Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

gledajuci koliko je mala karta, moze se ocekivati neka mini verzija?

Sta ste se uhvatili za tu referentnu 480 od Power Color, pa to je poznato da su najlosije izvedbe referentih kartica izmedju svih refentnih kartica, za bilo koju karticu....:trust:
Na KP su MSI i ASUS referentne za 310E, i one bi bile u emmi skuplje, bolji su brend od Power color. Ta prodavnica, kod njih sam uzeo referentnu 7970 od Power Color, pa ta se 'drala' maximalno i bila je prevruca kartica......

I eto bisera, rekoh ja da ce ovo postati zanimljivo cim je dragi kolega prorok poce da se bavi procentima heheh:D:p

Pa nonreferentne Rx 480 bice tu blizu GTX 980 napredovace ova karta malo kroz drivere to je sigurno i sada u nekim igrama iz nekog razloga ima malo slabije rezultate dok je bas u nekim igrama ono super se pokazala ima tu malo i do drivera to je sigurno, ovo je launch driver bice tu pomaka sigurno.

Tesko ce nova GTX 980 ikad doci na cjenu Rx 480, plus 4GB vise, bez obzira na sve performanse ove karte nisu lose sve ce zavisiti od cjene nonreferentni kartica.

Ali, bre, @goldi,
valjda i 980 moze malo 'vise' da se overklokluje, dok ova 480 stigne 980 na default, ( a treba joj dosta kloka :eyebrows:), opet ( 980 ) ode' :guitar: ispred 480 grafe.....
Opet, sve zavisi, ali, bas sve zavisi, od cena custom 480 grafi, kad bi bile izmedju 250 - 300E, mislim, da bi bile, odlicna kupovina...:trust:

EDIT: @*******i,
Cuti, sta bi ti radio bez mene, na forum....;)

Poslednja izmena:
moze taj i5 2500k i na 980ti :)

Poslednja izmena:
Kad poredite te starije kartice sa 480 ovo bi trebalo da se gleda:

RX-480-ABC-93.jpg

...dx12 igara će biti sve više, a s novim drajverima razlika će biti sve veća u korist 480.

Drajveri ce doneti 5% skoka u performansama kao i do sad najverovatnije, ako custom modeli donesu jos 5% bolje performanse kroz vece klokove i smanjenje trotlovanja, eto performansi GTX980 po ceni od ~260-270e u DX11 a znatno boljim u DX12. Cemu kukanje? Nije sjajno, ali nije uopste lose. Ako ste ocekivali 200e cenu i 110W, e pa malo ste se zaneli.

DX 12 jeste buducnost to se slazem bice sve vise igri sa DX 12 podrskom a tu je AMD stvarno dominantan. Performanse nisu lose ni u DX 11 naslovima naravno uz drivere ide to jos gore.
Sto se tice mene ja sam odma na pocetku rekao performanse su ok za te pare nije uopste lose, ali najveca mana je ta potrosnja tu sam stvarno ocekivao up to x2.8 tu su nas stvarno slagali.

Poslednja izmena:
ako moze GTX980 performanse po $199 sa domacom garancojom na polici, optimalno GTX980Ti za $149, to bi bilo vrh. jos ako moze da nema konektore za dodatno napajanje ali ajde, to ne mora, ne valja biti alav.

Moze. Za godinu ipo, dve, minimum. Nisi pomenuo vreme ;)

misli se na ovaj trenutak naravno i na RX 480.
zaboravih da mora da se OC za 50% kako bi odskalirala jedno 30%, sve ispod toga je go qrac.

+1000 :smoke:

Licno mislim da AMD ima već takve karte,ali da nam namerno doziraju i izvlače lovu!

Poslednja izmena:
Pa manje vise da, mada taj i5 2500K je i dalje zver. Nzm samo koliko ti je isplativo da ides na RX 480 kad vec imas R9 380X. Realno gledano to je max 30% vece performanse, ako je i toliko, naravno gledajuci referentnu. Sigurno ce biti vise kad izadju ove krstene, ali opet doplata ce ti biti ozbiljna.
Sta znam ja licno bih ostao na r9 380x, jedino ako te bas svrbi.

hvala na misljenju! vise me svrbi gtx 980! ne znam tacno odakle poticu ti porivi za njom :) za sad ja ostajem na r9 380x dok ne splasnu cene ,a tad ce se vidi sta cu pazariti! jer r9 380x radi posao u cs 1.6 hahahah koji igram

Nije mi jasno,
samo kako stigoste, da od pre par strana, jedva brza od default 970, dostignete perfomanse 980 grafe, za 200$ ( ne Evra :trust: ), bre, amd-ovci, stalno neki futur proof, ;) te, doci ce drajveri, te DX12, te overklok,...,,,skoro isto, ko' da gledam desavanja sa FuryX grafom....,)

Poslednja izmena:
Pa vidis da u dx 12 pokida i gtx 970 i 980 ne znam sta tu nije jasno?
U DX 11 malo brza od 970 .......sveobuhvatno na pola puta, pa vidi samo koliko su driveri izvukli recimo R9 280X u odnosu na GTX 770 nekad su te karte egal bile ali driveri su izvukli R9 280X zestoko, nema sumnje da ce isti slucaj biti i sa Rx 480

@reviewsrb
Bez da se ljutiš..al´ ti imaš da naučiš jos dosta,pre bilo kakve "ozbiljnije" rasprave. ;)

Ne ljutim se, pa pricamo i 'malo' se i 'pokacimo',:test: ne bi trebalo da bude problem.....

Sve ce to driveri pozlatiti :)

^

Je li moze neki kratak opis sta je tacno zanimljivo, klip je isuvese dug za gledanje?

^

Je li moze neki kratak opis sta je tacno zanimljivo, klip je isuvese dug za gledanje?

Sapphire Nitro RX 480 - potvrdjen 8-pin, novo hladjenje, gura vazduh kroz pcb(prosirena je kartica) i rgb led diode na ventovima, nisam ni ja slusao ceo al nesto su držali i uporedjivali sa GTX1060 koji valjda u americi treba da bude oko 250usd kako je pisalo tamo ali predpostavljam da će biti malo vise, i rekli su da nisu hteli da rade triple-x hladjenje koje se pokazalo kao odlično jer ne žele karticu od 30cm

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za Sapphire RX 480 Nitro, imaće samo RGB Sapphire logo koji je moguće i ugasiti.
U suštini ista prica kao i sa Hawaii, mora AiB partner da uradi solida posao da bi se opravili nedostaci referentnog dizajna.

Sa manjim naponom karta je brža, tiša i manje troši?
https://www.computerbase.de/2016-06...el_potenzial_fuer_undervoltage_bei_der_rx_480

Što se potrošnje tiče, priče idu da je to verovatno do GloFo 14LPP procesa
http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=38324758#post38324758
Ili čak da je do referentnih karti, primeraka poslatih na test (različit AISC), BIOS-a, VRM-ova... ko zna. Videćemo šta će biti sa nereferentnim modelima i da li će vući preko 150W sa istim podešavanjima

Po ovome se vidi šta može da se očekuje od ZEN-a, još pre 2 meseca sam čitao da "insideri" kažu da imaju problem da dostignu željene frekvencije upravo zbog tog procesa, pokušavaju iznad 3GHz ali nešto ne ide baš :D. Džaba i super dizajn procesora ako je proces nedovoljno dobar, to ih je dodatno ubilo kod Buldožera isto..

I da ne bude totalni off, karta mi je ok ali samo perf/$, kao perf/W nije baš nešto. Ali to je sve već rečeno, samo i ja da konstatujem :)

Kod Buldožera je bilo obrnuto - loš dizajn, ali dobar proces (opušteno na 4.5+ GHz) :d

Videćemo kako će se ponašati manji čip u RX 470. On je najavljen sa 110W TDP-om, i nešto nižim taktom. Ja se nadam da najjeftiniji Powercolor, Sapphire i XFX neće biti više od 10€ skuplji od ref. modela.

A priča se i da je Polaris 11 (RX 460, mobilni čipovi) pravljen u 14LPE. Ko zna šta se dešava u GloFo fabrikama :D

Poslednja izmena:
Ma da divan proces, curenje struje i nenormalna potrošnja iznad ~4,2GHz :). No nebitno to sad..

Isto ce se desiti i kod Zen procesora dzaba 40% IPC kad nece moci na visoke taktove, obrni okreni nece nista uraditi, kod Rx 480 skresali su ROPs skresali shedere, bukvalno Izbacili Hawaii LE chip zategli taktove, ali idalje nisu uspjeli srediti potrosnju.

Umjesto onih up to 2.8x dobili smo 1.6x i sve to u duplo nizem proizviodnom procesu, prebacanje i reorganizacija GCN arhitekture u nizi nm proces nije prosla kako treba, ne bi me iznandilo da vec pocetkom godine izadje neki refresh pogotovo sa izlaskom Vege mozda dobijemo novu Rx 5xx seriju.
Polaris 10 je test poligon karta u 14nm procesu, ja mislim da test nije prosao kako treba ovo je moralo mnogo bolje da bude u smislu efikasnosti tj perf/watt.

Pa da li je Hawaii LE ili Tonga XT+, to je sad pitanje. Videće se bolje sa RX 470, pošto će perf/watt moći bolje da se uporedi sa Tongom (ako bude 32 ili 28 CU). Ovako na prvi pogled izgleda da je negde između, tj. 2.2x

Nazad
Vrh Dno