Šta je novo?

Path of Exile

dosad nista vredno nisam dobio na mapama do 74, ne znam zasto bih onda bacao chisels i alcs. moze da padaju na sve strane... ovako... a i ti wetstones i gavels non stop padaju :) ajde da ti da 20 chisels za q20 gavel plus mapa... nego ceo jedan...

Evo sad, mapa Labyrinth lvl74, modovi magic monsters + can attract monsters from beyond. Prvo je boss mene (lvl81) ubio jednim onim burstom (imam 4100 HP), onda sam iscimao ortaka iz gilde, lvl91 i i njega je jednom pljunuo i ubio... Nisu uopste preterali. Ma jok, laganica, trebali su jos da buff-uju mobove, a jos malo da nerfuju leech i evasion.

Ako si evasion i to ti je jedina odbrana, onda je Labyrinth boss jedan od najgorih za tebe. Evasion tu ne radi ništa, i ne može se baš bez bilo kakve odbrane ili mitigation na tog bossa. Mora da se ima bar nešto, samo Coil + Taste daju 50% mitigacije bez ijednog poena na tree, pored toga imaš Rumi, Granite, Vaal Grace, Enfeeble (+ Enhance), spell block, spell dodge, a i selfcast EC+IC+ID. Probao sam istog bossa danas (na staroj mapi, probaću i na novoj kad budem imao) sa 50% mitigacije (armor karakter), samo sam držao desni klik i tankovao ga.

4100 HP je bilo strašno nisko i u 1.3, pa čak i da igraš strelca i da rešetaš čudovišta sa pola ekrana udaljenosti. Ja sam se nagledao likova sa Windripperom ili Harbingerima kako rikavaju u mapama. Jedan od najsmešnijih stvari koje sam ikad video je kad je jedan lik - low life Windripper build - morao da pobegne od Gorge bossa bez ijednog jedinog damage moda na mapi ...

Poslednja izmena:
Jedna od ideja koje forisraju i koja se meni svidja jeste da prvo ne moze svaki build da bude dobar za sve samo par super super high end buildova moze sav content da facerolluje ostali jeftiniji buildovi neke stvari ne mogu da rade, jednostavno treba da se preskoci, ne treba svaki build da ubije sve bez problema za neke stvari si bolji za druge losiji od drugog builda.
ILI da se u partiju napravi sinergija da se ucini izazov laksim. Npr kada pravis party sada ti treba neko ko ce da cursuje sa temp chains i slow sa chill ground onda je vecina bosova znatno laksa npr.

Poe je od starta bila igra gde mora da se uloži nešto i u odbranu, i mislim da je to vrlo dobra stvar. Upravo to što kažeš, jedan build može da bude savršen za jednog bossa, ali neki drugi boss može da ti bude dosta težak. Dobra ideja je i znati koji boss je na kojoj mapi i šta oni rade, može unapred da se pripremi. Isto tako, treba koristiti zdrav razum- ne ide se na Crema bossa kad mapa ima -24% maximum resistances. Mora da se zna šta tvoj build može, a šta ne. Ponekad mora da se spašavaš kako znaš i umeš i da bežiš, ako si ušao u borbu sa bossom za koga nisi bio spreman.

defence je i bitniji od dips :)

btw zasto rollujes plavu 74 mapu ? 74 mape bi vec trebao da pocnes da chisslujes i alchujes.
illidan je napisao(la):
dosad nista vredno nisam dobio na mapama do 74, ne znam zasto bih onda bacao chisels i alcs. moze da padaju na sve strane... ovako... a i ti wetstones i gavels non stop padaju ajde da ti da 20 chisels za q20 gavel plus mapa... nego ceo jedan...

Mislim da ovo zavisi od toga šta vam je cilj uopšte u igri. Ako je da se dođe do 90, za to uopšte ne mora nešto naročito da se ulaže u mape, do 90 se ide brzo i vrlo jeftino. Alcs, chisels i gomilu drugih ****** možete da prodajete, isto tako i mape koje vam ne trebaju. Ljudi će vam dobro platiti za najviše mape.

Još jedna stvar, kad sam već pomenuo prodaju mapa. Šta god da radite, treba baciti pogled na vrednost svake mape u ligi koju igrate. Npr, ako je cena 74 mape 1c, ja ni pod kojim uslovima neću u roll-ovanje mape uložiti vrednost od 1c. Nikad. Rolluj mapu kako god želiš (jedan transmute orb, npr) i ako pukne, onda lepo kupi novu mapu za 1c. Kada je vrednost mape veća, onda su veća ulaganja opravdana. Ja generalno šta sam radio je otprilike ovako: chisel + yolo alc od 76 i trudio sam se da ne koristim chaos ako baš ne moram. Palace i Courtyard, chisel do 20%, transmute, alt sve dok ne dobijem tačno modove koje želim (35% packsize minimum + prihvatljiv drugi mod), onda regal. Ako regal s**** mapu, onda scour i sve ispočetka. Uz svaku 78 sam ubacivao sac fragmente, a onda još i domination.

Ako se ozbiljnije mapuje, onda svaki Gavel mora da se pretvori u chisel. Svaki alc mora da se sačuva i ne troši na gluposti. Svaki put kad možeš da pokupiš item koji ti fali za chaos ili regal recept, pokupi ga. Ako nemaš mesta u inventaru, onda lepo izbaciš onaj glupi Infernal Mantle koji si pokupio pre 2 minuta. Ako možete nešto da prodate drugim igračima, prodajte, trebaće vam svaki c. Jewellers, fusings, regrets koje skupljate usput prodate za ex, onda ex prodate za chaos.

Nisam dovoljno igrao u 2.0, ali ljudi mi govore da mora još ozbiljnije da se rolluje nego pre.

Poslednja izmena:
defence je i bitniji od dips :)

Mislim da je i razlog zašto je igra sad otežana jer su ljudi pravili glasscannon buildove i vozili najlakše moguće mape, GGG je očigledno to hteo da promeni.

U principu, ne treba ići previše na nijednu stranu, ne želiš glasscannon, ali ni želiš ni build sa 0 dps.

Da ja sam se zgadio koliko je u zadnjoj HC ligi bio OP COD... uzmes COD i EB i par mana nodova , sve u ukupno jedan chest i nekoliko passive skilova i bio si opasno utankovan, sve ostalo na dps... tezak faceroll, smorio se na level90 :)

pa ko te terao da igras taj build :)

Ako si evasion i to ti je jedina odbrana, onda je Labyrinth boss jedan od najgorih za tebe. Evasion tu ne radi ništa, i ne može se baš bez bilo kakve odbrane ili mitigation na tog bossa. Mora da se ima bar nešto, samo Coil + Taste daju 50% mitigacije bez ijednog poena na tree, pored toga imaš Rumi, Granite, Vaal Grace, Enfeeble (+ Enhance), spell block, spell dodge, a i selfcast EC+IC+ID. Probao sam istog bossa danas (na staroj mapi, probaću i na novoj kad budem imao) sa 50% mitigacije (armor karakter), samo sam držao desni klik i tankovao ga.

4100 HP je bilo strašno nisko i u 1.3, pa čak i da igraš strelca i da rešetaš čudovišta sa pola ekrana udaljenosti. Ja sam se nagledao likova sa Windripperom ili Harbingerima kako rikavaju u mapama. Jedan od najsmešnijih stvari koje sam ikad video je kad je jedan lik - low life Windripper build - morao da pobegne od Gorge bossa bez ijednog jedinog damage moda na mapi ...

A sta ocekujes od Kinetic blast crit shadow-a, da ima 6k+ HP i 60%+ phy reduction? Kako to izvesti u novoj ligi, a da pri tom mogu, npr., moba sa regen modom da ubijem uopste? Pre toga sam sa slicnim ranged/ev/hp karakterima ubijao tog boss-a bez vecih problema. Nije mogao sa auto attack bez dmg moda da me 1 hit-uje. Drugo, ortak koji je usao je imao 64% phy reduction i oko 5,5k HP-a i opet izginuo u 2 udarca, isto auto attack. Nema tu nekog objasnjavanja i pravdanja GGG-a, jednostavno su preterali, debelo preterali.

Pardon za (epsku) muziku u pozadini, nemam pojma šta radim u OBS. Boss je na oko 5min.

BoR/ST build sa 14k armor-a i skoro 40k dps-om, ne zezaj. ( :

Napisao sam sta igram, daleko sam ja od toga. Kako da sa Shadow-om imam toliki life i armor? Cak i ako ne uzmes u obzir level i opremu, a daleko sam jos od slicne, ne bi trebalo da mi za level 74 mapu treba takva. Ne kazem da ni sa cim ne mozes da igras, imam BoR/ST/Aegis koji moze sve lagano da igra. Problem je sto vecina spellcaster-a, evasion build-ova i ES build-ova sada mogu da se slikaju samo. Jednostavno raznovrsnost, koja je bila jedan od najboljih tacaka igre, sada prakticno ne postoji. Moraju svi da vuku par istih/slicnih stvari ako zele da igraju.

Moraju svi da vuku par istih/slicnih stvari ako zele
da igraju

Ammm...kada je bilo drugačije? Pre-2.0 svi mana based casteri su furali EB i AA, bez izuzetka...da ne govorimo o MoM i Cloak Of Defiance ligi...svi evasion likovi su furali Acrobatics i Ondar's...
Sada si primoran da koristiš i druge stvari da bi preživeo, da budeš kreativan, da furaš endurance charges iako si caster, da koristiš stvari koje ti dotle na pamet ne bi pale (Decoy Totem, Frost Wall, itd.)...ti zaista ne kapiraš da je 2.0 istresao metu iz gaća, postavio nova pravila igre...možeš da prihvatiš i prilagodiš se ili digneš ruke i pređeš na D3...čija se dizajn filozofija svodi na "dodaj još nula!".
Ili možeš da kukaš po forumima kako su ti omi5eni faceroll buildovi mrtvi, iako 5udi normalno igraju sa slabijim buildovima i opremom...i to je opcija.

Dobro, nema baš potrebe za takvim "digni ruke i idi na D3" stavom. Mislim da su pitanja bila legitimna.

Toxic, mislim da nisam pomenuo, ali moj shadow je upravo bio KB. Wanderi su u principu glasscannon buildovi. Opet da se vratim na Lightning Coil, to je 30% mitigacije za dž. Ali, verovatno najvažnije je da sa 4100 HP, IMHO, to jednostavno neće da prođe. Moraš da imaš više. Ja sam imao 5600 HP i trudio sam se to što više da naguram. Sa 4100, bone rhoa sa extra damage modom u 78 mapi bi te ubila jednim udarcim, i to je tako bilo i u prethodnoj verziji igre. A ako voliš da igraš u grupi, možeš uvek da se kriješ iza tankova i da rešetaš iz pozadine, ta strategija je obično jako dobra. :) Koji ti je dps, ako nije tajna?

A, KB je baš zabavan skill, one KB eksplozije prave kul zvuk, Power Siphon nema isti efekat :)

Poslednja izmena:
@Morca
Sada si primoran da ides full life/armor build, nista drugo. Vecina spell-ova je neigriva. Sa evasion ne mozes da igras pola sadrzaja igre. ES ne postoji vise, mozes samo summoner i totem s njim. Sve oso sto si pomenuo je bilo igrivo i imao si izbor, hoces-neces, sada nemas. Ja sam mahom igrao melee/life/armor karaktere, imam ih par. I sada, kada sam poceo da igram i ove druge, postali su neigrivi. D3 nisam igrao, niti planiram, a od ovoga sam vec digo ruke, igram samo daily za sada, a i to cu da prestanem ako se nista ne promeni. 2.0 je urnisao igru, vecina ljudi koje vidjam misle isto. U septembru niko nece ni da je igra.

@voka_gsw
Igrao sam pre ranger sa strelama, tako da mi je evasion filozfija poznata. Bice preko 5k HP-a, mada iskreno ne vidim razliku. Malo kasnije cu da postujem ceo build sa dps-om.

Poslednja izmena:
Ima razlike, ja sam sa 4 i kusur mogao da umrem (vidi onaj primer gore sa bone rhoa, govorim iz iskustva :D). Kad sam imao 5.6k, tu više nije bilo umiranja. Dps je važan, jer realno, moraš da ubijaš čudovišta pre nego što dođu do tebe, a ono što dođe i udari te, mora da se ima dovoljan HP da se taj udarac preživi.

Mislim- Coil 30% mitigacija, Taste of Hate 20%, 5k+ HP, Acro, Phase Acro da bi činilo veliku razliku. Ostatak je da budžiš dps preko boljih itema.

Poslednja izmena:
Pardon za (epsku) muziku u pozadini, nemam pojma šta radim u OBS. Boss je na oko 5min.

muzika uopste nije losa.

meni apsolutno nije jasno kako ti ovo? mislim odakle takva oprema da ovo mozes?

realno igra je laka za ljude koji imaju ovakvu opremu, ali treba doci do toga... problem je sto na tom putu vecina odustane, i... pa ode da igra d3 koji je igra i po za ovo ******, ja opet kazem, kajem se sto nisam kupio expanziju za d3, tacnije dve/tri expanzije sam mogao da kupim koliko sam para na poe dao. ja realno sad nisam na d3 nego igram gw2, ali pratim situaciju sa poe, mozda se opamete developeri (a oce kad ih udari po dzepu malo) pa se dovedu k svesti i naprave igru malo normalnijom, da ne moras da zivis u njoj kako bi mogao da je igras. postoje ljudi koji preferiraju da zive zivot, a igru da igraju jedno sat/dva dnevno.

za jednu stvar im skidam kapu, a to je sistem placanja. ne postoji bolji/ posteniji na svetu.

Poslednja izmena:
Dobro, nema baš potrebe za takvim "digni ruke i idi na D3" stavom. Mislim da su pitanja bila legitimna.

Znam, zvučalo je grubo (nije mi bila namera), ali ne mogu da verujem da se na više strana ubeđujemo s čovekom koji ne može da prihvati da je igra sada takva kakva je i da su njegovi glass cannon likovi sada zaista glass...i, realno, šta mu drugo preostaje? Pošto je "igra pukla", "buildovi su mrtvi", etc., iako se igra i da5e normalno igra...sa sve evasion likovima i krhkim casterima. Da, armor je sada dominantan, do sada je bio bezvredan i evasion je rulao...stvari se menjaju. Prilagodiš se ili digneš ruke i produžiš...

evasion sa acro+phase acro nije uopste bezvredan

evasion sa acro+phase acro nije uopste bezvredan

Naravno. Samo treba imati dovo5no HP da se preživi ono što prođe kroz entropiju i neku vrstu mitigacije (end. charges, AA)...

Što se tiče "uništene raznovrsnosti": http://www.twitch.tv/nugiyen
Lik igra MoM (koji je, je li, "mrtav"), Acro (koji je "bezvredan") Arctic Breath (koji niko ne smatra dobrim skillom). Prvi lv100 u 2.0 je postignut nakon nepune 2 nede5e (!), mislim, i to sa 2H Cyclone (koji je, je li, "mrtav i smrtna presuda"). Još jedan lik je blizu lv100, ako nije riknuo, i igra Poison Arrow. Igra je daleko od mrtve, igra se sve i svašta...samo treba mućnuti glavom i prilagoditi se promenama. I, naravno, prihvatiti da možda bilo šta što smisliš neće biti dovo5no, da svejedno možeš da umreš ako se poklope kockice...

Poslednja izmena:
Koji glass cannon, o cemu pricas? Pominjes teoretske build-ove koje nisi ni probao, a i sam samo nabrajas sta ne moze da se igra vise i to ti je super... Imam trenutno 3-4 skoro immortal build-a koji mogu kompletan sadrzaj (osim uber Atziri) da igraju. Aegis/ST/BoR blok, ST + Bloodseaker duelist, WoE/BoR duelist i RF/Incinrate. Ali su sve to prakticno isti build-ovi, veliki HP/regen, veliki armor, veliki blok. Ranger-a imam koji je ranije mogao i uber, ali jos nisam respecovao. Ne igra mi se. 2H cyclone sa Atziri sekirom je neigriv i uz 20/20 leech gem i 20/20 Blood Rage nema dovoljno leech-a, moze sa 6L sekirom i legacy Kaoms-om, ali to nemam. CI claw reave shadow neigriv, Arc low life neigriv, ES ne mozes da igras nikako. Na Arc-u imam 6600ES / 364 regen uz 20k dps po tool tip-u, 20/20 leech gem i lighting leech na beltu i oruzju. Zaginuo sam od belih mobova na lvl74 mapi, pack size + fracture modovi. Reave je bio igriv zbog ogromnog leech-a na kandzama, medjutim, sada imam 2,4 leech. Pre sam imao 27%. Mozda bi sa mirror ambusher-om i 6L shavsom bilo drugacije, ali to nemam niti cu u skorije vreme da dobijem. Ostalo vise i nemam volje da probam. Bukvalno sve sto je dobro se iz patch-a u patch nerfuje sve dok vise ne moze da se igra i to mi se nikako ne svidja. I mani se streamer-a, ja imam i druga posla u zivotu, ne igram po ceo dan PoE. Da li stvarno mislis da neko od nas ovde ima neke slicnosti sa likom koji je za 2 nedelje dosao do levela 100? Upravo je problem u tome sto GGG developeri cene igru po njima, a ne po ostatu igraca koji cine bar 99%.

@voka_gsw
Sada, u novoj ligi igram Kinetic blast, 81. level.

Ovo je trenutno drvo. 5L je oklop sa KB i ima LGoH. Nije los, u planu je Acro+Faze uz Lightning Coil (mada, najjeftiniji je 6ex bez slotova), ali opet necu moci ni da provirim kod Labyrinth boss-a. Bice oko 5k HP, ali bez armor-a ce pre ili kasnije da me 1 hit-uju. Pogotovo boss-evi poput pomenutog. Ovako bi trebalo konacni build da bude negde oko 90-92. levela. Nisam jos siguran za Acro, mozda je pametnije da se ode na IR. Dmg na KB-u nije bas onakav kao sto pise, ne racunaju se eksplozije, slican je kao Explosive Arrow, manji dmg, ali dosta brzi. Isti je princip, kad opalis nesto pored zida umre skoro instant.

Poslednja izmena:
zar oni vorici itemi nemaju velik life leach?

Life leech rate povecavaju, ne leech. Imas matematiku ovde, ali, ukratko, ne znaci puno.

Da, KB damage deluje u praksi mnogo bolji nego što to piše na tooltipu. Mislim da imaš tu dosta prostora za napredak, ako se sećam dobro ja sam imao oko 30k KB i 70-80k PS za single target. Dobra stvar za wandere je što ne postoji gornja granica za dps, to ide i preko 100k. Siguran sam da može i IR, ali da bi uzeo IR trebaće ti 7 poena, a acro je 1 poen.

Btw, sad kad smo uzeli da pričamo o tome šta radi, šta ne, gledao sam po streamovima, dosta ljudi i dalje vozi i evasion strelce, na sve strane ih ima. Ima i raznih spellcastera. Eno jurodivi je naveo Nugi-ja, koji igra MoM u hardcore, ima i likova koji igraju CI spellcastere i to u hardcore. Ova dvojica koji su se prvi levelovali do 100 u novim ligama (i to, opet, u HC), jedan je igrao melee sa Coil i Taste of Hate, Arctic Armor, a na tree je išao na life i damage. Ako melee može da igra hardcore, a da ne uzima gomilu armora, može svaki build. Drugi lik je igrao evasion + acro strelca. Jedina velika promena koju vidim je da u 2.0 ljudi igraju i armor, ranije ga niko normalan nije igrao (i zašto bi, evasion je bio 100x bolji).

Poslednja izmena:
jasno je da sa tako besnom opremom mozete samo da se prosetate kroz igru... ali sta sa ljudima koji su dosli na neki endgame, recimo presli merciless i krenuli da rade mape, a nemaju gear takav kao vi? mogu ili da promene igru ili da postanu mazohisti ako vec nisu... da bi napravili igru izazovnijom za 1% populacije (oni hardkor igraci koji samo to igraju i nista vise u zivotu ne rade) oni su zagorcali zivot 20% populacije (oni koji "predju" igru i igraju po par sati dnevno iako imaju zivot), dok im 70% batali skroz i de da igra diablo3 recimo

recimo ja, smislio sam da je dual totem build nekako najmanje gear dependant, napravio nekako build i vremenom skupio neku opremu za njega, jedva sam se skrpio da napravim taj arctic armor da mi radi, nenormalno je bilo tesko nakupiti toliko mana regena, a da ne zrtvujem sve ostalo. i onda neke majmuncine streamerske naprave video juuuu kako je ovo op, vidi, haha ludilo, i onda ove pi*ketine programerske nerfuju do u zemlju i sad ja mogu da se slikam sa opremom koju sam skupljao nedeljama. vidis to se zove podje*avanje korisnika, i popisavanje sa trud i vreme koje je on ulozio igrajuci tvoju igru. necu da me niko pravi budalom.

opet, nemam nista protiv da oni otezaju igru, ako ja mogu da ginem koliko god hocu i kad god hocu. a ne da izgubim u sekundi onaj exp koji sam skupljao nedeljama. je*o ih 10% penalty, glupost neverovatna....

Poslednja izmena:
meni apsolutno nije jasno kako ti ovo? mislim odakle takva oprema da ovo mozes?

Pitaš me konretno za ove iteme koje vidiš u klipu, ili generalno? Mislim da sve tu što vidiš su moji dropovi, sve sam sam dobio i, da, to uključuje i Soul Taker, Bringer of Rain i Tabula Rasa. Svi ostali itemi su bzvz, samo life i resistances, i ništa specijalno. Ovaj karakter je, u principu, slab. U Poe mogu da se naprave karakteri koji su toliko moćni da je to smešno.

Generalno, ja sam na standardu, i igram već odavno. Ne gubim vreme igrajući uvek nove karaktere od nule. Soul Taker ne može da padne kad stalno igraš Docks na Normal težini. A onda leveluješ sledeći karakter od nule, opet, i potrošiš još 3 nedelje dok ne dođeš ili do mapa ili da farmuješ bossove. I onda opet. I onda još jednom. Za**** to ******, ja se držim karaktera koji su mi stalni, igram mape, i nešto će da padne pre ili kasnije. A orbovi se uvek skupljaju, tvoj zadatak je samo da ih ne trošiš na gluposti i, pre ili kasnije, vidiš da odjednom imaš dovoljno da kupiš neki item koji želiš.

realno igra je laka za ljude koji imaju ovakvu opremu, ali treba doci do toga... problem je sto na tom putu vecina odustane, i... pa ode da igra d3 koji je igra i po za ovo ******, ja opet kazem, kajem se sto nisam kupio expanziju za d3, tacnije dve/tri expanzije sam mogao da kupim koliko sam para na poe dao. ja realno sad nisam na d3 nego igram gw2, ali pratim situaciju sa poe, mozda se opamete developeri (a oce kad ih udari po dzepu malo) pa se dovedu k svesti i naprave igru malo normalnijom, da ne moras da zivis u njoj kako bi mogao da je igras. postoje ljudi koji preferiraju da zive zivot, a igru da igraju jedno sat/dva dnevno.

Nisi prvi koji je izneo ovako mišljenje, istu stvar sam pročitao od 100 drugih likova na poe forumu. GGG je reagovao, ne znam da li znaš, ali bilo je već nekoliko povećanja dropova. I onda šta se desilo je, isti likovi koji su se žalili da ništa ne mogu da dobiju, dropuju neki item.. i onda se žale kako ne mogu da ga prodaju za više od 3c. Poe je multiplejer igra, ima tržište, i sve ide po zakonu ponude i potražnje. Kada povećaš dropove, cena svega pada. E sad, zašto ti ovo govorim, je da je cena skoro svih itema u igri toliko niska, da više skoro ništa ne možeš da dropuješ i da se obogatiš na tom jednom itemu. Jedina dva itema koja mogu da ti donesu bogatstvo su ogledalo, najređi item u igri, i Acuity za koji mora da se farmuje Uber, koji je najgori boss u igri. Do Uber je teško uopšte doći, skupo je, još je teže ubiti je, a ako sve to možeš - Acuity ima oko 2% šanse da dropuje.

Mora da se sedne i grajnduje, to je cela poenta igre, to je cela poente celog žanra ovih igara. Grajnd da se dođe do boljih itema, grajnd da se leveluješ. Bez toga ovakva igra bi trajala celih 20 minuta, a onda uninstall. A, ako ne može da se grajnduje (ili ne želi), onda moraju malo da se prilagode očekivanja kakve iteme ćeš da imaš u igri. Ni ja nemam item koji želim daleko, daleko više od bilo kog drugog - Headhunter - ali, uprkos tome igra mi je i dalje zabavna.. I na kraju se svodi na upravo to, zar ne? Ako je zabavno, nastavljaš da igraš, ako nije, onda je sve ovo samo mučenje bez ikakvog razloga. Ima i drugih igara (kad će sledeći Fallout?).

P.S. Manja cena itema ima i dobru stranu. Nikad nije bilo jeftinije opremiti karakter nego danas, i to da bude sasvim ok za mape.

Poslednja izmena:
Tako je, Acuity je dobar primer lose prakse. Do Acuity treba muke da se dodje, ali su napravili igru tako da bez Acuity ne mozes normalno da igras crit build jer pre ili kasnije ces da 1 hit-ujes sam sebe. Pri tom, uber je napravljena tako da manje od 1% populacije standarda moze da je igra. Ja sam oko 10 pokusaja imao i samo jednom uspeo da ubijem (Aegis blok do nje, pa Split Arrow i Puncture/Frenzy za nju) sto je realno dosta razocaravajuce uzeci u obzir vreme i opremu koju imam. Mislim, napravio sam strelca samo da bi mogao uber da ubijem. Realno, mogao si samo kao strelac ili low life. Shavs imam, ali je 5L i nemam Ambusher, za solidan bow sam mogao da se isprsim. Sada ni o tome nema govora, nerfovali su master craft da ljudi ne bi mogli relativno jeftino da kraftaju solidno oruzje (opet, cist kr3tenizam). Uber je vestacki napravljena neigrivom samo zbog healing faze za koju treba skoro beskonacan dps. Sansa da novi igraci sada dodju do opreme sa kojom mogu uber Atziri da probaju uopste je skoro 0, ma fragmete tesko da ce da dobiju. Ne znam koliko puta sam obicnu Atziri ubio, za par Hope-a...

Sto se build-ova tice, strelci su i dalje igrivi, uz solidan bow skoro nista i dalje ne moze ni da ti pridje. Problem je samo doci do dobre opreme. Za spellcaster-e koji nisu Incinirate se vec retko ko odlucuje. ES build moze, ali treba bar 100k dps-a na tool tip-u, ja jos nisam video vise od 60k. Sinoc sam bas raspravljao s jednim botom s kojim igram dugo oko low life-a, kaze moze i dalje, ali ima 250k dps... Zato kazem, streamer-e ne treba uzimati za primer, pritom mi nikada nije bilo jasno kako bas njima u prvih mesec dana padne i Shavs i Void Battery i 2 mirror-a i ne znam ni sam koliko exalted-a. Meni je Shavs pao posle 2 godine i kada je vec bio prihvatljiv i za kupiti. Ukupno su mi pala 2 eternal orba i oko 10 exalted-a.

Sto se KB build-a tice, ima tu naravno dosta mesta za oporavak, ali to je nova liga. Kao sto reko, Lighting Coil je 6ex najjeftiniji, bez slotova/linkova. Acro mi daje 30% dodge, ali zato gubim 26% block, znaci dobijam 4% bonusa. Mora sve do Faze Acro, a tada vec i nije neka razlika u odnosu na IR. Dodatna stvar, IR mi daje prakticno flat redukciju, dok i sa dodge ce neko pre ili kasnije da me opali i 1 hit-uje. Meni su problem samo ti 1 hit udarci, a HP ce tesko preko 5k. Dps moze dosta veci, samo ne sa ovom opremom, a i pre nisi morao da kacis LGoH, dovoljno je bio leech iz drveta, eventualno na opremi, sada vec bez njega nema igranja.

Poslednja izmena:
Vidim svi pricate o buildovima, dropovima a niko ne prica sto igra "prodaje" u kriticnim situacijama, toliko mi se puta desilo da mi se karakter zaglavio u presudnoj situaciji ili da flame dash nije radio bas tada kada sam bio low hp i kada mi je bilo preko potrebno da se izvucem i prezivim, poludeo sam od ove igre. Nemam nista protiv da igra sama po sebi bude teska, imas mali hp pool, mali armour ili sta vec pa zagines, to je ok, onda znas sta ti je slabo i na tome radis, ali ove jajarske fore da ti bas u presudnoj situaciji kod nekog zeznutog moba zaglavi heroja, bukvalno kao da se ukopa u mestu, nikakav buf nemam na sebi, nisam stunovan, jednostavno igra zabode karaktera i pola sekunda kasnije -10% exp.

Kutiju sa exile-om mozes da otvoris relativno sigurno tako sto stavis portal ispred nje, ali bas na njoj, i cim kliknes na kutiju, klines instant i na portal. I tako moze da se zagine ako pogodi neki dodatan lag, ali ovo je jedino kolko-tolko resenje. Lag vec nikad nece biti skroz uklonjen i od toga ce da se gine i gine.

a i taj flame dash je malo bagovit, ne znam sto ne naprave da je totalno nebitno gde ti je mis u trenutku kad ga koristis, neka ode koliki mu je max radijus...
ja za te boxove koristim phase run

Poslednja izmena:
Ne pomaze phase run kad je exile u kutiji, ukoci se sve na par sekundi. Pogotovo ako je igra duze vreme upaljena. Insta dead.

Nazad
Vrh Dno