
Inace je super sto Corsair ima mogucnost softverskog pracenja opterecenja. Meni je za Leadex izaslo "It may lack the digital circuits that allow for software monitoring and control, but some could argue that in a PSU it is better to keep things as simple as possible." 🙂

2050W vs 1570W na etc.
Obe racunice su korektne za jedno brojilo. Sve zbirno mesecno ispod 1600kW valja. 😀

Ontopic: kada i ako Claymore bude omogućio LBC u dual modu biće isto kao i sa DCR/SIA:jaka eth/etc mreža će krenuti da kopucka i ode isplativost dođavola. Cena verovatno neće ići gore.
Ko zna... Mozda se ljudi izloze na LBRY, jos jednu maglu u nizu, pa cena krene na gore. U svakom slucaju s obzirom na silazni megatrend ja prodajem sav iskop skoro odmah. Nema bagholdinga, osim ako se trend ne obrne mada je mala sansa za to.

@coldej napisao sam R9 380 nitro (def taktovi 1010/1450 -75mV tek sam ih ubacio vjerovatno ce neke moci i -100mV zavisno od primjerka s time ce i potrosnja malo dole).
To je sinoc bas bilo vruce oko 26c ambijentalna, inace idu one na oko 64c vecinom jedino kad bas ovako ugrije 🙂 a fan je takav na 380 nitro veliki 10cm ventilatori jedna ploca hladi gpu, vrm i memoriju. Generalno odlicno odradjeno.

@coldej napisao sam R9 380 nitro (def taktovi 1010/1450 -75mV tek sam ih ubacio vjerovatno ce neke moci i -100mV zavisno od primjerka s time ce i potrosnja malo dole).
To je sinoc bas bilo vruce oko 26c ambijentalna, inace idu one na oko 64c vecinom jedino kad bas ovako ugrije 🙂 a fan je takav na 380 nitro veliki 10cm ventilatori jedna ploca hladi gpu, vrm i memoriju. Generalno odlicno odradjeno.
Slep kod ociju lepo pise nitro. Ja navikao na 24 incha pa mi na fonu 5 malo :-D dobre karte povoljna cena.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

@cgraph ako imaš 1150w na 4 karte to je oko 270w po karti, i kada bi dodao petu to bi bilo oko 1400w IZ ZIDA. A to je nekih 1300w iz psu, što znači da imaš još gomilu lufta čak i sa petom kartom.

je l' to sad pao reward?
smanjen earnings za jedno 25% od juche.

Poslednja izmena:
nije pao reward, ali je pala zarada oko 25% kao sto kazes, ali sta je uzrok ne znam mislim da nas pool poceo derat.

da kazem jos da se diff vrti kao predhodni dana znaci to nije uzrok.

Sad je definitivno isplativije kopat eth ili etc, pogotovo dual mining eth/etc +sia.

Poslednja izmena:
je l' to sad pao reward?
smanjen earnings za jedno 25% od juche.
Reward krece da pada tek za mesec dana. Ali necete ni primetiti pad jer ce padati sa 500 na 0 u sledecih 20 godina. Ako ide linearno kako bi trebalo da bude, to je samo 2 lebaca manje mesecno. Tako da se ne nadate posle ni neko besnom skoku kasnije 😉
Ali ok je to sto je diff toliki, mislim da ce malo cena da zivne.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Reward krece da pada tek za mesec dana. Ali necete ni primetiti pad jer ce padati sa 500 na 0 u sledecih 20 godina. Ako ide linearno kako bi trebalo da bude, to je samo 2 lebaca manje mesecno. Tako da se ne nadate posle ni neko besnom skoku kasnije 😉
Ali ok je to sto je diff toliki, mislim da ce malo cena da zivne.

Malko je drugacije...Do bloka 55000 raste linearno nagrada do 500 po bloku, a od 55001 pa nadalje opada logaritamski. Nisam nigde nasao koliko godina, a i logaritamski je malko rastegljiv pojam ako se ne zna osnova logaritma. Zna se da bi trebalo da ih bude ukupno milijarda :smash:...

I ja sam negdje procitao da bi ih trebalo biti milijardu, a 600 miliona se kopa ako se ne varam, dok valjda oni 400M oni cuvaju za sebe 😛

Malko je drugacije...Do bloka 55000 raste linearno nagrada do 500 po bloku, a od 55001 pa nadalje opada logaritamski. Nisam nigde nasao koliko godina, a i logaritamski je malko rastegljiv pojam ako se ne zna osnova logaritma. Zna se da bi trebalo da ih bude ukupno milijarda :smash:...

To sam i rekao, nisam samo naglasio blok ali to je u sledecih mesec dana. Sto se tice pada nagrade... Jeste, pise logaritamski. Ja sam pretpostavio da ce ici linearno kao sto i raste ali to ne mora da znaci. Zanimljivo da je nisam iskopao nikakav info o tome kako ce opadati nagrada po bloku. Da su napisali bilo bi mnogo jasnije, ovako sam morao da pretpostavim da ce ici linearno jer ne postoji drugi info. Videcemo ali siguran sam da ce biti muljacine.

Stvarno se smanjila zarada, nisam siguran dal nas to pool pljacka ili ...

Pa ja sam na CoinMine.pl. Meni u zadnjih 36h zarada pala za ~20%.

Pa da jer je valjda povecan block reward.

Mislio sam u odnosu na coinmine.pl, pool.mn sam zaboravio

Coinmine je prestao da prebacuje na menjacnicu negde danas oko 12 je poslednja isplata otisla. Probao i manuelno, nece.
Dok se ne sredi prebacio se na yiimp.

Ako bude normalna zarada, kao sto je pre ovog *****a bila na coinmine, ostajem na yiimpu, draze mi je da % ide dev-u ccminera

Nazad
Vrh Dno