Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad trgujes na fenixu raste na drvetu. Kupis 1, uzmes leverge 10 i imas 10 za prodaju. Ako ti padne cena za vise od 10% gubis taj jedan. Dakle, sa cenom jednog mozes imati deset. Zar je moguce da to jos uvek ne znas? Zbog toga se i desavaju svi ovi poremecaji. Cim previse njih ode u sort, a uspe neko da cenu spusti dovoljno dole, automatski se zatvaraju pozicije i pogresni sorteri ostaju bez gaca.
Nemam snage vise veruj mi a postujem te.
Bice na kraju 100$ je bilo zezanje, da je palo U PRAVU SAM.
Srecno druze. Vrati se u 2012-2013 budi pravi drug. Takvog sam te "upoznao"

kako prepoznati balon?

- dnevni rast od po 3~15 % ✓
- zadnjih dana najveci skokovi procentualno gledano ✓
- brzi i veliki padovi i jaki bounce-vi ✓
- velike razlike u ceni izmedju menjacnica ✓
- sekundarni baloni u altovima ✓
- MMM ponzi sheme u usponu ✓
- velika medjiska paznja ✓

i tako...:D

e sad, najvece ce razocarenje doci kada ludilo prodje. bice krvavo i ispod 100 $. mnogima ce to biti kraj. ko nije nista naucio i evoluirao neka kupi prnje i pocne da se bavi necim drugim.

Da je to tako lako, prodao bi ti 2013. sve jos u oktobru, jer je tada dnevno rastao i po 30%, a ne krajem novembra...Svi mi prepoznamo balon, ali treba ga prepoznati neposredno pre pucanja.

Mene zanima da li se ltc stabilizovao tojest da li u narednih pola godine nece pasti ispod 3.5 ili 3 $.

Poslednja izmena:
Da je to tako lako, prodao bi ti 2013. sve jos u oktobru, jer je tada dnevno rastao i po 30%, a ne krajem novembra...Svi mi prepoznamo balon, ali treba ga prepoznati neposredno pre pucanja.

ja rekoh da vise ne kupujem nazad, osim za brzi bounce. ono, trejd od po 10 minuta :)

prebaci na 3 d rezoluciju pa izmeri gde je najveci cigar, tj. dildo. :D

Poslednja izmena:
Nemam snage vise veruj mi a postujem te.
Bice na kraju 100$ je bilo zezanje, da je palo U PRAVU SAM.
Srecno druze. Vrati se u 2012-2013 budi pravi drug. Takvog sam te "upoznao"

Ja ne razumem sta je nejasno...Kontam animozitet prema nekome, ali kad je u pravu treba to priznati. Njemu super da vas nervira sa tih 100 kad se primate.

Pa kad trgujes na fenixu raste na drvetu. Kupis 1, uzmes leverge 10 i imas 10 za prodaju. Ako ti padne cena za vise od 10% gubis taj jedan. Dakle, sa cenom jednog mozes imati deset. Zar je moguce da to jos uvek ne znas? Zbog toga se i desavaju svi ovi poremecaji. Cim previse njih ode u sort, a uspe neko da cenu spusti dovoljno dole, automatski se zatvaraju pozicije i pogresni sorteri ostaju bez gaca.

Finex nudi max 3.3x leverage

kako prepoznati balon?

- dnevni rast od po 3~15 % ✓
- zadnjih dana najveci skokovi procentualno gledano ✓
- brzi i veliki padovi i jaki bounce-vi ✓
- velike razlike u ceni izmedju menjacnica ✓
- sekundarni baloni u altovima ✓
- MMM ponzi sheme u usponu ✓
- velika medjiska paznja ✓

i tako...:D

e sad, najvece ce razocarenje doci kada ludilo prodje. bice krvavo i ispod 100 $. mnogima ce to biti kraj. ko nije nista naucio i evoluirao neka kupi prnje i pocne da se bavi necim drugim.

Za 15 % ce se prema novom zakonu koga predlazu u Americi ici u zatvor. :rupa: Sto znaci ako se zakon usvoji ako neko u cilju pribavljanja imovinske koristi izvrsi manipulaciju i promeni vrednost na berzi za vise od 15% ceka ga kazna. :smackbum:

Poslednja izmena:
ja rekoh da vise ne kupujem nazad, osim za brzi bounce. ono, trejd od po 10 minuta :)

prebaci na 3 d rezoluciju pa izmeri gde je najveci cigar, tj. dildo. :D

Pa dokle ne kupujes? Narednih 5 minuta, 2 sata, dve nedelje? Jesi li svestan koliko su glupe izjave ovog tipa, a za dva sata ako nastavi rast napises da si kupio? Bolje se suzdrzi takvih konstatacija, osim ako ti nije cilj da izazivas gnev vecine drugih forumasa. Ako ti je cilj svadja, malo je klinacki. Takodje i njihova reakcija, naravno.

Pa dokle ne kupujes? Narednih 5 minuta, 2 sata, dve nedelje? Jesi li svestan koliko su glupe izjave ovog tipa, a za dva sata ako nastavi rast napises da si kupio? Bolje se suzdrzi takvih konstatacija, osim ako ti nije cilj da izazivas gnev vecine drugih forumasa. Ako ti je cilj svadja, malo je klinacki. Takodje i njihova reakcija, naravno.

kupujem velike padove. postavis bidove na fibo vrednosti i odmah prodas na bounce-u.

balon je dosao do zadnje stanice, sad krecemo ka 100.

Ja ne razumem sta je nejasno...Kontam animozitet prema nekome, ali kad je u pravu treba to priznati. Njemu super da vas nervira sa tih 100 kad se primate.
Mene ne, nisam pilicar trgovac, trgovac uopste!
Kad vec sa 220 i 2.5 $ za LTC nije palo na 100 i ispod 1$ onda ajde da nastavim kad skace da bude da se sprdam.
Poz

kupujem velike padove. postavis bidove na fibo vrednosti i odmah prodas na bounce-u.

ja sam siguran da ce u nekom momentu, mozda u paralelnom ili ovom svetu u sledecih XY godina sigurno biti u pravu

za 410 pogodak respect, a za izjave 100$ sa ovakvom kupovinom globalnom, nemam reci. Samo me zanima za dan-dva sta ce biti, i da li je uopste izasao na 410, mogao bih se opkladiti da nije.

Pa imas 78%, 61%, 50%, 38%, 23%...Nije to bas tako. Evo sada je varirao izmedju 100% i 78% gledano od poremecaja na 150$ i vrha od skoro 400$ (btc-e konkretno). Da si tako radio uvatio bi djokicu...Posto se oscilacije umiruju i stvara se neka vrsta paradigme izmedju 365 i 372, sto je oko 50% izmedju 400 i 340 koliki je max-min odnos u dumpu...Sve govorim za btc-e. Fibb nivoi se ne postuju, oscilacije se prigusuju i sprema se novi bounce, retrace se zavrsava na oko 370 sto moze biti polaz za sledeci up wave...ili za down...Mislim da smo daleko od pada na 100$ u ovom momentu. 1w je sve samo ne posustao, a i svi duzi chartovi od 6h. Na 2h se vidi ulazak u oversold zonu, uz oporavak volumenom priblizno istom kao i 4 uzastopna up volumea pre retracea. Cenim da ce ovo tek da raste...a i nema eksplozije shitova a to mora da se desi pred konacan pad.

nije me mrzelo...
6.11 242-265
7.11 263-298
8.11 291-335
9.11 333-363-298 !!!
10.11 341-265 !!!
11.11 310-350

itd.

Sledeca korekcija je bila nakon

18.11 478-670 !!!
19.11 755-378 !!! lep pad, pa ipak...
20.11 440-619 kakav rast!

pa imamo jos jednu korekciju

23.11. 785-885
24.11. 842-747 !!!

i nakon toga jos 6 dana rasta...

Tako je bilo u novembru 2013. Zasto mislis da ce posustati na prvoj korekciji sada?

Poslednja izmena:
aha, ti pricas o onom iz novembra balonu. :)

ne znam zasto taj do 1000 $ uzimas kao referentni. on je samo najveci. bilo je nekoliko balona btc tokom historije mu. pa i onaj do 32 $ je bio balon. zajednicko im je ono sto sam naveo.

i sad si imao razlicite faze: 220~275, pa onda 275~320, pa 320~380 i 380~420. :)

bila je samo 1 korekcija, omanja na 320.

Poslednja izmena:
aha, ti pricas o onom iz novembra balonu. :)

ne znam zasto taj do 1000 $ uzimas kao referentni. on je samo najveci. bilo je nekoliko balona btc tokom historije mu. pa i onaj do 32 $ je bio balon. zajednicko im je ono sto sam naveo.

i sad si imao razlicite faze: 220~275, pa onda 275~320, pa 320~380 i 380~420. :)

bila je samo 1 korekcija, omanja na 320.

Taj od novembra 2013. je zapravo bio najmanji ako gledamo %...

sve ce biti manji i manji baloni procentualno gledano, jer je sve vise novcica i igraca u opticaju, i potrebno je sve vise realnih para, razume se. :)

one trilione sto spominje markons u kini to je neozbiljno. to je mtgox 2.0 bot u najboljem slucaju. jasno da kad je mali market i kad je manje igraca u bari da je mnogo manje para potrebno da se naduva toliko. sada će to sve teže ići.

takodjer, treba imati u vidu da u kini daju ludacke leverage. tipa 20x. znaci oni jednim opcijom povecaju kolicinu kesa dostupnog 20x. :D toga nije bilo u vreme mtgox-a recimo. nije bilo realno ni potrebe. nadju se na irc-u njih desetoro sve ugovore. ali velike distribucije su se desile u medjuvremenu, mnogo igraca novih, farmi, itd.

Poslednja izmena:
41ddd5861de26adb7e4d1eb4a05eca10.jpg

Vise od 100$ a manje od 1000$

Opa druze, idemo novi krug?
Bas mi je zao, u nekom paralelnom svetu je sigurno bio pad i jedan covek se sigurno jako radovao. Ne u ovom naravno.
Ocekujes 450 do jutra? Nesto se BTC-e vuce s cenom. Mislio sam da ce i on da krene. Izgleda da ce ipak mala korekcija ali i dalje iznad 400$ posto i u kini ide.

Naravno da su oscilacije velike jer ima tona pilicara, nista cudno.... jednostavno prodajte ako mislite da treba... meni je jedino logicno da je dump koji traje vise od godinu dana, logicno da se zaustavi, nisu uspeli da obore i odrze ispod 200$ i tu je rkaj price za mene

Sad ako verujem u teorije zavere pa se desi da neko drzi ogromne kolicine BTC i igra se, onda je i pad na 100$ moguc ali ja u te teorije zavere bas i ne verujem.. tako da 2000-5000$ januara 2016! :d

Opa druze, idemo novi krug?
Bas mi je zao, u nekom paralelnom svetu je sigurno bio pad i jedan covek se sigurno jako radovao. Ne u ovom naravno.
Ocekujes 450 do jutra? Nesto se BTC-e vuce s cenom. Mislio sam da ce i on da krene. Izgleda da ce ipak mala korekcija ali i dalje iznad 400$ posto i u kini ide.
20be05818f51c42b3f723381865faeea.jpg

Tu smo ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno