Šta je novo?

Intel Skylake

Ma ebes garanciju kad smanjenjem 20C produzavas zivot CPU,tako ko voli nek izvoli :)

Kako je se samo Intel oslobodio brige,oko reklamacija na cpu-e ostecene OC-om..ko klokuje,bude primoran da se dobrovoljno odrekne garancije.
Znaci ili OC ili garancija..trece nema.

To je tacno, ali samo da bi te primorali da kupis njihovu produzenu garanciju koja ksota 30$ ja verujem, koja ti u slucaju da crkne procesor prilikom klokovanja, omogucava da ti posalju novi procesor bez doplate ;)

Racunao sam koliko treba za novu platformu i generalno oko 1000 eur da sklopis cpu+ploca+memorija a da to valja. 6700k + neka Asus Deluxe ploca + 16 GB DDR4, opciono 32GB.
A gde je ostalo za one koji tek sklapaju konfiguraciju? Cene su sve jace i jace a perfomanse nista specijalno.

Performanse su realno ništa, opet izmišljeni socket...
Da daje iluziju novih modela, i da održe cenu.
Ako Zen ne za****, tad možda nešto i bude. Do sada je quad trebao da bude entry, hexa srednja klasa...
Onda ovo *****avanje sa plaćanjem da ne sakate HT i množilac.
A onda se čude lošoj prodaji, dok mušterije isisavaju za istu stvar od pre par godina.

Racunao sam koliko treba za novu platformu i generalno oko 1000 eur da sklopis cpu+ploca+memorija a da to valja. 6700k + neka Asus Deluxe ploca + 16 GB DDR4, opciono 32GB.
A gde je ostalo za one koji tek sklapaju konfiguraciju? Cene su sve jace i jace a perfomanse nista specijalno.

Ja sam citav moj kompjuter sklopio za 1100e, bez monitora i periferije. Ne vredi te pare nazalost. Do duse ja kada sam to sklapao, bio je PDV na 8% i dolar je bio celih 82 dinara :/

Ako je 6700K kod "madjara" 400e, koliko ce tek biti kod nasih retailera i etailera? Kad se vec daje za DDR4 platformu, bolje dati jos 100-120e i uzeti X99 i 5820k + blagi OC na 4 GHz.

Na stranu sto nas intel muze vise nego iko drugi. Kako se proces proizvodnje smanjuje, tako je cena po tranzistoru manja.
14nmCosts.png

E sad kod proizvodjaca grafickih ne pada cena jer se povecava broj tranzistora, pa izadjes na istom. Intel se nije pomerio sa 4 jezgra i broja tranzistora koliko godina vec, a drzi cenu sve vreme iako je nizi proces.

Ako je 6700K kod "madjara" 400e, koliko ce tek biti kod nasih retailera i etailera? Kad se vec daje za DDR4 platformu, bolje dati jos 100-120e i uzeti X99 i 5820k + blagi OC na 4 GHz.

Pasce cena krajem meseca kad prestane nestasica, u US i drugim drzavama je veoma tesko naci Skylake u prodaji. Ocekujem oko 360-370e kod madjara za dve-tri nedelje. Mi smo druga prica.
Ja sam isto u nedoumici izmedju X99 i Z170, al' slatke su to muke. :)

Da je doslo tako vreme da se pre razmatra kupovina high enda, pre nego mainstream :D

Ma ebes garanciju kad smanjenjem 20C produzavas zivot CPU,tako ko voli nek izvoli :)

Hah ova priča mi je komična.
Pa pre ćemo mi da riknemo nego taj Cpu, realno procesori veoma veoma retko umiru čak i oni koji su teško OC-cpu ovi. Pa i ona priča smanji mu voltažu više će da živi. Pre će biti da će ga pregaziti vreme i vlasnik će ga sam zameniti nego što će isti crći i sl.

P.S. ja se i dalje igram u full detaljima u 1080p sa mojom tarabakulom :p:banana::wave: do ZEN-a samo gledam.

Poslednja izmena:
^^
+1 :D
Tu si potpuno u pravu,maticne sam nekoliko sprzio CPU samo jedan al to namerno da vidim kako se topi :)

Pojavio se 6600k kod nas, cena okruglo 300e.

300 evra za i5...
******stina.

pa i7 6700k je kod madjara oko 420e.

420e kod madjara, 470 kod nas... mozda. X99 here I come!

420e kod madjara, 470 kod nas... mozda. X99 here I come!

i5 6600k je oko 290 kod madjara ako idemo tom logikom kod nas ce i7 6700k biti najvise 430-440e...

evo recimo kod fante je i5 275e, a i7 400e, ali ja sam dao cene koje su u legalnoj radnji jer jedino tako mozemo poredimo sa nasim cenama. Kod fante su uvek malo nize cene jer se ugradjuje u manji povracaj poreza :)

Poslednja izmena:
Po mojoj racunici, na osnovu MSRP u US (+nas PDV 20%), i5 6600k bi trebao da kosta 260e a i7 6700k 370-380e (i u Nemackoj je ta cena). 5820k je 365e (madjarska), pa je jedina veca razlika izmedju Z170 i X99 cena maticne ploce, pa ko voli vise jezgara... :)

Znaci X99 je isplativija ( mocnija ) kupovina od ove nove boranije :D Jos ako bas zafali snage sa tih 6 jezgara, imas opciju da grunes nesto jace, dok bi zaglavio sa Z170. Mada ne verujem da ce se to desiti cak i sa DX12.

Platis dva-dobijes jedan..meni bas drago zbog ovih cena.
Sada bar 'ovi' sto su pljuvali i kada treba i kada ne treba po amd-u i nedeljom isli da pale mu svecu, ne bi li ga sto pre upokojili...mogu lepo da časte svoj omiljeni IT brend,sa duple pare! :d
A neki su se toliko sladili neuspehom amd-a,da bi za njih specijalo trebalo napraviti neki i3 od 300€..i5 znaci od 500€ i i7 vec pogadjate. :-devil-:

Poslednja izmena:
Beru kajmaka sada do izlaska Zen-a derace cjenama onda ce ponuditi neki refresh skylajka i po pristupacnim cjenama kao da izgleda best buy, do tada ce uzimati i sakom i kapom jer bez obzira na sve ko uzima sada mora da plati, nema alternativu samo intel!

Aha. 6600k je 265e, 6700k 375e.

Po mojoj racunici, na osnovu MSRP u US (+nas PDV 20%), i5 6600k bi trebao da kosta 260e a i7 6700k 370-380e (i u Nemackoj je ta cena). 5820k je 365e (madjarska), pa je jedina veca razlika izmedju Z170 i X99 cena maticne ploce, pa ko voli vise jezgara... :)

Cak je i ta cena zanemarljiva ako pogledas one bolje modele a ako vec uzimas tako skup procesor onda ni ploca ne bi trebala da bude neka osnovna verzija.
Zapravo evo primer ASUS Z170-Deluxe recimo kosta oko 280-300 eura dok ASUS TUF Sabertooth X99 kosta oko 330 eura. Svako ko pravi konfiguraciju ce imati da doda ovu razliku.

http://www.anandtech.com/show/9562/intels-skylake-gpu-analyzing-the-media-capabilities
Skylake brings a lot of benefits to content creators - particularly in terms of improvements to Quick Sync and additional image processing options (including real-time 4Kp60 RAW import). However, it is a mixed bag for HTPC users. While the additional video post processing options (such as LACE for adaptive contrast enhancement) can improve quality of video playback, and the increase in graphics prowess can possibly translate to better madVR capabilities, two glaring aspects prove to be dampeners. The first one is the absence of full hardware acceleration for HEVC Main10 decode. Netflix has opted to go with HEVC Main10 for its 4K streams. When Netflix finally enables 4K streaming on PCs, Skylake, unfortunately is not going to be the power efficient platform that it could have been. The second is the absence of a native HDMI 2.0 / HDCP 2.2 video output. Even though a LSPCon solution is suggested by Intel, it undoubtedly increases the system cost. Sinks supporting this standard have become quite affordable. For less than $600, one can get a 4K Hisense TV with HDMI 2.0 / HDCP 2.2 capability. Unfortunately, Skylake is not going to deliver the most cost-effective platform to utilize the full capabilities of such a display.

Koliko ja znam, a citao sam pre deset dana negde na nekim hardverskim sajtovima, Intel je potvrdio izlazak Broadwell-E procesora u Q4 2015. Tako da on ocigledno nece biti preskocen !

Nazad
Vrh Dno