Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzmi modem,ako imaš ok ruter.Obavezno!Svi ostali odgovori su DA.:D Mogu 2 tel. broja na modem.

Poslednja izmena:
Asus RT-AC66U. Lokalna mreža konfigurisana, samo izlaz iz modema u WAN port rutera. Koji modem SBB daje?

3208 traži i nemaš problema sigurno,u koliko je mreža do tebe ok.

Aktivirao sam Superset paket, dobio izmedju ostalog dodatne HD kanale preko D3 uredjaja, a preko D3GO aplikacije na iPhone-u i dalje nemam omogucene te dodatne HD kanale?
Da li je neko imao slicno iskustvo?

Hvala

Danas mi u podrsci kazu da ne mogu na aparatu koji su mi dali (Vtech) prihvatim poziv na cekanju. Meni to bas nije logican odgovor, pa me zanima da li neko zna nesto o ovome? Ja dobijam zvuk u slusalici da imam drugu liniju. Pitanje je samo kako prihvatiti taj poziv na cekanju.

Pa centrala podrzava i daje signal o drugoj vezi, ali aparat nema tu opciju, zasto ne bi bilo logicno?

Zasto nije logicno da kompanija daje uredjaj koji ne podrzava uslugu koju kompanija prodaje korisniku kome daje aparat?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja sluzi za koriscenje usluga koje kompanije prodaje korisniku.

Da, ali nisu duzni da ti daju telefon, cak ga i ne daju svima. Mora da si novi korisnik SBB-a kad ocekujes tako profesionalnu uslugu.

Za tebe je profesionalna usluga da ti radi nesto za sta ti uzimaju pare? Ocigledno nisi u pravu, ali neces da priznas. Nije ni bitno u sustini. Ovo je inace usluga koju moji 20+ godina stari gigaseti bez problema podrzavaju, pa mislim da bi red bio da je podrzava i telefon iz 2016. Godine.

U medjuvremenu sam nasao odgovor na svoje pitanje, a to je da je samo potrebno pritisnuti taster R koji ovaj, kao i svi telefoni proizvedeni u poslednjih 30 godina, imaju i tako se salta izmedju poziva. I naravno da to radi i na ovom telefonu. I ne samo da to radi vec se za razliku od obicnog call waitinga, ovde pored zvucnog signala moze videti i broj pozivaoca sa druge linije, na ekranu istog tog vtech telefona. Dakle sve moze samo korisnicki servis ne zna da moze i daje nelogicne i netacne odgovore.

Poslednja izmena:
Imam TV Samsung UE75H6400, i uzeo sam od SBB onaj D3 CAM modul, jer mi se ne stavlja njihov risiver i jos 1 daljinski, pogotovo jer je u pitanju Smart TV. Medjutim, nonstop se pojavljuju pikselizovani artefakti po slici dok gledam TV kanale sa D3 CAM, narocito na HD kanalima. Kada stavim risiver, te pojave nema, sve normalno radi. Tako da smo ustanovili da je problem u D3 CAM, ili njegovom kompatibilnoscu sa TV (mada je u pitanju 1.3 standard na obe strane, ne vidim to kao mogucnost, ali ajde..). E sad, problem je sto u SBB nemaju vise tih D3 CAM kartica ?!, pa sam stavio privremeno onaj D3 Mini risiver... razmisljao sam da kupim preko neta D3 CAM modul, ima da se nadje za 50ak dolara, pa me interesuje da li bi to radilo tako, da kupim D3 CAM modul van SBBa, i zatim ubacim onu SIM karticu koja se nalazi u ovom D3 Mini risiveru u njega, i da to radi? Nisam siguran kako im funkcionise taj proces autentifikacije preko SIM kartica, da li se gleda i MAC adresa uredjaja itd?

Da li je ova akcija 990 din. 6 meseci na trio pakete za sve korisnike ili po obicaju za nas stare korisnike uvek neki corak?
Ako je za sve onda bi produzio ugovor i onako mi istice za mesec dana.

Cam je cam nema tu kvalitet,to sto si gledao neke camove su sigurno za satelitski sistem koji otkljucavaju neke sisteme ili citaju neke karte pa su zato skupi,ovo je najobicniji cam.

da li postoji mogućnost da promenim ip adresu? imam "cisco epc3928s".

Meni je istekao premijum ugovor pre par dana, a dobijam :wc: bruka!
Ni superset ne dolazi u obzir(bar nešto), jer nisam u toj mreži.

On hold!

Poslednja izmena:
Nista kao i uvek za nas stare. Samo novi dobijaju povoljnost. Ovde izgleda dok ne pokrenes prenos kod konkurencije nista ti nece ponuditi.

A šta im znači ovo?

Ja koliko kapiram to je za one koji koriste običnu kablovsku i hoće da pređu na paket. Sve u svemu stvarno ništa za postojeće korisnike

Nista kao i uvek za nas stare. Samo novi dobijaju povoljnost. Ovde izgleda dok ne pokrenes prenos kod konkurencije nista ti nece ponuditi.
Ja sam danas bio u njihovoj poslovnici i baš pitao da mi pojasne, i reče mi da ne važi za postojeće korisnike. Čak sam i naglasio da ću verovatno da raskinem ugovor pošto mi u septembru ističe, nije se
nešto polomio da me zaustavi. Izgleda da ih baš zabole za postojeće. Jedino to što kažeš da se zvanično pokrene raskid, možda onda nešto ponude

Sve akcije su za nove korisnike.Meni sad ističe 2 godisnji ugovor,inače sam 4 godine u SBB-u.Odem do poslovnice da vidim kakvu akciju nude da ponovo potpišem ugovor na 2 godine.Rekli mi da su sve akcije za nove korisnike.Kazem im ja za vas su stari korisnici mrtvi i nepostoje za vas,ona meni odgovori kako to nije tačno.Dobro rekoh ja,onda mi kažite kakve su moje pogodnosti kao starog korisnika sad kad potpišem 2 godišni ugovor,tu je ostala bez reči jer za stare korisnici ne postoje za njih.
Ovde izgleda treba svake 2 godine menjati operatera da bi te cenili i poštovali.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Ja sam danas bio u njihovoj poslovnici i baš pitao da mi pojasne, i reče mi da ne važi za postojeće korisnike. Čak sam i naglasio da ću verovatno da raskinem ugovor pošto mi u septembru ističe, nije se
nešto polomio da me zaustavi. Izgleda da ih baš zabole za postojeće. Jedino to što kažeš da se zvanično pokrene raskid, možda onda nešto ponude

Isto kao i ja sto sam sa telenorom,dok zvanicno ne zatrazis prenos kod konkurencije nista ne nude,a onda naprasno zovu i ponude (istina ne znam jel i ovako za Sbb,ali verovatno imaju alternativu da ponude SAMO za one koji zele kod konkurencije da predju)

Sad sam se malo kuckao preko fejsa sa Sbb i pitao za moj Trio Gold ako zelim da potpisem novi ugovor,evo njihovog odgovora:

"Uz obnovu Ugovora u trajanju od 24 meseca, kao korisnik Trio Gold paketa, dobijate mogućnost kupovine uređaja na rate, kao i Pickbox besplatno u toku trajanja Ugovora. U ponudi su televizori, računari i igračka konzola, koji se mogu kupiti na 12 mesečnih rata bez kamate. Kao korisniku Trio Gold paketa, u okviru telefonije dostupno vam je 200 minuta uključenih u pretplatu za pozive ka svim fiksnim u Srbiji i preko 70 zemalja u inostranstvu."

Za ove uredjaje prvi put cujem,ali verovatno nista povoljnije nego u ostalim radnjama nije. Interesantan je deo gde mi pise da imam 200 min u okviru fiksnog,na moj odgovor da je to standardna minutaza koju dobijamo uz pretplatu i da mi objasni sta sam ja ustvari tu dobio naravno nisam dobio odgovor vec kuliranje ;)

Onda sam ih pitao o kakvim uredjajima je rec,gde to mogu videti,evo sta kazu:

"U ponudi je 10 televizora (LG, Sony LED, Philips LED, Samsung LED, Alpha LED), 3 računara (Lenovo, Acer laptop, Acer ) i igračka konzola PS4 500GB Black. Za više informacija potrebno je da se obratite kolegama u nekoj od naših poslovnica. Prijavu možete izvršiti direktno na licu mesta, ukoliko se opredelite za obnovu Ugovora i kupovinu uređaja na rate."

Poslednja izmena:
Drugim recima na finjaka te ko mene odj.....!!!!
Ja gledam sad da predjem na MTS BOX

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Jel te računaju kao novog korisnika kad im otkažeš sve usluge i posle mesec, dva se opet javiš da hoćeš njihove usluge? Vidim da daju ozbiljne popuste za nove korisnike, 6 meseci free, 12 meseci itd

Meni su rekli da da kad sam pitao pre pola godine ali nije mi se cimalo jer bih bio neko vreme bez neta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno