Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Sprint N910P PC1 user here, let me give you all the rundown:

-S Pen Air command and S Note are indeed updated, as are some of the settings pages.

Too bad everything else isn't. Same camera with no camera2 API, no theme engine, obnoxiously huge 640 system DPI, same phone and contacts interfaces, same media apps, same launcher, etc. You'll still have to opt for a Note 5/6/etc. ported ROM like this one to get most of that (sans the camera).
http://forum.xda-developers.com/note...t/rom-t3307211

If anything, that just smacks of laziness and planned obsolescence on Samsung's end if the XDA community can port newer TouchWiz versions back and they can't.

-SuperSU 2.68 beta works fine, thankfully. But I'll probably have to wait for custom kernels and deodexed ROMs to show up before Xposed becomes an option.
-Adoptable storage isn't officially present, as expected. I haven't tried the ADB commands to supposedly enable that yet.
-I haven't been able to test whether the fingerprint scanner API's been implemented or not. Anyone got a compatibility checker for that like the camera2 API?
-So far, it runs pretty smooth, but we all know that the real test for a TouchWiz ROM is whether it stays that way over a few months.

MM

Slepci, bar da ubace doble-tap za pokretanje kamere ...

Poslednja izmena:
Added (list will be updated as users post):

Off Screen Memo feature - turn on under spen settings
New spen air command pop up menu
Doze - under battery settings
Hidden Marshmallow game
App permissions
Personalized lock-screen message
scrolling screenshots

Does not have:

Adopted Storage
Themes

To je ukratko to :)

ADVconvN.png
sZpxq97F.png
l3V0BROa.png

After u take a screen write with the s pen, the option pops up in the bottom left corner to scroll capture.

Samsung Internet, S Note and the S Pen Air command are all updated to Note 5 spec, but all of the other TouchWiz-related apps are the same old Note 4 apps at 640 DPI. That means no themes and no camera2 API.

Poslednja izmena:
Dovoljno, samo teme i double tap i bio bi to epic updejt :) Ovako je samo odlican.

Only the Exynos-based Note 4 supports 64-bit. Owners of those variants are understandably upset about only having a 32-bit firmware, as if they were held back by the Snapdragon variants.

I ovo normalno nisu omogućili ...
Samsung izjednačava verzije, kako ne bi neka bila bolja :D

Dosta ljudi kuka i na bateriju posle update-a - to tek treba testirati, a i možda nisu radili factory reset ...
+ nekima nestaju ikonice iz notification panela :D

To prep for the update, I went back to a stock 5.1.1. I flashed the update using Odin the day it dropped. Initially it was very smooth and responsive. Within about two days, it began to get laggy and sluggish. I did a factory rest and same thing. I downgraded back to 5.1.1 and took the OTA update. Still slaggy (sluggish+laggy=slaggy). After trying to determine if it was a problem with an app or apps, i downgraded again to 5.1.1 and went back to the 5.1.1 MOAR Hybrid Ultimate Note 5 Port. Phone is now back up to speed and is not having issues. Maybe it was just my phone but this is what I have experienced. Yours may be different.

Poslednja izmena:
A sta bi to tacno promenilo posto ima samo 3 GB memorije? I saznaj kad ce taj updejt kod nas :)

To ne znaju ni ovi naši iz Samsunga verovatno :D
SamFirm (http://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-s/general/tool-samfirm-samsung-firmware-t2988647) kaže 5.1.1 i za XEO i za naš SEE region ...

Biće iskoro ...

[YOUTUBE]OF3kLezAXEE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]uILzfF-bhKE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]qgQUo44RlC0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]95jGAntvmtY[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]QZTnd0HMgxU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]-bbfubGDUvs[/YOUTUBE]

not seeing themes. spen changes and write on screen off is working. contact not working. go into contacts and is say 'contacts unfortunately stoped working' Battery drain 10% in less then a hour. battery life very bad. new Smart manager with a Ram Management was added, but ram is running High as always.

Zadržali ona Cheetah Mobile ******, a kameru nisu pipnuli :(

ZrPCrtDd.png

Poslednja izmena:
Samsung telefone Note/Galaxy serije jedino vredi kupiti odmah cim se pojave ili npr posle 3 meseca - kada se malo unormale cene. I koristiti ih u narednih 12-ak meseci, samo tada ce softver i podrska iole biti na flagship nivou i u skladu sa cenom :)

Samsung kupis I zaboravis na update. Jedino mozes da unistis telefon koji jedino radi kako valja tek po izlasku. Ko se pomiri sa tim lakse ce da zivi sa cinjenicom da ce posle pola godine biti zadnja rupa na samsung svirali :).

Iskreno ni jedan telefon ne vredi tolike pare pa ni samsung. Nisam njihov fan,bas suprotno al da umeju da naprave tel skoro pa savrsen to da. Taj bangavi mt koji toliko pljujete I nije toliko strasan al eto radi donekle posao. To je ta kvacica koja sve nervira I stvara nervozu kod kupaca. Nismo mi krivi sto moramo da damo bubreg za tel I posle od njega ocekujemo da radi bez greske. Jer *** dali smo 700e za njega. E sad citav zivot je kompromis tako je I u svetu tehnike. Nema savrsenog uredjaja I treba se pruziti onoliko koliko si dugacak a ne uzeti skup tel a jesti godinu dana pastetu I leba. Ne ide to tako ;)

Ma to je ista prica kao sto je bila i za temu tv. Nama je to stavka sto zbog plata sto zbog ponasanja operatera , a sto je sve uslovljeno time da smo toliko siromasni da nam mob tel predstvlja statusni simbol. Tamo gde ljudi normalno zive sasvim je normalno da pratis i imas da platis svoje potrebe za mob tel ,ali kako imas normalna primanja niko na mob ne gleda kao na neznam sta.

Posto sam zadnjih 6 godina bio van sfere mobilnih telefona i koristio simbian s40, a skoro sam uzeo n4, moze li neko da mi kaze cemu tolika frka oko androida 6? Zar nece moci da se koristi ovako sa 5.1.1 u narednim godinama sa ovim aplikacijama?

Moći će naravno. Hipi je to :)

Posto sam zadnjih 6 godina bio van sfere mobilnih telefona i koristio simbian s40, a skoro sam uzeo n4, moze li neko da mi kaze cemu tolika frka oko androida 6? Zar nece moci da se koristi ovako sa 5.1.1 u narednim godinama sa ovim aplikacijama?
Moze naravno ali uvek ima nesto novo u novom firmweru pa te crv u glavi tera da to instaliras (npr scroll capture u ovom slucaju kod mene). ;)

Aha, dobro kod mene toga nema jos uvek posto sam sa 2710 presao na note 4 pa mi je sve kao da sam uskocio u star wars i prilicno sam zadovoljan, pogotovu baterijom. Dok ja istrazim sta sve telefon mze procice jedno 2 godine xD

Symbian pa na android marshmellow za par dana !

Ogromna promena :D

EDIT: Doduše ikonice iste :D

Poslednja izmena:
Sad skontah da nisu menjali boju u belo kada se spusti padajuci meni, kao na note 5 sto je npr...bitno da su ikone uskrnavili!

Klasično samsung balansiranje ...

Da nema scrolling capture i ovo za pisanje kada je ugašen ekran nisu morali ni da izbacuju :)

Poslednja izmena:
Bas tako...cak ni pretrage u app draweru nema (nije da mi treba ali stvarno smara kad daju na kasicicu kako si i rekao)!

Samo me zanima da li će bar dupli klik na HOME dugme da pokreće kameru :)
To je korisno, a mogu vrlo lako ako hoće da ubace ...

Ma kakvi bre to da ubace; pa to im je glavni feature kod s6 serije bio ;)

79b98bb1fd710a1f5cda9075aecb3237.jpg

Da li je ovo OK?

Strava kad tako cepkaju po regijama, stvarno ne znam koji im djavo! :( Kako god, stigao note 5, ne moram da kukam za temama i bojama vise :)

Ispala mi je jako lepa kombinacija da zamenim note 4 za 6p/64 gb. Tacnije sve je uradjeno samo treba da se odlucim. 6p ce biti kod mene za 10 tak dana tako da cu ga tad malo istestirati. Ovo sam napisao zato sto je note 4 jedan od najboljih telefona koje sam imao pa makar i koji nisam imao potrebu da rutujem. Kamera i video su mi jako vazni ali uglavno slikam u auto modu ili onim ponudjwnim bez dodatni podesavanja. I sd kartica je jako vazan dodatak. Ako moze da doda jos neko nmu vezi stvari na koje bi trebao da obtatim paznju. Olovka nije vredna pomena jer je bas retko koristim

Nazad
Vrh Dno