Šta je novo?

Jiayu S3 Advanced 3GB RAM

Pa dobro , ajd to sto se tice velicine ni nije toliki problem, navikne se covek :)

U ovom trenutku i nema nešto custom romova.
Kamera je sasvim dobra.
Telefon je lep, solidno izgleda ali je prilično monotonog dizajna.
Verujem da mx4 odaje veći premijum osećaj ali Jiayu ne zaostaje previše.
Nije lako odgovoriti na takva pitanja jer su ukusi u pitanju.

Da to je tacno, o ukusima ne treba raspravljati.
Znam da ovo nije neki problem, ali mene pomalo odbijaju ti dual sim telefoni.
Ako koristim 1 sim, da li onda imam samo jedan signal gore u statusbaru? mislim pokazuje samo za 1 sim, ili pokazuje i dalje sim2 ali bez signala ( sivo )

Nista ti ne smeta sto je dual sim. Samo imas mogucnost da koristis dve kartice ako zelis.
Kada ugasis jedan sim, signal od ugasenog se ne vidi. Sve je kao da imas single sim telefon.

Zna li se otprilike kada ce S4 biti izbacen? Ne mogu nigde da nadjem, a bilo je price da ce biti krajem juna ove godine.

Da li ste probali s3 sa app kao sto je cardboard? Kinezi imaju ziroskop koji funkcionise za igrice gde treba naginjati telefon, ali ne rade svi za cardboard i 360 video.

Evo da se ukljucim u temu i kao vlasnik i da odgovorim na svoje pitanje.
Radi motion senzor za VR.

Osim toga imam novo pitanje. Da li LED ima vise boja? Za sada sam uspeo da aktiviram samo dve boje (crvenu i zelenu), ali bi mi trebala i plava. I kako to menjati? Znam za sve app koje to rade, ali one ubijaju bateriju. Evolve sms ima to ugradjeno, ali ne funkcionise. light flow ne daje rezultate i dobijam ili crveni ili zelenu iako biram nasumicne boje

Mozda ne moze da se menja boja. Ima telefona na kojima ne moze.

Evo da se i ja upisem kao vlasnik ovog telefona. Za početak je sve kako treba.

Čestitam! Mislim da je još uvek veoma razumna kupovina!
Gde si ga uzeo?

Uzeo sam na pandi, platio 14.7. 174 evra, stigao 31.07 +3600din troškovi carine i pdv.

Ljudi kako se ostvaruje garancija ?

Ja računam da nemam garanciju. Generalno se ubedjujes sa njima i pošalješ im telefon.

Nemam ovaj telefon , ali me zanima fon i garancija kad se naruci iz kine.

Gledaj to kao proracunat rizik. 200 evra za fenomenalan telefon bez garancije, ili duplo vise za nešto slično sa garancijom.

ja sam kupio kineski telefon i bacio 150 evra jer se pokvario posle nekoliko meseci, i otpisao sam taj trošak kao moju sopstvenu glupost...iza na prvi pogled fine spoljašnosti i solidnih specifikacija se krije jedna velika drljavost od hardvera do softvera tako da nikome ne preporučujem bilo kog kineza...

Gledaj to kao proracunat rizik. 200 evra za fenomenalan telefon bez garancije, ili duplo vise za nešto slično sa garancijom.
Uz veliku mogućnost da domaću garanciju ne možeš iskoristiti jer si telefonirao dok je napolju bila velika vlažnost ili slično pa su markeri u telefonu odreagovali....

Sa druge strane kada kupiš iz Kine, ovo što error kaže, imaš ogromnu rezervu u novcu da sam popraviš telefon ili kupiš drugi u slučaju problema. Neretko možeš bukvalno dva kupiti za cenu kod nas približnih telefona.

Potom, posebno kada je Aliexpress u pitanju, a i ostali prodavci zbog Paypal-a, bukvalno svaki telefon detaljno testiraju pre slanja. Promene rom, rutuju. Njima nije u interesu nikako da pošalju neispravan telefon zbog reputacije i troškova. Mnogo im je bolje da takve telefone odmah vrate dobavljaču.
Iz tog razloga, minimalan broj telefona naručenih iz Kine ima odmah neki problem u radu.

Kada dobiješ telefon, ostaje ti prilično dana Aliexpress zaštite tokom koje možeš testirati telefon i vrlo lako ostvariti svoja prava jer prodavac nije dobio pare od Aliexpress-a još uvek.

I na kraju, svaki prodavac navodi koliko daje garancije, obično 6 meseci do 1 godine pa ako se u tom periodu baš nešto i desi sa telefonom a da ti nisi to skrivio, imaš realnu mogućnost da dobiješ pomoć od prodavca. Doduše, sa prilično angažovanja sa tvoje strane.

Po mom iskustvu, kada su telefoni u pitanju, ako uredjaj nema neki problem u samom startu neće ga imati ni u narednih godinu ili dve.

Sve ovo gore važi uz uslov da kupuješ isključivo kod provereni prodavaca, modele koji su provereni, i da izbegavaš rasprodaje.

Poslednja izmena:
Sa druge strane kada kupiš iz Kine, ovo što error kaže, imaš ogromnu rezervu u novcu da sam popraviš telefon ili kupiš drugi u slučaju problema. Neretko možeš bukvalno dva kupiti za cenu kod nas približnih telefona.

gde možeš sam da popraviš kineski telefon? 10 puta sam ovde na forumu pitao da mi se preporuči neki servis za kineske telefone u beogradu i dobio sam 0 odgovora? s jedne strane svi su spremni da do besvesti reklamiraju kineske telefone kao super kupovinu a nikog nema nigde kad pitaš a šta sad da radim kad se telefon pokvario...

gde možeš sam da popraviš kineski telefon? 10 puta sam ovde na forumu pitao da mi se preporuči neki servis za kineske telefone u beogradu i dobio sam 0 odgovora? s jedne strane svi su spremni da do besvesti reklamiraju kineske telefone kao super kupovinu a nikog nema nigde kad pitaš a šta sad da radim kad se telefon pokvario...
Aj za početak napiši tačan model telefona i šta ti se pokvarilo.

Zavisi od kvara, ako je crkla ploca nista od popravke. Mikrofoni, zvucnici ekrani... to moze svaki servis jer je manje vise sve isto.

Pitanje za vlasnike ovog telefona, koja vam je trenutna verzija softwera?

takav je dosao. odmah po otvaranju kutije sam probao update, ali je ovo poslednji.

Hm, meni je dosao sa s3sw 20150213 i ne nudi ota. Testirao sam sve na telefonu i sve radi odlicno. Nisam pametan da li da ganjam update sa sajta.

Edit
Nemam problem sa slabim mikrofonom ili zvucnikom, nema eho, nema restarta, dobre slike, ne pregrejava se (reper je Nexus 4). Zvuk notifikacija i svega ostalog odlican (koristim iste melodije kao i ranije)...
Sve sto sam nasao na netu od problema sam testirao.
Sve u svemu, cekam kad ce da eksplodira, jer mi prosto neverovatno, kinez [emoji47]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno