Šta je novo?

iOS 9

Što se kontakata tiče, idi na contacts (ali direktno, ne iz phone aplikacije), groups, hide all, done, show all, done. Privremeno ćeš rešiti problem. Slažem se za Spotlight, unazađen je.

to sam pronasao na netu kao jedno od resenja ali kod mene jednostavno ne menaj stvari!

evo sad sam probao sledece: kontakt koji spotlight nece da pronadje sam editovao (dodao jedno slovo i snimio) i sad spotshit HOCE da ga pronadje (plus je pronasao jos dva slicna i prikazao ih u rezultatima!)! Dakle kao da SpotLight index nije pravilno azuriran (sad cu probati da forsiram spotlight da napravi novi index...)

Poslednja izmena:
Opet imam isti bug sa propuštenim pozivima, kada kontakt u imeniku ima više brojeva, u propuštenim pozivima ne vidim sa kog broja me je zvao. iOS 9.1

Opet imam isti bug sa propuštenim pozivima, kada kontakt u imeniku ima više brojeva, u propuštenim pozivima ne vidim sa kog broja me je zvao. iOS 9.1

Kada ides na info, pa su tu detalji koliko ste pricali i brojevi obrati paznju na brojeve. Crni su oni ostali a plavi je onaj sa koga je bio poziv.

Poslednja izmena:
Sada sam opet imao propusten poziv, jedan broj je crven, kako i treba da bude... svasta. Mozda se to resetovalo jer sam imao par poziva izmedju.

Da li ima neko problema da aktivira iMessage na MTS mrezi?
Vec nedelju dana se mucim da aktiviram iMessage ali samo waiting i posle par sati failed :(
Zvao sam njihovu podrsku i rekli su da ce mi se oni javiti, ali vec dva dana ne javljaju nista...

Ne prolazi aktivacija tj prolazi ali nece da ae veze za broj vec samo za mejl.
Jedino sto mogu da ti kazem jeste da ne pokusavas previse jer ce te to poprilicno kostati.

To nije moj telefon, ali sada sam probao ponovo da aktiviram iMessage na mom telefonu koji je isto na MTS mrezi, i prolazi aktivacija bez problema, a na ovom drugom nece nikako.

P.S. Znam za mail ali meni treba za broj.

Postoji problem sa imessage kod mts-a, samo sto ne znaju kako da ga rese, navodno je problem sa bazom telefona koje je mts uvezao... juce je na kratko proradilo, ja drugaru koji je uzeo nekoliko telefona 6s preko mts, uspeo da aktiviram jedan broj, ali na drugima odmah posle minute nije htelo... on se muci od cetvrtka...

Zali se na mail koji je ostavljen u temi da ti refundiraju poruke, odnosno da ih ne platis i ako ti bas treba, a verovatno treba, budi uporan...

I da, probao sam sve fore, nista ne pomaze, da ne gubis vremen bzv :)

Upravo je proradio!
Izgleda da su resili problem, za sada. :)

Postoji problem sa imessage kod mts-a, samo sto ne znaju kako da ga rese, navodno je problem sa bazom telefona koje je mts uvezao... juce je na kratko proradilo, ja drugaru koji je uzeo nekoliko telefona 6s preko mts, uspeo da aktiviram jedan broj, ali na drugima odmah posle minute nije htelo... on se muci od cetvrtka...

Zali se na mail koji je ostavljen u temi da ti refundiraju poruke, odnosno da ih ne platis i ako ti bas treba, a verovatno treba, budi uporan...

I da, probao sam sve fore, nista ne pomaze, da ne gubis vremen bzv :)

Sto se tice ovoga, meni su poslali mail da sacekam 10. u ovom mesecu i da proverim listing.
Kad budem proverio to, da li mogu da se zalim u bilo kojoj poslovnici, tj. na standu posto mi je najbliza ona u Delta City-ju ili moram da idem negde dalje?

Mozes u bilo kojoj...

Definitivno znači odraditi "Setup as new", i za ip5s i ip6. Namerno sam ih držao tri dana bez toga, i evo progledali! Petica je naročito trpela, nasumično kočenje, crni ekran prilikom otključavanja, fale kontakti u pretrazi. Sad totalno druga pesma, skoro kao pod 8.3.

PS Šestica udomljena, stigla 6S. Osim Siri i 3D, ja ne vidim ništa (mnogo) bolje, ali ok.

2gb ram. Mnogo manje ponovnog ucitavanja apps, isto tako i sa safari tabovima. Bolja kamera, 4k snimanje. To je neko moje vidjenje.

Sacekaj jos malo,pa ces videti taj 3D.

Daleko je to od "samo"...

Koristio sam par dana 6S plus od 64GB i taj 3D touch me nije oduševio kako bi trebalo. Moje mišljenje.

Ni mene nije oduševio kao nešto epohalno, ali ga sve više koristim. Maltene pri svakom unosu teksta (kao trackpad) ako promašim neko slovo.

Šta znam, nisam ja merodavan mnogo da komentarišem ove "boljitke". A i rano još, treba vremena da se čovek navikne. Meni i 5s odlično radi, jedino onaj "reload" u safariju, dešavao se ponekad i samo sa dva taba, tako da mi se ne čini da je mmorija ( i nedostatak iste) u pitanju. 4k ne da neću da koristim u skorije vreme, nego... Bolja kamera, videćemo, meni ista, samo slika veća, ali ajde.

Nego 9.1. Imam jedan "problem", sa iTunes kopiranjem kupljenog materijala. Uradio sam kopiju dok je bio 8.3, i sve aplikacije su iskopirane i na komp. Nakon prelaska na 9.1, i instalacije bilo koje nove aplikacije na telefon, ne kopira je na kompjuter, niti je prikazuje u listingu. Broj instaliranih aplikacija je tačan. Što je najčudnije, aplikacije već iskopirane na komp, mogu da ažuriram na najnovije verzije, direktno preko iTunes. Jesu nešto promenili, ili...?

Rekoh da probam i onu News aplikaciju, pa sam promenio na US region, mada je morao i jezik da se izabere engleski, i iskreno, osakaćen Flipboard, ne? I, nema ga nigde u spisku aplikacija, niti u iskorišćenju prostora???

I što su ubacili Find my iPhone, Find my Friends?

Baterija mi se čini baš solidno. Skoro sve aplikacije doživele žešći lifting, blockeri okej, mada ja na sajtovima koje redovno posećujem, obavezno isključujem sve osim tracker-a.
Sve u svemu, čini mi se malo bolje od osmice.

Izasla beta 2

da li je neko resio problem sa SpotLightom i prikazivanjem kontakata koji su tek na 4tom mestu (skroz na kraju iza maila, smsa, notesa...) !!!!?!!

Koji blocker preporucujete?

EDIT: Kupio Purify :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste primetili ali Siri sada moze da pretrazuje i lokacije u Srbiji. Ne znam da li ima veze to sto sam prebacio region na US. Moze bez problema da prikaze, "show me the nearest bakery, McDonalds", "... Gas station", " pharmacy" etc. povezano i sa trip advisor-om.

Meni je baterija sa neka 3h50min skocila na 4h40min OST-a na iOS 9.1. Brightness na max, 3G od 08h do 16h, poslije toga WiFi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno