Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Mnogo Nokia zasicuje boje, nerealno izgleda, kao provucena kroz PS. Na canonu su boje bas prirodne i manje suma ima, nokia izgleda dosta agresivno ostri fotke, ne znam kakva je situacija raw vs raw?

Ali ako si ti zadovoljan onim sto ti daje Lumia samo napred :)

Poslednja izmena:
Ako se odlucis za 1020 obrati paznju na kameru, kod velike vecine ne radi infinity focus, ili su ivice prilicno zamucene.

Mnogo Nokia zasicuje boje, nerealno izgleda, kao provucena kroz PS. Na canonu su boje bas prirodne i manje suma ima, nokia izgleda dosta agresivno ostri fotke, ne znam kakva je situacija raw vs raw?

Sve to je bolje na canonu, jednostavno daleko prirodnije izgleda fotka + nesto bolja dinamika i pored daleko manjeg senzora :) Vise mi se svidjaju fotke koje snima 808..

Uz to 1020 ima probleme koje je naveo ale a skoro sam video da imaju i problem sa crkavanjem ploca.

Mislim svako odlucuje za sebe. Ja bih kupio neki dobar smartfon sa sto boljom baterijom i hardverom (da izdrzi sve sto treba u toku tih planinarenja) + krsten fotoaparat, nema razloga ni da razmisljam o L1020 (nova 300e) pored daleko boljih (pravih, krstenih) fotoaparata za iste pare ili samo 20-50e vise. Dovoljno je samo pogledati gabarite eos m/a5000 a onda specifikaciju, mogucnosti i na kraju naravno kvalitet fotografija. Sve je jasno..

Poslednja izmena:

pa nije ti Nokia Samsung S4 ili Huawei P8 pa da agresovno ostri fotke. Nema potrebe da oštri fotke u 38mpix rezoluciji :) Što se boja tiče Canon je najbolji na svetu, nema diskusije.
Meni se sve u svemu više sviđa Lumijina fotka.

E ono što ima 808 a čuo sam da nema 1020 je da ne radi half-press shutter exposition-lock ili ti u prevodu neće da zaključa ekspoziciju već samo fokus !? da li je ovo tačno? ako jeste onda je bzvz

@xmarkom za youtube cutetube2 radi :), za vreme qooweather.
Meni licno najvise nedostaje tapatalk i viber koji malo radi malo ne radi...

meni viber radi OK, samo što u startu zašteka malo kad povuče sve one notifikacije

jes da nema poziva nego samo slike i poruke al dobro, i tako sam na nekoj poluflat tarifi što se tiče poziva :)

da se forumaši može i bez tapatalka, nije tako brzo i jednostavno ali ono može za nuždu, pogotovo preko Opere koja je baš brza

@xmarkom za youtube cutetube2 radi :), za vreme qooweather.
Meni licno najvise nedostaje tapatalk i viber koji malo radi malo ne radi...

cutetube ne radi za youtube video već samo za vimeo.
Qooweather više ne ažurira vreme.
Toliko.
R.I.P. Symbian

cutetube dvojka? Možda si mislio na jedinicu, ovaj bi trebalo da radi sa novim YT APIjem

U PRAVU SI ! YES! dok i to ne ukinu bezobraznici. Misle da ću da kupim 1030 sa 50mpix samo zato što ukidaju softver za Symbian (p.s. prodajem Forda 1000evra :D )

Za weather koliko znam radi Gismeteo i Qooweather(radi kod mene), preporuka za instalaciju AppList programa...

Poslednja izmena:
cute tube radi, a nije mi jasno kako niste probali m.youtube.com preko fabrickog browsera, radi ok, kao i na windows phone-u uostalom, jer ni tamo nema oficijelne yt aplikacije.

za vreme ne znam sta ce vam bolje od norveskog yr.no? ok imam ja i gismeteo zbog vidzeta, ali jedino verujem yr.no, doduse u zadnje vreme sam poceo da koristim i weather2umbrella na kompjuteru, imaju jako pregledan meteogram.

Poslednja izmena:
^ W2U, dokazano najtacnije prognoze.. umeju da pogrese naravno ali su svejedno najbolji. ''Problem'' je sto im aplikacija za android ne izgleda bas najbolje, cist prosek.

ne postoji w2u za symbian. za android je aplikacija tiha jeza, nema je*eni meteogram!!! jedina aplikacija koja ima meteogram i dostupna je za sve platforme je yr.no

U PRAVU SI ! YES! dok i to ne ukinu bezobraznici. Misle da ću da kupim 1030 sa 50mpix samo zato što ukidaju softver za Symbian (p.s. prodajem Forda 1000evra :D )

ms ne može da ukine ništa što nije vezano za njih, znači mogu da ukinu skype msn i slično ali ostalo sve može amaterska zajednica da napravi

Ko nije probao neka instalira custom FP3, kamera je poboljsana, sada moze da se fotografise u svih 41mpx ali bez ikakvih bagova =)

@ale, radio sam edit kada si ti odgovarao, mislio sam da je mislio na nešto novije, ostavili smo isti link :) Ranoranioci :type:

Na Delight nisa primetio opciju za 41mpx, mada moze da se skine i instalira i na stock. Na ovom je ta opcija prisutna bez dodatnih instalacija i radi bez greske. Slike su od 9mb pa do preko 15mb. A razlika izmedju ovog i Delight, Delight je fluidan i lepse izgleda. To je sve sto sam primetio. Meni je taj FP3 vrh, samo zbog kamere. A i nije taj sto si ti okacio, nesto kasnije je izasla i finalna verzija, tu finalnu sam instalirao i meni je to naj softver za ovaj telefon.

Poslednja izmena:
41 mp sliku nema teorije da slikas, osim ako nije neki suludi format. kad je kropujes na 16:9 dobices 33.6 koliko ti telefon po defaultu i nudi.

mozes da instaliras aplikaciju camerapro na bilo kom romu i da slikas u tih famoznih 41, ali cemu?

Ti instaliraj pa vidi da li je 41mpx ili nije. Upravo zbog Camera Pro sam i napomenuo da fotkanje ide perfektno, bez ikakvih bagova. Nije suludi format vec 4:3 41,5mpx 7728x5368 A, da li nekome treba svih 41mpx to ne znam, samo kazem da sa FP3 softverom postoji ta mogucnost.

pa kakva izađe slika, okrugla? :) pošto senzor jeste rezolucije 41 MPx ali kad ucrtaš kvadrat tj. pravougaonik u njemu dobijaš 38 ili 34 MP u zavisnosti koristiš li 4:3 ili 16:9 :)

Jurim opet da kupim ovaj telefon, zelim najbolje za slikanje:)
Da li mi mozete reci da li radi Viber na njemu i da li moze neki Cloud da se instalira ( mega, yandex, drobox....)

Poslednja izmena:
stavi 128 gb karticu izdržaće ti za jedno slikanje, pa kad dođeš kući prebaci na komp.

na viberu rade poruke ali pozivanje ne radi, dropbox ima pretpostavljam da rade i ta druga 2 makar iz browsera

Odlicno, to mi itreba samo poruke preko Vibera, za cloud....snacicu se samo jos da nadjem dobar primerak

Viber više ne radi nego što radi mene je izluđivao, ali kamera je i dalje vrh

Nazad
Vrh Dno