Šta je novo?

LG Nexus 5

Danas sam primetio da kada spustim notifikacioni meni opciju da upalim blic kamere kao svetlo.
Takodje, ni widget kojim sam to radio do sada ne radi :(
Verovatno je to od poslednjeg update-a?

To se meni dešavalo kad mi je dugo radila lampa, i rešavao restartom, pa sam mislio da bi i tebi rešilo problem, stvarno ne znam, ja biće se valjda neko.

Zetonjin Nexus 5 pustio dušu tiho i bez velike pompe, uveče radio normalno a jutro dočekao bez znaka života. Ne reaguje na struju nikako, probali smo i sa drugim punjačima, kablovima, kačili ga na komp... Da li neko može da mi preporuči dobar servis u Novom Sadu, osećam se odgovornim jer sam mu ja savetovao da uzme "peticu", koju i ja inače rabim. Može i na PP, hvala unapred (nadam se da ne kršim neko od pravila foruma).

Problem koji sam imao sa nestajanjem dugmeta "torch" iz padajućeg menija rešavam tako što odem u kameru, opalim fotku sa upaljenim blicom. Nakon toga se dugme pojavi i moguće je koristiti svetlo.
U isto vreme kada se ovaj problem pojavio sam instalirao Viber, po prvi put na ovom telefonu, i u permisijama aplikaciji zabranio pristup kameri.

Jel može neko da preporuči dobar punjač za kola za Nexus 5 sa dobrim specifikacijama koji neće davati efekat onog sporog "USB punjenja", nego AC?

Još bolje ako ima kod nas...

Thanx

Самсунг 2 ампера... Пуни са 1.5-1.8 и за 45-50 мин од 10% до пуне... Има код нас..

Ja sam zadovoljan sa Anker PowerDrive 2. 2 USB porta koja pumpaju punom snagom i tablete istovremeno.

Zetonjin Nexus 5 pustio dušu tiho i bez velike pompe, uveče radio normalno a jutro dočekao bez znaka života. Ne reaguje na struju nikako, probali smo i sa drugim punjačima, kablovima, kačili ga na komp... Da li neko može da mi preporuči dobar servis u Novom Sadu, osećam se odgovornim jer sam mu ja savetovao da uzme "peticu", koju i ja inače rabim. Može i na PP, hvala unapred (nadam se da ne kršim neko od pravila foruma).

Svako malo cujem nekom nexus 5 crkao. Razmisljam se da ga prodam i uzmem xiaonimi4 za iste pare nov. Sto mislite? Ipak je 2 godine star...

Napravio bi glupost decenije. Sa Nexusa se ide samo na sledeci Nexus.

Xperia Z2

Pa bas sad. Realno zamenis telefon star 2 godine za nov. Sta znam meni je to ok

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

I meni ne to skroz ok, ako nista drugo znog starosti. A sigirno da xiaomi i nije bas losiji :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa s obzirom da koristis Nexus racunam da ti je softver veoma bitan a tu gubis dosta. Ne bih ja to radio, bolje zameni bateriju i uzivaj.

Xperia Z2

Crklo power dugme. Zamenili u servisu, ponovo radi bioskop.
A pre dva dana ga pohvalio, kako nisam skoro imao sličan komad HWa koji traje toliko dugo i tako dobro radi.

Mozda je u garanciji bio.. Sve jedno, i mene zanima ^, ^^!

Tim servis u Piramidi. Za cenu pozovite i pitajte, ne znam je l sam dobio drugarsku cenu ili uobičajenu, pa da ne napravim problem bez potrebe. Čekao sam 40ak min

Ne pamtim kada je radjen factory reset. Ovaj telefon iznenadjuje. I bolji je deep sleep na 6.0.1 u odnosu na 5.1.1.

@Batak[emoji14]uploadfromtaptalk1461668144086.jpg
uploadfromtaptalk1461668151969.jpg
uploadfromtaptalk1461668234442.jpg

Je l' neko primetio na grafiku baterije, da nekad u deep sleep-u procenti rastu, kao da se puni baterija? :)

Ja jesam :).

Čini mi se da je to neposredno posle završetka punjenja, ako potrošiš vrlo malo baterije i odeš u standby.

Posle toga pokaže taj mali efekat "punjenja".

Da :) Interesantno, kao da se kalibrise :)

Sad jedno pitanje od mene...

Šta bi se desilo u sledećoj situaciji:

Uradim sve što treba da instaliram željeni custom rom, vratim stock recovery i zaključam bootloader (da ne širimo priču oko toga zašto bi to radio).

Da li bi to moglo tako da funkcioniše? Pretpostavljam da bi bilo gadno ako nešto krene po zlu, ali pitam teoretski.

Da li custom romovi uopšte mogu da rade sa stock recovery-em I zaključanim bootloader-om? Rade svi ili kako koji?

Koji su potencijalni problemi ovakvog setupa, ako može neko lepo objašnjenje :).

Thanx

Ne možeš da butuješ custom stvari sa zaključanim bootloaderom. Ima na redditu tema gde je liku pala na pamet slična ideja, on je Nexus 6 skroz ubio jer je isključio i oem unlock u dev opcijama.

Vrh Dno