Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

@kursula

Pazi to je generalno zazor od ~1/10 dela milimetra sto je za ovu poziciju ocigledno vece odstupanje, ali opet to je relativno mala vrednost koju radnik u montazi ne moze da kontrolise, a jos teze i primeti kada mu kroz ruke prodje ~1000 telefona,...

Ok, desilo se, desilo se i da su prethodna tri imala problem sto govori da nesto nije u redu.
Ali ovde je problem sto su meni mts-ovi serviseri (trebalo bi da macola radi za njih) odbili da zamene telefon za novi pored ociglednog defekta.

Ja porucih od lika za 830e 6s 64gb. To je trenutno najeftinije, mislim da na oglasima nema za te pare.

Ono sto mogu da zakljucim daleko brze mu pada cena nego sestici u ovo vreme... Mislim da ce realno za 64 biti oko 750 za mesec ipo... U zdravlje nek te sluzi i oisi utiske :)

Poslednja izmena:
Utisak ? Pa evo recicu ti da mi je sestica ispala sa 10 sprata zgrade (35 metara) na plocnik i prezivela. Samo ogrebotine po telu, ekran ne da nije pukao, nego nije imao jednu vasu. Aj da vidim neki drugi telefon

Pa ti ispusti još jednom da vidimo kako će proći.

Utisak ? Pa evo recicu ti da mi je sestica ispala sa 10 sprata zgrade (35 metara) na plocnik i prezivela. Samo ogrebotine po telu, ekran ne da nije pukao, nego nije imao jednu vasu. Aj da vidim neki drugi telefon

Pretpostavljam na zemlju/travu. Na beton (ako pada na ekran) tesko koji telefon prezivi pad i sa 2 metra...

ni zemlja ni trava, nego masan plocnik.

I mislis ako je preziveo jednom da je sad pravilo da ce uvek tako biti? Pucali su ekrani i sa mnogo manjih visina.

sa 10tog sprata pao i ništa?

Izvini,al ne mogu da ti poverujem,jer živim na 11tom i svašta je letelo sa moje terase i ništa nije preživelo :)

Cista sreca nista vise, padne ljudima iphone sa pola metra pa se rascveta kao majska ruza, probaj ako ne verujes. A tel bio u nekoj futroli ili je bio go kao sa trake rodjene skinut. A inace gledao sam i ja tu seriju nije losa.

sa 10tog sprata pao i ništa?

Izvini,al ne mogu da ti poverujem,jer živim na 11tom i svašta je letelo sa moje terase i ništa nije preživelo :)

pa doneo mi covek posle 3 dana telefon, ali sam ga prodao. Ne moras da verujes.

Mali kolko je los glumac ne bi mogao da bude ni ekonom za lutke u pozoristu.

Sta ima veze, za par godina postace jutjuber sa prikazivanjem ovakvih gluposti.

iPhone 6S / 6S+

Stigao malopre 6s 64 gb. 780e . samsung verzija chipa, t-mobile UK mreza

b7e4e9371bc3b99118bb6dfb419b6547.jpg

Poslednja izmena:
Neka te dobro služi ;)

Ars Technica je obavila neka uporedna testiranja Samsunga i TSMC i kažu da kod svakodnevnog korištenja razlika u autonomiji između procesora nije velika i iznosi par procenata:
http://www.macrumors.com/2015/10/12/controlled-testing-samsung-tsmc-a9/
najveća je naravno kad se koriste najzahtevnije aplikacije, gde se TSMC značajno bolje pokazao.

Biće zanimljiva diskusija kada stignu telefoni kod naših operatera pa kada se bude videlo da li dobijamo "škaret" ili "premijum" verzije čipova :D.

Ma sama cinjenica da Appleovi novi telefoni dolaze sa razlicitim verzijama cipova, koji imaju razlicite performanse je jadno i bijedno...

Otkud ti da su to razlicite verzije cipova?
To je cip kompletno ISTE arhitekture, proizveden od strane dva proizvodjaca, sto prouzrokuje razlike u performansama.

kako da znam koji čip mi je zapo? :)

Instaliras battery memory system status i vidis ako imas m u oznaci modela onda je tsmc

Hvala ;)

Mislio sam da ne mora ništa da se instalira,već da ima link ili nešto preko serijskog :)

Poslednja izmena:
Otkud ti da su to razlicite verzije cipova?
To je cip kompletno ISTE arhitekture, proizveden od strane dva proizvodjaca, sto prouzrokuje razlike u performansama.

Samsungov A9 je 14nm ,dok je TSMC 16 nm

zakleo bih se da sam negde video da je prva godina worldwide :) znaci samo telefoni kupljeni u evropi mogu da se servisiraju u nasim ovlascenim servisima? :)

I jeste worldwide, ali Srbija nije :)

Vrh Dno