Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Morao sam i ja. Sa MIUI 8 Stavio twrp http://en.miui.com/thread-296053-1-1.html.
Posle restarta nije hteo vise u miui pa sam usao twrp i flesnuo RR sad namestam .
Taj karnel sto pominjete je neki sto se posebno flesuje ili je bio vec u RR?
I kako cemo se vratiti na MIUI ako hteli ?

Poseban je... Flesuje se iz twrp kao zip...A ako hoces da se vratis na MIUI post #1808 jer ovaj RR zakljucava bootloader.

Sent from my RN3 Pro

Sad je napokon sve leglo na svoje. Tj sve sljaka kako treba. I FP i onaj Performance u okviru Settingsa. Kako? Ne znam ni ja sam :) Odradio wipe svega, pa flasnuo RR rom, pa kernel, pa gapps. Clear cache/dalvi i restart.

Nedostatak exchange-a resio instaliranjem ubogog outlooka.... dok ne nadjem nesto pametnije i bolje.

Ono sto mi najvise nedostaje je app-lock iz MIUI-a.... neki app koji radi istu stvar?

Ne može ni jedna apk da radi kao kada je ta opcija u samom Romu. Uvek ćeš na delić sekunde videti sadržaj apk pa će tek onda da te pita za fp.

Sent from my Redmi Note 3

@fkloznica Taj delay je ipak feature na Galaxy S7e [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dakle, 16. avgust :)

Ima li rešenje za 4K ?
Uzgred, Save location info,kada se uključi u camera settings, ne daje informaciju o fotografiji gde je slikana, samim tim nema ni linka ka Google maps.
Verovatno će biti ispravljeno u GlobalStable.

Poslednja izmena:
Koje staklo imas nucleus? Hvale Nilikin...

Имам ово http://s.aliexpress.com/UJZnM7Vn

Први пут сам узео пескарено, а други пут провидно, стакла су одлична само што се код оба одлепило по ивицама са стране неких 2-4 милиметра у дужини 3-4 цм

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

I kod mene je slično s tim što sam uzeo neka jeftina sa aliexpressa. Mislio sam da ga možda po ivicama pritiska navlaka, ali isto se desilo i sa drugim bez navlake.

Momci za te pare sto ste uzimali po dva,tri stakla kupite lepo nilkin i zavrsite posao "pemanent"

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

@fkloznica & @ostali

Ajde prelazite na RR, ovo radi kao munja... :D Odlican rom sa tonom tvikova.
Kamera dobra,brza, sistem leti...Ja definitvno ostajem na RR.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    270.9 KB · Pregleda: 126
  • 2.png
    2.png
    73.5 KB · Pregleda: 121
Имам ово http://s.aliexpress.com/UJZnM7Vn

Први пут сам узео пескарено, а други пут провидно, стакла су одлична само што се код оба одлепило по ивицама са стране неких 2-4 милиметра у дужини 3-4 цм

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a
Fora na vecini stakala je los siliknski lepak koji se vremenom od toplote rasusi i pocne da se odvaja...tu nema pomoci, samo zamena stakla...

Sent from my RN3 Pro

Ma gde bre ostajem na beti .. :)

Jedino što me nervira na beti je to što ne mogu da se disejbluju apk ,to prvi put u životu vidim na nekom Romu.

Ako ga rootujem i pobrisem đubre a ostavim stock recovery onda mogu da radim updejt ali samo celog roma ne i otu ?

E bre, razocarao si me ;)
Pa ne znas sta propustas breee.. ;)
probaj root, ali onaj sa privremenim twrp...mislim da on ne patch-uje boot.img...i da ne utice na OTA...ali moras unlock BL...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Nemoguće da ne mogu se se uklone ikonice sa desktopa?
Na MIUI 7 je moglo, zadržiš ikonicu i prevučeš je na Remove ili Trash za uninstall.

Pa ne mogu sistemske... Mora root.

Sent from my RN3 Pro

Da ali ne mogu google apk(npr hangouts ,g Music) da se disejbluju .. prvi put to u životu vidim. Na miui7 može

Poslednja izmena:
@fkloznica & @ostali

Ajde prelazite na RR, ovo radi kao munja... :D Odlican rom sa tonom tvikova.
Kamera dobra,brza, sistem leti...Ja definitvno ostajem na RR.
Hmmm jako je primamljivo, mada ja sam u fazonu "If it ain't broke, don't fix it." :)

Pa ne mogu sistemske... Mora root.

Sent from my RN3 Pro

Nisu sistemske.
GoogleKeyboard je mogla da se reinstalira, sada ne moze.
SwiftKeyboard nije mogla,[ili je mogla,ne secam se] sada može.
To mi je jasno.
Ali mi nije jasno zbog čega ne može Remove, da se skloni, nego mora da se trpa u jedan bulk folder.
Mislim da je do launcher-a.
Kreiraću Second space, podeliću jedan Space da bude MIUI dedicated, a Second space da bude Google now addicted :)
Mislim da u GoogleLouncher-u može Remove.

Onoliko lepote u MIUI8,a ovo ne može :)

Nece da moze...postoje dva foldera u root direktorijumu Androida.Ako je app sistemska, onda ide u jedan, ako je user app smesta se u drugi...Iz tog sistemskog ne mozes da brises bez dozvole, tj.bez root-a...
Mada mi nije jasno ovo sto @fkloznica kaze da ne moze disable...To prvi put i ja cujem, nije moglo na starijim verzijama Androida..ali na svim novijim si mogao da disable-ujes.Ne kapiram taj potez Xiaomi-ija...Mozes koji god hoces Launcher da stavis, da brises ne mozes..ali mozes kao u Novi sto ima opcija da sakrijes nepozeljne app...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Znam da ne mogu sistemske da se brisu, tj. Uninstall (bez root-a).
Mislim na Remove opciju.
Probao sam NovaLouncher, volim minimalizam, tako da ću se vratiti na GoogleNow.

Pa MIUI launcher nema App drawer, znaci svaka app koju instaliras i koja je vec instalirana ti je ikonica koju vidis...Kako mislis da je uklonis ;) A Nova je po meni vrh, samo navika :)
Inace ovaj RR radi full. Otisak ceo dan bez greske. Baterija takodje dobra.
Ko zeli nesto novo da proba, svaka preporuka za RR rom ;)

Sent from my RN3 Pro

Da ne ispadne da lažem .. ovako je za svaku google apk ,totalni rebus .

Na ss je hangouts
uploadfromtaptalk1470586832084.jpg

Poslednja izmena:
Da za miui8. Daj mi disejbluj hangouts ,google Music ,chrome ,drive ?
Uninstal updejta nije disable..

Kapiram ja da ne mogu da se disejbluju miui system apk ali da googlove ne mogu ,to je već novi nivo bloata :)

Poslednja izmena:
Pa ovaj "KLO" nije sistem app... hangouts, music i ostalo si sistemske...Na konta rararasputin kako to ide kod Android-a :) On je imao onaj kineski bloat rom, pa je mogao svasta nesto ;))))

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Pa MIUI launcher nema App drawer, znaci svaka app koju instaliras i koja je vec instalirana ti je ikonica koju vidis...Kako mislis da je uklonis ;) A Nova je po meni vrh, samo navika :)
Inace ovaj RR radi full. Otisak ceo dan bez greske. Baterija takodje dobra.
Ko zeli nesto novo da proba, svaka preporuka za RR rom ;)

Sent from my RN3 Pro
Na MIUI7 je mogao Remove da se radi za neke aplikacije.
Ne za sistemske,naravno.

Sledeći korak, SOT :)
Tek kada utegnem fon, mogu da razmišljam o CM.
Ne mrdam ja sa MIUI8 :)

Da za miui8. Daj mi disejbluj hangouts ,google Music ,chrome ,drive ?
Uninstal updejta nije disable..

Kapiram ja da ne mogu da se disejbluju miui system apk ali da googlove ne mogu ,to je već novi nivo bloata :)

Screenshot_2016-08-07-18-50-44-278_com.android.settings.png
Gde se radi disable?

Pa ovaj "KLO" nije sistem app... hangouts, music i ostalo si sistemske...Na konta rararasputin kako to ide kod Android-a :) On je imao onaj kineski bloat rom, pa je mogao svasta nesto ;))))

Sent from my RN3 Pro
Moguće :D, u pravu si..kratko sam se zadržao na GlobalStable 7.5.3
Nisam video da govori o Google apk.

Poslednja izmena:
Nakon što se uradi Uninstall updates, trebalo bi da se pojavi opcija remove, tako je bar na drugim romovima...

Sent from my JY-G3N using Tapatalk

Nema to.
Kada sam kliknuo na uninstall update, Hangouts je nestao iz liste aplikacija.

Vrh Dno