Šta je novo?

AMD u raspadu ili?

Bice samo intel i procesor celeron sa novom cenom od 300e ,a i7 od 1500e.

Могу да пробају то... једном.
После тога нико више неће хтети да сарађује са њима од ОЕМ-а, поготово Apple који полако, али сигурно, иде ка производњи сопствених процесора (то већ раде за све остале уређаје које продају осим Мac-ова где користе своје процесоре које им прави Самсунг).

A svi znamo da kod Madjara nema Radeona :)))

Kako god okrenes karta bi trebala da se pozicionira u neki segment ispod GTX970 gdje Nv trenutno nista ne nudi, malo mi je cudno da AMD nije ranije reagovao da zauzme ovaj segment, ako vec stoje lose finasijski, a ova cjela tema je posvecena tome propasti AMD-a, onda mi bas nesto i nije jasno sta su cekali do sada sa ovom kartom.

Pa sta bi mi inace radili? Ovako uspesno vec tri godine cekamo da AMD propadne :d

Ako je u novembru bude u prodavnicama to nije kasno.

Dešava se. Ne može se menjati poslovanje kompanije bez promena u vrhu (info iz prve ruke :) ) Tako da ovo, slično kao i odlazak Rida, Kelera i ostalih nije ništa neobično. Na prvi pogled, iznenađenje je što je otišao kod zelenih, ali imajuću i vidu broj kompanija koje su u ovom poslu, izbor i nije mnogo veliki :)

Novi ARM SoC, izgleda kao sasvim pristojna konkurencija za low-power servere.
http://wccftech.com/amd-8-core-arm-cpu/
Ako počnu da ih prodaju početkom godine, možda će im to biti dovoljno da prežive (Q1 Hierofalcon, Q2 Arctic Islands, Q3/Q4 Zen)

A prodali toliko čipova u konzole koje komplet koštaju $350...

Kako li samo rade kad su svake godine nekoliko stotina miliona u minusu. Mada bili su u minusu i kad je krenula ova manija sa miningom sto mi je po malo cudno sa obzirom koliko se grafika pokupovalo.

Kako li samo rade kad su svake godine nekoliko stotina miliona u minusu. Mada bili su u minusu i kad je krenula ova manija sa miningom sto mi je po malo cudno sa obzirom koliko se grafika pokupovalo.

Pa ne mogu grafike toliko da nadoknade. Niti se na njima zarađuje toliko koliko ljudi misle. Svojevremeno sam bio zapanjen kada sam video da su, i to u trenucima kada su Radeoni bili na vrhu, ukoliko se dobro sećam grafike činile 10-15-ak odsto prihoda kompanije. Lupiću, od milijarde i dvesta miliona prihoda, na grafike ode 130 miliona. Neka oni to utrostruče, opet nije puno da izvadi kompletnu stvar, posebno ako se na drugim stranama fejluje. Njima su procesori i dalje ubedljiva većina onoga što prodaju. Trebali su im novi pristup kada su kreatori serverskih rešenja u pitanju, nove relacije sa OEM-ovima koji proizvode PC-jeve i slično...mada, sada je možda za sve to kasno, ode PC tržište u...ko zna šta.

Meni je fascinantan i izbor partnera koje AMD odabere u raznim kategorijama/oblastima. Za igre im partner bude Square Enix, za ključnog OEM partnera im dođe HP koji uđe u svoju najtežu fazu od osnivanja, pa kupe SeaMicro da krenu sami da razvijaju servere i puknu tu...***...

Poslednja izmena:
Total compensation 33 miliona i u porastu je. OK. Međutim, taj iznos je opet šestina kvartalnog gubitka. I to je reč o godišnjoj sumi na executive compensation, a ovo je kvartalni gubitak. ***, ipak nije do toga...

Lažovi, prevaranti :)

Presao sam sa pII 940 na fx 8320 i dobio drasticno bolje performanse, plus sto se fx serija bolesno klokuje. Dok mi je pII davio gtx 660, fx mi ne davi r9 290, tako da za te pare ne znam sta kukaju.

Meni je phenom 955 davio r9 270...presao sam na fx 6300 i prezadovoljan sam

A ja sa fx 6300 presao na athlon 620 i prezadovoljan sam...

Odličan tekst, koga ne mrzi da čita
http://www.anandtech.com/show/10000/who-controls-user-experience-amd-carrizo-thoroughly-tested

Ukratko, kad su AMD laptopovi (i AiO, SFF, OEM desktop...) u pitanju, u lancu "AMD-OEM-kupac" se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Najstrašnije je što su OEM-i zarad kresanja troškova na (skoro) svim modelima ograničili Carrizo na single channel memoriju. I tako osakatili performanse ionako jadnog memorijskog kontrolera na 15h procesorima.

Da je samo do toga ni po lule duvana. Ima mnogo užasnijih primera - da recimo neko odredi da svi AMD procesori budu upareni sa HD monitorima, jer se tako kreira računar na kome se "uštedi", odnosno na kome OEM uveća profitnu marginu. Ili, neshvatanje da APU može da pušta Full HD rezoluciju. Takvih priča ima poprilično, memorijski kontroler još i mogu da shvatim kao grešku nekog executive-a koji ne poznaje kako hardver funkcioniše, ali ovakve stvari...

U svakom tekstu o AMDu ponavljam da su samo OEMovi krivi i niko drugi za takve stvari; postoje svi (hardverski) uslovi da tržište bude preplavljeno pristupačnim a solidnim računarima baziranim na AMD hardveru. Međutim, oni kao po pravilu uparuju AMD sa kućištima slabijeg kvaliteta, stave jedan memorijski slot, ugrade slabe baterije, ubace najgrđi TN, koriste baš najnajjeftinije čipove, ne stavljaju SSD-ove u takve mašine iako su dovoljno jeftini, ili prosto iskoriste te računare da im dignu cenu skoro u rang konfiguracije bazirane na Intelu i uvećaju profitnu marginu. Nekada je Intel plaćao da se podmeću stvari njihovom konkurentu, uglavnom kroz rabate na procesore, a danas OEMovi bukvalno imaju takve kadrove da se opisane stvari same dešavaju...

Poslednja izmena:
http://wccftech.com/intel-talks-cross-licensing-amd-gpu-ip/
Intel hoce licencu? uzvrtili se oko AMD-a, sa druge strane AMD-u trebaju pare nije iskljuceno da padne neka saradnja :)
Dolazak zen-a dolazak 14nm gpu-ova, interesovanje "velikana" za AMD proizvode, trziste konzola tj visemilionska prodaja na kakvom je putu AMD?

Na ovom forumu se godinama sahranjuje, jel se to promjenila prica :d?

Nazad
Vrh Dno