Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Jel se zna nesto za DAC? Da li ga uopste ima?

Naravno da ima šanse, isto kao što postoji opasnost i verovatnoca da te zgazi auto kada izadjes na ulicu, tako i ovde, i to je prosto tako. Zbog takvih stvari postoji garancija.
Ne sećam se da su se u temi o S6 ljudi masovno žalili na burn in...a članovi foruma su zahtevniji korisnici od proseka.
Nebih rekao da postoji garancija na burn in...

Poredi potrosnu robu sa zivotom...

Postoji nešto što se zove verovatnoca, u tom kontekstu je pisano, postoji verovatnoca da nas uskoro udari kometa, samo što je jako mala...i taj primer sam mogao da uzmem, elem, čovek hoće da mu neko garantuje da se neće desiti burn in, a to je nemoguće...
A ovo mi je neverovatno da garancija ne pokriva burn in...

Al zato na telefonu od 700€ sa IPSom garantovano nemaš crnu, pa kako ko voli :D

Postoji nešto što se zove verovatnoca, u tom kontekstu je pisano, postoji verovatnoca da nas uskoro udari kometa, samo što je jako mala...i taj primer sam mogao da uzmem, elem, čovek hoće da mu neko garantuje da se neće desiti burn in, a to je nemoguće...
A ovo mi je neverovatno da garancija ne pokriva burn in...
Cepaj malo jaci brajtnes duze vreme i imaces burn in,a to nema veze sa verovatnocom,burn in se javlja prilikom koristenja jaceg osvetljenja,a ne kako se kome zalomi...tako da,po meni je to velika mana amoled displeja...ali zato im je stvarno crna boja neprikosnovena,tu stvarno skidam kapu!

Ne vidim samo potrebu za jacim osvetljenjem (osim ako nisi na suncu)...kod mene klizac stoji na 3mm od pocetka i to mi je vise nego dovoljno za komotan rad i izgled svega. Prosto obozavam kad mi neko daje tel da nesto vidim, pa mi "izgore" oci kad upalim isti ;)
Sa druge strane, razumem te sinda u podpunosti, boli kad nesto skupo platis i onda moras da strepis hoce li se desiti nesto sto ne treba i kada!

Stvarno, nije mi jasno zasto bi neko uzeo S7 i odvrnuo slajder za brightness do kraja..

Pojavljuje se i na auto osvetljenju posle 8,9 meseci/godinu dana ...
Status bar i pozicije sata, baterije, signal ... ne mogu da se menjaju bez rut-a .

Naravno da ce se pojaviti i 4k amoledi pa mozda budu jos bolji za VR i slicno ali ovde mislim na normalnu upotrebu, stvarno mi je tesko da zamislim bolji displej od onog sa sestice (logicno i od ovih S7 iako ih necu videti jos neko vreme)

4K možda ubace u note 6. Ako su ovo strpali u S7 liniju, ne znam šta će tek u note 6.

I mene zanima?

Malo nervira što nije wide slika. I slikao je makete koje su mu veoma blizu, izađi prijatelju na ulicu pa da vidimo šta može.

Poslednja izmena:
Stvarno, nije mi jasno zasto bi neko uzeo S7 i odvrnuo slajder za brightness do kraja..
Mozda zato sto ima slabiji vid,vise mu se tako svidja,itd itd...meni je recimo dovoljno i na 40-50%,ali nekom nije...msm,cemu poenta onda slajdera ako nije preporuceno da ga napanjis do kraja ako ti je to gusht? Ogranici ga onda softverski nekako,i cao zdravo.
Izvinjavam se na off-u.
Btw jedva cekam utiske nekoh sa foruma za S7. Mene najvise zanima kamera u odnosu na S6,kolika ce realno biti razlika..

Pa i ograničeno je softverski, ako odvrneš do kraja neceš dobiti maksimalno moguce osvetljenje, koje ide samo na automatici kada je podešena do kraja, kada jako svetlo pada na senzor. Tako je godinama unazad na Samsungu.

Baš zbog toga demo uređaji imaju izražen burn - in, uvek je jako svetlo u poslovnicama a oni su podešeni na automatici i upaljeni su ceo dan.

Poslednja izmena:

Galaxy S7 has custom camera module with Sony IMX260 sensor, and homebrew audio DAC

Ovde pise da ima neki novi Samsungov DAC ali mislim da je to malo ''zacinjena'' prica.
Samsung od 2010. koristi budzetne Wolfson DAC cipove, tako je bilo godinama. Cirrus Logic je kupio Wolfson sredinom 2014. godine.

E sad kada se pogleda oznaka ovog navodno Samsung ''homebrew DAC-a'' lako moze da se zakljuci da su nastavili dosadasnju saradnju samo ovaj put sa Cirrus Logic-om ali da su verovatno narucili neku blago izmenjenu verziju :) (kao npr LG G4 sto ima posebnu verziju sony IMX senzora za kameru - imx234 dok je kod ostalih IMX230, razlika je u broju MP i tim oznakama).

Cirrus Logic CS42L73 Smart Audio CODEC
Ultra Low Power Device for Mobile Audio and Telephony

Vrlo verovatno je taj DAC u pitanju, dakle nema sta tu da se razmislja, sigurno nece zvucati losije od dosadasnjih Samsunga, zvuk ce biti odlican 99% :)
Bolje razmisljajte kako da predjete na sto bolje sluske :D

Naravno ovo mozda vazi samo za Exynos verziju ali posto se Qualcomm odavno po zvuku priblizio kvalitetu wolfson cipova onda nije nema mana ako SD verzija S7 ne bude imala zaseban DAC, cak je i zvuk sa SD800 odlican a mogu tek da zamislim na SD820.

@ sinda

Znam i sve si u pravu oko burn in-a ali pazi, ja sam pricao o kvalitetu prikaza koji do skoro nije bio krsten na amoledu. Burn in je posebna prica ali posto je Samsung telefone najbolje menjati na 12 meseci (zbog softvera i podrske) onda ko kupi nov ili do 6m star telefon sa novim amoledom verovatno nece ni primetiti burn in koji moze toliko da smeta.

Npr u slucaju da pocetkom 2017. kupim S7E (nov iz oglasa) zamenio bih ga najkasnije za godinu i po dana (za neki drugi fon ili S8E) a do tada burn in tesko da moze da napravi katastrofalne probleme, verovatno ce se pojaviti posle 12-ak meseci ali u blazem obliku.

Poslednja izmena:
Evo jedna insajderska informacija
U vipu već imaju na stanju i s7 i s7edge u svim bojama samo čekaju 11 mart da puste u prodaju i biće na poklon vr - cene još nisu formirali

@HSV
Druze,moze amoled biti savrsen po prikazu koliko god hoce,ali dok god ima i najmanju sansu za popije burn in-za mene je to fejl krvavi!!! Zamisli pljunem na nov tel 700-800€,i onda moram da pazim na brajtnes,tj da ga ne odvrcem mnogo,da nebi zaradio burn in...???wtf??? Za te pare,po meni fon bilo koji NESME da ima manu,ali nikakvu!!!!

Posto je IPS bez mane i nema mrtve/zaglavljene pikseke. I sivu-crnu na 70-100%...

^ ali nemaš ni jedan dobar telefon sa IPS :D

@hsv.stoned, hvala.

Evo jedna insajderska informacija
U vipu već imaju na stanju i s7 i s7edge u svim bojama samo čekaju 11 mart da puste u prodaju i biće na poklon vr - cene još nisu formirali
Pa kada ce da formiraju cene ? Mts i telesmor izbacili odmah posle pola dana

Posto je IPS bez mane i nema mrtve/zaglavljene pikseke. I sivu-crnu na 70-100%...
Bogami,drugar dobio nov LG G2 onomad,zbog jednog mrtvog pixela,dali je neko dobio drugi tel zbog burn in? ;)

Pa u suštini i ok potez :)
Kome nije dovoljno za aplikacije i sistem 32/64GB onda *** ...

Pa dovoljno je 32-64Gb ali ne kapiram zasto ogranicavati.. ko zna koliko ima apps/hd games ovisnika, telefoni brutalni hardverski a onemoguceno im nesto sto android podrzava. Meni svakako za aplikacije ne treba previse prostora :)

While the microSD slot has made a return on Galaxy S7 and S7 edge, the slot does not feature Android 6.0's adoptable storage system. Why? Samsung says for two reasons. First, if someone pulls out the SIM and doesn't replace the SD card - or leaves it out and starts trying to open apps - the microSD card formatted as system storage could result in confusion for users. You also can't remove the SD and place it in another device, which Samsung claims people commonly do. Second, Samsung claims Google is discouraging adoptable storage on phones which have sufficient built-in storage and/or place the SD in a spot where it may regularly be removed, like the SIM slot. Do I believe people could become confused in some way about what adoptable storage entails? Sure. Do I believe this means it should be completely disabled, as opposed to a flag nested away in developer options for power users who actually want it? That's a much harder sale to make. LG has allegedly chosen to do the same thing (disable adoptable storage) on the G5 for the same reasons.

To je objašnjenje :)

O ovome se već pisalo par strana unazad.
Post #980

Poslednja izmena:
Ovo zbog sim/micro sd slota ima vise logike :)

... Zamisli pljunem na nov tel 700-800€,i onda moram da pazim na brajtnes,tj da ga ne odvrcem mnogo,da nebi zaradio burn in...???wtf??? Za te pare,po meni fon bilo koji NESME da ima manu,ali nikakvu!!!!
Samo što cena nema skoro nikakve veze sa samim kvalitetom uređaja i njegovim manama. Cena je tu zbog one predstave sa Cukenbergom, promoterki u Ušću, i silovanja sa reklamama koje je već u punom zamahu. I kad vidim sve to, pomislim da sam jedini magarac koji misli da je 800-900 € suludo visoka cena za komad telefona, ma koliko da je zanimljiv u momentu pojavljivanja.

Ma to ograničavaju zato što su SD kartice tako brz i pouzdan storage :p.

Nazad
Vrh Dno