Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sa D3i bi moglo, ne znam dal moze on da se kupi?
Svaki put moram da objasnjavam pola sata kad krenem da ih zovem..

KOMPATIBILNOST D3 SBB-a I SAMSUNGA 5. GENERACIJE? Pozdrav ljudi treba mi pomoc. Nikako ne mogu da resim. Imao sam D3 uredjaj koji je radio na mom tv-u 5. generacije SAmsung UE32j5000 to je 32 inca i sve je ok do jednog trenutka kad ne mogu da gledam tv preko hdmi kabla vec mi stavljaju cinceve i imaju neki izgovor kako ce se to resiti, Dolaze drugi put sa kablom hdmi medjutim nista od toga. Sad mi radi d3 ali preko cinceva pa mi je slika losija. Oni kazu da je do tv-a da nije kompatibilan a tv je nov, pre mesec ipo dana sam ga kupio i svaki put kaad zovnem sbb oni dodju i imaju neki glup izgovor. Stvarno ne znam kako ovo da resim> AKO MOZE POMOC.
HVALA

Posto planiram da odjavim DUO TV+NET Silver paket jer Telekom uvodi optiku u moju zgradu, jel postoji opcija da se zadrzi postojeci D3 prijemnik i da se ne placa renta za isti? Neki ugovor za koriscenje D3 i sl.?

Uzmes hit paket 310 din tu imas sk4,5,6 doduse u sd i jos neke kanale i onda nemoras da placas rentu
pozdrav

Posto planiram da odjavim DUO TV+NET Silver paket jer Telekom uvodi optiku u moju zgradu, jel postoji opcija da se zadrzi postojeci D3 prijemnik i da se ne placa renta za isti? Neki ugovor za koriscenje D3 i sl.?

Koji deo grada?
Koja im je ponuda?
Pozdrav.

Malo nerazumljivo napisano eli eto...

Ako mislis na raskid ugovora sa SBB onda moras da vratis D3, modem - opremu.

Opet ako mislis da raskines ugovor sa SBB sta ce ti D3 SBB-ov kad ne moze da radi nigde osim kod SBB-a? Kad uzmes Telekom varijantu dobijas od njih opremu.

Pozdrav!

Pa može da se uzme D3i. Ne plaća se renta za prijemnik, već mesečno 990din za start paket.

misli da zadrzi d3 ali bez neta da gleda samo kablovska ja sam mu reko najjeftinije resenje je start i hit paket da ima tu sve sk kanale a na telekom uzme iptv ako oce i ima sve da gleda
pozdrav

misli da zadrzi d3 ali bez neta da gleda samo kablovska ja sam mu reko najjeftinije resenje je start i hit paket da ima tu sve sk kanale a na telekom uzme iptv ako oce i ima sve da gleda
pozdrav

Hvala na predlogu! :) Inace, ne treba mi IPTV, Telekom uzimam samo zbog neta. Mojima treba kablovska... Mada, moze da ostane samo analogna kablovska.

@Sceka222

Odjavio bih samo Silver paket, a ne komplet SBB. Ako odjavim Silver, znam da im vracam i modem, ruter sto sam dobio od njih i D3 prijemnik i da mi ostaje samo analogna kablovska pa sam pitao da li je moguce u tom slucaju zadrzati d3 prijemnik bez placanja mesecne rente tj. da li postoji neki ugovor za koriscenje D3, ali ocito ne postoji. :) Ma ukucani navikli na D3, pa zbog njih..Sto se mene tice, ne treba mi. ;)

Poslednja izmena:
Koji deo grada?
Koja im je ponuda?
Pozdrav.

Labudovo brdo. Sto se tice ponude, valjda vazi standardna ponuda sa njihovog zvanicnog sajta. :) Nisu jos zavrsili, ostalo je samo da provuku kablove. Danas su zavrsili polaganje creva, zatrpali su sve. Po recima majstora, u toku nedelje ce da provuku kablove.

Hvala na predlogu! :) Inace, ne treba mi IPTV, Telekom uzimam samo zbog neta. Mojima treba kablovska... Mada, moze da ostane samo analogna kablovska.

@Sceka222

Odjavio bih samo Silver paket, a ne komplet SBB. Ako odjavim Silver, znam da im vracam i modem, ruter sto sam dobio od njih i D3 prijemnik i da mi ostaje samo analogna kablovska pa sam pitao da li je moguce u tom slucaju zadrzati d3 prijemnik bez placanja mesecne rente tj. da li postoji neki ugovor za koriscenje D3, ali ocito ne postoji. :) Ma ukucani navikli na D3, pa zbog njih..Sto se mene tice, ne treba mi. ;)

Pa rečeno ti je da ostaje D3, ali si ubavezi da uzmeš neki od paketa, npr start i onda plaćaš mesečno održavanje i cenu tog paketa. Ne znam da li se naplaćuje i renta za uređaj, a osnovna kablovska od 60 kanala ostaje na ostalim tv-prijemnicima. :)

renta je 250 din a hit paket je 310 pa se isplati uzeti taj paket pa da imas komplet sk kanale ako ti trebaju nego da placas samo za risiver
pozdrav

Pa rečeno ti je da ostaje D3, ali si ubavezi da uzmeš neki od paketa, npr start i onda plaćaš mesečno održavanje i cenu tog paketa. Ne znam da li se naplaćuje i renta za uređaj, a osnovna kablovska od 60 kanala ostaje na ostalim tv-prijemnicima. :)

Moracu da ih kontaktiram. Mislim da se placa renta ako uzmes samo Start paket.

EDIT:

@gicko , hvala ti, ubedljivo najbolji predlog! :)

Poslednja izmena:
Koliko ja znam za jedan D3 se ne placa nista. Ako bi uzeo Start ne bi placao za D3 uredjaj (eventualno bi placao koriscenje naprednih funkcija, ono vracanje... a to je valjda 100 kinti mesecno). I moze bez ugovorne obaveze.

Pozdrav!

Samo 1 D3 mi i treba. Siguran si da se u tom slucaju ne placa renta?

Pa kazem, koliko ja znam. Nisam cuo da neko placa rentu za samo 1 D3. A i nije tesko da saznas ako pozoves telefonom, pretpostvaka je da taj podatak ipak znaju (mnoge stvari nemaju pojma, one zenske koje se javljaju, ali tako nesto bi trebalo da znaju).

Pozdrav!

Ovaj sbb je postao uzas, evo peti put ovaj mesec puca i net i televizija. Pa ni mrtav pijan ne bi uzeo njihov telefon

KOMPATIBILNOST D3 SBB-a I SAMSUNGA 5. GENERACIJE? Pozdrav ljudi treba mi pomoc. Nikako ne mogu da resim. Imao sam D3 uredjaj koji je radio na mom tv-u 5. generacije SAmsung UE32j5000 to je 32 inca i sve je ok do jednog trenutka kad ne mogu da gledam tv preko hdmi kabla vec mi stavljaju cinceve i imaju neki izgovor kako ce se to resiti, Dolaze drugi put sa kablom hdmi medjutim nista od toga. Sad mi radi d3 ali preko cinceva pa mi je slika losija. Oni kazu da je do tv-a da nije kompatibilan a tv je nov, pre mesec ipo dana sam ga kupio i svaki put kaad zovnem sbb oni dodju i imaju neki glup izgovor. Stvarno ne znam kako ovo da resim> AKO MOZE POMOC.
HVALA

Ako je slika loša to je zato jer su ti dali kompozitni kabl (3 činča - 1 slika + 2 zvuk), dok ti ne reše problem traži im ili sam nabavi komponentni kabl (5 činčeva - 3 za sliku + 2 za zvuk), sa tim kablom su male šanse ćeš i primetiti razliku u slici u odnosu na HDMI vezu. I ja sam ranije imao isti problem sa LG televizorom koji su mi rešili zamenom D3 uređaja a u međuvremenu sam koristio komponentnu vezu i slika je bila ok.

Ja evo vec nekoliko dana trazim kabl HDMI - Component (YPbPr) i ne mogu nigde da nadjem...

Takav kabl nećeš naći jer komponentna veza je analogna a HDMI digitalna. Mora da postoji neki aktivni DA konvertor u toj vezi da bi to moglo da radi. Šta uopšte želiš da povežeš (koje uređaje) na taj način?

Poslednja izmena:
Postoji, ali neće raditi. Znam da ti to deluje čudno ali ti kablovi su prevara, kao i svi HDMI-VGA ili HDMI-Composite kablovi koji se za par $ prodaju po eBay, allibaba i sličnim mestima.

Da bi izvorni digitalni signal koji ide preko HDMI konektora prilagodio signalu kakav je potreban na analognom komponentnom ulazu moraš imati neki Digatalno-Analogni (DA) konvertor.

Prilozi

• hdmi-component1.jpg
    hdmi-component1.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 156
  • hdmi-component2.jpg
    hdmi-component2.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 166
Sami kablovi nisu prevara, problem je sto korisnici zele da za par dolara dobiju konverter signala. Postoje televizori (naravno, veoma mali broj) koji imaju DAC/DSP cipove koji omogucavaju konverziju digitalnog signala u analogni. Ali u 99% slucajeva kupovina ovih kablova je cisto bacanje novca, jer su potpuno neupotrebljivi.

Na kojim portovima su uglavnom udpxy statusi?

Caos, prosuo sam koka-kolu na daljinski (opet). Pre godinu dana su mi vec jednom menjali daljinski. Da li ce opet hteti besplatno ili cu morati da platim nesto? Hvala!

Ja nemam SBB, još uvek ,ali kakvi su im ovo prekidi u emitovanju kanala od kojih neki uopšte i nisu u ponudi kanala?
sbb.png

Slo 2 HD , Slo3,ORF,Pink Fashion, Net TV...

Poslednja izmena:
To su mozda testni kanali ili su radovi na medjunarodnim linkovima preko kojih ide televizija.
Posto SBB ima istog vlasnika kao Telemach Slovenija, Telemach BIH, TotalTV, NetTV.Plus, radovi su mozda na zajednickoj infrastrukturi.

Pa pretpostavljam da ima veze sa Slovenijom i BIH, ali što bi to korisnike SBB-a u Srbiji zanimalo?

Koja je poenta imati RTS HD kanal i Ligu sampiona kad ton uvek krči?!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno