Šta je novo?

Problem sa kompom

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Dakle imam problem sa kompom, radilo je sve okej kod drugara doneo sam ga gajbi prikljucio i od tada kad ga upalim posle 5-7sec se restartuje i tako u krug, na ekranu nista ne prikazuje bleji crna slika i pise no video input i nesto sleep nisam siguran.Onda sam krenuo da skidam komponente, stavio sam drugo napajanje od 500w i dalje isti problem uplaim ga i on se upali pa se rr i tako u krug, dok mi maticna ne daje nikakav signal beep.Onda sam menjao slotove za ram stavljao druge i opet nista, stavio sam i drugi hard i opet ista stvar, menjao grafu i opst isto. Onda sam skinuo kuler sa procesora i obrisao pastu i opet ga stavio i od tada nece uopste da se upali.Stisnem dugme, a na kuleru(seidon 120v) zasvetli plava lampica na pola sekunde i ugasi se...
Skidao sam i celu maticnu da vidim da mozda ne pravi negde spoj sa kucistem ali sve je okej sto se toga tice.

Vec sam jednom imao problem ovakav, resio sam ga na cudan nacin tako sto sam izvadio sve iz njega pa opet vratio stavljao druge komponente i nista, i na kraju sam bio digao ruke od njega spojim ga sve, vratim ga na mesto i kazem ae problem poslednji put i ja stisnem i on upali... Ali sada to nece :wall:

Konfiguracija je iz potpisa.

Inace komp nije radio znaci nepunih 45 min, kod drugara sam ga igrao nesto malo dotu i cs, ugasio spakovao i odvezao nazad kod mene i kod mene poceo da se desava taj problem.

Poslednja izmena:
Izvadi bateriju na par minuta ili uradi clear cmos preko jumpera....
Bice da je nesto zabagovao BIOS...

Bateriju sam vadio jedno 3x, mada sam je vrlo brzo vratio, probacu kasnije da je izvadim opet

Kada budes vadio bateriju, ugasi napajanje na prekidac ili iscupaj napojni kabal iz struje, izvadi je na par minuta, pa probaj onda....

Probao i nista...

Onda sam skinuo kuler sa procesora i obrisao pastu i opet ga stavio i od tada nece uopste da se upali.
:d
Rekao bih da je neki kratak spoj u pitanju. Ukoliko nemas iskustva sa tim stvarima, mozda je najbolje da zatrazis pomoc od nekoga, da izvadis maticnu iz kucista pa pokusas sve polako iz pocetka.

Poslednja izmena:
Evo sada opet drzi upaljen par sekundi pa se restartuje, skidao sam celu maticnu i gledao da li ne pipa mozda kuciste, ali to je sve lepo namesteno, cak sam je vadio iz kucista da vidim i isto

Posto si skidao kuler sa procesora, proveri da li lepo procesor naleze. Ako je i tu situacija ok, i sve si ostalo proverio, psu, mem., gpu, probao bez optike, itd... onda nista vise ne preostaje sem ploce.

Sad cu opet sve po redu da proverim

Probaj da izvadis memoriju ili grafiku pa vidi jel ce ploca da se oglasi...tj.da pisti...

Odneo sam bio u servis ploca je crkla...
Nego da li je neko imao iskustva sa prodavnicom microsystems (racunari.net) ?
Kakvi su sto se tice garancije posto ne mogu da nadjem racun i garantni list?

Poslednja izmena:
Kakvi god da su, bez garancije i racuna tesko da ista mozes..

A zar nije valjda bitan s/n?

Možeš možda lepo da zamoliš u prodavnici da pogledaju dali imaju nešto zapisano ili na kompjuteru ali red je kada kupiš nešto takvo u prodavnici, lepo zapakovano itd. da sačuvaš kutiju, sve delove koje ne upotrebiš, račun, garanciju i to sve zadržiš bar dok traje garancija ali i duže pošto će to vredeti više ako želiš da prodaš. Za vrednije stvari treba i da ih registruješ kod proizvođača, ponekad je moguće ostvariti garanciju koja može biti i duža od 2 godine koliko u radnji moraju da daju po zakonu.
Garancija nije jednosmerna, ima uslova koje i kupac mora da poštuje.

Poželjno bi bilo da nađete i donesete fiskalni račun, a ako ne uspetete da nađete, donesite bez računa imamo mi u našoj evidenciji.
Pozdrav,
Tomislav Ratković microsystems

Uvek cuvam sve garancije, ali izgleda da se ova zagubila kada sam otvarao 10x kutiju u nadi da popravim plocu :D

Danas dok sam skidao procesor iskriviao sam 3 do 5 pinova(ne znam dal sam sada ili je od ranije), radnik u prodavnici mi je rekao da mogu da posalju ali da nece biti 99% priznata garancija i dao mi neke brojeve telefona od ljudi koji popravljaju maticne, jedan od njih je i cika pera(clan foruma) ali on ne radi te iskrivljene pinove, dao mi je i broj od jednog Nemanje iz Nusiceve ulica(dida pc), ali se ne javlja(verovatno ne radi).Da li znate nekog ko zna da popravlja te iskrivljene pinove? Ne bih ja da ih ispravljam nemam zivaca za to lakse mi da platim pa sta bude bude..

poz

Danas dok sam skidao procesor iskriviao sam 3 do 5 pinova(ne znam dal sam sada ili je od ranije)

Imao sam neki osecaj da je to u pitanju :) Iskreno ne znam ko ispravlja te pinove, da je proveren. Sacekaj nekoga da se javi, verujem da ima par clanova sa foruma koji to rade.

Ali ubedjen sam dok sam gledao u soket da mu nista nije bilo :D
Sutra zovem dida pc da vidim dal moze da popravi to, mada bilo bi lepo da se javi neko ako zna da popravi ili zna nekog ko zna :D
Placanje popravke se podrazumeva :D

Poslednja izmena:
Lzavisi koliko si ih iskrivio. Ako nisi presavio krvnichki uzmes patent olovku i pin u vec od mine u drugu ruku skalpel i ispravljaj polako.
A sto se tice kompa trebao si da ga odneses kod ortaka i opet probas tamo. Ako je kod njega ok a kod tebe ne radi imas problem sa strujom.
Il si stavio mnogo potrosaca na tu strujnu granu il ti je slabiji napon.

Moja preporuka je da ipak plocu odneses kod nekoga ko to radi, nemoj sam pokusavati da vratis, ispravljas pinove.

Nasao sam na netu dva servisa koja to rade, pa ih zovem u ponedeljak da vidim koliko i sta...Mada ovi jedni su mi rekli da kosta oko 1000 dinara, tako da bolje da dam crvenu nego ja da se krivim i nerviram :D

Kao sto rece #to3a, ne znam koliko su ti pinovi iskrivljeni i u kakvom su stanju... bolje je jedna crvena nego ici na rizik. Pin lako moze da se zalomi.

Javljam u ponedeljak sta je bilo...

Da ne otvaram novu temu, rasturio sam ceo PC radi ciscenja i ugradnje jos jednog ventilatora, kada sam ga sklopio i ukljucio dobio sam sledecu poruku
20151107_233451.jpg20151107_233451.jpg, u cemu je problem?

Jesili probao bez ičega u USB portovima, uključujući i prednje ili eventualno neki čitač kartica u kutiji ? Ako imaš sa prednje strane, otkači ih sa ploče.

Zasto si uopste skidao procesor?

Dokon pop znate sta radi.....nisam vadio jedino procesor...sve sam ostalo rasturio, menjao napajanje i ventilator iz starog napajanja ubacio u kuciste koje sam morao da secem zbog velicine ventilatora i sve je ispalo odlicno, kada sam sastavljao komponente IZBUTAO sam konektore koje idu na maticnu sa front panela led hdd, led power, usb..... *** izvinjavam se sam sam napravio problem.

Evo da javim, komp sada radi, Nemanja (dida pc) ispravio iskrivljene pinove, ukupno bilo 9 komada...

Dokon pop znate sta radi.....nisam vadio jedino procesor...sve sam ostalo rasturio, menjao napajanje i ventilator iz starog napajanja ubacio u kuciste koje sam morao da secem zbog velicine ventilatora i sve je ispalo odlicno, kada sam sastavljao komponente IZBUTAO sam konektore koje idu na maticnu sa front panela led hdd, led power, usb..... *** izvinjavam se sam sam napravio problem.
Pa jel radi sad ?

Nazad
Vrh Dno