Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Izneo mi ortak čudnu varijantu, kad je video kod mene tv box....
On ima u kući sbb i planira da na spratu u sobi ima još jedan tv. E sad njemu je pala na pamet ideja, da ne bi uzimao od sbb-a još jedan uređaj i provlačio kablove, da li mu se isplatii da uzme neki jeftin android tv ali neki stick pa da na njemu tera D3go app i tako gleda i kanale koji su na D3?
Meni to onako bespotrebna vratolomija ali rekoh da pitam...

....shit has hit the fan...

Напокон сам упоредио S905 и S812. У раду не кочи ни један, акценат сам бацио на h265. Ниједан га не пушта како треба, 905 делује да је слабији али пошто је негледљиво на оба онда је свеједно. Слабији фајлови h265 могу да се гледају нормално само преко Кодија, 10битни никако.
Две ствари ми се нису свиделе на 905, нема хардверско power дугме и још више, нема навбар чак ни када се стави Нова!? Јесте, постоји на airmouse и савршено ради али ово ми смета.

Poslednja izmena:
Напокон сам упоредио S905 и S812. У раду не кочи ни један, акценат сам бацио на h265. Ниједан га не пушта како треба, 905 делује да је слабији али пошто је негледљиво на оба онда је свеједно. Слабији фајлови h265 могу да се гледају нормално само преко Кодија, 10битни никако.
Две ствари ми се нису свиделе на 905, нема хардверско power дугме и још више, нема навбар чак ни када се стави Нова!? Јесте, постоји на airmouse и савршено ради али ово ми смета.

Koji uredjaj si testirao,imas amlogic s905 sa dugmetom za gasenje paljenje ima vise modela,navbar je u donjoj zoni jel mislimo na isto,u zavisnosti od uredjaja ili roma negde je potrebno da se omoguci u podesavanjima ,ako su oni fajlovi sto si mi poslao probacu na mojoj s905 iskreno svi su po 2 gb pa ih nisam ni skidao eheh
http://www.cnx-software.com/2015/11/27/h-264-h-265-4k-video-playback-on-amlogic-s905-android-tv-box/

Poslednja izmena:
Probao jedan hevc 10bit radi na amlogic s905 (u mx plajeru potrebno je omoguciti hw+ i stiklirati h265 codec takodje radi i u archos plajeru )u vlc plajeru mi zamrzne ceo box .Posalji ponovo test fajlove *** oni sto si mi poslao nisu vise dostupniScreenshot_2016-06-04-11-22-55.pngScreenshot_2016-06-04-11-22-55.pngScreenshot_2016-06-04-11-22-55.png

Radi I na kodiju

Screenshot_2016-06-04-11-31-20.jpg

Ajde neko nek izbaci test fajlove za hevc ,hevc 10bit da probamo svi I da vidimo kako se ponasaju na razlicitim boxevima

Poslednja izmena:
Milko probao sam forrest ,gattacu i velikog (10bit hevc),zero nisam mogao da skinem.Ovo radi bez problema na amlogic s905

Bitrate test file:

http://jell.yfish.us/

Imas desetak filova 10bit

Probao juce od 160 ,140 i 400, 400 mi se cini kao da ide usporeno ali nema tona i ne mogu bas da ocenim ,ostale pusta bez problema samo je 140 sa audio fajlom i ona ide korektno preko kodija nisam ubacivao custom codeke za mx (nema mi tona sa regularnim kodecima)mislim da bi i preko njega islo kako treba (videcu danas da probam)E da bitno je da nema pogresnih informacija :).Jesi li uzeo himedia pro?

Poslednja izmena:
moze,ali treba solidno jaka masina....moj MacPro prva generacija se solidno muci,ali drugar sa zadnjim iMac-om 27 incha,bez problema....
naravno ne treba meni novi Mac samo zbog toga kad Android od 30 eura zavrsava posao...:)

Probao sam sad kod sebe i radi bez problema samo još da ima šta da se gleda :)

Poslednja izmena:
Nemoj rk3188, loše se nosi sa full hd baš, tu ga s805 šije samo tako, iako je nešto sporiji u radu

Ja ff koristim, chrome ne volim ni da vidim

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ja koristim baš kad zapne,Yandex Browser,njega inače koristim zadnjih meseci na Mac-u...

Koliko sam na početku (kada sam kupio TV Box, a to mi je bio prvi android u životu) proučio, doduše vrlo površno ... pa neka me neko ispravi ako grešim, Firefox je jedini browser koji ima content-filtering ekstenzije/plugine, i to nekoliko, u koje je moguće dodavati custom filtere. Tako da nemam nikakvu dilemu koji browser da koristim, niti su mi baš jasne rasprave po forumima itd. o tome dal' je bolji ovaj ili onaj browser.
Zdravlje mi je najvažnije i najosnovnija funkcija browsera mi je da ukloni te reklame, gifove i ostala čuda koja iskaču, skakuću i opkoljavaju me sa svih strana, da ne bih dobio neke trzavice u mozgu, epilepsije isl.

Naravno, kako to obično biva sa software-om, u svaku novu verziju se ugrađuju novi bug-ovi, tako da od Firefoxa v41 više ne radi lepo fullscreen video, a od neke v43 ili tu negde mi ne radi zoom na doubleclick-u.
Tako da sam za sada na v40.0.3. Ne nadam se da će pomenute bug-ove u budućnosti ispraviti, ali za sada sa ovom verzijom sve radi.

Ono što mi mnogo nedostaje, a to ima Sleipnir za Android ... i imala je stara Opera za Windows, je "minimun font size" u pixelima.
Uopšte mi nije jasno u čemu je više fora sa veličinom tih fontova po web stranicama itd!? - Isto pixela fontovi imaju kao i pre 15-20 godina kada smo imali 640x480 monitore!?
O čemu razmišljaju ti ljudi, pojma nemam.

Moze li jos neko da potvrdi i odgovori na ostala pitanja posto bih uzimao mozda vec sutra. S805 ili sta ali za oko 30$

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

znam lika iz HR koji to ima,odusevljen kako radi,strimuje i 4K kanale sa Sat risivera,koji to ne moze da otvori....e sad uvek ima ono,da nije klon,jer Kinezi svasta muljaju,al to buraz nema sanse da provalis,dok ne stigne...
ako ti je za utehu,i on je njegov platio 30$

Ја сам пробао овај,
8e774a97ed05649f6a9ddaaea731795a.jpg

GearBest
Иритира само што када га угасим преко Airmouse не може да се упали истим даљинцем него мора оригинални.

Poslednja izmena:
Ја сам пробао овај,
8e774a97ed05649f6a9ddaaea731795a.jpg

GearBest
Иритира само што када га угасим преко Airmouse не може да се упали истим даљинцем него мора оригинални.

jel ti radi 10 bit ja se ubi onaj dan od testiranja a tebe nema da javis jel ok :)

Mozda se i on ubio pa sad nema snage da javi. :D :d

Наравно да не ради.
Морам она три што си навео поново да пребацим да пробам. Већина тј ако нису 10битни раде али само на Кодију. МХ (и са custom кодеком) и остали плејери мрка капа

Наравно да не ради.
Морам она три што си навео поново да пребацим да пробам. Већина тј ако нису 10битни раде али само на Кодију. МХ (и са custom кодеком) и остали плејери мрка капа
Znaci ili ja lazem ili je sw na tom uredjaju tesko ggg ovno ,ja jedino sto sam primetio je da se amlogic s905 ne ponasa najbolje sa velikim bitrejtom tjst kad sam isti fajl pustio sa externe memorije i sa mreze a ne sa interne on se totalno drugacije ponasao i tu mislim na http://jell.yfish.us/ 140 sa audio fajlom kad je pustan sa interne prvi put ga je korektno pustio preko kodija a zatim sam ga probao vise od 10 puta na isti nacin i u vecini slucajeva nije islo kako treba (pogotovo sa mx sa custom kodecom za zvuk nece preko mx ma nema sance)Kao sto rekoh ako hoces preko mx normalan 10bit hevc potrebno je u mx playeru stiklirati hw+ i stiklirati kodeke za hevc to sasvim lepo ide bilo da je film na internoj ili externoj memoriji i sve ono sto sam probao islo je fenomenalno bez ikakvih problema u kodiju mx (sa datim podesavanjima za hw+)i u archos playeru

Пробао и то са штиклирањем кодека (мада то ми личи на ручно одређивање кодека а не активирање опције). Једино нисам пробао да пуштам са интерне меморије... пробаћу и то.
Иначе исто или слично ми се понашају S905, S812 и Samsung Galaxy Bote 10.1 (2014). Ако су сви усрали фирмвер онда јбга.

Poslednja izmena:
Vrh Dno