Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Овде је вероватно варијанта да ћеш да се кајеш шта год одлучиш. ;) Можда стварно ускоро једноставно укину сада непостојећи додатак, можда чекају да истекну УО онима који су потписали (немам појма до када је то било у понуди) и онда свима укину ... а онда не буду понуде као што су сада. А можда и оставе на даље и убудуће али понуде ниже цене и веће брзине за нове пакете па свако мора да одлучи.
Можда је најбоље да оставиш како јесте, ако цена није битно већа, па чекаш да поново понуде слично, не би ме чудило да сада крену и са тим, download је већ на граници а upload има луфта па ће да га негде удену.
Ova akcija 5 meseci po dinar je do 31.12.2016 god tako pise na sajtu,tako da sta god da odluce svi imamo lufta do kraja godine :) Da sto se tice VDSL-a ima lufta za upload. Mozda cekaju da pokriju veci deo sa VDSL uslugom,pa da onda ponude veci upload. Mada telekom je to,oni su meni pre VDSL-a bili jako smesni.Uvek sam imao ADSL kod drugih jer su bili 3x jeftiniji od telekoma. Sto ne uzeh tada UB 10 Mbps :D Ali nema veze,i ovih 5 mi zavrsava posao.

Kad me je nazvala za potpisivanje novog ugovora, pitao sam je koja ce mi biti cena racuna sledeceg meseca kad mi istekne ugovor, ali nije imala blage veze. Trenutno placam 3.2k na mesecnom nivou sa UB10 i to samo za fiksni + internet. Da li je iko dobio racun sa UB posle isteka ugovora? Da znam koliko da ocekujem.

Vec sam gledao na SBBovu ponudu u slucaju da mi nametnu 2MB upload ponovo, kamo srece da su Fiber Duo/Trio paketi vise pokriveni, jos gora situacija nego nasa sa Telekomovim VDSL i dostupnoscu.

SBB moze da ponudi Fiber pakete na mnogo vise lokacija, ali namerno nece :(

Koji ti paket imas, da nije Net30?? Za njega nemas izbora, posto ne postoji novi Net30, placas staru, visoku cenu :(
Zza druge, treba da se menja paket izgleda da "novi Net 20/50/100", ali uz njih nema UB verovatno.

Nisu UB korisnici postojeci problem Telekomu, oni su UB izbacili jer je previse ljudi na ADSLu trazilo, a to im je bespotreban posao i objasnjavanje :( Za nesto sto ne donosi nimalo bitnu zaradu.
Zato ne brinite, ako konfiguracija mreze ne bude zahtevala, nece vam oni ukidati UB.

Poslednja izmena:
Ne daj Boze da SBB a tek Telekom nude Fiber pakete.... jer cene za pravna lica su im kriminal. Nakon Targa ta prica je pukla nacisto zbog monopola koji drze Telekom i SBB ne bi li drali pravna lica do gole koze.

Koji ti paket imas, da nije Net30?? Za njega nemas izbora, posto ne postoji novi Net30, placas staru, visoku cenu :(
Zza druge, treba da se menja paket izgleda da "novi Net 20/50/100", ali uz njih nema UB verovatno.

Net 50 potpisan cim su poceli sa akcijom, pa sam jos placao 200-300 dinara vise pre nego sto su spustili cenu posle par meseci na 1800 bese? Izgleda da cu morati sacekati racun za sledeci mesec, pa videti kakva je situacija.

Bice 1999 din plus 600 din za UB 10. Meni je istekao ugovor 26.02 i na kraju mi je stigao racun za Net 50 1800,89 din plus UB 5 300 din. Znaci od 27 do 29-02 veca cena za 1,89 din :D Cekam Martovski racun pa cu videti kakvo je stanje.

@Versus, hmm, ti imas i saobracaj na fixnom?

@Neca, tebi kao da su ceo mesec po 1800 racunali :)

Mada ti treba da imas na racunu 2 stavke za Net50. Jedna je sa popustom, druga je sa novom cenom. Ta druga je prilicno sitnija, i po njoj vidi koliko je izracunato. Ako je oko 186, onda wtf :D Ako je prvi deo veci od 1614, a drugi nije ~186, onda je racunato 27 a ne 26 dana.

Videcu u Aprilu kad bude stigao Martovski racun,pa javljam koja je cena :)

@Versus, hmm, ti imas i saobracaj na fixnom?

Fiksni retko koristim, placam im samo onu obaveznu mesecnu naknadu i identifikaciju. Internet mi je 2096 dinara bez PDVa, plus 625 dinara za fiksni bez PDVa.

One zgrade sto su na samoj raskrsnici Rabelova-Matice Srpske-Mihaila Bulgarkova da li mogu da podnesu zahtev za VDSL?

Ako je samo jedan MSAN na okretnici 27e do njih ima mnogo vise od 300m koliko trazi telekom da bi odobrio VDSL

Jel ima jos neki MSAN kroz Rabelovu-Mihaila Bulgarkova?
Možeš li da napišeš tačan naziv ulice?

Inače, Mirijevo je jedno od najprofitabilnijih područja svih operatera ;)

Da li je neko uspeo da modem skroz zameni svojim, ili je max. sto se moze izvuci bridge mode? (ako imam PPPoE login podatke)

Da li je neko uspeo da modem skroz zameni svojim, ili je max. sto se moze izvuci bridge mode? (ako imam PPPoE login podatke)

Ja jesam , zamenio sam onaj Huawei prvo sa ZTE (kupljen preko oglasa) a onda i sa sadasnjim Fritzbox 7412 (kupljen isto preko oglasa; morao sam malo da se igram sa firmware-om da bih promenio Annex standard na A sa B). ZTE mi je dobro dosao posto sam mogao iz config fajla da procitam user i pass koji sam iskoristio za Fritzbox kasnije.

ZTE si uspeo da postavis bez da znas user/pass?:)

Extra, znaci mogu da se nadam da mogu skroz da ga zamenim, a ne samo kao wifi ruter. Znacice mi i za LAN, imacu Gbit izmedju kompova barem.
Ima li neko da radi kabliranje i kanaliranje u malim kolicinama, BTW?:)

Da li se moze proveriti da li ima mogucnosti za 50\2 ako nema fiksnog? Ima li neka mapa za te centrale, gde se nalaze?

Da li se moze proveriti da li ima mogucnosti za 50\2 ako nema fiksnog? Ima li neka mapa za te centrale, gde se nalaze?

Precizne mape radova drzi Telekom samo za svoje potrebe

Nema nigde javno

Najbolje ti je da se raspitas kod njih u poslovnici ili po komsiluku ako je neko od komsija uveo u medjuvremenu

Kada budes potpisivao ugovor prvo ce ti uvesti fiksni tek nakon par dana (kad ima teh. mogucnosti) dobijes i ruter za VDSL

ZTE si uspeo da postavis bez da znas user/pass?:)
ZTE je kupljen preko oglasa i vec je imao usser/pass za pppoe jer je korisnik koristio adsl od telekoma :). Samo sam iskoristio user/pass is config file-a umesto da trazim te podatke pismenim putem i ganjam se sa telekomom koji moze da zeza kad je to u pitanju.

hehe, znaci koristio si njegove, cool :D Hvala, znaci mi ovo, ako ne uspe iz prve da znam da vredi pokusavati.

juce sam video radnike iz telekoma da se kace po banderama... i danas pogledam parametre na ruteru, vidim da se malo poboljsala linija. mozda bi moglo i 100mbps. evo sa leve strane stari rezultat a sa desne strane novi.. sada bih mogao traziti i da mi povecaju malo brzinu, obzirom da imam super box sa dva HD IPTVa, trebali bi da stave na 66mbps.. videcu ovih dana. odoh sada da zamenim ovaj hg630 za hg655 pa cu videti da li ima neke promene u parametrima...

2016-03-23 (1).png

Ne vidim zasto ti ranije nisu stavili vec 66 sa 2 IPTVa, cisto sumnjam da nije mogla parica da izdrzi i ranije.

Naravno da je mogla, vidis da je tada mogla 93Mbit da izvuce.
A nisu mu stavili zato sto nije trazio predpostavljam, da je trazio stavili bi, nazalost kolege(bivse) to ne stavljaju po defaultu vec na zahtev korisnika.
Ko ne trazi njemu se uglavnom ne stavlja iako ima 2 stb i mogucnost da se podigne na 66 jer je to jedini sledeci profil posle 54Mb/s.

Nazad
Vrh Dno