Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Da....sada sam skontao to oko aplikacije za pozive:)
2.17.27003.0

Da, to je ta verzija, poslednja, a zanimljivo da ni meni na lumia 730 koja je na zvaničnoj desetki ne radi block and filter. Na 830 sam na fast insider, tu je sve ok. Dakle spremi se za update na Redstone, ako ti je to bitna opcija.

Poslednja izmena:
Ima li neko slican problem, kada ukljucim mobilni internet nekada nemam neta pa moram da ugasim-upalim lumiu da bi imao net

Sent from mTalk

Isti problem I kod mene, mislim da trenutno nema resenja, na Redstone-u sam.

Neki je za tako nešto pomenuo airplane mod off pa on?

Ha...dobra fora...sada sam probao sa tim airplane mod on/off. Zanimljivo...upališ mod i sve ostalo ti pogasi (wifi,cellurar data,vpn itd). Kada ga ugasim restartuje modove koje je prethodno pogasio. Ne koristim mobilni internet, uglavnom wifi i unifi, tako da nisam primetio problem koji je opisao gorantz.
Ali vredi pokušati... lakše je tako nego da se gasi/pali telefon

Pazarim je kroz par sati, tacnije za 1.30h :). Hteo sam da pored Note 4 imam i jedan win phone jer sam u MS svetu dugo i zanima me kako su nabrusili OS. Cena 120 evra, 640XL LTE iz Telenora sa jos godinu dana garancije, svim papirima itd. Ja mislim da je i vise nego korektna cena.

Pazarim je kroz par sati, tacnije za 1.30h :). Hteo sam da pored Note 4 imam i jedan win phone jer sam u MS svetu dugo i zanima me kako su nabrusili OS. Cena 120 evra, 640XL LTE iz Telenora sa jos godinu dana garancije, svim papirima itd. Ja mislim da je i vise nego korektna cena.

Cena je odlična. Ako ikada poželiš da menjaš XL za običnu 640lte koja je takođe još u garanciji jedno 15 meseci...javi se :) :)

Poslednja izmena:
@nestolex Deal :). Da iznesem malo utisaka. Sto se samog aparata tice, mint stanje. Nema jednu jedinu tackicu, ALI...OS me zeza samo tako. Na trenutak leti, na trenutak otvara poruke po 30 sekundi. Vracen je 2 puta na reset. Build je 10.0.10586.494. Sada mi je supruga poslala sms, nije stigla nijedna notifikacija a sms je bio u porukama. I ponekad mi se desava kao da touch ne radi toliko odzivno, a posle restarta se opasulji i krene da radi kako treba. Nisam ga jos nakrcao aplikacijama da bih mogao nesto vise da kazem o samom multitasking-u.

Možda nešto sistem nije dobro sačuvan. Da uflešuješ WP 8.1 preko WDRT, odradiš upgrade na 10586.107, hard reset pa upgrade na 10586.494? Meni se ovo pokazalo kao najbolja varijanta na L640 DS.

Meni je trebalo citav jedan dan da tel normalno proradi dok je sistem azurirao sve te silne aplikacije, mozda je i kod tebe slicna situacija

Sent from mTalk

Jesam, odradio sam hard reset sa linkova koje je postavio jedan clan u postovima. Videcu sutra kako ce biti stanje, povukao je sada nekih 47 update-ova, pa mu je mozda to smetalo.

@Vojkan85
Što se tiče notifikacije za sms, verovatno je isključeno u opcijama:
Settings - System - Notifications - idi na messaging i tamo stavi na ON

@ilidan
Drug...prešao sam na RS. Odradio sve nadogradnje i posle toga još uvek nisam imao "Block and Filter" u pozivima , kontaktima i porukama.
Ali, ne lezi vraže...malo sam čačkao po opcijama i otišao na:
Calls - History - Settings - Related Settings - Change more settings for Phone - Default apps - i tamo uključio "Block and Filter" !!!
Malo komplikovano...ali sada mi se pojavila i ta opcija tako da neki brojevi idu u "Ignore" listu !
Hvala na preporuci za RS
cheers

Poslednja izmena:
@nestolex Nije do toga drugar. To sam sve postiklirao. Stigne sms ali ne obavesti cak ni pismancetom negde, nego tek kada udjes u app, vidis da je tamo sms koji naravno nije procitan.

Aha. I dalje imam isti bug, a cini mi se da je sistem profunkcionisao kako treba jer sada sve izgleda fluidnije. Malo se juce mucio sa update-ima jer sam neke app pobrisao i on i za njih krenuo da vuce update.

EDIT: E jesam curka :) :) :). Iskljucio sam ***** background app procese za messaging. Radi sada.

Poslednja izmena:
Odlicno,bitno je da si otkrio sta je u pitanju :) Na kom si buildu sada?

Poslednja izmena:
Da, i to sasvim slucajno jer sam trazio podesavanje notifikacija za mail-ove. Samo mi je krivo sto na win platformi nisu omogucili ubacivanje mobilnih u domen da vidim kako se ponasa kada se primene neke polise, ali dobro. Sredice i to :). A sada juris na prodaju Note 4 i pazarenje 950 XL kao primarnog telefona :).

Da, i to sasvim slucajno jer sam trazio podesavanje notifikacija za mail-ove. Samo mi je krivo sto na win platformi nisu omogucili ubacivanje mobilnih u domen da vidim kako se ponasa kada se primene neke polise, ali dobro. Sredice i to :). A sada juris na prodaju Note 4 i pazarenje 950 XL kao primarnog telefona :).
To ti je pametna odluka :)
Jesi li imao problema sa Note 4?

Poslednja izmena:
Nisam, osim sto je MM potpuno unistio uredjaj koji je nekada na starijim OS verzijama radio kao sat. Ne volim da cackam sa telefonima kada imam garanciju a na N4 je jos uvek imam, ali nekako mi android postaje jednolican os. Uvek sve isto ma koji god launcher da stavis :). Jedino i stvarno jedino zasto bih mozda zadrzao samo jedan android os je navigacija. Za win mi nekako fali i iGo i Navigon i Sygic...

E juce sam preuzeo mapu Srbije, nisam imao prilike da istestiram, ali se uskoro spremam na more, pa cu win os da koristim kao primarni telefon. Jedna stvar, jel samo meni baguje i ne postoji SSTP protokol za VPN ili je MS to izbacio? Ako jeste, to je ogromna degradacija jer su prvo najavili pa povukli resenje koje je inace njihovo.

Nisam, osim sto je MM potpuno unistio uredjaj koji je nekada na starijim OS verzijama radio kao sat. Ne volim da cackam sa telefonima kada imam garanciju a na N4 je jos uvek imam, ali nekako mi android postaje jednolican os. Uvek sve isto ma koji god launcher da stavis :). Jedino i stvarno jedino zasto bih mozda zadrzao samo jedan android os je navigacija. Za win mi nekako fali i iGo i Navigon i Sygic...

Imaš Sygic na win telefonima ja je imam morao sam da kupim licencu za win telefon sve radi ok.

Pa to mi kazi, nisam znao da ima za win os. Pazarim je odmah, hvala koleza :). Pazario sam je na androidu i dobio Europe lifetime licencu.

Poslednja izmena:
Pa to mi kazi, nisam znao da ima za win os. Pazarim je odmah, hvala koleza :). Pazario sam je na androidu i dobio Europe lifetime licencu.
I ja sam imao na androidu licencu zq Sygic ali ne dozvoljavaju migraciju licence sa jednog os-a na drugi. Ne znam da li još uvek imaš letnji popust to ćeš videti kada instaliraš app. Odavno koristim Sygic navigaciju mada kazu da i maps na win telefonu odrađuju posao.

Pazario sam je sada. Ne moze da se prebaci licenca, sto je donekle logicno. Sve podesio kako mi odgovara, danas cu je testirati, a za nekih mesec dana cu je koristiti za Grcku. Polako se uklapam u ove win os vode :).

A kako da namestim da ova default navigacija prati onu tacku gde se nalazim trenutno ,znaci mapa stoji u mestu a moja tacka ode sa ekrana ,pa moram prstima da pomeram mapu ,msm dosta je *******o dok vozis ?

Sent from mTalk

Prebaci se u drive mode

Sent from ass

Interesuje me radi li vama snimanje poziva na w10m? Nije mi radilo na regularnom bildu, pa sam prešao na insajder, ali i dalje ne radi. Hoće li to uopšte raditi, ili da kupujem drugi telefon? Imam l640ds i zadovoljan sam, ali nedostaje mi snimanje poziva.
Послао сам са лумије 640 ДС

Valjda snimanje poziva nece raditi ni nakon zvanicnog redstone bilda na uredjajima koji nisu windows 10 native. Neka me ispravi neko ako gresim.

Nazad
Vrh Dno