Šta je novo?

Frustracije u vezi sa MS i Windows telefonima - Recycle bin

Ja sam ponajviše bio razočaran što su MS aplikacije radile bolje i bile bolje urađene za Android nego za Windows telefone. Čak za Win nije uopšte ni bilo Word i Excel aplikacija. Imao sam L640 telefon.

A šta ja da radim sad? Ne volim Android dok mi Windows leži skoro po svemu, ali sam veoma razočaran zbog problema koje imam sa istim.
Ja zaista ne želim da ispadne da hejtujem ili ne znam šta... moji postovi su jednostavno iznošenje razmišljanja i zbunjenost izneverenog fana.
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk
Upravo sam ja zbog toga bio ispljuvan i okarakterisan kao fanboy i h8er, a samo sam iznosio svoje probleme koje sam imao sa winom. Koji sam uzgred koristio vise od tri godine dok jos neki dezurni pljuvaci nisu ni znali da ms ima mobilnu platformu. Onda sam shvatio da ako bilo sta negativno kazes o winu, iako si ti to licno doziveo na svom sopstvenom win uredjaju, odmah ces biti okarakterisan svakojakim imenima. Zato sam se povukao, jer tako nema nikakve produktivne diskusije. Citam iz "ilegale" retke korisne postove iz kojih mogu da zakljucim kako dalje napreduje win 10 i to je to. Batalio sam svaku raspravu.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Ne bih rekao da je baš tako. Niko nije napadnut ako je u nekoj od tema napisao da ima problem sa W10M i pitao za savet. Ali jesu doživeli napade oni koji koji su krenuli sa pljuvanjem po platformi i vređanjem drugih W10M korisnika.
Sećam se izjave, ne tvoje, da samo mazohista može da koristi W10M. Niko po imenu nije prozvan ali su se mnogi korisnici W10M, pa i ja, osetili uvređenim. Neki su napadani zato što su mesecima pisali i pljuvali po platformi zbog jednog istog problema a pri tome nisu želeli da reklamiraju svoj primerak telefona i tako otklone mogućnost da je možda problem u hardveru. Ne, hardver je ispravan, OS je poluproizvod, ne optimizovano ******.
Ne opravdavam napade ni sa koje strane, što zbog opšte kulture i poštovanja dugih, što zbog pravila foruma ali nemojmo da sad ispadne kako ste koji imate probleme sa telefonom mnogo fini a mi koji nemamo te probleme arogantni fanbojevi koji ne trpe nikakvu kritiku.

Mene iritiraju ljudi koji ,kada na primer neko dodje na win podforum i pita za iskustva korisnika nekog telefona jer ima zelju da kupi isti,odmah pocnu da ga odvracaju od te namere pisuci sve najgore o tom win telefonu i operativnom sistemu,a usput ne propuste priliku da ga posavetuju da ipak kupi neki android telefon za te pare,to mi je bas odvratno jer ih niko nije za takav savet ni pitao a toga ovde ima na svakoj temi i sto je najgore,niko takve postove ne brise.Na sta bi licilo da odem na android forum,pitam za neki telefon a dezurni poznavaoci svega i svacega me posavetuju da kupim ipak win fon?

Mene iritiraju ljudi koji ,kada na primer neko dodje na win podforum i pita za iskustva korisnika nekog telefona jer ima zelju da kupi isti,odmah pocnu da ga odvracaju od te namere pisuci sve najgore o tom win telefonu i operativnom sistemu,a usput ne propuste priliku da ga posavetuju da ipak kupi neki android telefon za te pare,to mi je bas odvratno jer ih niko nije za takav savet ni pitao a toga ovde ima na svakoj temi i sto je najgore,niko takve postove ne brise.Na sta bi licilo da odem na android forum,pitam za neki telefon a dezurni poznavaoci svega i svacega me posavetuju da kupim ipak win fon?
Ja koristim android i dosta stvari jesu bolje od wp platforme, ali wp ima svoj smek da tako kazem i vrlo lako bi presao na wp samo kada bi uspeo da nadjem aparat koji ja zelim a to je lumia 930, drugo me nista ne zanima. 830/930/1520 su poslednji modeli koje bi ja razmatrao za tu platformu. Jedino ova 650 mi se mozda dopada ostalo plastikaneri.
Ms je nagurao.cifre za model 950/950xl.
A kad smo.kod.650. Jeste novi model ali 830 je dosta bolji tel po meni.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
I ja često svojim poznanicima i prijateljima preporučim Android unesto W10M, ili W10M umesto Androida, i navedem razlog zašto tako mislim. Recimo, L535 nikome nisam preporučio, bez obzira na platformu i cenu. I bez uvrede prema korisnicima istog. :)

Ni ja nisam nikome preporučivao l535 zbog problema sa dodirom kod pojedinih primeraka. L640 sam preporučio kod dvoje ljudi ali nisu je uzeli. Jedan je uzeo Huawei G620S, takođe na moju preporuku umesto L640 a drugi još nije uzeo nijedan telefon, čeka bolje finansijske dane. W10M je bio nezahvalan za preporuku jer nije svima dobro radio dok sad ne bih imao problem da ga preporučim.

I ja često svojim poznanicima i prijateljima preporučim Android unesto W10M, ili W10M umesto Androida, i navedem razlog zašto tako mislim. Recimo, L535 nikome nisam preporučio, bez obzira na platformu i cenu. I bez uvrede prema korisnicima istog. :)
Jedno je poznanik/prijatelj a drugo je covek koji dodje na windows forum i pita ljude za iskustva sa radom telefona koji zeli da kupi.Obavezno se prvo jave neki koji i nemaju takav telefon i od njihove pljuvacine i kilometraskih postova o losim stranama istog,stvarni korisnici do reci ne mogu da dodju.

Novi korisnici? Ne možemo ni mi stari korisnici da dođemo do onog što nas zanima! Treba da isčitavamo 5 strana unazad svaki put kada otvorimo temu da bi videli 2-3 korisne poruke! Već sam napisao negde da sam tako batalio da pratim Windows 10 temu za PC i da mi malo fali na prestanem da pratim Windows 10 Mobile temu.

Upravo zbog svega gore navedenog sam pokrenuo ovu temu da se ovde piše o problemima kako bi se druge teme ostavile za pitnje how to ili da se piše o novinama i abdejtima.

Soylent Green is People

Dobra tema, šta da kažem. :D Nego, ne znam da li je prikladna za nas koji nemamo frustracije sa samim sistemom već sa načinom pisanja pojedinih korisnika. ;)

Šalu na stranu, ovo su trebali moderatori da saseku u korenu i ne bismo imali ni ovakve diskusije ni ovakve teme. Otkad je krenuo Windows 10 a zatim W10M pisanje na forumu se otrglo kontroli. Od tech foruma postali smo forum na kome se okupljaju babe da kukaju, raspravljaju o tračevima i rekla-kazala.

Poslednja izmena:
Ni ja nisam nikome preporučivao l535 zbog problema sa dodirom kod pojedinih primeraka. L640 sam preporučio kod dvoje ljudi ali nisu je uzeli. Jedan je uzeo Huawei G620S, takođe na moju preporuku umesto L640 a drugi još nije uzeo nijedan telefon, čeka bolje finansijske dane. W10M je bio nezahvalan za preporuku jer nije svima dobro radio dok sad ne bih imao problem da ga preporučim.

Ja sam svim preporučivao windows phone 8.1 i nekoliko prijatelja je kupilo windows i manje više su zadovoljni.
Međutim kako mi win 10 sporije radi i kako me alarm ne budi na w10m više ne preporučujem windows nikome jer će win phone 8.1 imati podršku aplikacija još malo. Windows 10 mobile nije brži od androida sa istim hardverom a aplikacije samo lošije pa ne vidim zašto bih preporučio.

Inače da ne bude da sam antifan samo sam realan, PS ja koristim Lumiu 640 XL ;)

Jedino bih dodao da alarm sad radi kako treba, to je bio problem u decembru il kad vec. Bivalo je i jos po nekome odmah nakon instalacije w10m, ali u svakom slucaju, ne bih to naveo kao neki uobicajeni ili hronicni problem.

Sto se brzine tice, mislim da se zbog nekoliko aplikacija stice takav utisak (poruke & skype na primer), a da sistem kao sistem brzo radi.

Sa druge strane, ako zaista imas i dalje problem sa alarmom, necu te ubedjivati da ti se pricinjava. :p

Realno, u nekim momentima i nastaju frustracije... evo npr. justros sam hteo da razbijem telefon o patos jer sam hteo da u pokretu uploadujem jednu sliku na FB. Krenem preko aplikacije, dođem do dela kad treba da selektujem sliku iz galerije, selektujem je i potvrdim da bi mi se tog momenta resetovala aplikacija i vratila na newsfeed. Svaki put kad pokušam uvek isto, bilo da pokušavam preko galerije ili File Explorer-a.
Pokušam isto to preko Edge-a, izaberem sliku iz galerije ili preko FEa, potvrdim selekciju i stranica se refreshuje i ne povuče sliku.
Hoću da pošaljem sliku nekome preko Messenger-a i potpuno ista stvar. Čim treba da povuče sliku, aplikacija se resetuje i vrati na listu konverzacija. Hoću da okačim fotku preko TT-a, on se ugasi. Preko mTalk, resetuje se app...
Restart telefona reši stvar privremeno i opet posle nekog vremena krene da se dešava isto. Mislim, kako da to ne dovede do nerviranja? Pa to mi se na Alcatel OT997D i šugavom ICS nije dešavalo!
Kažem, kao da mu ponestane RAMa i da ne može da radi kako treba pa mu moram lupiti restart da se isprazni.

Naravno, na 8.1 sve to radi apsolutno bez problema. :(

Realno, u nekim momentima i nastaju frustracije... evo npr. justros sam hteo da razbijem telefon o patos jer sam hteo da u pokretu uploadujem jednu sliku na FB. Krenem preko aplikacije, dođem do dela kad treba da selektujem sliku iz galerije, selektujem je i potvrdim da bi mi se tog momenta resetovala aplikacija i vratila na newsfeed. Svaki put kad pokušam uvek isto, bilo da pokušavam preko galerije ili File Explorer-a.
Pokušam isto to preko Edge-a, izaberem sliku iz galerije ili preko FEa, potvrdim selekciju i stranica se refreshuje i ne povuče sliku.
Hoću da pošaljem sliku nekome preko Messenger-a i potpuno ista stvar. Čim treba da povuče sliku, aplikacija se resetuje i vrati na listu konverzacija. Hoću da okačim fotku preko TT-a, on se ugasi. Preko mTalk, resetuje se app...
Restart telefona reši stvar privremeno i opet posle nekog vremena krene da se dešava isto. Mislim, kako da to ne dovede do nerviranja? Pa to mi se na Alcatel OT997D i šugavom ICS nije dešavalo!
Kažem, kao da mu ponestane RAMa i da ne može da radi kako treba pa mu moram lupiti restart da se isprazni.

Naravno, na 8.1 sve to radi apsolutno bez problema. :(

To sa aplaudom slika sam primetio kada idem preko fb aplikacije ali kad idem iz galerije onda prodje i bude ok. Za tt nisam primetio da ima problema jer nisam skoro kacio slike.

Eto meni svud pravi taj problem... bukvalno kao da ne može da drži app u pozadini uporedo sa galerijom ili File Explorerom i kad se vrati u nju mora da je resetuje ili je, poput TTa, ubije. :(

Wi-Fi file sharer isto... Sve 8.1 aplikacije gasi cim se ugasi ekran, a pitao sam se sto ne radi... Setio se dev Easy Transfera, pa po defaultu telefon ne ide pod lock sve dok zavrsis posao. :D

Wi-Fi file sharer isto... Sve 8.1 aplikacije gasi cim se ugasi ekran, a pitao sam se sto ne radi... Setio se dev Easy Transfera, pa po defaultu telefon ne ide pod lock sve dok zavrsis posao. :D
Ali FB app je za 10ku, ne 8.1... :(
Već kad si spomenuo Easy Transfer, koristim ga redovno, ali kod devojke na WiFi kad se nakačim nikako ne mogu da ga upotrebim. Umesto da mi izbaci standardno 192.168.1.x da otkucam, prikaže mi dugačku listu nebuloznih kombinacija simbola... Čak sam pokušao to i da otkucam i ne dobijam ništa. :D

Meni alarm radi odlično, i nemam problema sa deljenjem slika......

Mezi me da otvaram, ali je video verovatno o problemima koje ja nemam. ;)
Ne sumnjam da ih neki drugi imaju, kao što je možda slučaj kod tebe, ali eto, ja možda imam sreće za sad. ;)

Setih se još jednog značajnog problema - od prelaska na W10, na Internet sam isključivo mogao da idem preko WiFi. Gotovo je nemoguće bilo koristiti Edge, WhatsApp, Outlook itd.

Sent from my BlackBerry Passport

To znači da ti upgrade nije prošao kako treba. Jesi radio hard reset bez vraćanja bekap-a? I naravno, drži se stabilne verzije. Daleko manje problema od Redstone.

Jesam, ali koristio sam L920, a Microsoft je upravo zbog iskustava korisnika tog telefona odlučio da za taj aparat ne omogući regularan W10.

MS nije pustio W10M za 920 zbog performansi ali net preko mobilne mreže bi trebao da radi na tom telefonu. Mada, možda ima i problema za koje nisam čuo.

Radi, ali presporo.

Još jedna frustracija - nepostojanje copy image address opcije.

Evo i ja da dodam svoje sto mi je bezveze...

Svidja mi se sto je sada jednaka velicina slova na pocetnom ekranu bilo da mi se prikazuje vise ili manje plocica (4 ili 6 kolona), ali i dalje nemamo mogucnost da na nam plocica srednje velicine za People aplikaciju ne bude ziva - necu da gledam slike raznih nekih likova tu, i drugo - isto to, ali za plocicu od Photos, necu da mi se prikazuje ni jedna slika tu, hocu da mi se vidi obicna bela plocica kao sto je slicaj kad je plocica mala.

Imam Lumiu 920 oko 2.5 god, i znaci nacisto sam je urnisao. Ekran je preko sredine dobio zuti krug i pri vrhu zutu liniju, kazu da je zbog pregrevanja. Win 10 bagovit, resetuje se kad god ima nekog opterecenja, aplikacije se iskljuce kad ugasim ekran. Jedina stvar zbog kojeg ga ne bih prodao je kamera, koja hvata sazvezdja i galaksije.

Vrh Dno