Šta je novo?

Windows (phone) 10

Osim SMS-ova od banke da je legla plata :d
I to ne od svake banke. Na Erste ne radi ali zato od Telenor banke uredno dobijam. Sad ni sam nisam pametan da li je do wina ili pružaoca usluge za banku.

Poslato preko mTalk

Pa ono, na 520 sa 8.1 uvek stizalo, od kako sam presao na 550 sa Win10 ne stize.. Jasno je da da je do Win10 cim nam se obojici desava..

Ne bih rekao da radi besprekorno kako je receno ali radi. Javljaju se ponekad poruke loading, resuming pri povratku u sms app. Kada kucas broj na dialeru pomalo zastajkuje. Sve ovo je posledica jos uvek nedovoljne optimizacije Os-a. Svakako zvanicno jos nije pusten za stare modele pa je i donekle ocekivano. Dobra stvar je sto se za 5min mozes vratiti na 8.1 ukoliko ti ne odgovara. Ja dam picajzla pa mi malo smetaju ove stvari, ali me iskreno mrzi da se vracam na staro. Mail app je def bolja, koristim korporativni office 365, radi ok.

Sent from mTalk

Da, to se desi povremeno i meni, ali ipak je upotrebljiv, posebno kad su u pitanju pozivi, sms, kamera i mejlovi - ja konkretno dosta primam i saljem mejlova... Napomenuo bih ipak da mi se jednom dogodilo da mi se telefon restartuje kad me je neko nazvao, a ja bio u Outlooku, nesto citao il sta ja znam... Pricao sam, al se posle minut - dva razgora telefon restartovao. Ipak, to mi se tako dogodilo samo jednom za sve ovo vreme na w10m. Ipak bih dodao da je neko posle Nove godine pominjao kako mu se telefon zapucao tokom slikanja, ne znam jel se to sada nekome desava...

EDIT: Kod mene poruke od Societe banke uredno stizu.

Poslednja izmena:
gmail

Evo skidam build 71. Do sada sam imao sledeci problem. Imam vise mail-ova svi gmail preko outlook poste. Primljene mail-ove vidi sve na svim nalozima. Poslate ne mogu nikako da ucitam tj uspio sam ucitati jedan na jednom nalogu. To mi je nekad bitno da prosljedim nesto sto sam vec poslao, ali idem na jos tj more pa na poslate stavke tj sent items i nema nista poslje sinhronizacije koja traje i traje osim tog jednog maila. Malo zbrzano, ali se nadam razumljivo.

Pa ono, na 520 sa 8.1 uvek stizalo, od kako sam presao na 550 sa Win10 ne stize.. Jasno je da da je do Win10 cim nam se obojici desava..
Pa ima veze sa win10 ali možda nije problem u njemu. Ako radi sa dosta drugih banaka onda možda nešto kod Erste banke ne šljaka, tj. kod Halcoma koji im pruža uslugu. Sad moram da idem i otkažem tu sms uslugu kod njih pošto mi ne radi a plaćam je.
Mada cimaću ih opet sutra-prekosutra da vidim mogu li još nešto pokušati.

Poslato preko mTalk

Evo skidam build 71. Do sada sam imao sledeci problem. Imam vise mail-ova svi gmail preko outlook poste. Primljene mail-ove vidi sve na svim nalozima. Poslate ne mogu nikako da ucitam tj uspio sam ucitati jedan na jednom nalogu. To mi je nekad bitno da prosljedim nesto sto sam vec poslao, ali idem na jos tj more pa na poslate stavke tj sent items i nema nista poslje sinhronizacije koja traje i traje osim tog jednog maila. Malo zbrzano, ali se nadam razumljivo.

Ne znam, trebalo bi valjda da ti se i to automatski sinhronizuje odmah nakon sto odaberes sent mail (na nekim nalozima mi pise i sent items, mada valjda je sent mail na gmailu) i jednom taj folder singronizujes. Jel si mozda vezivao te inboxe? Izgleda da to malko pravi probleme, meni nije hteo da smanjuje broj primljenih mejlova sa plocice i lockscreena dok su mi bili povezani inboxi, a nakon skidanja unpin-ovanja vratilo bi mi se u normalu - do narednog primljenog mejla. Danas sam vrati da mi ne budu povezani inboxi i cini mi se da radi bolje po tom pitanju. Sad, naravno, ovo je sve nagadjanje, al probam da dam ideju. :)

Kako ti radi 550? Drug jedan uzeo zali se mnogo.

Radi ok s obzirom da sam na onom .29 buildu. Zakucao se par puta, myTube recimo zakucava u multitaskingu, imam onaj problem sa slusalicama da nekad prepozna samo levu slusalicu. Sta znam, ja sam entuzijasta, mnogi bi lakse izludeli na takve stvari, raduju me novi buildovi koji moraju bolje da rade..

Hoćeš li ti više odraditi update sa tog .29 builda? :D Pola sata posla, više si vremena izgubio na kukanje po forumu :D

Ne mozes ti da zamislis sta mene sve mrzi.. tako da ono, OTA je iz raja izasla :D

:D Treba ukupno tri klika i onda ostavis tel. sat vremena i on sam sve završi ;) Ja radio bar 5 puta do sad :)

btw, izgleda ću morari hard reset posle ovog .71 builda, nekako mi se čini da je tel radio fluidnije sa .63

550 odlično radi na .71. Stvarno sam zadovoljan.

P.S. Ne trudi se, Boris je veliki protivnik preview programa :) Ako više od dve godine nismo uspeli da ga nateramo da stavi DP 8.1 na 520 nećemo ni ovo sad.

Jesi li radio hard reset na 550 ili sam update? Imam i l550 pa razmisljam da li da pustim update, na l640 nisam bas zadovoljan

Ni jednom nisam radio HR na 550 a sve insider buildove sam instalirao kako su dolazili...

Darko zvani, "nikad nemam problema i sve mi savrseno radi uvek ne znam o cemu pricate" :D :)

Šta su prednosti .104ke u odnosu na .71?

Pa ne znamo mi. Mislio sam da ima negde koje su prednosti u odnosu na .71... Valjda oni koji to prave izbace prednosti novog apdejta u odnosu na stari :d da bi znali šta nas očekuje.

Ne znaju ni oni same, pa napišu listu ispravki kad im korisnici prijave da li nešto radi ili ne. :d

Radi ok s obzirom da sam na onom .29 buildu. Zakucao se par puta, myTube recimo zakucava u multitaskingu, imam onaj problem sa slusalicama da nekad prepozna samo levu slusalicu. Sta znam, ja sam entuzijasta, mnogi bi lakse izludeli na takve stvari, raduju me novi buildovi koji moraju bolje da rade..

Cekaj, i ti si na .29?

Kako je onda moguce da je meni na istoj verziji sw telefon prakticno neupotrebljiv zbog katastrofalnih bagova koja sam bukvalno odmah primetio a ti vec 2 meseca koristis i ne zalis se? :)
Mada malo bolje radi i sa manje bagova otkad sam apdejtovao na poslednju zvanicnu verziju tj .29, pre toga (po vadjenju iz kutije) telefon bukvalno nije bilo moguce normalno koristiti, sa .29 je to moguce ali i dalje uz veoma ceste i gadne bagove.

Bio sam ubedjen da je tvoja L550 na novijim ''insajder'' verzijama sw..

Ali evo sad apdejtujem na .71 pa cu javiti kako radi u 550 temi.

Poslednja izmena:
Nemam katastrofalnih bagova, kazem par puta se zakucao ali samo jednom sam morao da ga ugasim i upalim, ostali slucajevi su bili da ne reaguje nista, virtuelni navigacioni tasteri se ne pojavljuju, i onda samo ugasim ekran i upalim (nekad mora vise puta da se klikne na dugme) i dodje sebi. myTube preteski to hoce da uzrokuje, jednom kad je ortak hteo da poveca brightness se isto tako zakucao, jednom u Settings meniju bez ikakvog razloga.. 4, 5 puta ukupno mozda za dva meseca.
Ali definitivno nije build s kojim ides na trziste i osvajas nove korisnike :)

Sta da ti kazem, na ovoj 550 je pocetni sw radio bukvalno katastrofalno a na .29 ''samo'' ocajno :)

Ali kapiram da ce sad na .71 sve biti daleko bolje. Evo vec vidim da je telefon fluidniji i brzi iako se vidi da to moze jos bolje, sad mi samo ostaje da danas i narednih dana proverim stabilnost softvera, valjda nece biti vecih bagova. Ali ovako ''na prvu loptu'' ovo vec lici na nesto i podseca na WP8 fluidnost/brzinu ali ima mesta za napredak.

Ocekivao sam da je procedura smaracka i komplikovana (smara me da gubim vreme na ispravljanje brojnih gluposti koje je sam proizvodjac trebao da sredi, to vazi za svaki OS) ali ne moze lakse od ovoga i svakome ko kupi W10m fon sa kilavim pocetnim (i zvanicnim softverom) savetujem da odradi ovakvo apdejtovanje.

Hvala jos jednom Darku1290 na savetu i instrukcijama!

Da li se jos nekome desava da se Groove zakuca ili mu treba par sekundi da pusti/promeni pesmu? SD mi je star, mada probao na staroj Nokiji nema problema.
Edit: Hm, cudno, radi normalno bez slusalica, kad ubodem sluske ide kao loading na play i onda se ukoci kad promenim pesmu na taster od slusalica. Ucitava nekih 10 sekundi, pa pusti pesmu.

Poslednja izmena:
Jok, Groove sam koristio jedno mesec dana dok nisam presao na Deezer, takodje muzika na SD kartici.. nijedan problem.

Sta da ti kazem, na ovoj 550 je pocetni sw radio bukvalno katastrofalno a na .29 ''samo'' ocajno :)

Ali kapiram da ce sad na .71 sve biti daleko bolje. Evo vec vidim da je telefon fluidniji i brzi iako se vidi da to moze jos bolje, sad mi samo ostaje da danas i narednih dana proverim stabilnost softvera, valjda nece biti vecih bagova. Ali ovako ''na prvu loptu'' ovo vec lici na nesto i podseca na WP8 fluidnost/brzinu ali ima mesta za napredak.

Ocekivao sam da je procedura smaracka i komplikovana (smara me da gubim vreme na ispravljanje brojnih gluposti koje je sam proizvodjac trebao da sredi, to vazi za svaki OS) ali ne moze lakse od ovoga i svakome ko kupi W10m fon sa kilavim pocetnim (i zvanicnim softverom) savetujem da odradi ovakvo apdejtovanje.

Hvala jos jednom Darku1290 na savetu i instrukcijama!

Realno kad kupis najgori/najjeftniniji windows telefon ne mozes bas da se zalis mnogo na sam sistem.

Msm kupi najjeftiniji android pa ces da vidis kakvo iskustvo ces da dobijes :) .

To je odlican telefon za te pare ali msm da ste trebali da uzmete 640 i ti i boris.

Ako su ga uzeli za dinar, prodajte i uzmite 640 iz oglasa, Bog da vas vidi. :D

To sam i ja uradio... Jedino sto je stajao 2 nedelje u oglasima, na kraju jedva otisao za 90e. Ali l640 se moze uzeti za ~120e

Vrh Dno