Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kako si shebali maps ?

Ipak je bio trenutni problem. Posle soft reseta proradilo.

Ubačeno je i podešavanje za skype chat.Fino radi i poruke stižu brzo,isprobao sam ga. Sada se moze ugasiti chat.

1db875dc6f853621888fa7d0998d7d0e.png

U dial padu sece kad pokusate da itkucate broj? Malo je brzi, nadam se da ce i baterija biti bolja...

Ispravljen je i problem sa one drive kada ne otvara office file, sada otvara normalno. Dialer radi normalno. Možda ako se promeni dpi zeza ?

@South Video si probleme koji su ? Ne može na sd aplikacija ako ideš hard reset .

Još nisu sredili extras , ne znam šta čekaju toliko . Mislim da nisu još sredili veću potrošnju sa skype integracijom

Ostaje da poprave par sitnih problema i to je RTM otprilike.

Poslednja izmena:
Na L925 izbaci grešku kod reseta kada svuče update "error code 0x8024a112", na sajtu piše uraditi shut down pa ponovo reset. Funkcioniše...ako nekom treba, ne škodi a može da pomogne.

Nasao gresku. U Storage, ne daje opciju gde da cuva fajlove,apps....
Uopste ne nudi da se izabere.
Odradio factory reset, ne resava problem...

Nasao gresku. U Storage, ne daje opciju gde da cuva fajlove,apps....
Uopste ne nudi da se izabere.
Odradio factory reset, ne resava problem...

To je navedeno kao najveći problem .

Known issues:
•As with previous builds, after applying this update the device may appear at a black screen for about 5 minutes when transition between the spinning gears and the final stages of update. Just be patient and it should progress past it. Exact time will vary by device.
•You will be unable to set your default save locations via Settings > System > Storage and will not correctly reflect the current storage settings. If you are using a SD card in your phone, it will show up as a garbled name in Storage settings. Whatever you had configured for your save locations in the previous build will be the same.
•After moving some apps to a SD card, those apps might crash. The workaround is to reboot your phone and those apps should work fine thereafter.
•Deploying Silverlight apps through Visual Studio to your phone won’t work in this build. You can deploy UWP apps to your phone without any issues.
•If you restore a backup from a phone that had a different resolution, you may end up with a corrupted Start experience. The workaround is to go to Action Center (which won’t be corrupted) then Settings > Personalization > Start and apply a different background picture.

http://blogs.windows.com/windowsexp...indows-10-mobile-insider-preview-build-10581/

Čitaj obavezno ovaj njihov blog.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne mogu da otvorim txt file sa one drive, kaze nemam aplikaciju koja to moze. Kada probam iz worda opet ne radi, ne vidi file uopste. Sutra cu napraviti hard reset pa da vidimo, ovako je isao update sa 10572.

Za cudo da je ovako brzo odradio update, bar 3 puta brze od proslog builda, mislim na okretanje zubcanika...
Motion data mi ne radi jos od proslog builda, jednostavno kad se udje u settings nema nista, a to mi bas fali jer mi ne radi step counter...

Kako god svakim buildom je 930-ka bolji i bolji telefon.

Poslednja izmena:
Meni je zakucao na 22 % kod download-a vec nekih 1 sat. Nadam se da ce krenuti dalje.

Ja sam završio, sve je munjevito instalirao od aplikacija...i dalje bug kod klika na pristiglu sms notifikaciju-black screen...dešavalo se pri kucanju sms ili na Viberu da se poremeti skaliranje stravično, morao sam da restartujem, jedino rešenje... I sem ove gluposti sve ok za sad
66f35963c9187682ff50503d2d3fb938.png

Poslednja izmena:
Sta se desava sa ovim aplikacijama sto su bile instalirane na SD kad se upgradujem.

Jel ce isto da pita da pobrisem sve njihove podatke kad ubacim karticu na win 10 i probam neku app da premestim na karticu ?

Evo sad samo backapujem 2fa app i krecem cist install win 10 . vadim sim i sd kard dok se odradi :D

Ipak je bio trenutni problem. Posle soft reseta proradilo.

Ubačeno je i podešavanje za skype chat.Fino radi i poruke stižu brzo,isprobao sam ga. Sada se moze ugasiti chat.

1db875dc6f853621888fa7d0998d7d0e.png

Ovo ne radi kod mene. Iskljucen chat (ako se misli na skype chat), poruke i obavestenja jos stizu. I ide mi na zivce...

Sta se desava sa ovim aplikacijama sto su bile instalirane na SD kad se upgradujem.

Jel ce isto da pita da pobrisem sve njihove podatke kad ubacim karticu na win 10 i probam neku app da premestim na karticu ?

Evo sad samo backapujem 2fa app i krecem cist install win 10 . vadim sim i sd kard dok se odradi :D

Zašto vadiš sd ? Zabrljaće ti nešto . Jedino ako ne misliš da uradiš odmah hard reset posle. Ako ideš na hard reset default lokacija biće ti memorija telefona i nećeš moći da menjaš tj prebacuješ na karticu.

http://answers.microsoft.com/en-us/...-31cd-4e13-98dc-b0d20ec483e2?tm=1446136183066

Poslednja izmena:
A u skype video da li si išao na sign out ?

Da, nije prijavljen. Nego, jel se meni cini ili je velicina slova u app listi malo povecana?

Edit: Promace mi "video". Jeste, to je to, hvala. :)

Poslednja izmena:
Zašto vadiš sd ? Zabrljaće ti nešto . Jedino ako ne misliš da uradiš odmah hard reset posle. Ako ideš na hard reset default lokacija biće ti memorija telefona i nećeš moći da menjaš tj prebacuješ na karticu.

http://answers.microsoft.com/en-us/...-31cd-4e13-98dc-b0d20ec483e2?tm=1446136183066

Ma da radim odmah hard reset. Ubacam karticu a ne bih skoro nista na nju ni prebacao msm ipak je bolje aplikacije da budu u memoriji telefona. Na kartici sam imao samo neku igricu.

A i to ce valjda da se sredi do sledeceg builda. Ne mogu vise da cekam morao sam da odradim 10 :D .

Jeste da ce mi biti smor ako moram svaki put kad update da radim hardreset i sve podesavam ali ****ga.

Instaliram ga na primarni telefon valjda nece imati nekih vecih problema.

Sve proslo super radim hard reset i posle setup i testiranje :) .

Primetio sam da sada u about kad idem reset my phone ima i erase your sd card. Malo je to ****no sto su stavili moze da se iz**** covek jer brise i slike i sve. :D

Ne znam da li je ovo samo kod mene, ili ja trujem, ali baterija se munjevito brzo puni. Bar 3x brže nego pre. Kakvo je stanje kod vas?

Isto kao i prethodnih 3 builda što se tiče punjenja . Baterija generalno poboljsana za nijansu u odnosu na 10572 kod mene.

Moguce da su ubacili CQ2 tehnologiju za npr 930, 1520 ;-) I red bi bio, kad moze na droidu sto nebi moglo na w10m.
Secam se da sam na 1020 isto lepo punio i brzo sa 2A output punjacem od Nokie, to je mozda bilo po specifikaciji QC rev1

nesto su budzili oko punjenja izgleda. prvo sto sam primetio kad sam uzeo telefon u ruke, je to da je topao, a isto je bio na punjacu kao i prethodnih noci.
jel mora da se radi reset?
meni nece da udje u here+ i u viber. app su instalirane na telefon, samo su mape bile na kartici, pa mi ima nekog smisla zasto ne radi here, ali ne kontam za viber.
zakrpili su i verifikaciju za sync

L535, od10% do 50% za nekih 15-20 minuta,pa kada sam to provalio,ostavio sam ga jos 3-4 minuta i došao do 64%. Na istom punjaču. Baš me začudilo. Nadam se da nije nešto trenutno, jer se inače puno po sat i po da bi došao dotle.

Isto kao i prethodnih 3 builda što se tiče punjenja . Baterija generalno poboljsana za nijansu u odnosu na 10572 kod mene.

Kako bese da instaliram nasu i neku jos tastaturu. Izbaca gresku kad ocu skinem? Bese mora region srbija ili kako vec ?

Inace sinoc sam sve i svasta instalirao i zezao se sa telefonom sve radi odlicno za sada .

L535, od10% do 50% za nekih 15-20 minuta,pa kada sam to provalio,ostavio sam ga jos 3-4 minuta i došao do 64%. Na istom punjaču. Baš me začudilo. Nadam se da nije nešto trenutno, jer se inače puno po sat i po da bi došao dotle.

Sa istim punjacem u odnosu na predhodno punjenje na 8.1 ne mozes realno dobiti brze punjenje, jedino ako je power regulator u 8.1 mesto npr 1A bateriju punio sa npr 800mah ili manje, a to je opet stvar firmware-a ili softvera posto su sada spakovali 2 u 1 (FW+SW)

Kako bese da instaliram nasu i neku jos tastaturu. Izbaca gresku kad ocu skinem? Bese mora region srbija ili kako vec ?

Inace sinoc sam sve i svasta instalirao i zezao se sa telefonom sve radi odlicno za sada .

Meni je stalno izbacivalo gresku na prethodnom buildu pa sam odustao ,medjutim posle nekog vremena tastatura se pojavila :)

Reinstaliraš insider app odeš na fast , izabereš tastaturu i odeš u update I on će sam krenuti da skida ako već nije . Zatražiće restart I to je to.

Meni je region Usa a naša tastatura...

Instalirao sam sinoć na L920 i za sada je stvarno ekstra, jedini problem mi je što, kao i na prošlom buildu, ne mogu da ažuriram info ekran (glance). Ne znam zašto, radio sam i hard reset ali opet isto. Sve ostalo radi kao zmaj zaista.

Vrh Dno